Gönderen Konu: Bıktım taş izlerinden siz olsanız napardınız ?  (Okunma sayısı 8082 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Bıktım taş izlerinden siz olsanız napardınız ?
« : Nisan 08, 2010, 23:40:43 »
Arkadaşlar siyah araba gerçekten bakımı çok zor bir araba ve malum taş izlerini en çok belli eden renk arabayı yıkamak dahi istemiyorum taş izleri çıkıyor diye siz olsanız napardınız? boyatmayı düşünüyorum bel altını ama bu seferde boyalı deyip kazalı dicekler neden bizim ülkemizde bu mantık var anlamış değilim

Toyota Club Türkiye

Bıktım taş izlerinden siz olsanız napardınız ?
« : Nisan 08, 2010, 23:40:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Bıktım taş izlerinden siz olsanız napardınız ?
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2010, 23:44:56 »
Boya olduğu zaman kimse karşısındakine güvenemediği için bizim ülkemizde öyle arabanı boyatamaz çizik çizik binersin. Taş çarpmalarına ise yapacak fazla birşey yok ufak ufak rütuş yaptırın bence.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2010, 23:49:10 »
kaput koruyucu filmler büyük ölçüde işe yarıyor..
tampon zaten babası belli olmayan evlat :) o boyansın bişey olmaz :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Nisan 09, 2010, 00:04:52 »
rutüşda çok kötü durmuyor mu sızce çok kararsız kaldım sinir bir şey araban var ama boyatamıyorsun şaka gibi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 09, 2010, 01:11:00 »
Kafana takmayacaksın sallayıp geçeçeksin.Benımaracın ön kaputu tamponu görmen gerekiyor.Sagolsun ülkemizde  mıcırlı yollar ve sürücüler mahvediyor.O yollarda  öyle hzılı gidiyorlar ki bütün taşlar üstünde..Ön kaputa film cektirebilirsin.Ayrıcca folya uyguluyorlar siyah.Aracında siyah bir sorun olmaz.Ön tamponu falan boyat.Kaportaya dookunma.Bende ön tamponumda cok tas izi var boyatacam müsait olunca tertemiz binerim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Yan cehennem yan, geliyorum yan yan..
  • Model Yılı: -
  • 45 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2010, 01:13:43 »
Benim aracın ön kaputta taşlardan dolayı göçük bile var heheheheyy :P
2012 Auris - Beyaz- 06UZ 400- 1.4 D-4D- Dizel Comfort Plus
2013 Avensis - Füme - 06UZ 789 - 1.6 - Benzinli Elegant Ex.
2016 Auris - Açık Mavi  - 06 MBM 96 - 1.6 Benzinli Premium
2015 VW Passat Variant - Mavi - 06UZ 776 - 1.6 TDİ Comfortline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 172998
  • Model Yılı: '90
  • 4 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 01:25:26 »
benimde tavanda var çukur orjinalliği bozulmasın diye boyatmıyorum
1990 Mercedes 300 sel

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2010, 01:46:31 »
boyamadan kapanıyordu onlar ben arabayı komple boyatalı 2 ay olmadı ama 4-5 yerde izler var havalar müsait olduğu zaman dediğim yöntemle kapatcam...kısaca anlatmak gerekirse izlerin olduğu yere sulu boya fırçası ile boyayı bolca ama taşmicak şekilde doldurmak gerek aradan 2-3 gün geçip o boya iyice kuruduğu zaman 3000lik zımpara ile dikkatlice zımpalayıp fazlalığı alıyoruz daha sonra yoğun çizik gideri ile polisaj yapıp en sonda cila yaptık mı orjinali kadar oluyor :) bu dediğim yöntem alındır ve denenmiş(benim tarafımdan olmasada fotolarını gördüğüm için sölüyorum) yada bi site vardı oraya boya kodunu yazıp sipariş veriyosun onlar bi boya ve ilacını veriyor uygulamayı nasıl yapcağını tarif eden klavuzuda veriyor ona göre uyguluyorsun gibi 2 yöntem buldum....bu izler benimde canımı çok sıktı bu işlemi yaptıktan sonra aynı renk kaplatcam kaputu araç girdirmecilerde başka türlü olmicak yoksa...
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #8 : Nisan 09, 2010, 02:00:36 »
rutüşda çok kötü durmuyor mu sızce çok kararsız kaldım sinir bir şey araban var ama boyatamıyorsun şaka gibi

Benim başımda'da aynı olay var ama ben bu yaza girerken, kendım eniştemin dukkanında bel altından boyayacagım begenmeyen almasın.Elalem ıcınmı saklıyoruz aracımızı kendımız ıcınmı ? bu zamana kadar bındıgım cogu arac kazalıydı.Ben bıle bıle aldım.Söyleyerek sattım,toyotanın 2.eli her zaman var.1-2 parca yada bel altında boyaya bakıp almayacak olan zaten almaya nıyetı olmayan ınsandır siz kendı zevkınıze göre ıstedıgınız yapın aractan anlayan ve almaya nıyetlı ınsan alır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 09, 2010, 12:59:01 »
eğer çizikler nokta halinde ise küçük yapışkan bantlar var. bantın üzerinde izlere uygun kalıplar var yaranıza uyan bandı yapıştırabiliyorsunuz. hem belli olmuyor hemde çok sağlam oluyor. servislerde var. mutlaka sanayide de bulabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #10 : Nisan 09, 2010, 13:09:59 »
Ziebart, Sonax, Auto King gibi firmalar boya koruma yapıyorlar ama, ne kadar işe yarıyor bir bilgim yok doğrusu.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 09, 2010, 13:13:42 »
Severim taşı da çamuru da izini de :D :D :D

