Gönderen Konu: yardımcı olunuzzzzzz  (Okunma sayısı 4080 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2007 TERRA SEDAN
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
yardımcı olunuzzzzzz
« : Nisan 05, 2010, 17:24:39 »
selamunaleykum ben 2007 terra sedan aracımıza lpg taktırmak için uzun arastırmalar yaptım ama hala kararsızım tomasetto mu atikermi karar veremedım siz degerli toyota kullanıcıları abilerime bilgilerine danışmak isterım atiker taktırdıgımda sorun cıkarmı öyle bir duyum varmı? yada tomasetto nasıl bana yarıdmcı olursanız sevınırım hayırlı günler ya da hangi markaları önereceksınız beklıyorum ama atiker hakkında yogunalsırsanız sevınırım arızaları ne avantajı nasıl bırde çorumda ikamet edıyorum zavolı gidermı? bana geniş çaplı toyoytacı abilerim yarıdımcı olursa sevınırım sımdıden tesekkurler

Toyota Club Türkiye

yardımcı olunuzzzzzz
« : Nisan 05, 2010, 17:24:39 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
Ynt: yardımcı olunuzzzzzz
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2010, 17:35:14 »
Kamil bey? Kamil kardeş? eksik profil bilgilerinizi tamamlar kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
Bu şekilde sorularınıza cevap alabilirsiniz, benzeri mesajları farklı başlıklarda dile getirmek, yeni başlıklar açmak sizi çözüme daha hızlı kavuşturmaz 
Forumda daha sonra açacağınız başlıklarda ve mesajlarınızda olunuzzzzzzz benzeri kelimeler kullanmayınız, forumu incelediğiniz takdirde beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2007 TERRA SEDAN
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2010, 17:46:37 »
doğan abi haklısın ama benım ayrı bir konu acmamdakı amac bana tek bir sayfada yardımcı olmanız ikincisi de olunuzzz seklındekı ibare acelemden dolayıdır ayın 15ine kadar karar asamasındayım ve bana yardımcı olmak amaclı dikkat cekmek amaclı yaptım nolur LPG konuusnda marka ve avantaj dezavantaj arıza gibi nedenleri bahsedersenız sevinirim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2010, 18:22:30 »
Ve aleyküm selam güzel kardeşim hoş geldiniz.

yardımcı olunuzzzzzz 

Emriniz başım üstüne. Şu sayfada yazdığım cevap http://www.toyotaclubtr.com/yakit/aracima-lpg-taktiricam-sizce-hangi-markayi-secmeliyim-ve-neden/20/

Yerli malı Yurdun malı herkes ATİKER kullanmalı. Başarılı kitler üretiyor tavsiye ederim. Yalnız ustası önemli temiz işçilik çıkarması lazım. Ben montajında birebir yanındaydım ve ustam Mithat usta da ( toyotronic ) takdir etti. Mithat ustanında tavsiyesi ATİKER... 

Atikeri kötüleyip Şikayet edenlere gelince;

1- BRC bayileri Atikere dönüştü ve Atiker bayiliğini alamayanlar kötüleme kampanyasına başladı.

2- istatistiklere göre Türkiyenin %60 ı Atiker kullanıyor. Dolayısıyla 10 atikerde 1 sıkıntı çıkıyorsa bu 100'de 6 eder. Geriye kalan %40'ı diğer büyükler paylaşıyor ve bunu türkiye geneline vurduğunuz zaman sanki diğer markalarda daha az sıkıntı çıkıyormuş gibi bir hava uyanıyor. NLP yi ve MİM gazı araştırın. Hiç şikayet bulamazsınız çünkü yaygın değil ve kullanıcı kesimi belli...

3- kullanıcı olarak ben şimdilik memnunum. Bakalım deneyip sonuçları montajı resimlerini ayrı bir başlık altında sunacağım.

Sonuç: o kitlere sırf italyan diye 600 - 1000 tl extradan fazla vermenize gerek yok. Princ veya teleflex takamıyorsanız Atiker tavsiye ederim.

Şu sayfada http://www.toyotaclubtr.com/yakit/corolla-1-6-xei-(ae101)-hangi-marka-lpg-sistemi/ yazdığım  cevap;
Bütçeniz yeterse zavoli derim fakat sonrasında şiddetle atiker tavsiye ediyorum. Fakat herşeyden önemlisi takan ustanın işçiliği.

Benim ustamın yeri G.O.Paşa'da isterseniz size bu konuda zevkle yardımcı olabilirim çünkü fırumdan bir ağabeyim Uğur GÜRBÜZ'e de bu şekilde yardımcı olmuştum. Onuda ustama götürdüm şuan şikayeti yok. Tek sıkıntısı simit taktırdığı için göstergenin çok doğru çalışmaması olmuş. Şuan ekonomisinden ve performansından memnun olması lazım. Kendilerinden bilgi alabilirsin.

