Gönderen Konu: Amerikan Ulaştırma Bakanlığı Toyota'ya Rekor Ceza Hazırlığında  (Okunma sayısı 1497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi

Anlaşılan ABD, Toyota'nın belini kırmaya karar verdi   :nija: Bakalım Toyota bu cezadan kurtulmanın yolunu bulabilecek mi? Şimdiden çok büyük bir halkla ilişkiler kampanyasına başladıkları söyleniyor. Az ya da çok mutlaka bir bedel ödeyecek gibi görünüyor ama...

Amerikan Ulaştırma Bakanlığı, Japon Toyota şirketine, gaz pedalındaki sorun hakkında, en az 4 ay geç bilgi verdiği için en yüksek cezayı vermeye hazırlanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Toyota’ya 16,4 milyon dolarlık ceza verilmesinin planlandığı belirtildi. Bu, şu ana dek bir otomobil şirketine verilen en büyük ceza olacak. Açıklamada, Toyota’nın sorunlar baş gösterdiğinde tüketiciyi derhal bilgilendirme yükümlülüğünü yerine getirmediği vurgulanıyor.

Toyota, gaz pedalı istem dışı hızlanmaya yol açtığı gerekçesiyle 8 milyondan fazla aracını servise çağırdı. Arızanın sorunlu gaz pedalı, ya da gaz pedalının sıkışmasına yol açan paspaslardan kaynaklandığı sanılıyor.

Kaynak: http://www1.voanews.com/turkish/news/Amerikan-Ulatrma-Bakanl-Toyotaya-Rekor-Ceza-Hazrlnda-89963907.html

Konuyla ilgili detaylı İngilizce kaynak: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=autV2ql2r7lE&pos=2
Folgsamkeit macht frei...

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi

...gaz pedalının sıkışmasına yol açan paspaslardan kaynaklandığı sanılıyor...
son kullanıcının araca uygun paspas kullanmaması üreticiyi bağlar mı? dikkatimi çekti.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Fabrikasyon paspas ise bağlar. Zannedersem tezim doğru olacak. Toyota ya çok büyük bir toparlanma sürecine girecek, bu belanın altından kalkacak, yada toyotayı tarihin sayfalarına kazıyıp, lexus ile yola devam edecek.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
koskoca toyota efsanesi bitermi acaba oda garip bi soru... amerika alım gücünde dünya 1 incisi japonya ise 2 inci heralde japonlara taktı kafayı bunlar :D
hesap iptal :)

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
evet maalesef paspaslardada aynı sorun var bende 2009 yaris var ve paspas kilitlerinden biri kırık olduğu için sorun yaşıyorum.....hatta temizliğe verdikten sonra kilit kısmı takılmadığından bir süre öyle kullandığım için çok rahatsız olmuştum ilk petrole yanaşıp paspası kilitledikten sonra sorun kalmamıştı......

sonuç olarak  Toyotanın ceza alması üzücü bir durum olurdu....:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
ama bu paspas olayı birçok araç markasında mevcut. bir yakınımın peugeout 307aracını sürüyordum paspas resmen pedal ve ayağıma takıldı. orjinal paspası hemde. toyota bunu söylediği ve araçlarını geri çağırdığı için suçlu mu oluyor şimdi.??? sanırım en iyisi susmak diğerleri gibi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Aslında toyotanın hatasını kabullenip araçlarını geri çağırması, bununla ilgili basın açıklamalrı yapması, toyota başkanının çok açıkça net konuşması vs. bunların hepsi çok erdemli davranışlar. Hepimiz bilirizki, japan'lar onurlu ve gururlu bir millettir. Ben şu gaz pedalıyla ilgili sorunu açıkçası kafama hiç takamadım gayet normal bir durum sonuçta kul yapımı. Amerika sırf bu yüzden japonyaya girerse şaşmam :rofl:

SONUÇ: Toyotadan bende soğudum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
...Amerika sırf bu yüzden japonyaya girerse şaşmam :rofl:

