Gönderen Konu: masa üstü bilgisayar toplamak içim tavsiyelerinize ihtiyacım var  (Okunma sayısı 2517 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • 7 kere teşekkür edildi
arkadaşlar zamanında (5yıl önce) bir sürü para veripte topladığım bilgisayarım zannedersem hakkın rahmetine kavuştu :( . iki defa elektrik gidip geldi bilgisayarın ekranına şu anda görüntü gelmiyor (eğer problemi çözebilirsek çok daha güzel olur). ancak problemi çözebilsem bile solid works gibi çizim proglamlarını bütün özellikleri ile kullanamadığım için iyi bir pc toplamam şart.
 gelelim işin en önemli kısmına :D sadece kasa için bütçem 1200-1300TL civarında (hatta 400W cooler master kasayıda değiştirmek istemiyorum)

yardımlarınız için teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
solidworks için size tavsiyem bir workstation olur ama onların fiyatları uçuk. Bunun yerine şöyle bir konfigrasyon önereyim.
intel i5 işlemci- buna uygun iyi bir anakart- nvidia quadro fx serisi bir ekran kartı (özellikle cad cam işi ile uğraşanlar için tasarlanmış) 4 gb ram-500  gb 7200 rpm harddisk (seagete öneririm)- 22" lcd monitör.  Diğer parçaları keyfinize göre alabilirsiniz.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • we'll wrench your heart out !
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
Anakart
Intel- Asus P5QL SE iP43 Core2Ext Soc.775 1600(O/C) MHz DDR2-1066 Pci16X SAta Ses+Lan 87,00USD

İşlemci
Intel- Core2 Quad Q9400 2.66 GHz 64 Bit Socket775 6 Mb Cache 1333 MHz  226,00USD

Bellek (Ram)
2048 Mb Oem DDR2 PC6400 (800 MHz) 44,00 USD

Sabit Disk
750 Gb Samsung Serial ATAII 32 Mb Cache 7200 rpm  79,00 USD

Ekran Kartı
Pci- 1 Gb Asus En9500GT (128Bit) DDR2 16X Pci Express 74,00USD

Nacizane ürün  ve  fiyat  önerileri Oktay abi
Bizde  kabul görmez cahilden  gelen afra tafra !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
bu da benim listem...
Oğuz Kaan Abi liste görünmüyor.

Nacizane ürün  ve  fiyat  önerileri Oktay abi

aslında şimdiki anakartımda P5 tabi herhalde ilk çıkanlardandır :)

öncelikle herkese teşekkür ederim.
1-2 soru daha ana kart ve ekran kartında asus demişsiniz. gerçekten gigabaytla arasında fark varmı? kulandıklarımda hep asus ama fan çok sesli çalışıyor bunun dışında 5 senedir bir4 sıkıntım olmadı.

ikinci sorum vatan bilgisayarda rakamlar düşük bir de taksit olayı falan var ama vatanın'da sorunlu ürünler sattığı söyleniyor ana kartlarda falan sorun çıkabiliyormuş.
vatandan alış veriş yapıpta böyle bir durumla karşılaşanınız oldu mu?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Oğuz Kaan Abi liste görünmüyor.

sanırım bu okunur değerli kardeşim....biraz yüksek fiyat ama sen daha uygununu toplayabilirsin.....saygılarımla.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
Oğuz Kaan abi teşekkürler. neyse biraz zorlayacağız bütçeyi artık :) tabi arabam için düşündüğüm değişiklikleri de ertelemek zorundayım galiba :(
bu arada bende eskişehirliyim :) seninle Ahmet Can'ı gördükçe bir ah çekiyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar sana tavsiyede bulnmuş zaten. Ben de 1-2 şey ekleyeceğim.
Beslemeyi kesinlikle sağlam tutmalısın, en az 500W Thermaltake ve ya Coolermaster tarzı kaliteli besleme al.
Ekran kartı tavsiye etmiş arkadaş yukarıda,Quadro FX. Ben Quadro FX 570 ile 4 tane bilgisayar topladım önceki yıl bizim tasarım bürosundaki arkadaşlara, hepsi de memnun, güncel driverlerini kurmayı unutma. Kullanılan en hafif program autocad. Diğerleri 3dsmax2010, inventor, mechanical vs.
Ram seçiminde dikkatli ol, DDR3 kaliteli markalardan, mümkünse Dual Channel kit Ram almalısın, tabii anakartın da dual channel desteklemeli. Ve ya DDR2 alacaksan, en az 800mhz olanını al.
Disk seçimin için, ben Samsung ve ya WD tavsiye ederim. Seagate'e güvenim çok azaldı son dönemlerde. Tecrube ve Seagate'e karşı eskiden oluşan antipatiden dolayı.
Sabit diskin ön belleği 32 mb olmalı, az da olsa fark ediyor eski disklere göre.
Seagate kullanacksan, efsanevi NCQ için ayarlar yapman gerekecek, unutma.
Eğer biraz daha bütçe açarsan ve hız istiyorum dersen,RAID yapmanı tavsiye ederim,
2 diskle RAID1 çok faydas olacaktır. Tabi anakartta donanım RAID yongası olmalı.

