Gönderen Konu: Kayıt dışı İngilizlere karşı Türkiye'nin misafirperverliği!  (Okunma sayısı 2227 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
 Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı turistik belde Kalkan, uyanık İngilizlerin gelir kapısı oldu. İngilizler, beldede satın aldıkları villaları internet siteleri üzerinden kiralamaya başladı. Tatil için Kaş'ı tercih eden İngiliz turistler bu villalarda konaklamaya başlayınca pansiyon ve otel işletmecileri sıkıntıya girdi. Sayısı 800'ü bulan ve 600 ile 3 bin Sterlin arasında kiralanan villalar, kayıt dışı çalışması nedeniyle her yaz yaklaşık 15 milyon Sterlin paranın İngiltere'de kalmasına neden oldu.

DENETİMDEN SONUÇ ÇIKMADI
Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın villaları kayıt altına alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Kapıyı çalan maliyeciler, karşılarına çıkan İngiliz turistlerin, ?bir yakınımızın evinde misafir olarak kalıyoruz' demesi üzerine hiçbir işlem yapamadı. Kayıt dışı çalışanların çokluğuna rağmen, Kaş bölgesinde iyi niyetli 250'ye yakın villa sahibi vergi mükellefi oldu. Bu kişilerin geçen yıl ödediği 300 bin TL vergi ise az bulundu.

GECELİĞİ 3 BİN STERLİNE VİLLA VAR
Kalkanlılar Derneği Başkanı Mimar Serdar Özcan, "Kalkan'da bine yakın villa var. Bunların çoğunluğu Mayıs ve Ekim ayları arasında kiralanıyor. Bunu beldede herkes biliyor ancak hiçbir şey yapılamıyor. Bu villalar İngiltere'deki internet siteleri üzerinden 600 ila 3 bin Sterlin arasında değişen fiyatlara kiralanıyor. Rezervasyonlarına bakıldığında çoğunun kiralanmış olduğu görülüyor. İnsanlar gelen turistin cazibesine kapılıyor ancak onların beldeye hiçbir faydası yok" dedi.

OTELCİLER SIKINTIDA
Kayıt dışı çalışan villaların sayısının son yıllarda artmasıyla beldedeki turizmcilerin ciddi darbe yediğini ifade eden Özcan, "Kalkan'a gelen turistlerin çoğunluğu villalarda kalıyor. Oteller ciddi sıkıntı içinde. Kapanma tehlikesi yaşayanlarla birlikte kapanan tesisler de var. Villaların turizm sektörüne vurduğu darbe nedeniyle Kalkan'a 7 yıldır otel yapılmıyor. Bu soruna yetkililer acilen çözüm bulmalı. Aksi taktirde turizm beldesi Kalkan, turizmden para kazanamayacak" diye konuştu.

GEÇMİŞTE YOK PAHASINA SATILDI
Kalkan'daki villalar 8 yıl önce İngilizlere satılmaya başladı. O dönemde 60 bin Sterlin karşılığında satılan villaların fiyatları bugün 2 milyon Sterlini buluyor. Villalar Kalkan'ın yanı sıra beldeye bağlı köylerde de yapılmaya başlandı. Yamaçta bulunması nedeniyle eşsiz manzarası, sakin ve sessiz olması, doğal güzellikleri nedeniyle villa yapımı için yeni adres Üzümlü ve İslamlar köyü oldu. Bu iki köydeki villa sayısı 30'u aştı.