Şu başlığıda detaylıca inceleyinizzzzz http://www.toyotaclubtr.com/yakit/aracima-lpg-taktirmak-istiyorum-yardim!/

Şu başlığıda inceleyinizzzzzzzZZzzzZZZzzz http://www.toyotaclubtr.com/yakit/sadece-ae-101-kasalar-lpg-de-ne-yakiyorsunuz/60/

Kamil bey? Kamil kardeş? eksik profil bilgilerinizi tamamlar kendinizi tanıtırsanız seviniriz.
Bu şekilde sorularınıza cevap alabilirsiniz, benzeri mesajları farklı başlıklarda dile getirmek, yeni başlıklar açmak sizi çözüme daha hızlı kavuşturmaz 
Forumda daha sonra açacağınız başlıklarda ve mesajlarınızda olunuzzzzzzz benzeri kelimeler kullanmayınız, forumu incelediğiniz takdirde beni daha iyi anlayacağınızı umuyorum.

+1

Daha önce açılan konularda ne yazdıysam aynen geçerlidir, fiklim hala değişmedi.

Ayrıca neden bu şekilde cevaplar yazdığımı ( alıntılarla ve bol linklerle ) anlamak için lütfen şu başlığı inceleyinizZZzzZZzzzz

http://www.toyotaclubtr.com/mekanik-sohbet/corolla-d-4d-elegant-aracimdan-tamam-sogudum/msg252647/#msg252647

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corona
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 18:48:13 »
umıt kardesımın de soyledıgı gıbı atıker ı tereddutsuz kullanabılırsın fakat montaj bu noktada son derece onemlı.dolayısıyla bulundugun yerde ıy usta bakmaya calıs.atıker ıyıdır.
oto hamam kadıköy. tüm toyotacı arkadaşlarımı beklerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2010, 18:50:59 »
kamil kardeşim benim ilk aracımda atiker takılı idi ve memnun değildim.memnuniyetsizliğim bir türlü ayar tutmaması idi ve ekipmanlarının cabuk bozulması idi.Ayar tutmamasından dolayı araç beynini ve beyinle alakalı parçaları attım lovato taktırdım ve oldukça memnundum.Neyse aracımı sattım 2008 model toyota aldım.Uzun araştırmalarım neticesinde BRC taktırmaya karar versdim.Şu an oldukça mamnunum diyebilirim.Üstelik hiç performans kaybı yok.araştırmalarım neticesinde Çorumdan özençler BRC servisi ile tanıştım forum sitelerinden.Bakın ben ne çorumluyum ne de brc bayisiyim sadce memnun bir vatandasım.Madem çorumdaymışsın Özençler brc ye git derim.Ben Konyada ikamet ediyorum ve tatil için samsuna gittiğimde arada uğrarım...Memnun kalacağınıza kefilim.Zaten atiker ile BRC arasında 500 tl oynuyor.ayarsızlık vb durumlarda git gellerle açık kapanıyor,yakı tasarrufu hariç.
http://www.lpghaber.com/29300/montajdetay/Toyota-Corolla-1.6-Comfort/1
sitesindeki araç benim aracım...

Karar sizin..bir kere para verceksiniz..kazasız günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2010, 18:55:31 »
ben tezimi tekrarlayayım burada; kamil kardeşim, evine en yakın hangi markanın servisi varsa onu taktır, ben kırıkkale sanayiye gidiyorum, stefanelli servisi varmı diyorum, ustalar küfür etmişim gibi yüzüme bakıyor. önemli olan markadan çok işçilik ve servis. serhan beyin başına gelenlerde bence talihsizlik, herkesin başına gelecek diye bişey yok...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2007 TERRA SEDAN
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2010, 15:29:17 »
YARDIMLARINIZ İÇİN COK TESEKKUR EDERIM ABİLERİM YARDIMLARINIZ NETİCESİNDE ATİKERİ TAKTIRIP SONUCLARI PAYLASACAĞIM İLGİNİZ İÇİN TESEKKURLER TOYOTA AİLESİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
« Yanıtla #8 : Nisan 06, 2010, 16:41:55 »
hayırlısı olsunhttp://

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #9 : Nisan 07, 2010, 00:01:51 »
kardeş senle aynı konuyu bende açmıştım tomasetto mu atiker mi diye sen atikerde karar kıldın ben biraz daha bekleyecem senin yorumlarını bekliyorum 2 hafta içinde dönersin inşallah tekrar buraya:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 2007 TERRA SEDAN
« Yanıtla #10 : Nisan 07, 2010, 11:51:47 »
büyük bir ihtimalle atiker dedik ayın 15 inde taktırcam ve kullandığım zaman neticesinde avantajlarını ve dezavantajlarını yazacagım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 07, 2010, 12:17:03 »
Bütçeniz yeterse zavoli derim fakat sonrasında şiddetle atiker tavsiye ediyorum. Fakat herşeyden önemlisi takan ustanın işçiliği.

