Gönderen Konu: Ankarada Avensis Bakımı  (Okunma sayısı 4043 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ankarada Avensis Bakımı
« : Nisan 06, 2007, 23:58:42 »
Merhaba arkadaşlar.
Nihayet 2 ay önce77000 km'de 2003 Avensis Comf.  aldım.
Aracı almadan önce Lider'e götürüp expertiz raporu aldım.
Herhangi bir kazası veya değişeni yok. Ancak fren balataları bitmek üzere dediler.
80000 bakımına kadar idare edebilir dediler ama arka disklerden sürtme sesi geliyor fren yaptıkça.

Lidere maliyeti ne olur dedim.
Şöyle bir hesap çıkarttılar
ön balata 140 ytl + 37 ytl işçilik
arka balara 84 ytl + 30 ytl işçilik

ayrıca disklerin tornalanması gerekir dediler onada
ön disk tornalama 83 ytl
arka disk tornalama 72 ytl  

fiyat verdiler .. toplamı 155+291 = 446 ytl'ye geliyor.

Servis fiyatları bana abartılı geliyor o yüzden bu fren balatalarının değişim işini düzgün bir ustada yaptırmayı mantıklı görüyorum bilmiyorum sizin tavsiyeniz ne olur.

Şimdi Ankarada bildiğiniz, tavsiye edebileceğiniz Avensisler konusunda deneyimli bir usta var mı?

Şimdiden teşekkürler.

---
Bir şeyi unutmuşum. 80 bin bakımının kapsamını bilen varmı neler değişiyor belki onuda dışarıda yaptırabilirim.

Toyota Club Türkiye

Ankarada Avensis Bakımı
« : Nisan 06, 2007, 23:58:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2007, 00:38:58 »
Aracınızın fren sisteminde komple yenilenme yapılacak servislerin fiyatları ortada. Dışarıda yaptırırsanız 2 ihtimal var ya orijinal balatlar alınır servisten daha düşük bbi işçiliğe yapılır yada yan sanayi takılır. Yan sanayi malların dakalitesi tartışılır. Ben orijinal parçaları öneririm daima.

Corollaraın 80.000 bakımında aracın motor yağı, yağ filtresi, benzin filtresi, şanzıman yağı, hidrolik yağı, motor soğutma sistemi suyu, polen filtresi, bujileri deiğişri ama avensislerde bujiler değişmiyor galiba 80.000 de.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2007, 09:02:16 »
aracın kitapçığında yazıyor olması lazım hangi bakımda neler yapılıyor.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2007, 11:51:42 »
evet kitapçıkta vardı galiba. onu unutmuşum. Orjinal toyota fren balatalarında ötme oluyor bildiğim kadarıyla. Bazı yan sanayi balataların daha ii olduğunu okumuştum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2007, 15:27:12 »
Öyle bişiy duymadım ben birtek baen balatalar ilk takıldığında çok kısa bir süre ötme yapar frenmele sırasında cızırtı olarak ama 2-3 frenden sonra geçer. Toyota kaliteli malzemeler kullanan bir firma bence böle bir sorun yaşamazsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2007, 10:03:36 »
ALINTI
ayrıca disklerin tornalanması gerekir dediler onada
ön disk tornalama 83 ytl
arka disk tornalama 72 ytl [/quote]

