Gönderen Konu: Toyota'dan Şikayet Edenlere  (Okunma sayısı 4347 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Toyota'dan Şikayet Edenlere
« : Nisan 13, 2010, 22:43:08 »
Alıntı
Merhaba arkadaslar 2006 a3 2.0 tdi quattro aracimı ağustos 2005 te aldım 5000km bir yağ eksiltme nedeniyle servise ilaveleri yaptırdım aralık 2006 da turbo gümledi garanti kapsamında değişti bir kaç ay sonra fan regülatörü arızası garanti kapsamında değişti bu arada yağ eksiltmeye devam ve
52.000 km oldugunda silindir hasarindan motor pert oldu ve GARANTİ suresi 20 gun gecmesine ragmen bakimlar ve extralar yetlili servisde gerceklestirildiginden iyi niyet garantisi kapsaminda jest yapip audi almanya ile yazisip komple motor geldi almanyadan ve Ben sadece %20 sini odedim %80 inini garantiye soktular. Gel gelelim zurnanin son deligine arac Su anda 104.000 km de veeee yani yine 52.000 km bu Sefer Coolant uyarilariyla ve zamaninda yine tarafimdan yetlili servise goturululerek sogutma suyu ilavelerine ragmen .... Coolant ikazi Devan edince servise biraktim sonuc ; su egzost manifoldundan kacak dolayisiyle silindir kapak degisimi servis yine ii niyet jest talebini almanya audiye bildirdi sonuc bekliyoruz.AMA Ben yinede siparisi verip tadilati baslattim.. Demek istedigim SAdece tamamiyle pilotajdan ve veya kullanici hatasindan bu tip motor hasarlari olusabilirmi; bakimlar periyodik yapilmasina ve en Ufak extra durumlarda dahi yetkili islem gormesine ragmen
evet arkadaşlar ... 23 aralık 2009 da servisten aldık arabayı silindir kapağı değişti 3/2 distribütör; 1/3 + işçiliği ben ödedim ... 14 01 2010 perşembe akşamı çalıştıramadım audi mobilite aradım geldiler zor zar da olsa çalıştırdılar beraber servise gittik bıraktım 3 saat sonra aradılar klima motoru gergisi v kayışı aksamında problem vardediler 250tl bunu tamir edip kontrollerin devam edeceğinin söylediler bugun sabah ben tekrar akibet sormak için aradığımda aracı tekrar zor zar çalıştırdıklarını enjektörlerden şüphelendiklerini cumartesi olduğu için çalışma olmadığında pazartesi işlemlerin devam edeceğini söylediler.. bende almanya görüşmşelerini ve tarafıma geçici araç tahsisinde bulunmalarını talep ettim beklemedeyim .. bu konuda tecrübeli arkadaşların yorumlarını dört gözle bekliyorum .. almanyayla direk mi görüşsem mahkemelik mi olsam araç bedeli iadesi için şimdiden teşekkürler .çünkü bu arabada üretim hatası var bunun başka bir açıklamasıda olamazzzz.. şimiden çok teşekkür ederim yorumlarınız ve anlayışınız için

Toyota Club Türkiye

Toyota'dan Şikayet Edenlere
« : Nisan 13, 2010, 22:43:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota'dan Şikayet Edenlere
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2010, 23:06:09 »
audiden soğudum bak şimdi :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 23:11:27 »
Olabiliyor sonuçta insan yapımı demir yığınları.Bizlerde toyota motorları uzun ömürlü diye çvünürüz çoğuda öyle çıkar.Ancak forumdaki bir abimizin avensisi 17 binde  motor indirmişti.Elektronik eşyadada mekanik tede şans işi.Üzücü bir durum kullanıcının yerinde olmak istemezdim.En ufak bir ses gelse servisin başının etini yiyorum çok pimpirikli davranıyorum.Audi bmw  toyota farketmez bunun gibi dünya markası büyük markalarda herzaman sorun çıkabilir.Ama sağa sola gidip  feryad etmeninde çok bir mantığı yok.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 23:14:40 »
Ama sağa sola gidip  feryad etmeninde çok bir mantığı yok.
hatta bazıları aşırı komik bir şekilde bize şikayet ediyor :) "tamam abicim çekerim ben Toyoda'nın kulağını üzülme sen" dememizi falan mı bekliyorlar :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 23:19:57 »
hatta bazıları aşırı komik bir şekilde bize şikayet ediyor :) "tamam abicim çekerim ben Toyoda'nın kulağını üzülme sen" dememizi falan mı bekliyorlar :D
:D :D :D :D Terbiyesiz toyoda.Nerde sahibi getirin bir iki laf diyecem.. :D :D
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 23:52:23 »
pes valla bu kadar hata...bir iki yerde hataya tamam da.
allah sabır versin ne diyeyim.insanın benzin döküp yakası gelir arabayı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 14, 2010, 00:06:19 »
Bu Audi 'limon'mus.Sahibi ilk aldigi sene para iadesini istemeliydi.Gecmis olsun diyelim bu Audi sahibi arkadasa...

