0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkiye'de ister yaylada olsun ister denizde, sezonluk kiralama çok yaygın bir uygulamadır. Acaba yazlıklarını sezonluk kiraya veren kaç vatandaşımız bunun vergisini ödüyordur çok merak ediyorum. Bu haberin yadırganacak hiç bir tarafı yok. Üstelik yazlıkçıların yaptıkarı harcamalarla bölge ekonomisini önemli katkılarda bulundukları bilinen bir gerçektir. Villada kalan İngilizler, acaba her şey dahil sistemi ile gelenlerden daha mı az para harcıyorlar merak ettim.
DENETİMDEN SONUÇ ÇIKMADIAntalya Vergi Dairesi Başkanlığı'nın villaları kayıt altına alma girişimleri sonuçsuz kaldı. Kapıyı çalan maliyeciler, karşılarına çıkan İngiliz turistlerin,bir yakınımızın evinde misafir olarak kalıyoruz' demesi üzerine hiçbir işlem yapamadı.
http://www.kredipazari.com/haber/mortgage-miami-de-50-bin-turk-u-evsahibi-yapti.htmlYılın 8 ayını güneşli geçiren Amerikanın tatil cenneti Miamide konutların yıllık prim oranı yüzde 35leri bulunca, şehirde Mortgageyle ev sahibi olan Türklerin sayısı 50 bine ulaştı. Baska lafa gerek yok, Mehmet.
ABD de cami açılamaz diyen arkadaşlar okusun lütfen niye açılamıyormuş. ayrıca dünyanın hemem hemen her yerinde türk okulu var. türkçe olimpiyatlarını dikkatli izlerseniz bu rahatlıkla görülebilirhttp://www.tumgazeteler.com/?a=5919489http://www.turktime.com/haber/ARITMAN-DAN-ABD-DEKI-CAMIYE-ITIRAZ-MAYINA-PARA-YOK-CAMIYE-25-MILYON-DOLAR-NASIL-VAR-/58732
ahmet bey ,başka lafa gerek yok demişsiniz de.abd de ev almanın kolaylığını ispat etmişsiniz.acaba hangi şartlarla veriyor o eyalet o mülkiyeti?birde bunları öğrenmek lazım.biz hangi şartlarla veriyoruz?bakın ben türkiyede edinilen mülklerin ayrıca banka-telekominikasyon gibi sektörlerin yabancı himayesine geçmesinin ülkeye faturasının ağır olacağını söylüyorum.bizim ödeyeceğimiz fatura,abd-ingiltere gibi ülkelere benzemeyecek.hiç biz zaman öyle olmadı çünkü.ne tarihimiz ne de bulunduğumuz coğrafya buna müsait değil.çok merak ediyorum abd nin bahsettiğiniz eyaletinde ki türkler acaba, türk okulu ve cami talebinde bulunsalar ne cevap alacaklar?milyon tane türkün olduğu almanyanın başbakanının verdiği cevap ortada''her alman vatandaşı almanca bilmelidir..''saygılarımla.
tamam bu konu uzar gider.cami açılamıyor al sana link,ev alınamıyor al sana link...türkçe olimpiyatları vs ile konuyu tamamen farklı bir tarafa hiç kaydırmayacağım.onlar herşeye istedikleri kadar,menfatleri doğrultusunda ve dur diyecekleri yeri bilerek ve hatta kontrol altında tutarak izin verirler.sizde bunları yapabiliyorsanız ,buyrun yabancılara yapın...
Ahmet, arazi ile konut arasında çok önemli farklar mevcut. Buna dikkat edilmesi gerekir. Heleki bazı bölgelerde çok sayıda yerin satılması daha da düşündürücü. Diğer yandan; Miami'de arkadaşım yaşıyordu (yılın 11 ayını falan orada geçiriyordu), ancak özellikle 11 Eylül sonrası yabancılar için oranın çekilmez bir hal aldığını söylemişti. Ayrıca herkesin her istediği yerde mülk sahibi olamadığını biliyorum. Türkiye ise bence sınırsız özgürlük tanıyor ve bunun sakıncaları zaman içinde gün yüzüne çıkabilir.