Bana soracak olursanız disklerinizi tornaya sokmayın. İmkanınız varsa onları da değiştirin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2007, 12:14:34 »
Günal Beye katılıyorum disleri tornaya sokunca zaten inceliyor bence de değiştirin derim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2007, 13:52:12 »
özel bir servis arıyorsan yeni açılan toyotaotomotiv.com adresinden  ayrıca uzmanlar toyota özel servis var bildiğim aynı zamanda şaşmazda yüceller var bunları int sitelerinden bulursun . fakat tavsiyem yetkili serviste parça değiştir ben sıkıntısını çektim sen çekme derim işçilik konusunda bir şey diyemem. bir de akota toyan lider arasında çok fazla fiyat farkı var onun için bir de onlara sor derim. 1500 istenilen toyanda ben 885 lira aynı şeyleri liderde yaptırdım belki yeni açtıkları için olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #8 : Nisan 13, 2007, 21:01:15 »
Fren balatalarını dışarıda iyi bir frenci bulursan 1/3 fiyatına bile yaptırabilirsin. Elbette karar sizin. Bu fiyata disk taşlama dahil. Ben daha önce 92 corollayı dışarda değiştirmiştim. 3 yıl boyunca bir problem yaşamadım. 3. yıl sonunda arabayı sattım. Yani kullandığım süre boyunca hiç bir olumsuzluk yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #9 : Haziran 09, 2007, 09:50:07 »
Sakın www.toyotaotomotiv.com adresi ile kendini tanıtan özel servise gitme.
Ben bi hata yaptım sen yapma. Bi kaza yapmıştım. Baya parça değişmesi gereken bi kaza.,
Bir arkadaş tavisyesiyle gittim bıraktım arabayı oraya.

Fırın boya olacak dedi olmamış.
Sağ çamurluk değişecek dedi değişmemiş.
Arabanın bir parçasını (hava emiş ile ilgili) takmamış. Gittim zorla taktırdım. Bi anlamda çalmış yani parçayı.
Kolay bulunan bi parça değil tabi. Fiyatı 450 YTL civarında.Başkasına satacaktı muhtemelen.
Sadece parçaları emanet tutacak kadar vidalarını somunlarını takmış.
Beş para etmez, üçkağıtçı bir yer. Yanındaki kaportacıda aynı.
Sakın uğramayın.
Bende bu aralar toyota özel servisi arıyorum. Tavisye edeceğiniz bi yer varsa beklerim. Ama tavisye ederken dikkat edin lütfen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ankarada Avensis Bakımı
« Yanıtla #10 : Haziran 09, 2007, 11:49:25 »
Hocam ben iş yerindeki bir arkadaşın tavsiyesiyle bulduğum bir yer var.
Aslında fren balatası değiştirmek için gitmiştim ama orada gelmişken yağına filanda bakalım dediler.
araba 78 bin idi. Gelmişken 80 bin bakımınıda yapalım dediler. Bujiler, hava, polen filtresi, 4 balata, yağ, yağ filtresi değiştirdiler ve hepsinide bana anlatarak yaptı. Ben arabanın yabancısı olduğum için söyledim banada anlatın yaptığınızı ki bileyim dedim. Sağolsunlar bilmediğim epey şeyi de öğrettiler. Arabanın sigorta panosunun yerini bilmiyordum mesela kaput altındakini vs. Eğer gitmek istersen oranın telefonunu vereyim. Ben memnun kaldım..

Şaşmaz sanayinde yeri ve sadece toyotalara bakıyorlar.
ATAMAN TİCARET : 0312 278 56 16

Alıntı yapılan: Hasan YENİ
Sakın [url=http://www.toyotaotomotiv.com]www.toyotaotomotiv.com[/url] adresi ile kendini tanıtan özel servise gitme.
[b]Ben bi hata yaptım sen yapma. Bi kaza yapmıştım. Baya parça değişmesi gereken bi kaza.,
Bir arkadaş tavisyesiyle gittim bıraktım arabayı oraya.

Fırın boya olacak dedi olmamış.
Sağ çamurluk değişecek dedi değişmemiş.
Arabanın bir parçasını (hava emiş ile ilgili) takmamış. Gittim zorla taktırdım. Bi anlamda çalmış yani parçayı.
Kolay bulunan bi parça değil tabi. Fiyatı 450 YTL civarında.Başkasına satacaktı muhtemelen.
Sadece parçaları emanet tutacak kadar vidalarını somunlarını takmış.
Beş para etmez, üçkağıtçı bir yer. Yanındaki kaportacıda aynı.
Sakın uğramayın.
Bende bu aralar toyota özel servisi arıyorum. Tavisye edeceğiniz bi yer varsa beklerim. Ama tavisye ederken dikkat edin lütfen.
[/quote]