SONUÇ: Toyotadan bende soğudum :)
japonyanın petrol rezervleri sağlam olsaydı ben de şaşmazdım ama petrol olmadığına göre çok şaşırırım. :rofl:
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Two Brother One Fate (Babo'Leee And Toyota)
    • Otomobil'den Detay
  • Kan Grubu: A+
  • 3 kere teşekkür edildi
amerikalılar amaçlarını iyice belli etti
Bana saygı nutuğu atanlar.Önce kendi yaşınıza fiziki olarak değil,Beyin olarak gelin.....
http://fc04.deviantart.net/fs12/i/2006/301/c/5/Toyota_Trueno_AE86__by_AEvsFD.gif

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Shiro (beyaz) ve ben
  • Araç: Corona
  • Kan Grubu: A+
  • 5 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar ikinci dünya savaşından bu yana zaten Amerika'nın Japonya'da üsleri ve büyük bir askeri gücü var. Japon ekonomisinin bu kadar güçlü olmasının nedenlerinden biri de zaten ordu beslemeye, silah geliştirmeye para vermek yerine sırtlarını amerikan ordusuna dayamaları.
Bugün ekonomik çıkarlar ülkelerin doğrudan komplo-sabotaj gibi işlere girmelerini anlamsız kılacak kadar iç içe girmiş durumda. Petrol, uranyum, buğday ne bileyim tatlı su kaynakları gibi stratejik konularda tabi ki devlet müdahaleleri olabilir ama yani Amerikan gizli servisinin hiç işi yok da Toyota'nın gaz pedalı ile uğraşacak.. Bu kadar büyütmeyelim bu konuyu bence...
Haksızlık yaparlarsa, Japonlar da ameriken ürünlerini boykot ederler (çok da firesiz yaparlar bunu) olur biter. Ama dünya genel bir "yerli malı yurdun malı" moduna girerse bundan herkes zarar görür. Hepimiz fakirleşiriz o zaman. O yüzden bunu kimse istemez.
Yoksa birkaç şirin aksesuar için, ya da uymak için sürüye,...  Binmeli mi konserve kutusuna araba diye,
Veremem üç kuruş daha diyerek yedek parçaya,...  Boyun mu eğmeli her nissan ya da honda'ya..
İstemem eksik olsun..!  
    Corona de Bergerac

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi

Anlaşılan ABD, Toyota'nın belini kırmaya karar verdi   :nija: Bakalım Toyota bu cezadan kurtulmanın yolunu bulabilecek mi? Şimdiden çok büyük bir halkla ilişkiler kampanyasına başladıkları söyleniyor. Az ya da çok mutlaka bir bedel ödeyecek gibi görünüyor ama...

Amerikan Ulaştırma Bakanlığı, Japon Toyota şirketine, gaz pedalındaki sorun hakkında, en az 4 ay geç bilgi verdiği için en yüksek cezayı vermeye hazırlanıyor.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Toyota’ya 16,4 milyon dolarlık ceza verilmesinin planlandığı belirtildi. Bu, şu ana dek bir otomobil şirketine verilen en büyük ceza olacak. Açıklamada, Toyota’nın sorunlar baş gösterdiğinde tüketiciyi derhal bilgilendirme yükümlülüğünü yerine getirmediği vurgulanıyor.

Toyota, gaz pedalı istem dışı hızlanmaya yol açtığı gerekçesiyle 8 milyondan fazla aracını servise çağırdı. Arızanın sorunlu gaz pedalı, ya da gaz pedalının sıkışmasına yol açan paspaslardan kaynaklandığı sanılıyor.

