Gönderen Konu: Nokia OVI MAPS artık ücretsiz  (Okunma sayısı 5406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Nokia OVI MAPS artık ücretsiz
« : Nisan 11, 2010, 17:45:35 »
2 hafta kadar önce bu haberi okumuştum ancak önemsemedim, bugun Ahmet'in uyarısı ile tekrar bakayım dedim.
Standart navigasyon sunulduğunu görüyorum, ancak harita yüklemeleri nasıl yapılıyor anlamış değilim.
Biraz araştırp kurcalamak gerekecek.

SatNav Nokia cihazınızda. Sonsuza dek.
CebinizdeOvi.com'da çevrimiçiHerkese mobil navigasyon
Ovi Haritalar , 70'ten fazla ülkenin haritası sayesinde sizi istediğiniz yere götürür ve görmek istediğinizi gösterir.
Uyumlu cihazlar: Nokia X6, Nokia E72, Nokia N97, Nokia N97 mini, Nokia 6710 Navigator, Nokia 6730 classic, Nokia 5800 XpressMusic, Nokia 5230. Ovi Haritalar ile diğer mobil cihazlara dair daha fazla bilgi edinmek için, Haritalar Desteği ziyaret edin

Aşağıdaki linkten, pc suite ile bağlayarak uygulamayı indirip yukleyebilrisiniz.
http://maps.nokia.com/ovi-services-and-apps/ovi-maps/ovi-maps-main

Toyota Club Türkiye

Nokia OVI MAPS artık ücretsiz
« : Nisan 11, 2010, 17:45:35 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: Nokia OVI MAPS artık ücretsiz
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2010, 17:57:28 »
Ben de Mp Downloader porgramini bilgisayara indirip PC Suite yoluyla (PC Suite ile calisiyormus) istedigim ulkelerin haritalarini indirdim.Turkiye haritasi 45-47 mb kadar.Sesli navigasyon icin ise neredeyse belli basli butun dillerde secenek var.Hem Turkce'yi, hem Ingilizce'yi yukledim. 4'er mb her biri.GPS baglantisi kesilince sesli uyariyor, henuz yolda deneme firsatim olmadi, dun gece kurdum.

Tam anlamiyla problemsiz calisirsa bu gercekten Nokia icin buyuk bir arti olur.Rekabette de onu acilir.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2010, 18:29:50 »
.
Tam anlamiyla problemsiz calisirsa bu gercekten Nokia icin buyuk bir arti olur.Rekabette de onu acilir.
Bu hizmeti ücretli sunan firmaların hiç hoşuna gitmeyecek bu olay.
Nokia'nın önü zaten yeteri kadar açık... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2010, 18:51:30 »
Birazdan yolda deneyecegim bakalim, sesli navigasyon calisiyor mu diye. Gercekten alinan para karsiliginda buyuk bir hizmet.
Bu arada E71'i BT adaptoru ile birlikte gecen hafta 220 dolara aldim.Fiyatlar dusuyor herhalde.E71 Finlandiya uretimi, E72 Cin mali ama E71'den daha pahali...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2010, 20:26:21 »
Birazdan yolda deneyecegim bakalim, sesli navigasyon calisiyor mu diye. Gercekten alinan para karsiliginda buyuk bir hizmet.
Bu arada E71'i BT adaptoru ile birlikte gecen hafta 220 dolara aldim.Fiyatlar dusuyor herhalde.E71 Finlandiya uretimi, E72 Cin mali ama E71'den daha pahali...
Güle güle kullanın yeni telefonunuzu !
Ben de kullanıyorum yaklaşık 1 aydır, sadece SAR değeri beni endişeye düşürüyor. Bunun dışında sorun yok.
220 usd çok düşük bir fiyat hakkaten. Amerika'daki fiyat mı bu?
Türkiye'de hala 430 usd cıvarında.
E72'nin çok nerdeyse hiç bir farkı yok E71'e göre. Sadece bekleme süresi biraz fazla,kamerası 5mpx ve hatta 3g mobil TV özelliği yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2010, 22:04:36 »
Güle güle kullanın yeni telefonunuzu !
Ben de kullanıyorum yaklaşık 1 aydır, sadece SAR değeri beni endişeye düşürüyor. Bunun dışında sorun yok.
220 usd çok düşük bir fiyat hakkaten. Amerika'daki fiyat mı bu?
Türkiye'de hala 430 usd cıvarında.
E72'nin çok nerdeyse hiç bir farkı yok E71'e göre. Sadece bekleme süresi biraz fazla,kamerası 5mpx ve hatta 3g mobil TV özelliği yok.

