Gönderen Konu: vvti sensörü hakkında  (Okunma sayısı 2978 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
vvti sensörü hakkında
« : Nisan 12, 2010, 17:36:02 »
 arkadaşlar merhaba toyota yarisimin motor arıza ışığı yandı.cihazadan bakılınca vvti sensörü hata kodu verdi.spreyle temizlendi.tekrar olursa değişmeli dediler.Fiyatı 160tl.bu konu hakkında tecrübesi olan varmı terşekkürleUsta çok düşük devirle kullananma dedi.

Toyota Club Türkiye

vvti sensörü hakkında
« : Nisan 12, 2010, 17:36:02 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: vvti sensörü hakkında
« Yanıtla #1 : Nisan 12, 2010, 21:59:43 »
Arkadaşlar ben bu mesajı yazalı 5 saat olmuş.hiç cevap yok.Bence böyle teknik konularda site yönetiminin belli bir süre sonra konuyla ilgili gerekirse araştırma yapıp temel aydınlatıcı fikirler yazması çok daha güzel olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 12, 2010, 22:39:39 »
Bu kadar sitemkar olmayın Özgür bey. Günün her dakikasını forumda geçirmiyoruz. VVT-i sensörü dediğiniz parça MAF sensörü olmasın (Hava akış metre) kolay bozulan bir parça değil temizlendikten sonrada iş görür. Eğer gerçekten ömrünü yitirmişse değiştirmeniz gerekli. Bu arada temizlendikten sonrada gözle yol bilgisayarından yakıt tüketiminizi değerlendirin. Zira bu parça işlevini düzgün yapmıyorsa yakıt tüketiminiz artabilir veya aracınız sık sık stop eder. Genel anlamda 160 TL akış metre için ucuz bir fiyat normalde yetkili serviste daha fiyatlıdır. Sanayide herhangi bir yerde değiştirirsenizde çıkma olup olmadığına dikkat ediniz. Forumda daha net cevaplar almak için biraz daha sabretmeniz lazım. Yönetimden istediğiniz araştırma talebini forumun arama kısmını kullanarak sizde yapabilirsiniz. Bu konuyla ilgili bir çok yazı var forum içinde.

İyi forumlar.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2010, 23:03:28 »
Ramazan bey teşekkürler.arama motorunda konu ile ilgili bilgi göremedim.ben zaten ziyaretçilerinden dolayı sitem etmedim.Site yönetiminden böyle az bilinen teknik konulara yardım amaçlı müdahale etmesini istedim.ilk mesajımın arkasındayım hala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 13, 2010, 00:07:55 »
Arkadaşlar ben bu mesajı yazalı 5 saat olmuş.hiç cevap yok.Bence böyle teknik konularda site yönetiminin belli bir süre sonra konuyla ilgili gerekirse araştırma yapıp temel aydınlatıcı fikirler yazması çok daha güzel olur.
Ramazan bey teşekkürler.arama motorunda konu ile ilgili bilgi göremedim.ben zaten ziyaretçilerinden dolayı sitem etmedim.Site yönetiminden böyle az bilinen teknik konulara yardım amaçlı müdahale etmesini istedim.ilk mesajımın arkasındayım hala.
TCT nin yöneticileri ve üyeleri böyle işte Özgür bey her konuya cevap vermek zorunda değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 13, 2010, 07:50:53 »
  Öncelikle türkçe yazım kuralları konusunda biraz daha özen olsa iyi olur.

Sizin de sorunuzda belirttiğiniz gibi ''tecrübesi olan var mı?'' bu konuda size en faydalı paylaşımları, yine sizinle aynı model araca sahip ve benzer sorunu daha önce yaşamış arkadaşlar sağlayabilir. Belkide bu tarz bir sorunu ilk yaşayan sizsinizdir ve bu durumda da gelecekte diğer arkadaşlara faydalı olması için, siz gerekli ve faydalı paylaşımlarda bulunabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 13, 2010, 09:46:32 »
Hakan bey teşekkürler.ben sizi o aracın içinde görünce bi anda bütün parçaları a dan z ye bilmeniz gerekir diye düşünmüştüm:)) umarım sorun sadece bende çıkmış olsun sonuçla ilgili bir gelişme olursa paylaşırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 13, 2010, 10:21:20 »
Özgür abi öncelikle geçmiş olsun diyorum. Umarım kısa zamanda sorununuzu halledersiniz. Size tavsiyem şöyle olabilir, yetkili servise gidin, arıza kayıdı açtırın. Gerekirse aracınızı orada bir gün bırakın. Aracı bırakırkende servis yetkilisine " İyice bakın, sorun nedir bilelim, değişecek parçayı ve fiyatını verin, maddi açıdan ağır gelmezse yaptırırım" deyin. Baktınız ucuz birşey, yaptırın. Ama iyi fiyat çekerlerse teşekekkür ederim şimdilik kalsın diyip aracınız geri alın. Sonra sanayide servisin söylediği parçayı bulun ve değiştirin. Ama dikkat edin yan sanayi kullanmayın çıkma birşeyler bulabilirseniz bulun.. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2010, 15:53:55 »
  :)
 Öğrenilecek her zaman birşeyler vardır, a ile z arasında da çok harf vardır. Hatta her dilin alfabeside değişir. :) Ayrıca burada herkes, kendi insiyatifinde paylaşımlarda bulunmakta. Sizin mesleğinizi bilmiyorum (?) ancak, burada herkesin kendine göre işleri, uğraşları mevcut.
 Ben buradaki tüm arkadaşlar adına teşekkür ederim.