Gönderen Konu: Cep telefonu ile izinsiz dinleme: ANLATILDIĞI KADAR MIDIR  (Okunma sayısı 2985 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Son dönemde gündemde olan yasadışı telefon konuşmalarını dinleme ile ilgili bir yazı okudum Milliyet Haber'de.
Bence açıklamada yapıldığı kadar gizli kalamaz bu işlem. Ayrıca işletim sistemi standart olan ve Java desteği olmayan telefonlar için bence kesinlikle geçerli değildir bu yazılanlar.
Elektronik ve teknoloji bilen arkadaşlardan yorumu ne olur acaba bu konuda.

http://www.milliyet.com.tr/yazilimi-indiren-istedigini-dinliyor/ekonomi/sondakika/08.04.2010/1222351/default.htm
Alıntı
PROGRAMI YÜKLE YETER
Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği (TBMPD) Başkanı Yılmaz Sönmez, telefon dinleme yöntemlerini şöyle anlatıyor:

"Cep telefonunuza mesajla bir yazılım atıyorlar. Bu dinlemeyi yapabilmeleri için cep telefonun IMEI numarasını bilmeleri lazım. Bu numara yazılımın üzerine yazılarak cep telefonunuza SMS olarak gönderiliyor. Gelen yazılım kendi kendini kurar. Cep telefonun tuşlarının arkasında bir çip seti var. Program bunun içine yerleşir. Sizin normal yaptığınız her işlemi, yazılımın içine yerleştirilen telefon numarasına yönlendirir. Cep telefonunun sahibi bunu kesinlikle anlamaz. Gelen ve giden SMS'lerin birer kopyasını da dinleyen kişinin cep telefonu veya elektronik postasına gönderiyor. Ortam dinlemesi ve yer tespiti yapmak da mümkün." Sönmez, cep telefonu dinlemelerine karşı şu anda yapılabilecek fazla bir şey olmadığını, kriptolu telefonların en güvenilir yöntem olduğunu belirterek, "Eğer operatör, bu dinleme yazılımının yüklenmesini önleyecek filtreleme programlarını kullanırsa, dinleme yapılmasının önüne geçebilir. Bilgisayarlar için de anti virüs programları kullanıp, sık aralıklarla bunu aktive etmek lazım" diyor.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Cep telefonu ile izinsiz dinleme: ANLATILDIĞI KADAR MIDIR
« Yanıtla #1 : Nisan 08, 2010, 13:15:20 »
cep telefonuna o yazılımı kurmak anlatıldığı kadar kolay değil.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 08, 2010, 13:24:27 »
Windows Mobile 6.5 Profesyonel kullanıyorum yıllardırda Windows Mobile tabanlı telefonlar kullandım, birsürüde virüs programları kullandım telefonlarda , nekadarda virüs taratsam hiç telefon virüsüne rastlamadım , ancak bu arkadaşın anlattığı şey dediğiniz gibi imkansız, birkere demişki  *** Gelen ve giden SMS'lerin birer kopyasını da dinleyen kişinin cep telefonu veya elektronik postasına gönderiyor. **** yok böyle birşey yaaa saçmalıktan öte değil. faturalı hatlar ozaman her mesajdan 2 farklı numaraya gittiğini görürler faturasında bu fazla tutarları farkederler, kontürlüler için ise çok daha basit, 1 mesaj attığımda 2 adet farklı numaraya ağit iletim raporu gelir telefonuma , ayarıca 2 dyerine 4 kontör  eksilir hattımdan, mesela windows mobile tabanlı telefonlarda anında hangi numaraya mesajın gittiğini ulaşıp ulaşmadığını ve kaç kontör gittiği bilgisi mesajı yollar yollamaz geliyor ekrana.

saçmalık resmen, java, iphone, windows mobile, simbian gibi birçok işletim sistemi var hangisine göre bu virüsü yapmışlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Nisan 08, 2010, 14:27:18 »
Telefona yazılım kurmak kolay olmadığı gibi. yazdığım mesajların bir kopy sini email yada sms ile başkasına göndermesi demek benim faturamın şişmesi yada kontürümüğn düşmesi demek. Türkiye Bilgisayar Mühendisleri ve Programcıları Derneği sitesini incelediğimde Windows biçiminde yapılmış olduğunu gördüm.  Garibime gitti. Dünya üzerinde Linux, Solaris ,  BSD , IBM os/2  gibi bir çok işletim sistemi var. ve bu sistemler için yazılım geliştiriciler. yok hoşuma gitmedi .  güvenilir değil verdiği bilgilerde zaten.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 08, 2010, 14:29:05 »
anlattığına göre symbian s60 için gibi duruyor..ama okudukça dalga geçtim..tuş takımının altında chip varmış ve bu virüs oraya yerleşiyormuş :) :) üstelik mesajla gelen programın yüklendiğini hiç anlamıyormuşuz :) :) bir de dinlemeleri için imei num ihtiyaçları varmış :D :D polis yer tespiti falan, dinleme vs yapamıyor o zaman bu mucize program olmadan :) :) ya bunu okuyup ciddeye alanlar olacaktır..herkes bilmek zorunda da değil sonuçta, nasıl böyle bir yazı yazıyorlar ki :D
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 08, 2010, 15:10:31 »
Hakkaten bu olay çok çok komik, ben tamamını şimdi okudum.

Alıntı
Cep telefonun tuşlarının arkasında bir çip seti var. Program bunun içine yerleşir.
:D

Her işimiz böyle bizim millet olarak, her şeyi abartır, b.kunu çıkarırız mutlaka...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #6 : Nisan 08, 2010, 15:23:33 »
Bir zamanlar vardı bu tip virüsler listendeki kişilere mesaj yollardı. Symbian için yazılmış . hemen farkedilir telefona format atılırdı (Telefon kapalı iken (*) (3) (yes) basarak telefonu açmak ) formatta kolay bir işlem. Tutarsız bir bilgi. sırf derneğin varlığını duyurmak için yapılan bir açıklama bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2010, 15:26:35 »
hele fiyatlara bakın hele ya :D ben şimdi buna neremle güldüğümü yazardımda forum ortamı kaldırmaz :D :D

'CEP' CASUSLARI KAÇA SATILIYOR?

Mesaj bildirim paketi: 290 TL

Ortam dinleme paketi (telefonun bulunduğu mekanı dinleme): 390 TL

Telefon dinleme paketi: 490 TL

Full paket (SMS takibi, telefon dinleme ve ortam dinleme): 900 TL

3G ses kayıt yazılımı: 1290 TL

Kapalıyken telefon dinleme: 490 TL
(Sabah)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n