Kaynak: http://ekonomi.haberturk.com/turizm/haber/506420-kalkanda-1000-uyanik-ingiliz
98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
''Vicdan azabına eş, kayna kayna Sakarya,
Öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!''

başkada birşey demiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Türkiye'de ister yaylada olsun ister denizde, sezonluk kiralama çok yaygın bir uygulamadır. Acaba yazlıklarını sezonluk kiraya veren kaç vatandaşımız bunun vergisini ödüyordur çok merak ediyorum. Bu haberin yadırganacak hiç bir tarafı yok. Üstelik yazlıkçıların yaptıkarı harcamalarla bölge ekonomisini önemli katkılarda bulundukları bilinen bir gerçektir. Villada kalan İngilizler, acaba her şey dahil sistemi ile gelenlerden daha mı az para harcıyorlar merak ettim.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
Türkiye'de ister yaylada olsun ister denizde, sezonluk kiralama çok yaygın bir uygulamadır. Acaba yazlıklarını sezonluk kiraya veren kaç vatandaşımız bunun vergisini ödüyordur çok merak ediyorum. Bu haberin yadırganacak hiç bir tarafı yok. Üstelik yazlıkçıların yaptıkarı harcamalarla bölge ekonomisini önemli katkılarda bulundukları bilinen bir gerçektir. Villada kalan İngilizler, acaba her şey dahil sistemi ile gelenlerden daha mı az para harcıyorlar merak ettim.

kira bedeli 500tl ve üzeri için vergi ödemekle mükelleftirler.maliye takip edemesede,şikayet durumunda cezası 2300tl civarıdır.şikayet edenin kimliği gizli tutulur ve cezanın %10u ödül olarak verilir.

hakkı bey,
ben gelmelerine kalmalarına karşı değilim.ancak burdaki durum tıpki didimdekine benziyor.
şu an didimde 5000 e yakın ingiliz var.%60ı ev sahibi.kendi vatandaşına kiralamış-satmış sonraki mevzu.
öncelik,bu kadar ingiliz ev satın alıyor.mülk sahibi oluyor.
peki hakkı bey,ingilterede ev satın almaya niyetlenin bakalım,bir türk vatandaşı olarak, neler istiyorlar?canınızdan bezersiniz emin olun.hatta alamazsınız.

kısaca söylemek istediğim,bize yapılan muameleler ortada iken,biz ülke olarak parsel parsel her tarafı birilerine vermemiz insanın kanına dokunuyor.
özel sektörün-bankalar hastaneler-telekom vs vs ki bunlar devletin arterleridir.hepsinin ya sahibi ya ortağı yabancı...

uzattım biraz kusura bakmayın,alıntıyı sizin yazınızdan yaptım ancak düşüncelerim geneldir.

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
Mehmet Bey, yabancılara mülk satışı ayrı bir konu. Bunu enine boyuna tartışmalıyız zaten. Benim söylemek istediğim şey, yabancılara mülk satışı gerçekleştikten sonra bu haberin içeriğinde yadırganacak bir durum olmadığıdır. Bir bölgede ihtiyaçtan fazla yazlık yapılırsa, o yazlıklar eninde sonunda o bölgedeki otellerin veya turistik tesislerin rakibi olacaktır.

Bu arada İngilizlerin durumunu biraz irdelemekte fayda var. İşim gereği İngiliz tanıdıklarım var. İngiltere'ye de bir kaç kez gitmişliğim vardır. Durumu size şöyle özetleyebilirim. ABD'de yaşanan ve ekonomik krizin en önemli nedenlerindne biri olan emlak balonunun bir benzeri İngiltere'de de yaşanmıştır. İngiltere'de ev fiyatları astronomik seviyelere çıkınca ucuz ve kolay elde edilebilen mortgage kredilerinden faydalanmak isteyen (bu hikaye mutlaka size de bir yerden tanıdık geliyordur) İngiliz vatandaşları Türkiye gibi emlak fiyatlarının göreceli olarak oldukça ucuz olduğu ülkelere akın etmişlerdir. Çok varlıklı olanları bir kenera bırakırsak pPek çoğu bu gayrımenkulleri yatırım amaçlı almıştır. Fakat yaşanan ekonomik krizle birlikte bu resim tersine dönmüştür. G8 ülkeleri arasında ekonomik krizden en çok etkilenen ülke İngiltere'dir. İşsizlik ve azalan gelirler nedeniyle pek çok İngiliz aldıkları kredileri geri ödemede büyük sıkıntı yaşamıştır. İşte alınan bu villaların kiraya verilmesinin en öenmli nedeni budur.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  İşin ilginci bazı yerlerde sadece konut değil, arazide satıldı ki bu büyük bir yanlış bence.
 Vergi takibi çok önemli, diğer yandan emin olun biz Turizm'den para kazanmıyoruz. !!! Hatta Türkiye'de böyle bir olgu yok, sadece Turist var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Mulk sahibi olmak isteyene kolaylik gosteriliyor her yerde.Burokrasi azaltiliyor, yatirim artsin diye.Hatta Kanada yatirim yapana ikamet, vatandaslik veriyor.Bizde burokrasi yerli yerinde duruyor.O Ingilizler nasil becerip de bu villalari satin alabilmisler diye merak ediyorum.

