Gönderen Konu: araçlar hakkındaki düşünceleriniz  (Okunma sayısı 2121 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
araçlar hakkındaki düşünceleriniz
« : Nisan 09, 2010, 16:38:57 »
merhaba arkdaşlar, kullanmış olduğum benzinli c4'ü üst segment dizel bir araba ile değiştirmeyi düşünüyorum.

uzun süreli araştırmalarım sonucunda kafamda belirlediğim 60.000 - 80.000 km'de 2006 - 2008 model arası 2.0 tdi passat ile 2006 - 2008 model arası alfa romeo 159 1.9 jtd de karar kıldım. bu iki araç için olumlu ve olusuz düşüncelerinizi ( yakıt, sürüş perfonması, servis ücretleri gibi) benimle paylaşırsanız sevinirim.

şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

araçlar hakkındaki düşünceleriniz
« : Nisan 09, 2010, 16:38:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: araçlar hakkındaki düşünceleriniz
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2010, 16:46:04 »
Ben olsam 2.0 TDi Passat alırdım.Elinizden çıkarması Alfa'ya göre daha kolay olur.
Alfa'nın genelde güzel görselliğinin yanında, zırt-pırt sorun çıkarma olasılığı olan bi araç.Servis ağı fazla yaygın değil.
Ek olarak satarken Passat'tan daha fazla değer kaybeder.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2010, 16:58:48 »
  İkiside güzel araç bence (araçların durumlarıda önemli) ama bu koşullarda bende Passat'ı tercih ederdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #3 : Nisan 11, 2010, 15:12:28 »
selam arkadaslar benim tavsiyem corolla a101 kasa arac tamamen makine biz xxx xxx en sert virajlara girdik araba değil yolda arka atmak tekerler yapışmıs sanki yola o sekil virajlara giriyo air kit taktık egsozu zaten yeter arac lpg de 2.35 i rahat görüyo bunu dün gece denedik ve ayrıca a 101 kasa arkada da rot ayarının da olması aracı daha mükemmel kılıyor hem parçası uygun hem kuvvetli arac hemde yakısıklı ayrıca hemen paraya cevirebileceğiniz bir arac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 12, 2010, 10:32:47 »
Ahmet, Ünal Bey'in imkanları bizimkinden farklı. Passattan bahsediyor sen ae101 söylüyorsun. Ayrıca anlaşılan D segmenti istiyor. Bu gibi durumda D segmentinde tavsiyelerde bulunabilir. Şunu kesinlikle belirtmeliyim, toyota hastalığındanmıdır bilemem ama hem passatı hem avrensisi kısa sürede olsa detaylıca test etme imkanım oldu. Passat daha yakışıklı olabilir ama avensisin kalite farkı bir başka.. Bu arada passat artık her "karakafa" tipli insanların altında olmaya başladı. Avensis kullanıcılarına trafikte bakıyorum, hepsi efendi insanlar....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 12, 2010, 10:54:20 »
selam arkadaslar benim tavsiyem corolla a101 kasa arac tamamen makine biz xxx xxx en sert virajlara girdik araba değil yolda arka atmak tekerler yapışmıs sanki yola o sekil virajlara giriyo air kit taktık egsozu zaten yeter arac lpg de 2.35 i rahat görüyo bunu dün gece denedik ve ayrıca a 101 kasa arkada da rot ayarının da olması aracı daha mükemmel kılıyor hem parçası uygun hem kuvvetli arac hemde yakısıklı ayrıca hemen paraya cevirebileceğiniz bir arac
nasıl yani yaa :) :) :)

ben de tam adam 2 araba sormuş lütfen toyota önermeyin fanatiklik yapıp diyecektim, alfa çok yakışıklı fakat passat daha mantıklı diyecektim ki bu yorumu gördüm :) :) yuh !! :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2010, 11:12:10 »
Hooppp Türkayım kardeşime laf atma. Ona bu hastalık benden bulaştı üst kat komşum :) Dünkü motor bakımı ve çeşitli projelerde emeği büyük ve aracıma hayran kaldı :)

Bu arada aşk olsun kardeşim yeni açtığım konuyu görmemezliktenmi geliyorsun :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 12, 2010, 11:26:58 »
Birinin Karayolları hız sınırlarını hatırlatması lazım...
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 12, 2010, 11:37:16 »
Ahmet, Ünal Bey'in imkanları bizimkinden farklı. Passattan bahsediyor sen ae101 söylüyorsun. Ayrıca anlaşılan D segmenti istiyor. Bu gibi durumda D segmentinde tavsiyelerde bulunabilir. Şunu kesinlikle belirtmeliyim, toyota hastalığındanmıdır bilemem ama hem passatı hem avrensisi kısa sürede olsa detaylıca test etme imkanım oldu. Passat daha yakışıklı olabilir ama avensisin kalite farkı bir başka.. Bu arada passat artık her "karakafa" tipli insanların altında olmaya başladı. Avensis kullanıcılarına trafikte bakıyorum, hepsi efendi insanlar....

