0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Arkadaşlar ve forum yöneticilerim benim aracım avensis 2003 km de 30 krs yakıyor bu normal mi değil onu yazın lütfen. eğer bi değerlendirmeniz olduysa kendi aracınızında km de ne yaktığını yazarsanız sevinirim. corolla avensis rav4 hiç fark etmez 2003-2005 arası model araçlar yazarsa daha gerçekci rakamı görmüş olacağım. SAYGILARIMLA
Benzin değerin ise eyvallah.Ama lpg ise eyvah..Sıralı sistem 1,6 bir araç ş.içi 10 litreyi geçmemeli.+ - 1 litre.
altan abi senin de aracın avensis avatarından gördüğüm kadarıyla senin aracın ne yakıyor acaba lpg yoksa bile km de benzin ne yakıyor acaba. bilgilendirebilirsen sevinirim.
Arkadaşlar benim aracım 2004 Model Avensis Elegant.160.000 km'de iken Kia servisine Stefanelli marka lpg kiti takdırdım.Görüşlerimi aktarayım sizlere; Burada (Ağrı);benzin fiyatı:3.83Lpg fiyatı:2.05 Araç yaklaşık ilk otuz saniye benzinde çalışıyor ve (30 derece ısıya varana kadar) lpg ye geçiyor.Anlamanız münkün değil.Sarsıntı bile olmuyor.Aracın çekişinde düşüş yerine artış oluyor.(Bende bundan çekinerek taktırma taraftarı değildim.Taki test sürüşü yapana kadar.) 42 lt lpg ile 620 km yol yaptım.(85,00 TL) km.rede 0,14 TL 14 lt lpg ile 210 km yol yaptım.(28,00 TL) km.rede 0,14 TL Yukarıdaki veri izlenimin uzun yolda yapılmıştır. 9 lt lpg ile 100 km şehir içinde yol yapmaktayım.Buda yaklaşık 0,19 TL eder. Bu verileri test ettikten sonra lpg kiti takdırmak için çok geç bile kaldığımı fark ettim.Marka ve taktırdığım yeri belirtmemdeki amaç;Kia servisinin Türkiye genelinde bayisinin bulunması ve hangi servise giderseniz gidin araç ayarlarınızın plakanızdan otomatik yüklenecek olması ve 2 yıl garantisinin bulunması.Yaptığınız km lere göre bakım periyodunun bulunması.1000 km-15.000-30.000 vb.(Toyota servisi lpg takılmasını önermiyor..Keşke taksalarda bizi bu kadar arayış içine sokmasalardı.) Lpg de aracın süratlenme videosu mevcut.Forum kurallarına göre 120km sonrası gösterilmiyor.Site yönetimi izin verirse videosunu da ekleyebilirim.1in yerine 2 koyun ibrede gördüğüm sürat.
bizim avensis şehir dışı 11-12 kuruş şehir içi 16-19 kuruş yakıyodu şu an olsa şehir dışı 14 içi 20 kuruş yakar. avensis bence çok az yakan araçlardan birisi özellikle lpg ile
Murat bey Aracınızın daha az yakmasını cebinize daha uygun olmasına diyebileceğim hiçbirşey yok yanlış anlamayın..Benim aracımda 2004 63 binde servis bakımlı bujileri bende lpg den sonra 10 bini doldurmadan değiştirdim.Yukarda yazdıgınız mesajja 60 lt benzinle 1050 km gittiginizi söylemişsiniz.Lütfen yanlış anlamayın ama 60 lt ile ne altınızdaki avensis ne benim corolla 1050 hayatta gitmez.Ben ozaman lpg taktırmazdım bu arabaya..Avensiste ve corollada aynı vvti motor kullanılıyor 110 ps ancak avensisteki vvti tork olarak daha iyi..Benim aracım hb olmasına ragmen 55 lt alıyoru benzin deposu..Fabrike verileride 650-750 arası oldugunu söylüyor..5 lt benzinle 300 km mi yapıyor aracınız..Murat bey eger60 lt ile 1050 km gidiyorsanız ne dizel nede lpg ye geçin..Sanırım 1.4 dizel corollalar deposu 55 lt onlar bile bir depoyla normal kullanımda 1000 km civarı gidiyor..Eger aracınız 60lt benzinle 1050 km yapıyorsa cidden diyorum lpg falan hiç düşünmeyin..Ben 30 tl lik tüple 250 km yakın gittim oda lpg fiyatı şimdiki gibi 2, lira değildiSeçkin bey avensis benzinlisi hayatta şehir içi 16-19 yakmaz..corollada mı sorun var bu arabalar şehir içi suan 300-350 arası benzin yakar ş.arasıda 200-250 .Hesaplamada sorun var..