Hakki ile ayni fikirdeyim.Bunun neresinden sikayet ediliyor? Zamaninda 60bin sterlinmis, bugun iki milyonmus..Eee? Param olsa ben de alirdim.
Hersey dahil otel konaklamasi aslinda turizm yoresine en az katkida bulunan konaklama tipi.Bu villalarda kalanlar sehre iniyorlar, alisveris ediyorlar.Bence cok daha faydali.

Hakan, yabanciya arazi satisi niye problemli acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
DENETİMDEN SONUÇ ÇIKMADI
Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın villaları kayıt altına alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Kapıyı çalan maliyeciler, karşılarına çıkan İngiliz turistlerin,bir yakınımızın evinde misafir olarak kalıyoruz' demesi üzerine hiçbir işlem yapamadı.

3 tekerlekli arabada salata, marul, turp gibi sebzeleri satan bazı vatandaşlar vardır.Hepimiz biliriz,üç beş kuruş kazanarak çoluk çocuğunun geçimini sağlamak için yazın sıcakta, kışın soğukta mahalle aralarında dolaşır veya müsait buldukları yol kenarında satış yaparlar. Korkuları vardır, çünki onları takip eden Belediye Zabıtası malları da arabasını da alır ve cezayı da yazarlar. Böyle bir olaya dün şahit oldum. 15 gündür aynı sokakta duran bu satıcı Belediye Zabıtasının gazabına uğradı. Tüm yalvarmalara rağmen aldırış etmediler ve biraz insafa gelerek malları kaldırıma bırakıp arabayı aldılar ve gittiler.
  Ertesi gün aynı satıcıyı her zamanki gibi orada gördüm ve sorduğumda;
  70 Tl.cezayı vererek arabayı aldığını söyledi.Ceza makbuzunu aldın mı dediğimde söylediği söz dikkat çekiciydi; Ne makbuzu abi, bizim gibi garibanlara sözleri geçiyor.Trilyonları götürenlere bir şey yapamıyorlar.
  Bana dokunmayan yılan misali, bazı gerçekleri görmemezlikten gelirsek böyle sözleri daha çok duyarız.

98 Corolla 1.6 GLI Special

Düşüncelerle karşılaşınca,zayıflar korkar,aptallar karşı gelir,akıllılar karar verir,ustalar da yönetir.
''Mme Jeanne Roland''

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
evet hakkı bey,
bende aynı şeyi söylüyorum mülk satışı apayrı.
bunu ayrı bir platformda,belki başka bir başlık altında konuşuruz.

gerekçeler sizin bahsettiğiniz gibi hatta fazlası mevcut.1998 de bir anda emlak furyası başladı.işte bugünlerde didim örneğinde olduğu gibi 5binlere geldi.
zaten satın alan kişinin nasıl değerlendireceğine ben karışamam.ister kiraya verir,isterse o da satar.
ama turizm bundan para kazanamıyormuş?burda hakan beye katılıyorum.turizm?yok öyle birşey,tursit var,gelir gider.zaten buraya gelene kadar otellerin herşey dahil sistemi ile dışarı adım atmıyorlar.