Sagolun. :)

Normal fiyati 350 dolardi. Dell.com'da kullanilabilecek sureli bir kupon buldum fatwallet.com adresinden.Bir sey almadan once mutlaka internetten kupon/indirim ariyorum, faydasi da oluyor. Kupon ile 150 dolar indirim aldim, vergisi eklenince 220'ye geldi.

SAR degeri beni de korkuttu, sinir degerlere yakin. Artik BT ozelligini kullanacagiz, fazla yakinda tutmayacagiz.
Dedigin gibi E72'nin kamerasi 5mp ama degmez bence, duyduguma gore telefon plastik agirlikliymis.E71'de metal kullanilmis, arka kapak falan...
Bir de E72 Cin mali.Degmez diye dusundum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2010, 09:10:31 »
  Güzel bir bilgi olmuş, inşallah bizler içinde sorunsuz, süresiz ve çok faydalı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2010, 17:00:24 »
.....ben kullanamadım.
IGO ve Garmin navigasyonda oldukça fazla tecrubem oldu, ancak bu programı çalıştırınca,
bir türlü ayrıntılı harita göremedim. Bulunduğum yeri dahi ayrıntılı göstermiyor.
TR dahil, 2-3 ülkenin haritasını ve Voice yükledim ancak kullanamadım ne yazık ki.
TR map boyutuna bakıyorum, 66 mb cıvarında.
En son Başarsoft'un yayımladığı IGO ve Garmin için harita boyutu 100 MB üstünde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2010, 18:34:51 »
Ben dun problemsiz kullanabildim.Britanya Ingilizcesi bayan sesi calisti, Turkce'yi de yuklemistim.Sesli navigasyon dedigim gibi sorunsuz calisiyor.Turkiye haritasini yuklemistim.Turkiye haritasinda ayrinti gormek istedigimde sanki hic yukleme yapilmamis gibi bombostu.
Trafik durumu wi-fi olmadan calismiyor herhalde.Harita uzerindeki isyerleri, benzin istasyonlarinin vs uzerine tikladigimda arama yapmak istersem telefon numarasini getiriyor ekrana.Lokanta, muze, magazalar ne aranirsa buluyor.Simdilik, kesfettigim kadariyla memnunum.

Levent, kaldirip tekrar yuklesen bir degisiklik olur mu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 13, 2010, 10:19:09 »
Ben dun problemsiz kullanabildim.Britanya Ingilizcesi bayan sesi calisti, Turkce'yi de yuklemistim.Sesli navigasyon dedigim gibi sorunsuz calisiyor.Turkiye haritasini yuklemistim.Turkiye haritasinda ayrinti gormek istedigimde sanki hic yukleme yapilmamis gibi bombostu.
Trafik durumu wi-fi olmadan calismiyor herhalde.Harita uzerindeki isyerleri, benzin istasyonlarinin vs uzerine tikladigimda arama yapmak istersem telefon numarasini getiriyor ekrana.Lokanta, muze, magazalar ne aranirsa buluyor.Simdilik, kesfettigim kadariyla memnunum.

