Gönderen Konu: karbüratörlü için hangi lpg kit??  (Okunma sayısı 20757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür edildi
karbüratörlü için hangi lpg kit??
« : Nisan 15, 2010, 19:09:43 »
1,6 karbüratörlü aracımın muayenesi bitiyo ve lpg tankının değişmesi gerekiyor, bende komple tesisatı yenilemek istiyorum.marka farkedermi yoksa karbüratörlülerde hepsi aynı işimi yapıyo, yani performans ve yakıt ekonomisi markadan markaya değişiklik gösterirmi.mesela Aldesa nın regületorü(beyni) Atikerinkinden daha büyük, bunun bi avantaj-dezavantajı varmı?
yardım ve tavsiyelerinizi bekliyorum..herkese çok teşekkürler

Toyota Club Türkiye

karbüratörlü için hangi lpg kit??
« : Nisan 15, 2010, 19:09:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: karbüratörlü için hangi lpg kit??
« Yanıtla #1 : Nisan 15, 2010, 22:19:49 »
lpg markasına bişey diyemem ama takan ustanın işin ehli olmasına dikkat edin, marka için ise forumda oldukça bol konu var isterseniz biraz yakıt bölümünü araştırın...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 15, 2010, 22:39:41 »
forumu sürekli takip ediyorum zaten ama karbüratörlü lpg kullanıcılarının bu konu hakkında pek msjlarına rastlayamadım ve geçerli bi konu olduğuna inanarak yeni konu açmak istedim.
özellikle karbüratörlü lpg kullanıcılarının kullandıkları kitin olumlu olumsuz yorumlarını ve tavsiyelerini bekliyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 16, 2010, 21:42:01 »
sercan bey merhaba 98 model 1.3 aracıma yaklaşık 1 ay önce uzun araştırmalardan sonra atiker karbüratörlü sistem taktırdım proje dahil 400 TL şu an gayet memnunum ş.içi 200kr/km yakıyor uzun yolu henüz denemedim.şunu söylemek isterim montaj çok önemli işinin ehli ustalar tercih ediniz.aracın başında bulunup işlemleri takip ederek kafanıza takılan ne varsa sorup öğreniniz ben bir günümü buna harcadım ama mükemmel işçilik olmasını sağladım.merak ettikleriniz olursa cevaplayabilirim.hoşçakalın.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 17, 2010, 01:43:06 »
ercan bey çok teşekkür ederim yardımınız için aynen dediğiniz gibi 400tl ye bulunduğum ildeki atiker bayii hallederiz dedi ve fiyat açısından en uygunuda bu..fakat duyduğum kadarıyla atiker fazla yaktırıyomuş birkaç sitedede okudum hatta sizin sarfiyatta fazla geldi bana ama lpgye alıştıkça dahada düşebilir..benim aracım 1.6 şehir içi suan 190kr yakıyo(litre fiyatı 2,00)  tunçgaz marka regületör var üstünde 5yıldır hiç bakımı yapılmadı diyaframı aradan cıkmıştır büyük ihtimal.rolenti dengesizleşti performansı eskisi gibi değil yakıtı arttı 160yk yakması lazım çünkü, gaz 1,84tl iken 140kr yakıyodu regületördendir diye düşünüyorum.komple tesisatı yenileticeğim için beyni değiştirmedim.tunçgaz kiti bulsam hiçç düşünmücem valla..işte bu konuda kafam karışıyo tunçgaz munçgaz ne farkeder?belki atiker daha randımanlı olcak, yıllar once takılan kitten illaki iyi olması da lazım hatta..

öğrenmek istediğim performans ve yakıt konusunda kitten kite fark olurmu karbüratörlüde??farketmez hepsi karadüzen aynı işimi görür sadece dayanıklılık farkımı vardır?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mayıs 07, 2010, 00:13:31 »
biraz inceledikten sonra atker taktırdım daha doğrusu taktılar :) usta hiç farketmez hepsi aynı olur dedi aldı arabayı montaja...hiç düşünmeye gerek yokmuş ithal olsunda hangisi olursa olsun yerli mallarını boykot edesim geldi.daha ilk günden gaz dolum vanasından fışır fışır lpg kaçırdı 20 dakka gezdikten sonra farkettim Allahtan birisi sigara izmariti atmadı yada arabanın yanındayken ateş falan istemedi yoksa harbiden tek rakibim türk hava yolları olurdu :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • "Bilgi Paylaşıldıkça Artar"
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '14
  • 134 kere teşekkür etti
  • 434 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 07, 2010, 09:58:35 »
Zaten taktırmışsın artık yapacak bir  şey yok. Yaklaşık 2.5 yıl  oldu Aldesa taktırmıştım. Bir  sorun  yok. En son denememde ( 1-2 hafta içinde ) 42 lt lpg ile 496 km yol  gittim. 400 km si uzun yol.
1998 Toyota Corolla 1.3 XL StationWagon 12V 2007-2020
2014 Nissan Qashqai 1.2 DıG-T   2020 -