olaya ülkenin para kazanması açısından bakmıyorum.arsa-konutun mülk sahibi olmaları açısından değerlendiriyorum.
abd tatilimde neredeyse bir terörist muamelesi görmediğimiz kalmıştı.kendi yarattıkları sanal teröristlere öyle bir inanmışlar ki-11 eylül sonrası-herkes potansiyel tehlike.düşünün ülkeye turistik seyahat bile zor...bırakın konut almayı.

yıllar içinde bu gibi arsa olsun konut olsun alımların ve yerleşmelerin getirdiği talepler olacaktır.kendi okullarından tutunda vs vs...sulh halinde bunlar problem çıkarmasa da,ülkeler arasında dostluk değil çıkar ilişkileri vardır ki ingilizler bu konuda dünyaya bedeldir.

sanırım biraz fazla uzattım.kusura bakmayın.

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
http://www.kredipazari.com/haber/mortgage-miami-de-50-bin-turk-u-evsahibi-yapti.html

Yılın 8 ayını güneşli geçiren Amerika’nın tatil cenneti Miami’de konutların yıllık prim oranı yüzde 35’leri bulunca, şehirde Mortgage’yle ev sahibi olan Türkler’in sayısı 50,000'e (ELLI BIN) ulaştı.

Baska lafa gerek yok herhalde, Mehmet.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
http://www.kredipazari.com/haber/mortgage-miami-de-50-bin-turk-u-evsahibi-yapti.html

Yılın 8 ayını güneşli geçiren Amerika’nın tatil cenneti Miami’de konutların yıllık prim oranı yüzde 35’leri bulunca, şehirde Mortgage’yle ev sahibi olan Türkler’in sayısı 50 bine ulaştı.

Baska lafa gerek yok, Mehmet.

ahmet bey ,başka lafa gerek yok demişsiniz de.abd de ev almanın kolaylığını ispat etmişsiniz.acaba hangi şartlarla veriyor o eyalet o mülkiyeti?birde bunları öğrenmek lazım.biz hangi şartlarla veriyoruz?

bakın ben türkiyede edinilen mülklerin ayrıca banka-telekominikasyon gibi sektörlerin yabancı himayesine geçmesinin ülkeye faturasının ağır olacağını söylüyorum.
bizim ödeyeceğimiz fatura,abd-ingiltere gibi ülkelere benzemeyecek.hiç biz zaman öyle olmadı çünkü.ne tarihimiz ne de bulunduğumuz coğrafya buna müsait değil.

çok merak ediyorum abd nin bahsettiğiniz eyaletinde ki türkler acaba, türk okulu ve cami talebinde bulunsalar ne cevap alacaklar?milyon tane türkün olduğu almanyanın başbakanının verdiği cevap ortada''her alman vatandaşı almanca bilmelidir..''

saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
ABD de cami ha...hadi ordan..derler heralde o bölgelerde..aslında bizim gibi bir arada yaşamayı özümsemeleri lazm..biz tarihimiz boyunca biraradayız...
bu sezonluk kiralama olayında vergisini veren türklerin sayısı ya da oranı oldukça azdır tabiki...
ama illi da kaş dan ingilizleri kovmak istersek belli bir dili konuşan vatandaşlarmza orda bedava 2 ay konaklama verelim onlarda oranın kalitesini düşürsünler kızlarına falan sataşsınlar hemen bölge ucuzlasın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
ABD de cami açılamaz diyen arkadaşlar okusun lütfen niye açılamıyormuş. ayrıca dünyanın hemem hemen her yerinde türk okulu var. türkçe olimpiyatlarını dikkatli izlerseniz bu rahatlıkla görülebilir

