Gönderen Konu: debriyaj sesi  (Okunma sayısı 1337 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
debriyaj sesi
« : Nisan 12, 2010, 19:46:18 »
arkadaşlar 97 corollam var.arabanın debriyaj pedalından ses geliyor.özellikle yüksek viteste ses yapıyo.ustaya bakıttım pek bişey anlamadı.bu ve benzeri bir durum yaşayan varsa lütfen paylaşsın...

Toyota Club Türkiye

debriyaj sesi
« : Nisan 12, 2010, 19:46:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
Ynt: debriyaj sesi
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 23:48:10 »
Debriyaj pedalından gelse gelse geri getirme yayının yağsız kalma durumundan kaynaklanan ses gelir.
Umarım debriyaj pedalı derken baslı ve balatadan veya bilyadan bahsetmek istememişsinizdir. İbrahim bey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 13, 2010, 07:53:18 »
  Aracın yüksek vitesde olması debriyaj pedalında bir değişiklik yaratmıyor ki. Sesin tam nereden geldiğini keşfedebilirmisiniz? Bence sorunu biraz daha iyi teşhis etmek gerek, eğer sorun varsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 13, 2010, 17:02:43 »
arkadaşlar arabam seyir halindeyken debriyaj titreme yapıyor ses geliyor...ben bunu yüksek vitesteyken fark ettim...bir ustaya gösterdim ama tam olarak anlayamadı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 18:49:29 »
  Bu titreme, debriyaja basılı değilken mi oluyor. Öyle ise motor bağlantı kulaklarına göz atmak iyi olabilir bence. Hatta balans ayarlarındaki bozukluk da bu tarz titremele yapabilir ancak kesin birşey söylemek, bu aşamada zor bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 19:41:41 »
evet araba seyir halindeyken oluyor...debriyaja bastığımda hiç bir ses yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2.0 GLİ 16V, ZAVOLİ PAN EVO...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 20:03:13 »
İbrahim Bey sorununuz baskı balatayla ilgili olabilir. Benim 2004 model Toyota Corolla aracım vardı, aracı alırken aldığım kişi aracın  baskı balatasının değiştirilmesi gerektiğini söyledi araç kalkarken titriyor ve devirlenirken de motordan bir hırıltı geliyordu ancak devrini alınca kesiliyordu. Anlattığınız gibi devirli giderken bir sorun olmuyordu, baskı balatayı yaptırınca geçmişti ama belki eski kasa Corollalarda yürüyen aksamın farklılığından dolayı devirlenince de sorun yaratıyor olabilir, ikinci bir şey arkadaşların da dile getirdiği gibi mutlaka motor kulaklarına bakıtın, çünkü debriyaja bastığınıda gürültü gidiyorsa bu motor üzerindeki yük dabriyaj vasıtasıyla ortadan kalktığı için motor daha az titrer ve dolayısıyla eğer sorun motor kulağındaysa gürültü kaybolur.
"Karanlıktan korkan çocukları çok kolay affedebiliriz, asıl trajedi yetişkinlerin aydınlıktan korkmasıdır" (EFLATUN)