haklısın ümit hocam çalıştığım köyün muhtarı bile passat 2,0 tdi kullanıyor. ses yalıtımı olarak o kadar iyi değil. bir de göğüs kısmı garip, sert plastikten tapılmış resmen tak tak ses yapıyor. clio göğsü gibi olmuş. corollanın bile öyle göğsü yok, avensisi siz düşünün artık.(avensisi incelemedim.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 12, 2010, 11:41:49 »
Hooppp Türkayım kardeşime laf atma. Ona bu hastalık benden bulaştı üst kat komşum :) Dünkü motor bakımı ve çeşitli projelerde emeği büyük ve aracıma hayran kaldı :)

Bu arada aşk olsun kardeşim yeni açtığım konuyu görmemezliktenmi geliyorsun :)
görmedim konuyu ya :) bakayım şimdi ;) abi hastalık tamam da bir yere kadar :) soru passat ve 159 ise onlara yorum yapılmalı bence, fanatizme hayır diyorum :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Nisan 12, 2010, 23:03:00 »
eski kasa avensisler hoşuma gidiyordu ama yeni kasalarda o estetik malesef yok. biraz fazla kaba ve sert duruyor.

eşimin gönlü passatta, benimde alfa 159'da. alfa 159 jtd hakkında 2. el de elden çıkarma konusundaki sıkıntı haricinde olumsuz birşey duymadım. 2. el olacağından fiyat olarak avantajım olacak. yakıt olarakta passat'tan daha cimri gözüküyor. ayrıca alfa'nın yedek parça ve servis hizmetinde de sıkıntı artık yaşanmıyor.

almış olduğum aracı en az 4- 5 yıl kullanmayı planlıyorum. düşük kilometrede temiz passat bulmak zor, 30.000 - 60.000 km'de alfa'ların 2. elleri mevcut. fiyatları da passat'tan 3.000 - 4.000 tl daha düşük.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2010, 23:46:46 »
alfa  çok güzel bir araç..bizim park ta var ve sadece 1 tane..passatları ise saymama gerek yok

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2010, 00:20:54 »
alfa çok güzel.uzunyolu çok güzel.yakıtı güzel.ama arka koltukta oturan öyle düşünürmü bilmem...
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2010, 00:33:49 »
ünal kardeşim sen gel en iyisi toyotadan şaşma bakma sen toyota hakkında çıkan olumsuz söylentilere bu biz tüketiciler için iyidir size göre bir toyota mutlaka vardır ayrıca sizin çok güzel toyota club arkadaşlarınız var yapacağınız tercih ne olursa şimdiden hayırlı olsun.......selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #14 : Nisan 20, 2010, 23:10:59 »
selam ümit abi ben tamamen yanlıs anladım ya kafam hep ogün a101 e gitmişti bende o arabayı önermişim :):) kusura bakmayın hastalık değil yaşam tarzı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Mayıs 04, 2010, 09:54:26 »
arkadaşlar geçen pazar günü zincirlikuyu'da alfa 159'u eşimle beraber inceleme fırsatı buldum. aracın görüntüsü süper fakat caner bey'in yazmış olduğu gibi arka alan oldukça basık ve dar. aracı ben 4 kişilik kullanım amaçlı düşündüğünden  istemeye istemeyede olsa alfa'dan vazgeçtim.

diğer seçenek olan passat'ta karar kıldık. yalnız 2.0 tdı' mi yoksa 1.4 tsı'mi konusunda kararsız kaldım.  düşük kilometrede dizel araç bulmak çok zor, ayrıca en ufak bir enjektör veya pompa arızasında tamir maliyeti çok yüksek oluyor vergiside 1.4'e göre yüksek tabiiki. 1.4 tsı için yapılan yorumlar gayet olumlu en kısa sürede test sürüşü yaparak 1.4 tsı'ı denemek istiyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2010, 20:14:44 »
kesinlikle 1.4

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 04, 2010, 20:31:43 »
Kesinlikle Passat.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2010, 09:15:37 »
iki araç arasında seçim yapacak olsam, hangi açıdan bakarsam bakayım alfa derdim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1998 TOYOTA RAV4 2.0
    • atilla abinin araba ve toyota dostları
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 247500
  • Model Yılı: '98
  • 580 kere teşekkür etti
  • 958 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 05, 2010, 10:18:07 »
ben olsam ford focus 1.6 dizel alırdım.toyotaya en yakın sorunsuzluk onlarda var.
1998 TOYOTA RAV4 2.0 manuel ,http://www.toyotadostlari.com/