http://www.tumgazeteler.com/?a=5919489
http://www.turktime.com/haber/ARITMAN-DAN-ABD-DEKI-CAMIYE-ITIRAZ-MAYINA-PARA-YOK-CAMIYE-25-MILYON-DOLAR-NASIL-VAR-/58732
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
gerçekten oraya cami yapmak gereksizmiş zaten varmış..bu arada arkadaşımın köyündeki bi cami onarımı için 1 milyon dolar harcanmış..köyde kimse camie gimiyomuş zaten:))..alevi köyü:)))
gereksiz paralar harcanmasın gereken yere en güzelinden cami yapılsın...diyerek konuyu bağlıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
ABD de cami açılamaz diyen arkadaşlar okusun lütfen niye açılamıyormuş. ayrıca dünyanın hemem hemen her yerinde türk okulu var. türkçe olimpiyatlarını dikkatli izlerseniz bu rahatlıkla görülebilir

http://www.tumgazeteler.com/?a=5919489
http://www.turktime.com/haber/ARITMAN-DAN-ABD-DEKI-CAMIYE-ITIRAZ-MAYINA-PARA-YOK-CAMIYE-25-MILYON-DOLAR-NASIL-VAR-/58732

tamam bu konu uzar gider.cami açılamıyor al sana link,ev alınamıyor al sana link...
türkçe olimpiyatları vs ile konuyu tamamen farklı bir tarafa hiç kaydırmayacağım.

onlar herşeye istedikleri kadar,menfatleri doğrultusunda ve dur diyecekleri yeri bilerek ve hatta kontrol altında tutarak izin verirler.sizde bunları yapabiliyorsanız ,buyrun yabancılara yapın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 14 kere teşekkür etti
ahmet bey ,başka lafa gerek yok demişsiniz de.abd de ev almanın kolaylığını ispat etmişsiniz.acaba hangi şartlarla veriyor o eyalet o mülkiyeti?birde bunları öğrenmek lazım.biz hangi şartlarla veriyoruz?

bakın ben türkiyede edinilen mülklerin ayrıca banka-telekominikasyon gibi sektörlerin yabancı himayesine geçmesinin ülkeye faturasının ağır olacağını söylüyorum.
bizim ödeyeceğimiz fatura,abd-ingiltere gibi ülkelere benzemeyecek.hiç biz zaman öyle olmadı çünkü.ne tarihimiz ne de bulunduğumuz coğrafya buna müsait değil.

çok merak ediyorum abd nin bahsettiğiniz eyaletinde ki türkler acaba, türk okulu ve cami talebinde bulunsalar ne cevap alacaklar?milyon tane türkün olduğu almanyanın başbakanının verdiği cevap ortada''her alman vatandaşı almanca bilmelidir..''

saygılarımla.

Eyaletle hic alakasi yok Mehmet kardes. Mulk edinmenin yolu mali satandan almak, devletlik, eyaletlik bir sey yok.Izne, sarta luzum yok, boyle bir sey de yok zaten. Parasi olan aliyor.

Burada cemaatler her turlu ihtiyaclarini istedikleri gibi karsilamakta serbest.Yahudi cemaati,Katolik cemaati,Musluman cemaati ne istiyorsa istedigi gibi yapiyor, yonetim ancak destek oluyor.Hatta ibadet yerleri, vakiflar, hayir kurumlari vergiden muaf. Kisisel haklar/vicdan hurriyeti devletin zapt-i rapt altina aldigi bir alan degil ABD'de ve dunyanin ileri toplumlarinda.

Banka telekom vs. ayri bir konu, ama o da mulk nihayetinde.Iyi/duzenli regule edildigi surece kimin sahip oldugu onemli degil.Turkiye'deki regulasyon ABD'dekinden cok daha ileri duzeyde. Bagimsiz yuksek kurullar bu isi yurutuyor.Rekabet Kurumu, Telekomunikasyon Kurulu,Bankacilik Denetleme Kurumu ve digerleri...

