Gönderen Konu: Motorlu Taşıtlar Vergisi  (Okunma sayısı 25574 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1996 Honda VTEC
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
Motorlu Taşıtlar Vergisi
« : Nisan 07, 2010, 00:55:58 »
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Elektrik İşleri Etüt İdaresi tarafından hazırlanarak, kurum ve kuruluşların görüşüne açılan “Enerji Verimliliği Strateji Belgesi Taslağı” ile enerjide verimlilik sağlayacak bir dizi tedbir gündeme geldi. Bu tedbirlerden biri de kamu kuruluşlarında 15 yılını doldurmuş araçlar trafikten kaldırılacak.

Etiketli araca köprü bedava, motor hacmi yüksek olanlara yüksek vergi

Yüksek motor hacimli binek aracı vergisinin yükseltilecek.

Araçlarda enerji verimliliği etiketi uygulanacak.

Etiketli araçtan köprü ve yol ücreti alınmayacak.

Yıl içerisinde ücretsiz toplu taşıma gün sayısının artırılacak.

Kamu kuruluşlarındaki 15 yılını doldurmuş araçların trafikten kaldırılacak.

Demiryolu ve deniz taşımacılığının özendirilecek.

Topografyası uygun bölgelerde bisiklet güzergahlarının düzenlenecek.

KAYNAK: http://otomobil.milliyet.com.tr/motorlu-tasitlar-vergisi-yukselecek/otoguncel/haberdetay/07.04.2010/1215101/default.htm

NOT:ilgimizi çeken ve bizi ilgilendiren bir konu olduğundan dolayı paylaştım.
..::тcт αηкαяα::..

Toyota Club Türkiye

Motorlu Taşıtlar Vergisi
« : Nisan 07, 2010, 00:55:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • AE101
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: Motorlu Taşıtlar Vergisi
« Yanıtla #1 : Nisan 07, 2010, 01:10:11 »
gayet normal şaşırılcak bişi yok :D alıştı bu millet nasıl olsa sömürülmeye...
By OuZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 07, 2010, 08:30:01 »
  Güzel paylaşım.
 Deniz yolunu özendirecekler ama şu arabalı deniz feribotları (mazotu vergisiz aldıkları halde) lüks seviyesinde pahalı. !!! Yani amaç ulaşımdan çok ticaret gibi.
 Elbetkide kar yapacaklar ancak işin hizmet tarafı göz ardı edilmeden.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 93 1.6 Corolla GLİ Bej
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 07, 2010, 08:48:54 »
Türkiye'deki her alandaki fahiş vergi oranları nedeniyle, yaşam standartlarımızın zoraki kısıtlandığını düşünüyorum ve sırf bu sebepten dolayı, yurt dışında (göçmen) olarak yaşamayı düşünüyorum...

nt: yaklaşık 1 aydır, araştırma yapıyorum. usa...
Sevgi nefiste  yaşanırsa  ihtiras, kalpte yaşanırsa Aşk olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2010, 09:32:29 »
Amaç %100 ticaret. Neymiş toplu taşıma özendirilecek falan... Tabi iett kar etsin değilmi?
Benim işyerim 13 km uzaklıkta, otomobil ile 25 dk gidiyorum hemde gayet rahat. Otobüs direkt geçmiyor, dolanıyor ve tam 3 vesayet yapmak zorundayım. Yol parası otobüsle daha pahalıya geliyor ve benim gibi olan nice vatandaş var. Şimdi böyle bir durumda ne yapalım?
Verdiğim vergiler haram zıkkım zehir olsun.... Her hafta 50 TL lpg alıyorum ayda 200 TL eder. 200 TL'nin 160 TL si vergi.
Günde 1 paket 5 TL lik sigara alıyorum. 3,8 TL'si vergi. 30 X 3,8 = 114 TL eder.
160TL Gaz+114TL sigara vergisi = 274 TL HER AY KUZU KUZU, ÖDÜYORUM VERGİMİ VE ZORLA CEBİMDEN ALINIYOR. BU RESMEN HIRSIZLIK

