Gönderen Konu: Angel Eye Yapımı Videolu Anlatım ;)  (Okunma sayısı 5466 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Angel Eye Yapımı Videolu Anlatım ;)
« : Nisan 09, 2010, 03:49:12 »
Bomba gibi bir konuyla gecenin saat 03.45 inde sizlerleyim :D

Yanlış duymadınız bildiğiniz evde yapabileceğimiz angel eye :D

Kabaca detaya girmeden anlatiyim uykudan bayılıyorum nerdeyse :D

öncelikle farımızın ölçüsünü alıyoruz sonra jaluzi perdelerde kullanılan şeffaf çubuğu mikro dalgada eritiyoruz video daki adam 5 dakika koymuş sizde öyle yapın aman diyim elinizi falan yakmayın :)

sonra ebatına söre elastik haale gelen çubuğumuzu ovalleştiriyoruz :)

sonra artan kısmı kesiyoruz video daki cihazdan bende yok ben o işi lazerli bıçak dediğimiz kırtışlı bıçakla yapardım sadece bir öneri :)

sonra silikon sertleştikden sonra üstüne çizikler atıyoruz amaç ışığın takılıp yoğun görünmesi :)

silikonumuzun daha doğrusu angel eye imizin iki uçundan led ler için matkapla yuva açıyoruz yapıştırısı ile ledlerimizi yerleştiriyoruz :)

her uçuna birer led sabitledikten sonra silikonun arka tarafına ışığı artırtmak için nikelajlı bant çekiyoruz ( reflektör mantığı )  :)

sonra elektiriği veriyoruz devamını video dan izleyin :D

Uygulanırken:  http://video.google.com/videoplay?docid=980547339061120203&q=angel+eye#

Uygulandıktan sonra: http://video.google.com/videoplay?docid=-2758135885592309829#

:alkis:    Afedersiniz ama artık bi alkışı hak etmişimdir umarım ( çokmu yüzsüzüm ne  :lol:  )   :D

edit: silikon yerine jaluzi perdelerdeki şeffaf çubuk daha çok tercih ediliyormuş...
..::тcт αηкαяα::..

Toyota Club Türkiye

Angel Eye Yapımı Videolu Anlatım ;)
« : Nisan 09, 2010, 03:49:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
Ynt: Angel Eye Yapımı Videolu Anlatım ;)
« Yanıtla #1 : Nisan 09, 2010, 12:25:54 »
Berkay bey Videolar yüklenmemiş sanırım :)
e 3:45 de eklenen konuda tabi biraz eksiklikler olabilir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #2 : Nisan 09, 2010, 16:27:24 »
videolar bende farklı bilgisayarlardan girdiğim halde bile görünüyor Engin bey 40 kişi bakmış tek bir yorum var teşekkür ederim faydalı olabileceğini düşünmüştüm :)

Engin bey buyrun link : video.google.com/videoplay?docid=980547339061120203#

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2010, 17:13:28 »
Paylaşım için teşekkürler
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2010, 17:39:50 »
paylaşım için teşekkürler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2010, 18:36:56 »
Ah çok özür dilerim.
Bilgisayarda video.google.com bilgisayarımda yasaklı listesine girmiş hernasılsa.

Paylaşım için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 20:01:11 »
Kullanılan şeffaf malzeme silikon değil bildiğim kadarıyla, güzel paylaşım teşekkürler...
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2010, 23:28:09 »
İlginiz için teşekkür ederim :)

Eyüp bey dediğinize kafam takıldı biraz daha inceledim silikon kullananlarda olmuş ancak jaluzi perdelerin şeffaf çubukları daha çok kullanılıyormuş soğuduğunda sertleşmesi için ek bilgi olarak belirtiyim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2010, 00:00:46 »
Aynen ondandı adını hatırlayamamıştım, silikon hem mat olur hemde ısıya gelmez fazla :) fırından çıkınca sütlaç gibi olur :)
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2010, 16:18:38 »
Aynen ondandı adını hatırlayamamıştım, silikon hem mat olur hemde ısıya gelmez fazla :) fırından çıkınca sütlaç gibi olur :)
Evet Eyüp bey silikonuda çakmak falan yardımıyla ısıtıyorlarmıs bol bol deneyen yapan olmuş :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #10 : Nisan 14, 2010, 19:10:18 »
Evet Eyüp bey silikonuda çakmak falan yardımıyla ısıtıyorlarmıs bol bol deneyen yapan olmuş :)

