Gönderen Konu: 2006 corolla terra hb.otomatik cigle  (Okunma sayısı 1600 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
2006 corolla terra hb.otomatik cigle
« : Nisan 09, 2010, 17:37:43 »
    arkadaşlar herkese merhaba.biraz dolaştım sitede ama bu konuyla ilgili bir şey bulamadım.
aracım 2006 model corolla hb.araç soğukken 1700 1800 lerde felan çalışıyo.yani otomatik cigle devreye giriyo.bu bana  biraz fazla geliyo.kış ayları için normal diye düşünüyodum bunu ama şu anda dışarı 20 derce olduğunda bile yine aynı devirlerde çalışıyo.bu normal mi.bana pek normal gelmedi.
   servise sordum.biraz azaltmalarını istedim.fakat ona müdahale edemediklerini söylediler.arcın kendi ayarlıyomuş.
   bundan önce bende polo vardı.onda da var bu oto. cigle olayı ama o motor soğukken 200 300 devir yükseltiyodu o kadar.
   bilgisi olan var mı acaba.şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

2006 corolla terra hb.otomatik cigle
« : Nisan 09, 2010, 17:37:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: otomatik cigle
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2010, 19:19:28 »
  Bence de durum normal. Zaten aracınızda otomatik jigle var ve dışarıdan müdahale olmuyor bildiğim kadarı ile. Ancak motorunuz yeterli derecede ısındığında gazı bir kez pompalamanız jigleyi manuel olarak devreden çıkarabilir. Ancak dediğim gibi önce motorun ısınması lazım ve bunu sistem kendisi en ideal şekilde yapıyor. Ayrıca havanın sıcaklığı ile motorun olması gereken sıcaklığını (içinde barındırdığı sıvılar, çeşitli alaşımlar vs.) aynı düşünmemek gerek bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2010, 19:27:29 »
  merhaba hakan bey.motor ısınmaya başladığında devir yavaş yavaş kendiliğinden düşüyo.o konuda bi problem yaşamıyorum.deviirin 1700 1800 lere kadar çıkması benim kafamı karıştırıyo.aracı alalı 3-4 ay oldu aracın acemisiyim.önceki arabamda bu kadar yükselmiyodu.bana biraz abartılı geliyo.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2010, 19:29:52 »
  Merhaba.
 Araçtan araca bu durum değişebilir. Emin olmak için benzer araca sahip başka bir arkadaş daha çok yardımcı olabilir sanırım. Bence başlığınıza aracınızın modelinide ekleyebilirseniz daha faydalı olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2006 corolla terra hb.otomatik cigle
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2010, 19:31:59 »
teşekkür ederim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2010, 20:44:47 »
aynı durum benim 98 Starlette de var. soğukken 1700-1800e çıkıyor ilk çalıştırmada, sonra da ısınınca 750-800e düşüyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 22:15:26 »
peki bu normal mi sizce?
bana normal gelmiyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 10, 2010, 00:06:07 »
1700-1800 den başlamıyor yanlıs bilmiyorsam.Benim aracımdada 1200- civarlarında başlıyor sonra 650 rpm civarında düşünce sabitleniyor.Ordan aşagıyada düşmüyor zaten..Sizin aracınızın otomatik olması bunu etkilermi bilmiyorum..Araç servisin dediği gibi kendi ayarlarıyor.Hatta devir650 lere doğru düştükçe araçta sarsıntılı çalışmaya başlıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2010, 00:29:56 »
    arkadaşlar herkese merhaba.biraz dolaştım sitede ama bu konuyla ilgili bir şey bulamadım.
aracım 2006 model corolla hb.araç soğukken 1700 1800 lerde felan çalışıyo.yani otomatik cigle devreye giriyo.bu bana  biraz fazla geliyo.kış ayları için normal diye düşünüyodum bunu ama şu anda dışarı 20 derce olduğunda bile yine aynı devirlerde çalışıyo.bu normal mi.bana pek normal gelmedi.
   servise sordum.biraz azaltmalarını istedim.fakat ona müdahale edemediklerini söylediler.arcın kendi ayarlıyomuş.
   bundan önce bende polo vardı.onda da var bu oto. cigle olayı ama o motor soğukken 200 300 devir yükseltiyodu o kadar.
   bilgisi olan var mı acaba.şimdiden teşekkürler.
vw araçlarına göre toyota lar soğukken daha zengin çalışır.fakat poloda akışmetre ve maf ayrı sensörler halinde fakat toyotada ikisi aynı sensör üzerinde.rölanti çekilen havanın yanında soğutma su ısısı sensörüne bağlı.aracı zengin çalıştıran sensör budur.buda toyota ecu lerinin  su ısı sensörünün verdiği voltaj değeri diğer sensörlere göre daha fazla öncelik tanımasındandır.rölantideki titremeler genellikle akışmetre üzerindeki iat sensörünün dirençlerinin zamanla kendini bırakması tozlanma,tembelleşme ile geçen hava debi sinin voltajı ve emilen hava sıcaklık değer voltajlarının normalden daha düşük olması rölantiyi daha düşük tutması gerektiğine dair voltaj göndermesi ile olur..yeni akışmetre titreme sorunu büyük ölçüde çözümler.
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2010, 07:26:25 »
2005 otomatik corollada 1700- gibi başlıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2010, 07:39:07 »
 Soğuk havalarda da sıcak havalarda da jigle devreye girer. Ancak hava ısındıkça jiglenin devrede kalma süresi kısalır.
 Hakan abinin de söylediği gibi bu kadar yüksek devir olması araçtan araca değişir. Ancak sıcaklıkla süre doğru orantılıdır...
 Bu durumda normaldir, herhangi bir sorun görünmüyor aracınızda Güven Bey...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2010, 12:26:08 »
herkese ilgisinden dolayı teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 10, 2010, 12:27:13 »
peki bu hava akış sensörünü kendim temizleyebilirmiyim?galiba diğer adı maf sensörü?