Gönderen Konu: Benzin Deposunun Uzun Süre Çeyreğin Üstüne Çıkamamasının Sonuçları?  (Okunma sayısı 3121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
Türkay benim arabanın yakıt filtresini servis 120.000 bakımında değiştirmişti.
Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı iki yıl önce 52 tl'ydi. Şimdi 5 lira fazla olsun.
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
Türkay benim arabanın yakıt filtresini servis 120.000 bakımında değiştirmişti.
Yanlış hatırlamıyorsam fiyatı iki yıl önce 52 tl'ydi. Şimdi 5 lira fazla olsun.

serviste o kadar ucuz mu ya ??? çok güzelmiş :) ben değiştiririm içim rahatlar en azından :) zaten km de gelmiş..94.500 kmde girmiştim servise en son, 100.000 bakımı yapılmıştı, triger falan değişmişti.. ondan sonra uğramadım hiç o yüzden değişim periyodlarından bihaberim..arabadaki klavuzdan bakayım bari bakım periyodlarında var mı yakıt filtresi
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Eğer arada temizleme katkısı kullanıyorsan önce kullan, sonra değiştir bence. Yakıt konusunda net birşey söyleyemeyeceğim için bence belli sürelerde değiştirmek fayda sağlayabilir. Ama parçayı daha ucuza bulabilirsin, dışarıda da 5-10Tl. ye değişirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
depodan temizleme ürünü hiç kullanmadım..carbon clean yaptırıyorum...aslında deneyesim var..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Turkay, 16-17 yil ve 224bin km.de hic degismemis bizimki.Ben de gecen sene ayni senin dusundugun gibi degistireyim diye parcayi aldim, ama bir turlu cesaret edemedim degistirmeye.Benzin damlayacak, takamazsam sizinti olur, tehlikeli diye...
Bizim arabalarda yakit pompasi ayri yerde, filtresi ayri yerde, pompa degisimi zor olur bizim icin, filtre daha kolay, kaputun altinda. Ama cesaret istiyor iste...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Sadece filtrelerdeki contaların (metal) olduğundan emin olmak lazım bence. Değişimin ardından ve belli süre zarfında sızıntı varmı diye kontrol etmek yeterli olur bence. Çok karmaşık bir iş değil. Değişim öncesi, filtrenin denk geldiği yüzeyin altına, akacak benzini muhafaza edecek bir kap koymakda fayda var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
Hakan Abi bu enjektör temizliyici olarak tavsiye edeceğin bi marka var mı.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Ben büyük alışveriş merkezlerine gittiğimde oradan, nispeten bilinen markalardan alıyordum. Yalnız enjektör ve yakıt sistemi temizleyici ile supap temizleyici gibi farklı ürünler vardı. Marka olarak bence bilinen ürünleri seçmek iyi olabilir. Yalnız bunları dolu depoya ve arada yüksek devir çevirerek kullanmak iyi olur. Yani en ideali bence uzun yola çıkmadan kullanmak olur. Ben 10.000 km. civarında bir kullanıyordum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Abi saçma bi soru geliyo hazır ol :)
Depoyu fulletip öyle mi ilave etmek lazım bunu yoksa boş depoya bunu döküp sonra mı fulletmek daha iyi olur :wacko:
Yoksa yarım depoya bunu döküp sonra depoyu fulletmek mi :wacko:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Çok mantıklı bir soru.
 Tam dolu depoya diye yazıyordu üzerlerinde yanlış hatırlamıyorsam.

Özellikle sıcak havalarda depo tam dolu şekilde aracı güneş altında bırakmamak lazım bence, sadece yola çıkarken depoyu tam doldurmak lazım. Tabi bu benim düşüncem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Sağolasın Hakan Abi :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bende hakan abi gibi enjektör temizleyici katkıları kullanırım :) Faydalı olduğunuda düşünüyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ben de 5-6bin km.de bir kullaniyorum.Chevron Techron marka. http://techron.com/docs/Chevron_Techron.pdf  Aldigim temizleyicilerin uzerinde hatirladigim kadariyla bos depoya ekleyip ondan sonra depoyu doldurun yaziyordu.

Eger benzindeki PEA denen deterjan orani yuksekse bu tur temizleyiclere hic gerek yok.Belli basli benzin istasyonlari/pazarlayicilari piyasaya surdukleri benzine deterjan ekliyorlar.BP, Shell, PO gibi sirketlerin Turkiye web sitelerine baktim, hepsinde deterjan eklendigi yaziyor, oranlari, standartlari varsa da belirtilmemis.  http://www.bp.com/sectiongenericarticle.do?categoryId=4005315&contentId=56511

Burada Top Tier diye bir benzin standardi getirmisler, her benzin istasyonunda olmasa da bircok istasyonda satilan benzin bu Top Tier standardinda deterjan iceriyor ve buyuk oto ureticileri sadece Top Tier standardini tasiyan benzin kullanilmasini sart kosuyor.
http://www.toptiergas.com/index.html#

Yakit gostergesi, depoda oldugundan farkli gosteriyorsa bu buyuk ihtimalle deterjan eksikliginin yol actigi bir durum.

Fe... :-)