Hemen google'da arayinca iki kisinin Audi ile ilgili web sayfasi actiklari goruluyor.Ovme amaciyla degil tabii:

http://audiproblems.com/

http://www.audi-sucks.com/ 

:D
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #7 : Nisan 14, 2010, 01:13:56 »
Yaklaşık iki haftalık toyota corolla sol hb sahibi olarak şunu söyleyebilirim bir önceki aracım olan megane II ye sekiz ay dayanabildim.aradaki işçilik, kalite ve sürüş farkı dağlar kadar.Toyota dan şikayet edenlere tek sözüm.Megane a bir binin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 14, 2010, 07:53:40 »
  Megane Hb ile Sedan arasında da fark olduğu söyleniyor. Tabi II. nesil için konuşuyorum. Golf'de bile bazı farklar var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 14, 2010, 08:53:19 »
baksanıza.. çocuk bile çocuk aklıyla toyotayı seçmiş uyumak için...:) daha ne diyelim...toyotoyota toyotoyota çıkarım senle her yola...:)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2010, 09:56:07 »
Evet WV - Audi - BMW - Skoda grubunun hastalıklı olduğunu söylerler :)

Toyooooo toyotaaaa çıkarım senle her yolaaaaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2010, 13:14:24 »
skoda da zaten vw audi motoru var...doğru biliyorsam

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '23
  • 5 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 14, 2010, 13:21:14 »
Audi nin sahibine Allah sabır versin.Baya sabırlı birisine benziyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 14, 2010, 14:05:16 »
Mâziye bak....

Audi,WV,Skoda,Seat aynı konsorsiyum.
Ne kadar da konsorsiyum olsalar, en güçlü kalite politikası Audi'de var diye bliyordum.
Son 3-4 yılda, her sektörde, maliyet düşürmesi ve pazara hızlı girme çabaları,
piyasayı bu duruma getirdi.
Önceden asla yapılmayan işler (örn:atık mazleme değerlendirme)maliyet düşürülmesi amacıyla, şimdi tereddütsüz yapılıyor.
Pazara hızlı girme çabaları da ARGE test sürelerini çok kısaltmış durumda.
İş gerçekten şansa kalıyor bu durumda.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 14, 2010, 14:13:04 »
Olmaz diye birşey yok , her marka araç problem çıkarabilir. Olaya birazda mantık yönüyle bakmak gerek , en basitinden aynı fabrikada üretilen iki bışaktan birisi dahi diğerinden daha iyi keser. Bence anormal olan , üretilen iki malın noktasal olarak birbiriyle aynı olmasıdır. Böyle birşeyse mümkün değil. Günümüz çağında milimetrik olarak dahi bir ürünün aynısı üretilmezken (yüksek teknolojiyle kontrol altından geçen) motor ve elektronik gibi bazı parçalarda kusur olması çok normal. Şu anda bildiğim kadarıyla teknolojinin bütün nimetlerinden yararlanılarak üretilen tek araç ferrari , ama ondada sorun çıksa şaşırmam. Otomobil meselesi tamamen şans işi , aynı banttan çıkan bir önceki araçla bir sonraki araç arasında dahi fark vardır.

10.Yılında halen hiç bir sorun çıkartmayan tek araç benimki sanırım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2010, 14:27:36 »
allah sabır versin bu kişiye... bunu okuyunca yeri geldiğinde toyotayı yine şikayet edeceğim :) aslında markaları yeri geldiğinde hakediyorsa yere vurmakdan kacınmamak gerek, daha iyisini yapsın yada ayıplı ürün kapsamında iadesini halletsin... bu kişinin yerinde bizde olabiliriz, önemli olan tüketici rolünü üstlenen kişilerin-bizlerin firmalara karşı mağdur olmaması...

atilla bey paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 14, 2010, 14:32:30 »
   Bu A3'te bir problem var.İki değil 5 motorda değiştirseler sanki onlarda böyle olacak gibime geliyor :D
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #17 : Nisan 14, 2010, 14:36:27 »
10.Yılında halen hiç bir sorun çıkartmayan tek araç benimki sanırım :D
tabii ki değil :) bendeki 12 yıllık, forumda çok daha eskileri var, alperin ae92si var vs ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Nisan 14, 2010, 16:08:02 »
Alıntı
atilla bey paylaşım için teşekkürler

Eyvallah kardeşim, rastgele başka bir yerde gördüm ve paylaştım, umarım Toyota şikayetçilerinin içini bi nebze ferahlatmışımdır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 14, 2010, 16:10:49 »
Eyvallah kardeşim, rastgele başka bir yerde gördüm ve paylaştım, umarım Toyota şikayetçilerinin içini bi nebze ferahlatmışımdır...

buzlu soda etkisi yaptı :)