1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 09, 2010, 13:42:19 »

Muhahaha  :lol: :lol: :lol:
Öldüm buna  :lol: :lol: :lol:
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #13 : Nisan 09, 2010, 15:25:46 »
valla ben servisinden boya koduna göre boya hazırlattım. zaten fırçasınıda aynı şişe ile veriyorlar. sonrada itinalı bir şekilde doldurmaya çalışıyorum sonrada pasta cila yapıyorum. fena olmuyor ama dikkatlide bakınca belli oluyro..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Nisan 09, 2010, 15:50:26 »
boya koruma yapdırdım ama genede siyah olduğu için çok belli bu gidişle boyatcam sonuçda dışdan boyancak macun yerleri vidalarına dokunulmuyacagın kaza olmadığı anlaşılır herhalde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2010, 21:10:10 »
taş izleri için

formül burda yüzde yüz kesin sonuc verir

aracınızın boyasından rötüş için hazırlatın ama rötüşü servise yaptırmayın baştan savma bişeyler yapar

rötüşü kürdan yada kulak cubugu ile taş izi olan bölgeye nokta nokta sürüyoruz ama sürdügümüz yer birazcık kabarcık olustursun yani kaportaya göre daha yüksek çıkıntı yapsın

kuruma işlemi çok önemli su yagmur degmesin bi kaç gün geçsin bi kaç farklı grit zımpara ile 1000-2000-3000 gibi yavas yavas o bölgeye uyguluyoruz

sonra agır pasta sonra ince pasta arac ilk aldıgnız gibi çıkar ortaya

bende bu tekniği ingilteredeki detailing çılgınlarından gördüm denedik çok güzel sonuc verdi  bu yöntem derin çiziklerdee işe yarıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 09, 2010, 21:33:50 »
arabanızı ne zaman satacaksınız?sanki hemen satacak gibi konuşuyosunuz.2-3 sene kullanacaksanız boyatın bence.sonuç olarak kullanacaksınız satmayı düşünmemek lazım.ha şuda var;boyatırsanız boyalı diye biraz fiyat düşer,boyatmazsanız taş izi var diye düşer. sonuç olarak ikisinde de düşer. gerçi boyanınca biraz daha düşer ama.boyatırken foto.çekersiniz.neden boyattığınızı ıspatlarsınız.
zaten ülkemizde bu iş iyice abartıldı.adam 92 şahin alıyor "boya varmı?"diyor. boya olmasa çürük var demektir diyosun,"olsun diyor.yeterki boya olmasın"diyor.bilinçsizlik diyorum ben.
yanlışım varsa düzeltin.araç alırken çok yeni değilse tavan ve ön şase dışında bir yere bakmam.bu da motor için.şaseyi büktüyse motoru ve diğer tüm aksam kasılmış demektir bunun için şase kafalarına bakarım,tavan yapıldıysa takla attıysa motor ters dönmüş demektir ki bu da gömleklerin çizildiği anlamına gelir.bunun dışında 4-5 ve daha üzeri yaştaki arabada boya olması normal bence.ama gelde anlat değil mi???
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #17 : Nisan 09, 2010, 21:45:55 »
bence  kocası belli olmayan kadın daha anlamlı olur

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • fastest 3zzf(t)e in turkey :)
« Yanıtla #18 : Nisan 09, 2010, 22:16:10 »
boyamadan kapanıyordu onlar ben arabayı komple boyatalı 2 ay olmadı ama 4-5 yerde izler var havalar müsait olduğu zaman dediğim yöntemle kapatcam...kısaca anlatmak gerekirse izlerin olduğu yere sulu boya fırçası ile boyayı bolca ama taşmicak şekilde doldurmak gerek aradan 2-3 gün geçip o boya iyice kuruduğu zaman 3000lik zımpara ile dikkatlice zımpalayıp fazlalığı alıyoruz daha sonra yoğun çizik gideri ile polisaj yapıp en sonda cila yaptık mı orjinali kadar oluyor :) bu dediğim yöntem alındır ve denenmiş(benim tarafımdan olmasada fotolarını gördüğüm için sölüyorum) yada bi site vardı oraya boya kodunu yazıp sipariş veriyosun onlar bi boya ve ilacını veriyor uygulamayı nasıl yapcağını tarif eden klavuzuda veriyor ona göre uyguluyorsun gibi 2 yöntem buldum....bu izler benimde canımı çok sıktı bu işlemi yaptıktan sonra aynı renk kaplatcam kaputu araç girdirmecilerde başka türlü olmicak yoksa...

taş izleri için

formül burda yüzde yüz kesin sonuc verir

aracınızın boyasından rötüş için hazırlatın ama rötüşü servise yaptırmayın baştan savma bişeyler yapar

rötüşü kürdan yada kulak cubugu ile taş izi olan bölgeye nokta nokta sürüyoruz ama sürdügümüz yer birazcık kabarcık olustursun yani kaportaya göre daha yüksek çıkıntı yapsın

kuruma işlemi çok önemli su yagmur degmesin bi kaç gün geçsin bi kaç farklı grit zımpara ile 1000-2000-3000 gibi yavas yavas o bölgeye uyguluyoruz

sonra agır pasta sonra ince pasta arac ilk aldıgnız gibi çıkar ortaya

bende bu tekniği ingilteredeki detailing çılgınlarından gördüm denedik çok güzel sonuc verdi  bu yöntem derin çiziklerdee işe yarıyor.

:-\ aynı tarif mi acaba??
3sgte swaped rolla?awd?

skyrolla01@yahoo.com.tr
ufuk L. yalçın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2010, 22:36:28 »
peki yetkili servisde mı boyatırdınız yoksa servisde boya kardırıp dışarda mı boyatırdınız ?