Gönderen Konu: Toyota model tavsiyesi ? xe, eco vs.  (Okunma sayısı 3988 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • Yemek Tarifleri
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Toyota model tavsiyesi ? xe, eco vs.
« : Nisan 13, 2010, 12:34:41 »
10bin civarında para toparlayabiliyorum. İlk arabam olacak, o paraya da 1.3 modellerinden birisi alınabiliyor sanırım. XE ya da Eco arasında nasıl bir tercih yapılabilir ?

2000 model 1.3 eco ile 1998 model 1.3 xe  neredeyse aynı fiyatlarda.

Kullanış amacıma gelince, hız yapmayı çok düşünmüyorum. Aile arabası olacak. Küçük çocuk olduğu için araba alıyorum zaten.

Başka model önerirseniz o fiyatlara tavsiyelerinize açığım.

Toyota Club Türkiye

Toyota model tavsiyesi ? xe, eco vs.
« : Nisan 13, 2010, 12:34:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota model tavsiyesi ? xe, eco vs.
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2010, 12:43:16 »
Eco tamamen boş bir araç sanırım. Direksiyondan bile çalmış orda Toyota. Hatta tamponlar bile siyah, jant kapağı yarım. 2 yaş daha küçük olsa da XE'ye yönelmek daha iyi olur sanırım. Malum kasasını da halkımız daha çok seviyo.
Aslında biraz zorlasanız 1.3 Terra falan bulabilirsiniz.

http://www.sahibinden.com/acill_enjeksiyonlu_klimali_99_1_3-58WQQaXQQ23860208WQQpXQQdisplayitem

Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 12:58:24 »
bence almışken en az 1.6 alın. xli-xei-gli benim için önemli değil ama hepsinin sonundaki ortak i önemli. hem daha az yakar, hem satarken daha iyi gideri vardır. maddi durumunuzu bilemiyorum tabi. tercih sizin.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 14:33:43 »
eco'lar hiç ama hiç tutulmuyor. Bende ilk alacağım zaman ona baya bi göz öldürmüştüm. Sonra annem görücü usülü :D bana corollacığımı almış. Görünce sanki ısınamamıştım gözüm yine o 99-2002 kasalardaydı ama ilk gecemizi çok güzel geçirdikten sonra anladım annemin bana ne kadar iyi bir araba aldığını :D

Sonuç:   96-98 arası XEİ alın derim ben. Onada gücünüz yetmezse XLİ alın ama 1,6 lt alın. Bunun hız ile alakası yok, tamamen gidiş rahatlılığı ile ilgisi var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 15:38:10 »
  Sizi öncelikle Tanışma bölümünde tanımamız mümkün mü Eren Mustafa bey?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #5 : Mayıs 23, 2010, 00:53:19 »
arkadaşlar ben yeni katıldım makine teknik öğretmeniyim,1.3 eco kullanıyorum 10 yıl oldu 40 000 km de almıştım şu an 115 000 de yaptığım tek masraf büji kablosu ön fren balatası değiştirmek oldu.hiç masraf çıkarmıyor ve çekişi gayet iyi yakıt oldukça düşük benzinde 100 km de 5.5 lt harcıyor ankara giresun arası ve araç bagajı da dolu bir vaziyette ölçtüğüm degerler şu an lpg takılı 36 lt lpg ile 450 ila 490 km arasında gidiyorum kullanmama göre değişiyor hala giresunda olmama rağmen paslanma yok ön göğüs ve kapı kaplamaları ilk günkü gibi tertemiz kolay kolay bozulma yapmıyor ben cesaret edemedim ama kardeşim 190 km hıza çıkardı karbürötörlü ancak böyle karbüreter sistemi başka araçlarda rastlamadım konfor bakımından toyota ya binen başka araca binemez diyorum herkese saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mayıs 26, 2010, 09:05:47 »
Ersin Bey,

Yasal Uyarı:

Trafik kurallarına uyalım, uymayanları uyaralım. Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami
 hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50Km/s., şehirlerarası 90Km/s., otoyol 120Km/s. dir.

Gerçek uyarı: http://www.toyotaclubtr.com/sohbet/aci-bir-haber-(-32ft430-nickli-arkadasimiz/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #7 : Mayıs 29, 2010, 12:38:56 »
Ümit Bey,
Uyarınız için teşekkür ederim o hızı yapan kardeşim ve o zaman 45 milyon ceza ödedi. O bilgiyi paylaşmamım amacı hız tavsiyesi değil 1.3 Eco nun performansını anlatmak içindir. Ama her ne sebeble olursa olsun hız felekettir.
Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mayıs 31, 2010, 17:35:42 »
arkadaşlar ben yeni katıldım makine teknik öğretmeniyim,1.3 eco kullanıyorum 10 yıl oldu 40 000 km de almıştım şu an 115 000 de yaptığım tek masraf büji kablosu ön fren balatası değiştirmek oldu.hiç masraf çıkarmıyor ve çekişi gayet iyi yakıt oldukça düşük benzinde 100 km de 5.5 lt harcıyor ankara giresun arası ve araç bagajı da dolu bir vaziyette ölçtüğüm degerler şu an lpg takılı 36 lt lpg ile 450 ila 490 km arasında gidiyorum kullanmama göre değişiyor hala giresunda olmama rağmen paslanma yok ön göğüs ve kapı kaplamaları ilk günkü gibi tertemiz kolay kolay bozulma yapmıyor ben cesaret edemedim ama kardeşim 190 km hıza çıkardı karbürötörlü ancak böyle karbüreter sistemi başka araçlarda rastlamadım konfor bakımından toyota ya binen başka araca binemez diyorum herkese saygılarımla.
ersin bey, sizi öncelikle tanışma bölümünde tanıyabilir miyiz? şimdiden teşekkürler, iyi formlar...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...