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2010, 09:35:00 »
tam da arabayı satıp 2,0 motor bir araç almayı düşünürken olur mu böyle bir haber yaaaa. en iyisi 1,0 lık bir araç alayım ya da 125 lik bir motosiklet almak, yanına da bir sepet koyup aile boyu gezeriz artık..... :wacko:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2010, 09:43:52 »
aslında ekonomi tanımlarından vergi tanımına uyan bir vergiyi ilk kez görüyorum türkiyede..sigaradaki vergi de buna girer ancak o daha çok elastik olmayan bir kalem diye vergi veriliyor, 3. şahıslara negatif etkisi(negative externatily) var diye değil..ancak buradaki bahsi geçen vergi ve vergi sistemi çevreyi çok kirleteni çok cezalandırıyor az kirleteni ödüllendiriyor..hem teşfik(subsidy) hem vergi(tax) söz konusu. böylece çevreyi kirleten adama ek bir külfet getirerek, topluma olan zararı o zararı veren kişinin zararıymış gibi göstermiş (yani toplum X zarar görüyor diyelim, adam Y fayda alıyor, adama X zarar vergi konur, toplumun zararı kendi zararıymış gibi davranır) yakıt tüketimini, yüksek hacimli motorları vs biraz azaltmaya ve çevreyi temiz tutmaya yarayan bir ceza olduğunu düşünüyorum..bence ilk kez faydalı..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #7 : Nisan 07, 2010, 09:52:43 »
Kesinlikle destekliyorum. Çevre bilincinin büyük önem kazandığı günümüzde  vergilerinde bunu destekler yönde uygulanması çok iyi olur. İnsanların bir çoğu  sadece bol  parası var diye  keyif yapmak için çok büyük motorlu araçlar alıyor. Çevre insanların ortak değeri. Büyük motorlu araçlar ise o ortak değere daha çok zarar veriyor. Bu nedenle araçların çevreye kirlettikleri oranda vergiye tabi olmaları çok çağdaş bir uygulama. 
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #8 : Nisan 07, 2010, 10:57:50 »
Türkiye'deki her alandaki fahiş vergi oranları nedeniyle, yaşam standartlarımızın zoraki kısıtlandığını düşünüyorum ve sırf bu sebepten dolayı, yurt dışında (göçmen) olarak yaşamayı düşünüyorum...

nt: yaklaşık 1 aydır, araştırma yapıyorum. usa...

memleket hasreti kötü oluyor bence bin kez daha düşün ....

gayet normal şaşırılcak bişi yok :D alıştı bu millet nasıl olsa sömürülmeye...

alışırsın sende milletimiz gibi sömürülmeye ..takma kafana......
Kesinlikle destekliyorum. Çevre bilincinin büyük önem kazandığı günümüzde  vergilerinde bunu destekler yönde uygulanması çok iyi olur. İnsanların bir çoğu  sadece bol  parası var diye  keyif yapmak için çok büyük motorlu araçlar alıyor. Çevre insanların ortak değeri. Büyük motorlu araçlar ise o ortak değere daha çok zarar veriyor. Bu nedenle araçların çevreye kirlettikleri oranda vergiye tabi olmaları çok çağdaş bir uygulama. 

doğru söylüyorsun arkadaşım ama temelsiz bir yaklaşım olur...herkes lüks arabaya binemiyor dolayısıyla eski araçlarında karbon salınımı çok fazla oluyor....bu durumda adaletsizlik olur açıktan.....gerçi adaletsizlik oldukça bol .....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2010, 12:20:26 »
Abi bırakın bu çevreci muhabbetini yahu önce ikarus otobüslerin bacasından çıkan dumanlara baksınlar, üst düzey askeri-sivil bürokratların makam aracının motor silindir hacmine ve egzost emisyonuna baksınlar, ondan sonra vatandaşın altındaki 100-150 Bg'lik araçlara bulaşsınlar.

Bırakın abi şu çevreci muhabbetini......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2010, 12:39:26 »
tamam çevreyi düşünmek gerek ama insanımız zaten ortanın alt seviyelerinde ömrünü geçiriyor. 1,6 lt hacimli otoları dayatmalarla kullanıyoruz. onu da yılda nüfus/oto dağılımının %60' ı 10.000 kmyi geçmeden seneyi bitiriyor. yılda 100,000'i geçen de var. şimdi kim çevreyi daha çok kirletmiş oldu. aslında bu vergi oranları ile ilgili başka bir başlık açmak lazım ama bu konu üstünden devam edilebilir. diğer dünya ülkelerinde motorlu taşıtlardan alınan vergilerin durumu nasıl? bilenler varsa paylaşsın lütfen arkadaşlar. 2000 model 3,0 camry buldum. alacaktım ama şunun vergisi nasıl diye internetin başına geçince resmen dudaklarımı yedim. 10 yaşındaki aracın yıllık 2000 tl den fazla vergisi var.....hevesim içimde atladı... >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2010, 14:19:31 »
160TL Gaz+114TL sigara vergisi = 274 TL HER AY KUZU KUZU, ÖDÜYORUM VERGİMİ VE ZORLA CEBİMDEN ALINIYOR. BU RESMEN HIRSIZLIK

Gelir vergisi ödemiyor musun?
Veya cep telefonun yok mu?