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mayıs 07, 2010, 22:03:14 »
yeni lpg beyninin 500-600km alışması lazımmış varmı böyle bişey?ondan sonra ayar yapılacakmış 20krş yakıyo suan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 10, 2010, 23:48:36 »
yeni lpg beyninin 500-600km alışması lazımmış varmı böyle bişey?ondan sonra ayar yapılacakmış 20krş yakıyo suan.
hayırlı olsun sercan bey, iyi günlerde kullanın. sıralı sistemlerde ilk 500 den sonra ayar yapılır. siz taktırmışınız ama henüz taktırmayanlar için brc diyorum. brc'yi karbüratörlü aracında kullanan bir arkadaşım şiddetle tavsiye ediyor.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mayıs 14, 2010, 13:14:13 »
Sercan Bey merhaba ilk cevabımda da bahsetmiştim montaj ve işinin ehli ustaların faydasını tehlike atlatmışsınız geçmiş olsun.Gaz dolum vanası ancak tanka kadar olan 60-70 cm lik borudakini atar daha fazlasını değil(iyiki de değil) yakıtım evet ilk başlarda fazlaymış,şimdi ş.içi km de 180kr ye düştüm takılalı 650km oldu ve ince ayara da henüz gidemedim,çekişim de gayet iyi (LPG litre fiyatı 2.00) İlkokuldan beri öğrenmiyormuyuz Yerli malı kullanmalı diye tamam italyanlar bu işin piri ama biz Türkler de dünyanın en iyi kopyalayan ve hatta geliştiren toplumuyuz birde maliyet düşürme adına malzemeden çalınmasa kimse önümüzde duramaz.Sabırlı olursanız sizin sistemde randıman verecek yakıt daha da düşecektir.Güvenli sürüşler dilerim.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #10 : Mayıs 14, 2010, 15:45:43 »
400 lük atiker,aldesa 5-6 yıl sonra diyaframı eskir,değiştirirsin.600 lük brc,tartarini lovato landirenzo 8-10 yıl dayanır.Ne kadar ekmek okadar köfte.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Mayıs 14, 2010, 22:50:27 »
ben 93 karbüratörlü corollama lavato taktırdım 600 e 8000 km yaptım çok memnunum ilk defa takıldı şimdiye kadar benzinde biniyorduk. 10 tl lik lpg ile ( 5 lt ile ) 60 km yaptı şehir içi :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 14, 2010, 22:59:39 »
teşekkür ederim hayırlı olsun dilekleriniz için..evet gerçektende hayırlı olcak gibi 400km sonra ayar yaptırdım performans ve yakıt birz daha iyileşti.taksici bi abimiz var 1,3karbüratörlü corollasında tartarini var 20krş yakıyomuş arabayıda yeni aldı sayılır yani yıpranık değil.demekki yerli yada ital yakıtta farketmiyo ama dayanıklılık açısından farklılık olduğu kesin.
birde maliyet düşürme adına malzemeden çalınmasa kimse önümüzde duramaz.
)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 14, 2010, 23:11:48 »
ben 93 karbüratörlü corollama lavato taktırdım 600 e 8000 km yaptım çok memnunum ilk defa takıldı şimdiye kadar benzinde biniyorduk. 10 tl lik lpg ile ( 5 lt ile ) 60 km yaptı şehir içi :)
mustafa kardeşim yaramı deştin valla bende lovato taktırıyordum bi galyana geldik taktık işte atkeri.senin yakıt değerin çok güzel.aynı bende 20 tl ye 140 km yapıyodum zamdan sonra (gazın litresi 2tl) 120km yapması lazım.bakalım yeni regületör alışıyo sanki yavaş yavaş eski yakıt değerini yakalarım inşallah..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 14, 2010, 23:26:31 »
Ben 5 ay araştırdım ya brc ya lavato dediler abi. karbüratörcü ustama danıştım kime taktırayım diye tarif etti lavatonun bayisiymiş. Adamlar çok profesyonel çalışıyordu işçiliklerine ve bilgilerine hayran kaldım :) 600 km yaptım ayara götürdüm abi süper yakıtı ayarı dedi. Ben 600 ü duyunca çok geldi işin açıgı söyledim ustama bunu.Dedi ki; 350 ye de takarım beyin atiker kazan şu rölesi şu falan dedi ama başın ağrır dedi. Toplama bilgisayar gibi olur dedi. 600 e lavotonun herşeyi kendinin sorunsuz binersin dedi.Peki dedim sabah 9 da başladılar 3 de bitti işleri çok memnundum çok şükür sorun yok şimdilik. Sabahları biraz geç alıyor nedense :(
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • canım corollam
« Yanıtla #15 : Ağustos 28, 2012, 20:53:19 »
5,5 senedir aldesa kullanıyorum daha geçen hafta arıza yaptı