Gönderen Konu: toyota corolla D4d Merak ettiklerim  (Okunma sayısı 1209 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
toyota corolla D4d Merak ettiklerim
« : Nisan 05, 2010, 22:32:45 »
40 milyara yakın param var 2. el toyota corolla D4d almayı düşünüyorum dizel otomatik istiyorum ama araç 90 beygir ve dizel performansta sıkıntı olur mu? onun dışında arabalardan anladığını düşündüğüm kişilere sordum araç çok sürekli yağ yakıyor mmt şanzımanda sıkıntı var gibi cevaplar aldım sizin düşünceniz nedir? 8,9 sene kullanıcağım bir araba almayı düşünüyorum 0 kilometreye yakın d4d elegante düşünüyorum.40 milyara yakın para verdikten sonra istediğim özelliklere uygun başka bir aile arabası alınabilir mi ?
                                                                                                        Biraz uzun oldu ama  şimdiden teşşekkür ederim...

Toyota Club Türkiye

toyota corolla D4d Merak ettiklerim
« : Nisan 05, 2010, 22:32:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: toyota corolla D4d Merak ettiklerim
« Yanıtla #1 : Nisan 06, 2010, 07:59:39 »
  Gerek Test bölümümüzde, gerek ise Mekanik Sohbet bölümümüzde, almayı düşündüğünüz araç ile ilgili bir çok paylaşım mevcut. Bunlardan yararlanabilirsiniz.
 Dizel araçlarda asıl amaç ekonomidir bence, performans daha sonra düşünülmeli. Ancak 1.4Lt. d4d de, benzer bir çok dizel gibi kalkış dışında performansı bir çok benzinli araçdan iyidir.
 Yine sorularınız olursa sorabilirsiniz, eminim bir çok arkadaşımız yardımcı olmaya çalışacaktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #2 : Nisan 06, 2010, 10:08:22 »
Ben 2010 1.4 d4d comfort sahıbı olarak sizi temın ediyorum yağ yakma gibi bir durum söz konusu bile değil mmt şanzıman hakkında birşey bılmıyorum.Hiç kullanmadım ama kullananların cogu pek memnun değil.Ama düz vitesini tavsiye ederım perfonmans açısından hiçmi hiç sıkıntınız olmasın 1.4 dizelin 1.6 benzinli corolladan tork'u daha yuksek siz düşünün gerisini :)
Yeni kasa hakkında olumsuz şeyleri yazanları pek aldırıs etmeyın,Hani bir söz vardır maymun bır yerını görmüş yara sanmıs. O hesap bence sınııfının lideri yine toyota.Lakin yalan olmasın aracın boyası cok ince ama arastırdım 2010 cıvıc ve focus kullanıcılarıda bundan şikayetci. İstersenız forumda yeni kasa kullanıcıları zühtü mert ve hakan kırlıığlu isminde cok saygı değer 2 abim var onlardanda referans alabılırsınız corolla için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: AB+
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Nisan 06, 2010, 19:10:48 »
40 milyarınız var ise 5 milyar da kredi çekip yenisini alsanız daha hoş olmaz mı?
Aşıksan vur saza, şoförsen bas gaza!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 07, 2010, 22:53:29 »
40 milyarınız var ise 5 milyar da kredi çekip yenisini alsanız daha hoş olmaz mı?
Çok doğru.D-4D elegant kullanıyorum.Arasıra gelen çıtırtı türü sesler hariç çok iyi bir araç.Motoru atak ve sessiz.10 yıl binilecek bir araç.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 07, 2010, 23:32:39 »
0 km si nekadar acaba ?
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 10500
  • Model Yılı: '19
  • 132 kere teşekkür etti
  • 355 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 07, 2010, 23:57:23 »
Elegant düz vites,47.400 gibi,MM  olan 49.600 gibi.Baya tuzlu.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 08, 2010, 00:00:43 »
http://www.toyota.com.tr/turkey-local/fiyatlistesi2.aspx  fiyatlar burada. Bende hakan beye katılıyorum. Bu kadar paranız varsa sıfır comfort donanımlısını 42 bin tl civarında bir paraya alabilirsiniz. Ancak elegant+vsc+mmt şeklinde alacaksanız tabiki 2. el daha uyguna gelecektir. MMT şanzımanla ilgili kullanıcıların bazı sıkıntıları var. Sizin için bu zaruret değilse bence manuel alın. Hatta benim tahminime göre corolla, auris benzeri yenileme operasyonu geçirecek 2011 modeliyle birlikte. Sanırım agustos gibi plazalarda olur. Özellikle konsolda kullanılan malzeme kalitesinin yükseltileceğini tahmin ediyorum. Eğer 4 ay kadar beklemeye vaktiniz varsa 2011 sıfır alın derim. Fakat yaza girerken arabasız olmaz tabi. Yine siz bilirsiniz.
90 hp güç konusunda canınızı sıkmayın. Bu araç bir yarış aracı değil. Üzerindeki motor gerçekten çok iyi. 1.5 tonluk connect lerde bile 75 hp motor var. Düşünün o motor hem aracı hemde araca yüklenen tonlarca yükü taşıyorsa 1300 kg lık bir araçta 90 hp motorun yeterli olacağını anlamak çok zor olmasa gerek. Bu motor  şaşırtıcı derecede sessiz ve ekonomik. En güzel tarafı ise 2010 modelle birlikte gelen 6. vites nedeniyle yüksek hızlarda bile motor sessizliğini koruyor. Ayrıca 2010 modellerde motorda yapılan modifiye ile birlikte tork değeri 190 nm  den 205 nm ye yükseltildi. Alacağınız araç 2. el olsa bile mutlaka 2010 olsun.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi