Gönderen Konu: Benzin Deposunun Uzun Süre Çeyreğin Üstüne Çıkamamasının Sonuçları?  (Okunma sayısı 3122 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar en son arabayı aldığımızda yani 2 sene önce o hevesle depoyu fulletmiştim. Ondan sonra zaten hemen tüp takıldığı için benzinle işim olmadı. Sadece aralıklarla ilk çalıştırmada kullanmak ve arada birkaç km benzinde sürmek için 20 TL, en fazla da 30 TL'lik benzin almışımdır. Yani 2 senedir çeyrek deponun üzerini daha göremedi araba.
Bunun depo için bir sakıncası olur mu :) Sürekli kuru kaldığı için deponun içinde olumsuz bir durum olmuş mudur? Herhangi bir müdahale gerekir mi? Olumsuz bir durumla karşılaşır mıyım?
Bu konuda biraz bilgiye ihtiyacım var.
Opel Astra GTC

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
deponun boş kısmı kesinlikle kuru kalmaz. benzin çok uçucu bi sıvı olduğu için depo devamlı benzin buharıyla nemlidir. bu durum pas, yıpranma vs. yaparmı bilemiyorum. eğer yapıyorsa aynı problem bende de var demektir.
kalorifer tesisatını düşünürsek, kışın donmalara karşı su boşaltma kesinlikle tavsiye edilmez; radyatör ve diğer metal aksam hemen çürür, ama benzin deposu kalorifer tesisatı ile karşılaştırılamaz tabii....
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
Parasızlıgın gözü kör olsun.Vah kardeşim vah..
Benzin in az olması benzin pompana zarar verebilir.Tüplüde olsa devamlı çalışıyor sıralı sistemlerde.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Parasızlıgın gözü kör olsun.Vah kardeşim vah..
Benzin in az olması benzin pompana zarar verebilir.Tüplüde olsa devamlı çalışıyor sıralı sistemlerde.
Evet, Alperen kardeşim 1 hafta boyunca benzin ışığı yanar halde dolaşıp benzin pompasını yemişti. Fakat o noktaya gelmeden almaya çalışıyorum ben genellikle.

Sağolasın Murat Abi bilgi için :)
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Benimki yıllar boyu garajda durdu, hiçbir zaman ful depo duruduğunu da zannetmiyorum. Problem olmaz yani :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Bildiğim kadarıyla benzinde bir problem olmaz ama mazot depolarında bakteri oluşma riski olduğunu duymuştum sanki.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Motorun sağlığı açısından, 1000 Km gaz ile gidiyorsanız (Yani 200 TL gaz alıyorsanız) 60 Km yani 20 TL'lik benzin ile dolaşmalısınız. Bizimkiler ıralı olduğu için sabahları ve akşamları park ederken yeteri kadar benzin alıyor ama anlaşılan siz hemen gaza geçiyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Depo açısından bence de sakınca olmaz, zaten depo yapımında kullanılan malzeme korozyona dayanıklıdır. Ancak sürekli deponun sonundaki benzini kullanmak, yakıt hattında pislik birikimine yol açabilir. Bence en azından yakıt filtresini değiştirmek ve enjektör temizleyicisi (filtreyi değiştirmeden) kullanmak iyi olabilir Erhan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
enjektörüm de yok, mutluyum :D
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • 5 kere teşekkür edildi
Vardır yaa.. neden yok?
Ben şahsen vaz geçemem enjektörümden.. :)
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
Hakan, Hakkı, Alper, Ahmet Abi, teşekkür ederim bilgiler için.
Ümit hemen değil canım :) Arabayı çalıştırıyorum sabahları mesela benzinde. O arada biraz oyalanıyorum. Teybi takıyorum, sağa sola bakıyorum. Güneşlik varsa onu alıp arkaya fırlatıyorum falan. Böyle 1 dk falan oyalanıyorum. Ondan sonra gaza geçiyorum :) Kışın soğuklarda ise 1-2 km benzinde yol alıp sonra gaza geçiyorum :)

Motorun sağlığı açısından, 1000 Km gaz ile gidiyorsanız (Yani 200 TL gaz alıyorsanız) 60 Km yani 20 TL'lik benzin ile dolaşmalısınız. Bizimkiler ıralı olduğu için sabahları ve akşamları park ederken yeteri kadar benzin alıyor ama anlaşılan siz hemen gaza geçiyorsunuz.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
  Depo açısından bence de sakınca olmaz, zaten depo yapımında kullanılan malzeme korozyona dayanıklıdır. Ancak sürekli deponun sonundaki benzini kullanmak, yakıt hattında pislik birikimine yol açabilir. Bence en azından yakıt filtresini değiştirmek ve enjektör temizleyicisi (filtreyi değiştirmeden) kullanmak iyi olabilir Erhan.

Hakan abi öyle diyorsunda bizim Yaris lerde yakıt filtresi yok direk depodan pislik varsada çekiyor. Bu zamana kadar bi problem olmadı. Acaba bizim bilmediğimiz başka birşey olabilirmi Yaris te.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Evet ya, sürekli çeyrek deponun biraz altında benzin bulundururdum bende.1 hafta benzin almadım benzin pompasını yedik.
Arkadaş 30 TL'lik benzin alıyorum, ışık sönüyor, ibre 2milimetre yukarı oynuyor.
Ben sürekli benzinde de kullanmıyorum.Sabahları 2 km falan benzinde gidiyorum, bi de en son arabayla işim bittiğinde yaklaşık 30 sn-1 dakika benzinde bırakıyorum arabayı öyle stop ediyorum.
Ama artık yeni projemle benzinsiz kalmıyorum :D
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
ben onlarca kez benim arabanın yakıt filtresini değiştirmek istediğimi söyledim..hiç bir usta yanaşmadı..sıkıntı oluyormuş takarken ae101lerde..yeri mi sakatmış neymiş saatlerce geveleyip vazgeçiriyorlar :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
Yoo o kadar zor bir şey değil aslında.15-20 dakika bir şey sürüyor.
Tabi değiştirmeden önce, deponuzda benzin bulundurmamaya çalışın, çünkü alttan boşalıyor.
Bu arada yeri, arka koltuğun altında.Arka koltuğu kaldırınca orda bi mekanizma var, onu açıyorlar, sonra hafif sağda bi yerlerde.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
Yoo o kadar zor bir şey değil aslında.15-20 dakika bir şey sürüyor.
Tabi değiştirmeden önce, deponuzda benzin bulundurmamaya çalışın, çünkü alttan boşalıyor.
Bu arada yeri, arka koltuğun altında.Arka koltuğu kaldırınca orda bi mekanizma var, onu açıyorlar, sonra hafif sağda bi yerlerde.
allah allah..niye yanaşmıyorlar o zaman değişimine :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  Alttan boşalan borulardaki ve filtredeki benzindir o dökülen.
 Hava filtre kutusunu sökünce sen bile değiştirirsin Türkay, yeterki daha önce birkez değiştirilişini gör.

Ramazan, bence o konuya hiç girme, bu tamamen ve malesef Türkiye gerçeği. Yakıt filtresinin hiç değişmesinin gerekmediği durumlar, daha doğrusu ülkeler mevcut. :) Ama yakıtı Türkiye'de alıyorsan bence bir kaç defa düşünmek gerek. :) Bildiğim kadarı ile bazı araçlarda yakıt filtresi, yakıt pompası ile tümleşik. Açıkçası sistemin detayını bilmiyorum ama böyle olan araçlar genelde avrupa yapımı olanlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
ben değiştirtmek istiyorum aslında..bir sorunum da yok ama toyota kullanıcısıyım işte sorun çıkmasını bekleyemiyorum :) 12 yıl boyunca hep shellden aldım benzin, bir kere turkuaz petrolden aldım diyeç ok huzursuzum :) durumu çıkarıp bakarak anlaşılır mı acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  :) Kapalı bir metal kutu şeklinde o Türkay. Yağ filtresi gibi ama bağlantı şekli farklı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  :) Kapalı bir metal kutu şeklinde o Türkay. Yağ filtresi gibi ama bağlantı şekli farklı.

anladım abi..değiştirmek gerekir mi acaba? 12 yıl, 115.000km...