Kaynak: http://www1.voanews.com/turkish/news/Amerikan-Ulatrma-Bakanl-Toyotaya-Rekor-Ceza-Hazrlnda-89963907.html

Konuyla ilgili detaylı İngilizce kaynak: http://www.bloomberg.com/apps/news?pid=20601087&sid=autV2ql2r7lE&pos=2

Rakip ne olacak... :D Devlet, istiraki olan milli oto ureticilerini rakiplerine kayip verdirerek koruyor. Bastan beri sabotaj dememin sebebi de bu :)

Bu 17 milyon dolarlik ceza miktari oyle asiri bir ceza degil.Haberi dun ilk okudugumda acaba rakam yanlis mi yazildi diye dusundum. 17 milyar dolar olsa sasirmayacaktim. Buyuk sirketlerin ceremesi de buyuk olur. AB  Microsoft'a  buyuk bir ceza kesmisti yanlis hatirlamiyorsam. Bu 17 milyon dolarlik ceza Toyota'yi hic etkilemez, ama kalite ununu ve adini lekeler, zaten amaclari da o.

Arkadaşlar ikinci dünya savaşından bu yana zaten Amerika'nın Japonya'da üsleri ve büyük bir askeri gücü var. Japon ekonomisinin bu kadar güçlü olmasının nedenlerinden biri de zaten ordu beslemeye, silah geliştirmeye para vermek yerine sırtlarını amerikan ordusuna dayamaları.
Bugün ekonomik çıkarlar ülkelerin doğrudan komplo-sabotaj gibi işlere girmelerini anlamsız kılacak kadar iç içe girmiş durumda. Petrol, uranyum, buğday ne bileyim tatlı su kaynakları gibi stratejik konularda tabi ki devlet müdahaleleri olabilir ama yani Amerikan gizli servisinin hiç işi yok da Toyota'nın gaz pedalı ile uğraşacak.. Bu kadar büyütmeyelim bu konuyu bence...
Haksızlık yaparlarsa, Japonlar da ameriken ürünlerini boykot ederler (çok da firesiz yaparlar bunu) olur biter. Ama dünya genel bir "yerli malı yurdun malı" moduna girerse bundan herkes zarar görür. Hepimiz fakirleşiriz o zaman. O yüzden bunu kimse istemez.

Adas, gizli servise falan gerek yok.Medyayi kullanmak yetiyor da artiyor bile.Isin basindan beri normalde bu tur olaylara oncelik vermeyen TV/gazeteler Toyota'yi hedef tahtasi haline getirdiler. Hatta ABC televizyonu kontrolsuz hizlanip durma sorlugu ceken bir Toyota'nin icinden cekilen goruntu diye kendi urettigi duran aractaki goruntuyu yayinladi. RPM gostergesinden goruntulerin uretim oldugu anlasilinca Toyota'dan ozur dilemek zorunda kaldi ABC. Mahkemeler, yerel yonetimler, federal hukumet..hepsi normal insanlardan olusuyor.Gecen yil krizden sonra coken yerli ureticiler ve isten cikarmalar herkesin bilincaltina yerlesti.Tepki ve sabotaj planli olmadan da kendiliginden olusuyor.

Bir de yeni Japon hukumetinin 40-50 sene muhafazakar yonetimden sonra bagimsizliga daha fazla onem veren sol partiye gecmesi ABD hukumetini rahatsiz ediyor. O askeri varlik tehdit altina giriyor.Surekli sikayet ediyorlar... Japon basbakani nasil zor durumda birakilir?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
ama bu paspas olayı birçok araç markasında mevcut. bir yakınımın peugeout 307aracını sürüyordum paspas resmen pedal ve ayağıma takıldı. orjinal paspası hemde. toyota bunu söylediği ve araçlarını geri çağırdığı için suçlu mu oluyor şimdi.??? sanırım en iyisi susmak diğerleri gibi....

Toyota uzerine gelinecegini anladigi, kendilerine daha farkli ayrimci bir muamele yapilacagini gordugu icin bu kadar genis kapsamli geri cagirmada bulundu.Diger oto ureticileri en az Toyota kadar hatali uretim yapiyorlar, ama kim ne yapsin Fransiz'in k... kirik Pejo'sunu...
Fe... :-)