Gönderen Konu: ilk arabamı alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum  (Okunma sayısı 1518 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
ilk arabamı alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum
« : Nisan 11, 2010, 13:53:01 »
merhabalar arkadaşlar bir araç almayı düşünüyorum ve yansız olarakdan tavsiyelerinizi bekliyorum.Aklımdan geçen 2 araba var biri corolla benzinli elegant ya da comfort (2008-09) model yada honda civic premium (2008-09) bu araçlardan hangisini ve neden dolayı tavsiye edersiniz.Aslında d4d düşünüyordum hem 2.el de dizele güvenemem hemde yılda 10.000 km civarı yapacak olmamdan aklıma çok yatmıyor. Seçeceğim aracı aile arabası olarak kullanacağım ve 31 yaşındayım.Araçları güvenlik,yolcu ve sürücü konforu, yakıt tüketimi ve donanım olarakdan kıyasladığınızda hangisini tavsiye edersiniz ve neden? Dediğim gibi objektif görüşlerinizi almak istiyorum şimdiden teşekkürler.
2011 comfort extra d4d

Toyota Club Türkiye

ilk arabamı alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum
« : Nisan 11, 2010, 13:53:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: ilk arabamı alacağım tavsiyelerinizi bekliyorum
« Yanıtla #1 : Nisan 11, 2010, 13:57:05 »
tek kelimeyle corolla elegant derim.hem daha ekonomik hem daa az sorunlu
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Nisan 11, 2010, 14:18:01 »
arkadaşım sana tavsiyem çok fazla insanları dinleme kafan çok karışır herkes birşeyler söyler bende almadan önce çoook araştırdım hemde çok en son toyotaya karar verdim bence sende öyle yap ama şunu tavsiye edeyim çok fazla insanlara sorma kendin araştır kıyasla özellikle satarken elden çıkarmada sorun olmayan toyotayı tercih et derim tabi tercih yine senin slmlar ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2010, 14:29:11 »
Levent Bey, görmediyseniz aşağıdaki başlığa da bakmanızı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/yeni-corolla-mi-yeni-civic-mi/
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 11, 2010, 15:48:26 »
  İkinci elde araçların durumları ve hatta önceki kullanıcılarının yapıları önemli bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2010, 18:57:41 »
Levent Bey, görmediyseniz aşağıdaki başlığa da bakmanızı tavsiye ederim:

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/yeni-corolla-mi-yeni-civic-mi/
Teşekkür ederim Hakkı Bey görmemiştim verdiğiniz linki inceleyeceğim.ilginize tekrardan teşekkürler.
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 11, 2010, 19:00:58 »
arkadaşım sana tavsiyem çok fazla insanları dinleme kafan çok karışır herkes birşeyler söyler bende almadan önce çoook araştırdım hemde çok en son toyotaya karar verdim bence sende öyle yap ama şunu tavsiye edeyim çok fazla insanlara sorma kendin araştır kıyasla özellikle satarken elden çıkarmada sorun olmayan toyotayı tercih et derim tabi tercih yine senin slmlar ...

Bende yaklaşık 1 yıldır araştırıyorum ilk defa araba alcağım için çok fazla detaylara dikkat ediyorum.Eşim toyota diyor ben honda o yüzden de aklım karıştı açıkçası bende sizinle paylaşayım dedim.
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Nisan 11, 2010, 19:02:37 »
  İkinci elde araçların durumları ve hatta önceki kullanıcılarının yapıları önemli bence.

kesinlikle haklısınız o yüzden çok detaylı araştırıyorum en sonunda marka ya karar verip detaylı şekilde araştıracağım.sıfır almak güzel ancak şuan sıfırına para vermek istemiyorum
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 11, 2010, 19:28:54 »
Levent bey linkteki karşılaştırmada da göreceğiniz gibi ikisininde kendine göre üstün özellikleri var. Bir defa honda daha yakışıklı duruyor :) Ama bence bu iki araç arasında seçim yaparken en dikkat etmeniz gereken hangisinin temizini bulursanız onu alın derim. Ben de focus-civic-corolla üçgeninde hangisinin temizini bulsam onu alırım. O dediğiniz model yıllarında piyasada çok fazla araç bulamazsınız, daha doğrusu az km yapmış diri araç bulmak zor. Satılığa çıkanlar genelde oldukça fazla km yapmış şirket aracı tarzı araçlar. İlk aracınız da olacağı için baya bir zor oluyor araç beğenmesi. Şimdiden hayırlı olsun hangisini alırsanız alın sizi pişman etmez.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Nisan 11, 2010, 22:09:02 »
Levent Bey,

Yılda 10.000 dahi yapsanız, dizel almanızı tavsiye ederim. Siz bu arabayı "En çok 2 yıl kullanırım sonra satarım" deseniz dahi, kullanmaya başladıktan bir süre sonra benzin masrafları sizi üzebilir.
Hele ki "Uzun vadeli düşünüyorum, en az 4-5 yıl sürerim" derseniz, benzinliyi elemek bence daha iyi olur sizin açınızdan.

