0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Levent Bey, görmediyseniz aşağıdaki başlığa da bakmanızı tavsiye ederim:http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/yeni-corolla-mi-yeni-civic-mi/
arkadaşım sana tavsiyem çok fazla insanları dinleme kafan çok karışır herkes birşeyler söyler bende almadan önce çoook araştırdım hemde çok en son toyotaya karar verdim bence sende öyle yap ama şunu tavsiye edeyim çok fazla insanlara sorma kendin araştır kıyasla özellikle satarken elden çıkarmada sorun olmayan toyotayı tercih et derim tabi tercih yine senin slmlar ...
İkinci elde araçların durumları ve hatta önceki kullanıcılarının yapıları önemli bence.
Levent bey linkteki karşılaştırmada da göreceğiniz gibi ikisininde kendine göre üstün özellikleri var. Bir defa honda daha yakışıklı duruyor Ama bence bu iki araç arasında seçim yaparken en dikkat etmeniz gereken hangisinin temizini bulursanız onu alın derim. Ben de focus-civic-corolla üçgeninde hangisinin temizini bulsam onu alırım. O dediğiniz model yıllarında piyasada çok fazla araç bulamazsınız, daha doğrusu az km yapmış diri araç bulmak zor. Satılığa çıkanlar genelde oldukça fazla km yapmış şirket aracı tarzı araçlar. İlk aracınız da olacağı için baya bir zor oluyor araç beğenmesi. Şimdiden hayırlı olsun hangisini alırsanız alın sizi pişman etmez.
Levent Bey, Yılda 10.000 dahi yapsanız, dizel almanızı tavsiye ederim. Siz bu arabayı "En çok 2 yıl kullanırım sonra satarım" deseniz dahi, kullanmaya başladıktan bir süre sonra benzin masrafları sizi üzebilir. Hele ki "Uzun vadeli düşünüyorum, en az 4-5 yıl sürerim" derseniz, benzinliyi elemek bence daha iyi olur sizin açınızdan. İnsan arabayı alırken dizel için verdiği ekstra 3-4 bin TL 'ye acımıyor da, benzin istasyonuna her gittiğinde dolum başına verdiği farklara acıyor. İnanın, bu bana daha çok dokunuyordu, benzinli kullanırken. Bu arada, benzinli mi dizel mi tartışması olmasın, aman arkadaşlar Ha bir de plakasını Tramer den sorgulatmadan sakın araç almayın (HASAR PLAKA yazıp 5664 'e yollayıp aracın geçmişine bakın(en azından kaskodan yapılmış tamirlerini görebilirsiniz)