Gönderen Konu: kalkışta titreme  (Okunma sayısı 26540 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • 1 kere teşekkür edildi
kalkışta titreme
« : Nisan 07, 2010, 10:09:58 »
arkadaşlar debriyaj setini yeni değiştirmeme rağmen (aisin marka) son zamanlarda ilk kalkışları eğer yavaş şekilde gerçekleştirisem bi titreme oluyor. şehir içi trafiğinde bu titremeyi hissettiğimde bu beni üzüyor.
performans olarak  arabamın bir kaybı yok.
acaba bu ?
1-motor kulaklarından olabilirmi? (gerçi debriyajı değiştiriken alt motor kulağını da değiştirtmiştim.
2-bujilerden olabilir mi?
3-debriyajın altında bir ayar vidası olduğunu okkumuştum forumdan. acaba bu ayar vidasından bu titreme kaybolabilirmi?
inşalalh büyük bir problem değildir.  arkadaşlar cevap verirseniz beni rahatlatacaksınız  :( çünkü bundan rahatsız olmaya başladım.  :o

Toyota Club Türkiye

kalkışta titreme
« : Nisan 07, 2010, 10:09:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: kalkışta titreme
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2010, 10:23:17 »
pardon birde rölantide çalışırken gaza bastığımda önceden hiç olmayan hafif bir sarsıntı veya titreme var bu da aynı sorunun bir parçası olabilirmi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2010, 10:49:03 »
bekir bey aracınızda olan titreme bana göre balatadan değil ,volantan kaynaklanıyor.balata değişiminde volantınınız taşlanmadıysa titreme devam edecektir.ustaya veya servisten bu gilgiyi sorun eğer volat taşlanmamışsa üzgünümki tekrar sökülecek saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2010, 11:11:00 »
abbas bey seti değiştire usta volanı söktüğünde kontrol etti ve hiç ypranmamış dedi yıpranmasa bile vaoalnı taşlatmak mı gerekiyor.. bi de bu sorun öndelerden yoktu. son zamanlarda olmaya başladı ( yaklaşık 3000 km sonra). debriyajın hasarlanması bu kadar kısa sürebilirmi?_
geçi başlarda daha yeni iken debriyaj sanki biraz yukarıda kavrıyordu. acaba daha yeni yeni mi alışıyor bu meret?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2010, 11:17:48 »
bekir bey volant nekadar iyi olursa olsun muhakkak taşlanması gerek .aldığınız balata valeo gibi değil aynı işlemi bende yaptıracağım .istediğiniz yetkili servisten bilgi alabilirsiniz muhakkak suretle volantın taşlanması gerektiğini söylerler.
diğer marka araçlarda gerekli olmaya bilir ama toyotada muhakkak gerekli saygılarımla..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2010, 11:56:26 »
teşekkürler abbas bey ama bu sanayideki usta bunun taşlanacağını bilmiyormuyduki >:( hemde en fazla tamiri toyota arabalarında yapıyor bu usta.
şimdi ben gidip bak kardeşim sen bunu söktüğünde volan taşlaman gerekti ama taşlamadın o yüzden titreme yapıyor kalkışlarda desem bunu para vermeden yaptırabilirmiyim.  :kötü:tabiki yaptıramam insanların ne kadar zorlukla kazandığı paralar başkaları için ne kadar değersiz arkadaşlar.  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2010, 12:00:36 »
bekir bey benim söylediğim kendi fikrim değil 3 tane yetkili servis formeninin söyledikleri ..
istersen bir süre daha kullan kesilmezse ustaya geri gider titremeyi anlatırsın bakalım ne diyecek..
malesef öyle sanayi ustaları ama ben sana mitat ustayı tavsiye ederim istersen git bi göster ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2010, 12:04:59 »
istanbula mı? :-\
cevaplar için sağol kardeşim. :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2010, 16:16:14 »
  Bende bu durumda ilk Volan'dan şüphelendirim ancak vites boşta iken ve motor ısındıktan sonra rölantide ya da değişik motor devirlerinde ve gaz verip kesmelerde de titreme var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • ....
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2010, 17:02:28 »
hakan bey;
benim aracımda da 1. viteste kalkışta, her seferinde motoru yeteri kadar güçlendirip kaldırmama rağmen, bazen titreme oluyor. bir anlam veremiyorum herzaman yapmıyor. bunun uzun vadede mekanik aksamda pahalı bir arızaya neden olurmu? (şimdiye kadar çokta dert etmiyordum)
1998-1.3-xe

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2010, 17:05:31 »
  Rölantide gaz vermelerde vs. değil de kalkışta yapıyorsa bence sorun Volan'da olabilir. Volan düşük aşınmalarda taşlama ile nispeten düzeltilebiliyor ancak bununda belli bir töleransı var. Eğer değişmesi gerekirse ucuz bir parça olmadığını biliyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 08, 2010, 08:24:12 »
  Bende bu durumda ilk Volan'dan şüphelendirim ancak vites boşta iken ve motor ısındıktan sonra rölantide ya da değişik motor devirlerinde ve gaz verip kesmelerde de titreme var mı?
biraz geç oldu hakancığım.  :D fakat ısındıktan sonra titreme miktarıda yok denecek kadar az veya hiç yok ya da ben farkedemedim. (vites boşta iken tabi)
şimdi benim esas sorunum şu daha açık söylemek gerekirse. ilk kalkışlarda eğer debriyajı yarım bırakırsam titreme oluyor. bu tam kavrama noktasında galiba.  ;) şehir içi trafiğinde bunu mecburen yapmak zorunda kalıyoruz çünkü tam bırakırsam araba ileri doğru şahlanıyor. :wacko:
fakat debriyajı olması gibi bırakırsam titreme yok, farkettiğim kadarıyla söylüyorum.
önceki debriyajseti fabrika çıkması idi. ve onda böyle bir sorrun gözlemleyemedim. belki de arabayla tam bütünleşemediğim için :-\

