Gönderen Konu: lpg konusunda uzman aranıyor  (Okunma sayısı 1121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
lpg konusunda uzman aranıyor
« : Nisan 12, 2010, 21:54:34 »
arkadaşlar 97 corollam var.ilk defa lpgli araç kullanıyorum.ve lpg ile ilgili çok şey bilmiyorum.yarı sıralı,tam sıralı,çok nokta tek nokta vs.vs...benim arabamdaki gazdan benzine benzinden gaza elle geçiş yapıyordu.ustaya gittim senin anahtarı değiştirelim dedi.değiştirdi şimdi araba benzinle çalışıyo 3000 devirde gaza geçiyo...şimdi yarı sıralı mı oluyo...avantajı dezavantajları nedir?tam sıralı nasıl oluyor...arabam 1.6xli..lütfen bilgilerinizi paylaşın arkadaşlar..

Toyota Club Türkiye

lpg konusunda uzman aranıyor
« : Nisan 12, 2010, 21:54:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: lpg konusunda uzman aranıyor
« Yanıtla #1 : Nisan 13, 2010, 16:30:44 »
arkadaşlar 97 corollam var.ilk defa lpgli araç kullanıyorum.ve lpg ile ilgili çok şey bilmiyorum.yarı sıralı,tam sıralı,çok nokta tek nokta vs.vs...benim arabamdaki gazdan benzine benzinden gaza elle geçiş yapıyordu.ustaya gittim senin anahtarı değiştirelim dedi.değiştirdi şimdi araba benzinle çalışıyo 3000 devirde gaza geçiyo...şimdi yarı sıralı mı oluyo...avantajı dezavantajları nedir?tam sıralı nasıl oluyor...arabam 1.6xli..lütfen bilgilerinizi paylaşın arkadaşlar..
Aracında mixerli veya emülatörlü sistem denilen lpg kiti mevcut.Sıralının tamı , yarımı, çeyreği olmaz.Sıralıda manifolt benzin enjektörlerine yakın 4 yerinden delinir.4 adet gaz enjektörü takılır.
Sendeki mixerli sistem ile benzin sarfiyatın az olur.10 bin km de bir gaz filtresi değişimi vs. gibi bakım masrafın olmaz.Sıralı sistemin 18 kuruş yaktığı yerde sen 19 kuruş yakarsın.Rampada hafifte olsa performans düşebilir.Mixerin uygun,ayar vanan plastik değil ise sorun yok.
Söylesem tesiri yok.sussam gönül razı değil,
                                                          FUZULİ