İnsan arabayı alırken dizel için verdiği ekstra 3-4 bin TL 'ye acımıyor da, benzin istasyonuna her gittiğinde dolum başına verdiği farklara acıyor. İnanın, bu bana daha çok dokunuyordu, benzinli kullanırken. :-\

Bu arada, benzinli mi dizel mi tartışması olmasın, aman arkadaşlar :D

Ha bir de plakasını Tramer den sorgulatmadan sakın araç almayın (HASAR PLAKA yazıp 5664 'e yollayıp aracın geçmişine bakın(en azından kaskodan yapılmış tamirlerini görebilirsiniz)
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 354 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 11, 2010, 22:17:44 »
Corolla D-4D elegant.İyidir.Üzmez.Tasarrufludur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Nisan 12, 2010, 21:45:28 »
Levent bey linkteki karşılaştırmada da göreceğiniz gibi ikisininde kendine göre üstün özellikleri var. Bir defa honda daha yakışıklı duruyor :) Ama bence bu iki araç arasında seçim yaparken en dikkat etmeniz gereken hangisinin temizini bulursanız onu alın derim. Ben de focus-civic-corolla üçgeninde hangisinin temizini bulsam onu alırım. O dediğiniz model yıllarında piyasada çok fazla araç bulamazsınız, daha doğrusu az km yapmış diri araç bulmak zor. Satılığa çıkanlar genelde oldukça fazla km yapmış şirket aracı tarzı araçlar. İlk aracınız da olacağı için baya bir zor oluyor araç beğenmesi. Şimdiden hayırlı olsun hangisini alırsanız alın sizi pişman etmez.
teşekkürler gerçektende ilk aracı almak çok zormuş.ben uzun süredir araştırıyorum bankadaki 5 arkadaş hiç düşünmedikleri halde benden önce araba aldılar :)  sanırım ben bu kararı verne kadar 2011 ler çıkacak :))
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2010, 21:47:38 »
Levent Bey,

Yılda 10.000 dahi yapsanız, dizel almanızı tavsiye ederim. Siz bu arabayı "En çok 2 yıl kullanırım sonra satarım" deseniz dahi, kullanmaya başladıktan bir süre sonra benzin masrafları sizi üzebilir.
Hele ki "Uzun vadeli düşünüyorum, en az 4-5 yıl sürerim" derseniz, benzinliyi elemek bence daha iyi olur sizin açınızdan.

İnsan arabayı alırken dizel için verdiği ekstra 3-4 bin TL 'ye acımıyor da, benzin istasyonuna her gittiğinde dolum başına verdiği farklara acıyor. İnanın, bu bana daha çok dokunuyordu, benzinli kullanırken. :-\

Bu arada, benzinli mi dizel mi tartışması olmasın, aman arkadaşlar :D

Ha bir de plakasını Tramer den sorgulatmadan sakın araç almayın (HASAR PLAKA yazıp 5664 'e yollayıp aracın geçmişine bakın(en azından kaskodan yapılmış tamirlerini görebilirsiniz)
aslında dizel güzel ancak 2.el temizini bulmak çok zor sanırım.yada benzinli alıp ekonomik olarak canımızı yakarsa lpg taktıracağım.
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '98
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 20, 2010, 15:48:01 »
bende corolla diyorum çünkü bir arkadaşımda civic vardı adam illalah etti sorunlarından

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 01, 2010, 18:47:54 »
şuanda karar verdim ve sıfır d4d alacağım ancak sanırım kasa makyajlanacak onu bekleyeyim diyorum bu konuda bilgisi olan var mı acaba.Makyajlı kasa ile ilgili şu linki buldum http://www.netcarshow.com/toyota/2010-corolla/ sizinde fikirlerinizi almak isterim
2011 comfort extra d4d

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Mayıs 02, 2010, 19:21:23 »
Sanırım haziran ayında satışa sunulacak. Başta beğenmemiştim ama sürekli bakınca insanın gözüne hoş geliyor. Auris'i de yolda gördüğümde 'Bu kadar çirkin bir arabaya nasıl biniyorlar?" diyordum. Göz, alıştı, sevdi; gönül de makyajlısını satın aldı:)

Makyajlı Corolla sizi uzun yıllar idare eder. Sanırım VSC'li d4d'ler 47.000 civası idi, makyajlısı ise 1-2 milyar artabilir. Doğaldır.
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!