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #12 : Nisan 08, 2010, 08:30:56 »
  Eğer vites boşda iken ve araç sabit duruken, gaz verip bırakmalarda bir titreme hissetmiyorsan (yani motor kulaklarının durumuna bakmaya çalış), özellikle kalkışlarda ve yarım debriyajda hisediyorsan sorun muhtemelen Volan yüzeyindedir Bekir. Balata değişimi sırasında o yüzeyin düzlenmesi (gerekli ise) iyi olurdu. Bence balatanın alışması için bir süre tanı, eğer geçmez ise (tabi sorun başatada ise) müdahale ettir. Ya da en garantisi balatayı değiştiren yere git ve durumu izah et ve inatçı ol. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 08, 2010, 08:44:54 »
günaydın hakancığım. :)
şimdi balata değişiminde ustann başındaydım ve sürekli izledim. meşakkatli iş balata değişimi. volanı çıkardıklarında incelediğini iyi hatırlıyorum ve maşallah bu araba hiç yıpranmamış dediğinide duydum. ::)
yukarıdaki açıklamalarda Abbas beyin açıklamasında volanın illaki gerke yoksa bile taşlanması gerektiğini okudum. fakat sen içime birazda olsa su serptin teşekkür ederim.  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Nisan 08, 2010, 16:19:01 »
  Zaten bildiğim kadarı ile eğer gerekli ise Volan'ın bir yüzü taşlanıyor ve ters çevrilip kullanılıyor. Birdaha taşlama yapılabiliyor ancak sonra Volan'ın değişmesi gerekiyor. Bazı marka ve model araçlarda ise baskı balata, Volan ile takım halinde değişiyor.  :o
 Eğer usta kontrol etti ise sorun yoktur, muhtemelen balatanın alışma süresi gereklidir. Volan, balata çok bittiği halde kullanmaya devam edildiğinde, balata üzerindeki perçinlerin volanı çizmesi ile sorunlu hale geliyor genelde. Birde sürekli patinajla kalkışlar bozuyor. Volan yüzeyi iyi korundu ise taşlatmaya gerek yok. Aslında Volan yüzeyi bildiğim kadarı ile tam düzde değildir fabrikasyon olarak, hafif kavislidir. Taşlama bu kavisi bozar. Tabi daha çok bilgisi olan arkadaş vardır eminimki.
 Bence sen bu durumda motor kulaklarını bir gözden geçirebilirsin Bekir. Ayrıca yakıt, hava filtresi, kelebek temizliği vs. kontrolü de iyi olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2010, 10:53:53 »
  Zaten bildiğim kadarı ile eğer gerekli ise Volan'ın bir yüzü taşlanıyor ve ters çevrilip kullanılıyor. Birdaha taşlama yapılabiliyor ancak sonra Volan'ın değişmesi gerekiyor. Bazı marka ve model araçlarda ise baskı balata, Volan ile takım halinde değişiyor.  :o
 Eğer usta kontrol etti ise sorun yoktur, muhtemelen balatanın alışma süresi gereklidir. Volan, balata çok bittiği halde kullanmaya devam edildiğinde, balata üzerindeki perçinlerin volanı çizmesi ile sorunlu hale geliyor genelde. Birde sürekli patinajla kalkışlar bozuyor. Volan yüzeyi iyi korundu ise taşlatmaya gerek yok. Aslında Volan yüzeyi bildiğim kadarı ile tam düzde değildir fabrikasyon olarak, hafif kavislidir. Taşlama bu kavisi bozar. Tabi daha çok bilgisi olan arkadaş vardır eminimki.
 Bence sen bu durumda motor kulaklarını bir gözden geçirebilirsin Bekir. Ayrıca yakıt, hava filtresi, kelebek temizliği vs. kontrolü de iyi olur.
eyvallah kardeşim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #16 : Nisan 10, 2010, 14:14:51 »
size bir tavsiyemde taktırdığınız parçanın orjinal ascon aisin olduğunu araştırmanız, kaç liralık bir set aldınız orjinallerin piyasası 220 250 arası değişiyor, balatanız ayrıca takozlumu yaylımı,bunlardada fabrikasyon sorun olabiliyor,balata temiz ise baskıda bir problem olabilir,volan iyi olduğu halde oraya temas eden baskıdakı 8 şemsiyeden biri yamuk ise kavramada ve kalkışta titreme sorunu yapar
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #17 : Nisan 10, 2010, 15:20:01 »
aynı sorun 2 yıldır bende de var debriyaj değişsinmi diye servislere sorduğumda acelesi yok daha gider demişlerdi...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,
« Yanıtla #18 : Nisan 10, 2010, 17:40:14 »
benimde ustam nasıl olsa değişecek böyle olduğu yere kadar bin dedi bende debriyajdan ayağımı kaldırmıyorum bile bazen :)
toyota sahibi olmak ve besyo ayrıcalıktır,,,