Levent, kaldirip tekrar yuklesen bir degisiklik olur mu acaba?
Günaydın,
Sonuç itibariyle sen Türkiye haritası ile Türkiye'de sorunsuz kullandın mı anlayamadım?
Ve ya Wisconsin'de mi kullandın?
Benim kuzen de denemiş, onun E71 telefonunda da aynı şekilde ayrıntılı harita gelmemiş.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 13, 2010, 21:16:43 »
Turkiye'de kullanmadim, ABD'de kullandim.Turkiye haritasi yuklu oldugu halde ayrinti goremedim.
Yoksa WI haritasi calisiyor.
Neden calismiyor acaba TR'de?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #11 : Nisan 13, 2010, 21:39:48 »
  Şu an Türkiye haritası sorunsuz çalışıyor bende. Sesli yönlendirme de dahil. Ama sistemi aktif edelimmi diye bir uyarı aldım. Evet dersem 10 ile sınırlı imiş. Ama neyin sınırlı olduğunu anlamadım doğrusu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2010, 21:42:19 »
Ilginc, her telefona ayri bir sistem mi getirmisler acaba, herkesin deneyimi farkli...
  Şu an Türkiye haritası sorunsuz çalışıyor bende. Sesli yönlendirme de dahil. Ama sistemi aktif edelimmi diye bir uyarı aldım. Evet dersem 10 ile sınırlı imiş. Ama neyin sınırlı olduğunu anlamadım doğrusu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2010, 21:56:48 »
Ben önceden yüklemiştim map loader ile, dün lisans istedi onayladım 90 günlük navigasyon aktif oldu, sesli tarif çalışıyor yani...(6220 c)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2010, 21:57:30 »
  10 dediğim 10 gün yanlış anlaşılma olmasın.

Evet, ilginç. Şu an gayet güzel çalışıyor ama dediğim gibi navigasyonu aktifleştirmek istediğimde lisans uyarısı alyıyorum ve bu 10 günlük imiş. Ama 10 gün ile neyin sınırlı olduğunu anlamadım. Belki adres ve yol asistanıdır. Çünkü istediğim an açıp haritayı görebiliyorum ve manuel olarak dolaşabiliyorum şu an.

Lisansı daha sonra nasıl onaylayacağız onuda bilmiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #15 : Mayıs 01, 2010, 01:16:46 »

Evet, ilginç. Şu an gayet güzel çalışıyor ama dediğim gibi navigasyonu aktifleştirmek istediğimde lisans uyarısı alyıyorum ve bu 10 günlük imiş. Ama 10 gün ile neyin sınırlı olduğunu anlamadım. Belki adres ve yol asistanıdır. Çünkü istediğim an açıp haritayı görebiliyorum ve manuel olarak dolaşabiliyorum şu an.

10 gun sonra sadece haritayı kullanabilirsiniz ama sesli yon tarifi tarafik durumu gibi bilgileri alamazsınız
bunun için lisans almanız gerekir
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 01, 2010, 01:29:03 »
Nokia sayfasinda suresiz diyor, 1 ay oldu neredeyse, ucretsiz kullaniyorum hala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Mayıs 01, 2010, 08:09:51 »
  Yine ücretsizdir diye mesaj geldi. Yani sürekli ücretsiz diye de reklam yapılıyor, bu durumda Navigasyon sürekli ücretsiz değil o zaman, ya da artık sistem değiştirdiler ve sürekli ücretsiz oldu Ahmet'in de söylediği gibi. Bu konuda bir mulaklık var sanırım.
 Faydalı bilgi için de teşekkürler Fuat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #18 : Mayıs 01, 2010, 17:10:39 »
  Yine ücretsizdir diye mesaj geldi. Yani sürekli ücretsiz diye de reklam yapılıyor, bu durumda Navigasyon sürekli ücretsiz değil o zaman, ya da artık sistem değiştirdiler ve sürekli ücretsiz oldu Ahmet'in de söylediği gibi. Bu konuda bir mulaklık var sanırım.
 Faydalı bilgi için de teşekkürler Fuat.
faydalı olabildiysem ne mutlu :)
malatya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • EY ÖZENTİ GENÇLİK! TİTRE VE KENDİNE GEL!
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 09, 2010, 23:50:47 »

Şu anda tüm özellikler ücretsiz sadece nokia hesabı olması yeterli bazı ekstra uygulamalar için. Ben sürekli kullanıyorum 4 aydır ne lisans sorunu yaşadım nede başka bir sorun trafik bilgisine kadar sorunsuz...
Erdinç AKIN
2002 Toyota Corolla 1.4 vvt-i
B Rh+