Sistemi aldığında özelliklerini paylaş da bakalım ne almışsın.
Şimdiden hayırlı olsun.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Oğuz Kaan abi teşekkürler. neyse biraz zorlayacağız bütçeyi artık :) tabi arabam için düşündüğüm değişiklikleri de ertelemek zorundayım galiba :(
bu arada bende eskişehirliyim :) seninle Ahmet Can'ı gördükçe bir ah çekiyorum :)
rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.
bu arada ben de bursadayım.
arada bir gidiyorum memlekete.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar sana tavsiyede bulnmuş zaten. Ben de 1-2 şey ekleyeceğim.

abi sağol peki bu fx quadro serisi ile oyun oynayabilir miyim? yoksa çok şey mi istiyorum?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ﺖ ﻯ ﺕ
  • Araç: Corolla
arkadaşlar zamanında (5yıl önce) bir sürü para veripte topladığım bilgisayarım zannedersem hakkın rahmetine kavuştu :( . iki defa elektrik gidip geldi bilgisayarın ekranına şu anda görüntü gelmiyor (eğer problemi çözebilirsek çok daha güzel olur).
Elektriğin gidip gelmesinden dolayı genellikle harddisk bozulur.Eğer harddiskinizi değiştirirseniz sorunu halledebilirsiniz diye tahmin ediyorum..Sizin için daha ekonomik olur.
Müslüman müslümanın kardeşidir. Ona zulmetmez, onu düşmanına teslim etmez. Kim kardeşinin bir ihtiyacını giderirse Allah da onun bir ihtiyacını giderir. Kim müslümanı bir sıkıntıdan kurtarırsa, bu sebeple Allah da onu kıyamet günü sıkıntılarının birinden kurtarır.Kim bir müslümanın kusurunu örterse, Allah da kıyamet günü onun bir kusurunu örter.(Hadis-i Şerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
Elektriğin gidip gelmesinden dolayı genellikle harddisk bozulur.Eğer harddiskinizi değiştirirseniz sorunu halledebilirsiniz diye tahmin ediyorum..Sizin için daha ekonomik olur.

aslında aklıma geldi ama bilgisayarın diğer özellikleri yetersiz kaldığı için bahane lazım bana :) tabi şimdi çalıştırabilsem güzel olacak çünkü ciddi para lazım :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
Core i7 veya i5 tavsiye ederim, yeni alacaksanız işlemciniz de yeni olsun :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
Core i7 veya i5 tavsiye ederim, yeni alacaksanız işlemciniz de yeni olsun :)
zaten bende öyle düşünüyorum ama onun yenisi bunun yenisi derken... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
Anakart olarak da bence Intel'in kendi markalı anakartlarını kullanın. Overclock vb. gibi oyuncakları yoktur ama Toyota araba gibi sorunsuzdur, aylarca 24 saat hiç kilitlenmeden çalışır. Masaüstü ve ucuz sunucu toplarken hep intel anakart kullandım. Intel bulamazsam Asus ve gigabyte markaları da fena değil ama bu markaların dandik modelleri de var sonra stabil çalışmayanları çıkabiliyor. Bilgisayarda oyun değil de iş yapacaksanız önceliği ıvır zıvır özelliklere değil stabil çalışmasına verin derim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0-
offf line
bunada bi - alkış

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
offf line
bunada bi - alkış

ne demeye çalıştığını anlamıyorum. bir konuya giripte üç nokta koymak nedir onu hiç anlamadım. pek çok anlama gelebilir!