0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sene : 2000 li yılların başımekan : yazlık girizgah:sempatik insan , çamaşırın dostu lekelerin düşmanı olan buse kişisi olan bendeniz ehliyeti almışım. cebime ucu dışarda kalıp görünecek şekilde koymuşum yıllardır illegal biçimde araklayarak yazlık yollarında fink attıgım aile binegini yasal yollarla sürme hakkına nail olmuşum.içim böyle kımıl kımıl , janjanlı.. coşuyorum , taşıyorum , yalınayak kırlara dogru depar atasım geliyor falan. ilk günün heyecanıyla anne ben şöför oldum düte binicem diyorum.annem de korumacı kişiliğiyle "yalnız olmaz meleğim ( burayı abarttım meleğim demez hiç bana :/ kafiye olsun diye yazdım )dur bende geleyim" diyor.hemen büyük bir forsla sürücü koltuguna yerleşiyorum..annem de co-pilot tadında yanıma tabii ki.cıkıyoruz karayolları şebekesinin asfaltlama çalışması yaptıgı mıcırlı , cozurtulu yola ( mıcırlı yollar parazit yapan tv gibi ses cıkarır.. o gün bu gün ayar olurum asfalttan gelen o homurtulu sese) açıyoruz camlarımızı , saçlarımız rüzgarla savrulurken anne kişisinin dur-kalk , yavaşla saga cek- parket bakiym taktikli yönergelerini uyguluyoruz.. niyeti araba hakimiyetimi ölçmek , oysa ben hakimiyet kayıtsız şartsız yollarındır diyerek kopmak , gazı köklemek istiyorum. artistik hareketlerle sağa yanaşıyorum bu yüzden falan..içimdeki legalleşmiş trafik canavarını durduramıyorum.neyse uzatmayalım.. bizim bu 5 dakikada bir dur-kalklı seyahatimiz bir tuhaf reno flaş içine doluşmuş yurdum azmanlarının da dikkatini çekiyor. bir anda bizimle birlikte durup kalkmaya başlıyorlar. bir an önümüzdeyken bir sonraki an yanımızda , önümüzde sürekli tacizkar tavırlarla , laf atıp sataşarak bizimle ugraşmaya başlıyorlar.. annem bana sürekli " sakin ol kızım , plakalarını alır cendermeye veririz. pislikle pislik olunmaz" telkinleri veriyor.derken tam önümüzde durmuşlarken artistik bir patinajla , üzerimize mıcır meteoru yagmuru püskürterek kalkıyorlar :/acık olan camlarımızdan içeri doluşuyor bütün o mıcır taneleri.. hatta ben gözüme isabet eden bir tanesiyle bir kaç yıldız savaşları gemisi bile gördüğümü iddia ettim ileriki yıllarda.bu meteor yagmurundan annemin kulagı da nasipleniyor. can acısıyla mıdır , bünyenin sinire doydugu anın hırsıyla mıdır bilinmez annem " in ben kullanıcam " diyoröyle bir hışım ve azametle söylüyor ki ben zaten o an sürücü koltugunda buharlaşıyorum korkudan.bir sonraki an annemin de devler ligi tadında bir patinajla aracı kaldırdıgını görüyorum hayal meyal..öndeki aracın virajlı ve bir yanı ucurum yolda yardırdıgını , bizim ibrenin 100 ün üstüne çıktıgını arabanın arka koltugunda bir köşeden digerine savrulurken görüyorum göz ucuyla..meskun mahale girişimiz tamamen rüzgar gibi gecti tadında.annemin şahin bakışlarından saklandıgını sanan reno flaşlı maganda guruhu marina otoparkına girip sotelenmiş. görünmediklerini ve kurtulduklarını sanarak neşe içinde gülüşüyorlar..ve fakat annemin el frenini çekip arabanın kçını attırarak otoparka dalışıyla birlikte yüzlerindekinur'lu sevinç ışıgı bir anda kül rengine dönüşüyor.anne , gözleri yuvalarından fırlamış bir biçimde arabanın kapısını koparırcasına açıp "löööeeaaaaayyynnn "diye kükreyerek arabadan inerken , acele içinde arac doluşp camlarını kapatmaya çalışıyorlar.içlerinden bir kaçının altına ettigine eminim.zira hepsi koltuklarına sadece göz hizaları camdan görünebilecek kadar gömülmüştü.annemin orada o gençlere daha başka ne söyledigini yazmaya benim bile terbiyem elvermez.ettigi o okkalı küfrü alelade bir günde birine etse kan çıkar.ama öyle bir korkunç görünüyordu ki.. çocuklar "ama teyzeeiiii" diye gittikçe küçülen biritiraz sesi cıkarabildiler anca...işi bitip bana döndüğünde , yine tanıdıgım annem ifadesi yerleşmişti yüzüne.hiç bir şey olmamış gibi geldi , kapımı açtı beni sürücü koltuguna oturttu , yana geçti" eveeet şimdi kalkarken ne yapıyorduk bakalım" diyerek sevimli bir yüz ifadesiyle bana baktı...netice : o gün "lan" diyebilitesi olmayan bir insan olmadıgını gördüm.kıssa : "bir gün 5 dakkalıgına da olsa herkes lan'baz olacak" buse warhol..
Buraya üye olması için ne yapmak gerekiyorsa yapmaya hazırız. hatta bahsedilen araç Toyota değilse forum ismini de değiştirebiliriz
Peki bir ortamda aynı anda iki bayan durabilecek mi?
Önemli değil Alper hocam, bizim yöneticilerimiz bile başka markaları tercih ediyor