Gönderen Konu: 2005 corolla terra 1.4 bakımı ?  (Okunma sayısı 1566 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2005 corolla terra 1.4 bakımı ?
« : Nisan 11, 2010, 16:48:13 »
arkadaşlar 2005 corolla terra 1.4 ü yeni aldım ve daha henüz bakım yaptırmadım  aslında ne gibi bakımlar yapılması gerekiyor bilmiyorum.aracım 98 380 km de triger var mı ?değişmeli mi?yağını kontrol ettim ama yinede değiştirmek gerekir mi ?aldığım kişiye yağıı nezaman değiştirdiğini sormayı unutmuşum.
 ayrıca 100 bin de ne gibi bakımlar yapılıyor?bana bu konularda yardımcı olursanız sevinirim. 

Toyota Club Türkiye

2005 corolla terra 1.4 bakımı ?
« : Nisan 11, 2010, 16:48:13 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla terra 1.4 bakımı ?
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2010, 19:54:22 »
''Düşmanlarımız önce subayları öldürür''

Mustafa Kemal ATATÜRK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2010, 19:57:40 »
Aynı araçtan bende de var.Hatta aracımı alalı yaklaşık 10 ay oldu.Trigeri yok öncelikle onu söyliyeyim.ben aracımı aldığımdan önce servise götürdüm ve ikinci el kontrolünden geçirdim ve bana başından geçmiş tüm değişiklikleri ve onarımları söylediler.sağ ve sol ön kapıda sadece rütuş  bulabildiler ve hiç değişeni yok dediler.aldığım araç 117000 km de bir avukatın arabası idi.
 120000 bakımında değişecek parçaları sordum sırası ile, yağ ve yağ filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi,bujiler,ön ve arka balatalar, ön düzenin kontrol edilip değişmesi gereken var ise değişeceğini söylediler ve bakım fiyatı olarakta 420 tl fiyat verdiler.Bende onlara teşekkür edip servisten ayrıldım ve sanayideki ustama listeyi verdim ve fiyat istedim ayrıca tüm değişeceklerin de orjinal parça olmasını istedim.Ustam da arabayı lifte kaldırıp ön düzen ve tüm bakabileceği yerlere baktı ve temiz olduğunu söyledi.Bende mazemeciden, yağ ve yağ filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi,bujiler, arka balataları aldım fiyatı 220 tl tutu ustamada 50 tl attım işlem tamamdır 270 tl ye halletik.10 aydır hiçbir şikayetim yok.Nazar değmez inşallah, çünki bir önceki arabamda çok çektim.
Bence sende çok iyi bir iş yapıp corolla almışsın.bilmem yardımcı olabildimmi
2016 Toyota Corolla 1.33 Life Cool

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #3 : Nisan 12, 2010, 14:14:16 »
çok teşekkürederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Mayıs 30, 2013, 22:02:07 »
2005 terra 1.4 aracı yeni aldım arkadaşlar 148 bin km de aracı expertize soktum. bana kontrol ettir dediği noktalarda sizlere danışmak istedim. motorda yağ kaçağı var dedi,arka fren balataları arka sağ amortisör kontrol ve ön aks bilyası kontröl dedi yakın bir zamanda uzun yola çıkacam ailecek memlekete gidecem arabanın bakımı olalı 5000km olmuş. yağını kontrol ettim pek eksiltme yoktu  bana nedir tavsiyeniz servise gitmek istemiyorum avrupa yakasında arabayı gösterebileceğim tavsiye edebileceğiniz bir usta varmıdır. malum servisler pahalı. 148bin km deki aracın başka hangi sıkıntısı hangi bakıma ihtiyacı vardır araç lpgli bu arada lpg 1 yıllık ve lpg filtresi 10bin bakımıda gelmiş görüş ve önerilerinizi bekliyorum. okuyup zahmet ettiğiniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Haziran 25, 2013, 17:45:26 »
Hayırlı olsun, ihtiyacınız olan bilgiler şurada mevcut;

http://corolla-corolla.blogspot.com/2008/11/periyodik-bakm-izelgesi.html

http://corolla-corolla.blogspot.com/

Kesinlikle çok faydalı ve biraz mekanik becerisi ve merakı olan birisi çok kolay yapabilir bu işlemleri. Elbette yapılamayacak olanlar var onlarda da yapacak birşey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Arnavut Keyifli
  • Kilometre: 136500
  • Model Yılı: '17
  • 277 kere teşekkür etti
  • 277 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Haziran 25, 2013, 17:51:48 »
Hayırlı olsun Erkan Bey.. Bende aynı arabadan 5 sene kullandım nisan ayında sattım arabamı..Emin olun periyodik  bakım hariç bana hiç masraf çıkarmadı..
140000 km'de sattım aracımı.  Allahtan iyi biri geldi aldı,hayrını görsün,Kullanıcıya gitti en azından ona sevindim..
Ben bütün bakımlarda 5/40 Mobil yağ kullandım.Parçalarda, bazılarını servisten temin ettim,bazılarını da dışarıdan temin ettim fakat çok ucuz ürün hiç kullanmadım arabamda.. Forum'da Ufuk Bey var Yedek Parça için oradan yardım alabilirsiniz.
Güle güle kullanın aracınızı..
I'll make you an offer you can't refuse.