:)
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 07, 2010, 14:42:14 »
Murat abi onlarıda atladım. Bak bir resim ekliyeyim buraya, cep telefonumdan alınan vergiyi göstereyim;

AYLIK ÜCRETLER  
Aylık Ücret 15,82
KULLANIM ÜCRETLERİ  
Yurtiçi Kullanım: Telefon Görüşmeleri 66,16
Yurtiçi Kullanım: GPRS 0,18
Yurtiçi Kullanım: SMS Gönderme 8,41
DİĞER ÜCRETLER
Gecikme Faizi 0,54
Tek Yönlü Kapanan Hat Açılışı 2,45
DEVLETE ÖDENEN VERGİLER
KDV (18%) 16,84
Özel İletişim Vergisi (25%) 23,35
Özel İletişim Vergisi (5%) 0,01
Telsiz Kullanma Ücreti 1,02
Toplam Fatura Tutarı 134,78
ÖDENECEK TOPLAM TUTAR 134,78 TL
Yalnız YüzOtuzDört TL. YetmişSekiz Kr.

=>16,84+23,35+0,01+1,02= 41,42 TL

Herşeyimiz vergi olmuş artık herşeyimiz....  >:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 07, 2010, 15:01:21 »
diğer dünya ülkelerinde motorlu taşıtlardan alınan vergilerin durumu nasıl? bilenler varsa paylaşsın lütfen arkadaşlar. >:(

Benim bildiğim egzost emisyonlarına göre vergi alınıyor, bir diğer duyumumda bg gücüne göre alınıyor. Yani bg gücüne göre alınması daha mantıklı çünkü 80BG'lik 96 tofaşla ben aynı vergiyi ödüyorum ama arada çok fark var. Veya 1,4 clo ile golf tfsi yada tsi aynı vergiyi ödüyor.
Yada üzerinde birsürü ARGE yapılan yeşil motor olarak etiketlenen yeni nesil benzinli motorlar ile bu konuda kılını kıpırdatmayan üreticilerin ürettiği araca sahip olanlar aynı vergiyi ödüyor. Bence adaletsizlik var. Tıpkı diğer tüm düzende olduğu gibi bu konuda da adaletsizlik var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Nisan 07, 2010, 19:48:20 »
bu arada koyduğun resim sayesinde cep telefonunun numarası ve ev adres bilgilerine sahibim artık ümit :P
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 08, 2010, 13:41:36 »
Canın sağolsun kankam benim ayıpsın ya, gelecekse bir zarar senden gelsin :)

Adres: eski çalıştığım yer,
Tel No: no problem isteyen arayabilir,
Hat: kayınvalidemin adına :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #16 : Nisan 08, 2010, 13:45:13 »
ben zaten uyarayım dedim hacı yaa :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #17 : Nisan 08, 2010, 16:00:56 »
dediklerine tamamen katılıyorum ümit kardeşim, hatta tüm türkiye katılıyor olması lazım, ama çok afedersiniz bizler koyun gibi olduğumuz sürece sömürmeye devam edecekler, bizler ancak böyle dertleşiriz içimizi dökeriz fazlasını yapamayız, bu biz türklerin yapısında var ne isterlerse veririz verdiğimiz sürece dahada isterler, ben tarsusta yaşıyorum vergilerle birlikte toplam 5,00 tl su yun 1 tonuna ödüyorum yani 4 kişilik ailemin aylık su faturası kişın 80,00 tl yazın 130,00 tl gel burdan yak ki bizim buralar suyun en bol olduğu yerler.....selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 08, 2010, 17:32:27 »
Suphi Abi, herşeyimiz vergi olmuş artık yani inanılmaz bir sömürü var. Eski çağlarda vergi öyle aman aman yoktu yani ilk örnekleri ingilterede görünür. Adı Magna Carta Libertatum olarak geçer. İlk vergi isyanıdır. Tarihi 1215 olması lazım. Osmanlıda ise vergi kendisini 1600'lü yıllarda hissettirmeye başlar. Peki günümüzde vergi neden bu kadar ağır bir yük?
1-Dış borç
2-Güncel ve modernize edilme yolunda harcanan kamu harcamaları
3-Bürokrasinin maliyet ve evrak yükü
4-Bürokratların S500Long araçlarının yıllık bakımları ve benzin parası ( ingiltere kraliçesi LPG li araç kullanıyor dikkatinizi çekerim )
5-En ağır mali yük olarakta Askeriye geliyorr. ( Komutan karısıyla pikniğe gitmek için helikopter kaldırttırıyor Bunada dikkatinizi çekerim, gazeteler belgeledi .)

Bu liste böyle uzar gider, uzadıkçada vatandaşın cebinden para zorla alınır gider...
İş adamından vergi almaya kalkarsan hemen indirirler.. İki ucu b... lu değnek derler bizim orada.......
Saygılarımla,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Nisan 09, 2010, 08:23:32 »
bir de eşlere alınan yüzbinlerce liralık minik yüzükler, hediyeler, oğulcukların aldığı milyon dolarlık gemicikler(milyon dolarlık bebek gibi oldu ama neyse...:))..... senin benim aldığım takanın vergisini ödeyelim fazlasıyla.