Ne dersek diyelim en yuksek yatirimi ceken ulkeler refaha kavusuyor.Yatirim olmazsa olmuyor. Mogolistan,Tacikistan olmak istemiyorsak tabii.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • bugün toyota'n için ne yaptın?
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
tamam bu konu uzar gider.cami açılamıyor al sana link,ev alınamıyor al sana link...
türkçe olimpiyatları vs ile konuyu tamamen farklı bir tarafa hiç kaydırmayacağım.

onlar herşeye istedikleri kadar,menfatleri doğrultusunda ve dur diyecekleri yeri bilerek ve hatta kontrol altında tutarak izin verirler.sizde bunları yapabiliyorsanız ,buyrun yabancılara yapın...

link verirken amacım konuyu başka boyutlara götürmek ya da polemik yapmak değildi. dünyada olan bitene -malesef- kulaklarımızı ve gözlerimizi kapamamızdı. kafamızı kuma gömerek sorumlarımızı sadece dile getirmekle, bu sorunlardan kurtulamayız.
 türkçe olimpiyatlarından bahsetmekteki amacım da birilerinin ya da bir şeylerin reklamını yapmak da değildi. biz her hakka sahip olalım, her yere girelim, her yerde her istediğimizi yapalım istiyoruz. işçi olarak almanyaya giden vatandaşlarımız için her şeyi istiyoruz vermediklerinde merkel'e saydırıyoruz ama bizden istenince memleket elden gidiyor diye basıyoruz yaygarayı.
Ahmet hocam meselenin içinden biri olarak anlatmış durumu...
94 corona 2.0 GLİ 3SFE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
bu amerika ne güzel özgürlükler ükesi ...tabi dışarıyı sömür içerdekini yaşat mantığıyla..bu arada bende bu cami meselesinde şöyle düşünüyorum:cami yapılması bir müslüman olarak hepimizi mutlu eder ama:biz burada vergi ödüyor ve kıt kannat geçinen insanlarken yok amerikada yaşayanlara orda buranın parasıyla cami yapılacaksa ben karşıyım..ufak bi köy camii yapsınlar gene yeter..25 milyon dolar...heleki amerikada yaşayan insanlarımız mutlaka bizim burda çektiklerimizi çekmiyorlar
daha rahatlar ve burdan para çıkışı olacaksa ...yok yok yok olmaz olmamalı...
bulgaristanda tenekeden camilerimiz var 25 milyon dolara çok büyük topraklar alınır 7 minareli 7 cami dikilir orda....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Ahmet, arazi ile konut arasında çok önemli farklar mevcut. Buna dikkat edilmesi gerekir. Heleki bazı bölgelerde çok sayıda yerin satılması daha da düşündürücü.

Diğer yandan; Miami'de arkadaşım yaşıyordu (yılın 11 ayını falan orada geçiriyordu), ancak özellikle 11 Eylül sonrası yabancılar için oranın çekilmez bir hal aldığını söylemişti. Ayrıca herkesin her istediği yerde mülk sahibi olamadığını biliyorum. Türkiye ise bence sınırsız özgürlük tanıyor ve bunun sakıncaları zaman içinde gün yüzüne çıkabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
  Ahmet, arazi ile konut arasında çok önemli farklar mevcut. Buna dikkat edilmesi gerekir. Heleki bazı bölgelerde çok sayıda yerin satılması daha da düşündürücü.

Diğer yandan; Miami'de arkadaşım yaşıyordu (yılın 11 ayını falan orada geçiriyordu), ancak özellikle 11 Eylül sonrası yabancılar için oranın çekilmez bir hal aldığını söylemişti. Ayrıca herkesin her istediği yerde mülk sahibi olamadığını biliyorum. Türkiye ise bence sınırsız özgürlük tanıyor ve bunun sakıncaları zaman içinde gün yüzüne çıkabilir.

katılıyorum...

bu arada kesinlike gereksiz bir tartışma ortamı doğurmak istemedim.lütfen yanlış anlaşılmasın.
evren beyin cami ile ilgili söyledikleri doğru şüphesiz.

arif ve mehmet hocam,demek istediğim:
''''onlar herşeye istedikleri kadar,menfatleri doğrultusunda ve dur diyecekleri yeri bilerek ve hatta kontrol altında tutarak izin verirler.''

maalesef biz bu konuda onlar gibi değiliz.doğal olarak uzun vaadede sorunlar çıkacaktır.

saygılarımla.