Paylaşım süper eline sağlık berkay kardeşim

Silikon çakmakla ısıtılınca kararır diye biliyorum ben ? bencede mat durur hem...
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #11 : Nisan 14, 2010, 21:40:02 »
Paylaşım süper eline sağlık berkay kardeşim

Silikon çakmakla ısıtılınca kararır diye biliyorum ben ? bencede mat durur hem...
kararırmı kararmazmı bilemiyorum valla Sinan bi forumda denemiş bi üye kararmadan falan bahseymemişte pek hoşuna gitmemiş jaluzi perde aparatı arıyordu en son :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '11
« Yanıtla #12 : Nisan 15, 2010, 17:55:14 »
Bizim burda Perdeciler çarşısı var :D gelsin kesin bulur ne yalan sölim bende yapmayi düşünüyom :)
Tabi o zaman yan yok, Hep düz...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 15, 2010, 22:23:00 »
evde angel yaptık ama onu farın içine takması mesele. kimseye açtırmam farımı. en güzeli burada duyduğum bir fikir, orjinalini sök sakla, yan sanayiden alınan farları aç veya açtır, iyi olmazsa için daha az sızlar bari...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #14 : Nisan 16, 2010, 00:13:05 »
Bizim burda Perdeciler çarşısı var :D gelsin kesin bulur ne yalan sölim bende yapmayi düşünüyom :)
Benim aklımda daha değişik bi proje varda yazarak anlatamamki ama uygulanmayacak gibi değil Sinan örneğin halkanın iki uçunda led var örneğin birisi beyaz diğer ucu ise sarı led koyduğunda beyazdan sarıya bir geçiş sağlarsın ve tek olursun mesela ;) :D

evde angel yaptık ama onu farın içine takması mesele. kimseye açtırmam farımı. en güzeli burada duyduğum bir fikir, orjinalini sök sakla, yan sanayiden alınan farları aç veya açtır, iyi olmazsa için daha az sızlar bari...
Murat abi haklısın kesinlikle çıkma yada san sanayi hangisi ucuzsa alıp deniyeceksin istediğin denemeyi gönül rahatlığıyla yapcaksın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2010, 00:19:33 »
ben bunu far olarak değil de bambaşka bir plan olarak düşünmüştüm :) o jaluzi çubuğunu angel eye gibi çizip çizip stop içine takmak, uçlardan da power led ile aydınlatmak...konusunu da açtım, muhabbetini de yaptık ama bir cesaret edemedim..başlamadığım bir proje olarak kaldı öyle tarihte :(
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #16 : Nisan 16, 2010, 00:37:59 »
ben bunu far olarak değil de bambaşka bir plan olarak düşünmüştüm :) o jaluzi çubuğunu angel eye gibi çizip çizip stop içine takmak, uçlardan da power led ile aydınlatmak...konusunu da açtım, muhabbetini de yaptık ama bir cesaret edemedim..başlamadığım bir proje olarak kaldı öyle tarihte :(
abi süper fikir be simsiyah taban olcak stoplar üstüne dediğin uygulama yapılacak kapalıyken siyak üzrtinde şefaf hortum gibi görüncek aktifleştiğinde her bir şeffaf çubuktan farklı renkde sinyalizasyon ve ikaz lambalarını ( fren,sinyan,geri v.s ) barındırcak harika bi proje bence :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 16, 2010, 00:44:26 »
abi süper fikir be simsiyah taban olcak stoplar üstüne dediğin uygulama yapılacak kapalıyken siyak üzrtinde şefaf hortum gibi görüncek aktifleştiğinde her bir şeffaf çubuktan farklı renkde sinyalizasyon ve ikaz lambalarını ( fren,sinyan,geri v.s ) barındırcak harika bi proje bence :D
amerikan stop içine düşünüyordum kardeşim ya...simsiyah stop sevmiyorum hiç..ama dediğin gibi onda daha güzel görünür :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
« Yanıtla #18 : Nisan 16, 2010, 01:24:46 »
amerikan stop içine düşünüyordum kardeşim ya...simsiyah stop sevmiyorum hiç..ama dediğin gibi onda daha güzel görünür :D
Zevk meselesi ama full siyahın içindeki şeffaf çubuklardan hoş bir görüntü çıkacağına eminim :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 17, 2010, 23:11:46 »
Güzel paylaşım için teşekkürler.
Ayakta ölmek dizüstü yaşamaktan iyidir.