+999999

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Her zaman kalbimizde yaşayacaksın...
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mayıs 01, 2010, 17:25:30 »
usta anladık yerli malı kullanalım birşey demiyoruzda.o zaman yıllarca doğan şahin satıldı bu ülkeye yerli üretim diye şimdi durum ne ? ortada döküntü araçlar olarak geziyorlar.türk halkını kandırdılar.italya-fiat'tan alınan patenti gibi gerçekten kalitelide üretilmedi.herşeyinden kısıldı bu araçların.5'e mal ediyorlarsa 10'a sattılar.olan ne oldu kuş serisi alan vatandaşlarımıza oldu.dilek olay 2002'ye kadar çıktı.atikere lafım yok güzel kiti var.fakat italyan markalar atikerden kat kat daha iyiler.bu tartışılmaz.nasıl mazda ile toyota arasında dağlar kadar fark varsa buda aynen böyle benim için ;)
Ince Bir Zevk ve Çevikliğin Zekice Birleşimi > Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Mayıs 02, 2010, 01:20:47 »
1- Konunun açılma ve en son cevap yazma tarihine bakarmısın Burak?
2- Usta anladık falan ağızları bana gelmez Güzel kardeşim... Seninle çok fazla bir usta çırak muhabbetimizin olduğunu düşünmüyorum...
3- Tofaş kuş serisi şöyleydi böyleydi, millete kakaladılar ettiler falan... Bu laflar çok eskidi kardeşim... Bilgin olsun.
4- ATİKER dememin sebebi yerli malı olması değildir. Aksine ben trakyalı olmama rağmen o kadarda milliyetçi falan bir görüşüm yoktur, kısmen libreal ekonomiyi savunurum. Atiker dememin sebebi ise
*Parça bozulduğunda hiç seni mağdur etmezler....
* Elini sallasan atiker servsisi vardır
*Parçan arızalandığnda garanti kapsamındaysa birebir aynı parçanın sıfırını takar gönderirler. Diğer kitler gibi fabrikaya gitsin test olsun gelsin falan derdi yoktur.
*Atiker ile italyan sistemler arasında hiçbir fark yoktur. Zavolinin enjektörleri biraz daha kalitelidir o kadar. Başka hiçbir zımbırtı farkı yoktur ve hepsi ECR 37 Standartına göre üretilirler... Birtek Prins ve Teleflex'de hem piggy back, hem de stand-alone calisabilen lpg ECU'sü var. Diğer yerli/yabancı kitlere göre tek farkı budur kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mayıs 03, 2010, 02:14:09 »
evet atiker kullanan arkadaşımın şuan başı büyük belada :) arabası benzinde boğuyor sabah çalışınca egzoz patlıyor benzin sistemini mahvetti :) neyse uzun lafın kısası atiker gerçekten sağlam kit benden bundan sonra tavsiye etmeye çalışacağım etrafımdaki insanlara emin olabilirsin Ümit Abi  8-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
« Yanıtla #15 : Mayıs 03, 2010, 02:27:43 »
Bu zamana kadar lpg konusunda hiç konuşmadım.Çünkü lpg'den anladığım pek söylenemez.Değişik markalarda cok lpg'li aracım oldu ama bundan 2 sene önce 4 ay  2000 model bmw 3.20 kullandım üstünde  atiker lpg sistemi vardı ne zaman benzinden lpg 'ye atsam stop ediyordu,servise gittiğimde gaz vericeksin bişey olmaz dediler.öyle idare ettim.Ama sonralarda fark ettim araç lpg'den benzine kendı kendıne atıyor servise gittim ayarladık olmaz dediler 2 gün sonra baktım gene benzine atıyor; kendı,kendine bende benzinde kullanmaya başlamıştım :) gecenlerde musterimizde 2008 ford mondeo'ya aitker lpg taktırmıs aynı sorundan bahsetti anladımkı kronık bu sorun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mayıs 03, 2010, 09:31:14 »
evet atiker kullanan arkadaşımın şuan başı büyük belada :)

Abisi ne diyeyim yani şimdi :blink: ben hiç görmedim etrafımda atikerden sorun yaşayan. Ve bende bu güne kadar zerre sorun yaşamadım...

Taylan senin anlattığında ilginç geldi bana :blink: hayret ettim doğrusu..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 03, 2010, 16:19:52 »
saygı duyarım ümit abi.sende olmaz neden zaten Toyota motorları lpg ile uyumludur bunu sokaktan adam bile çevirsen bilir.Toyota'nın sorunsuzluğu artık her kesim tarafından kabul görüyor.atikeride kötüleme maksatında demiyorum ama lpg kitlerinde sorun yaşayanları büyük kısmı ( fazla olmamak kaydı ile! ) atikerden yana şikayetleri oluyor.o yüzden en son atiker tercih ediLmeliye getirdim konuyu.yoksa atikeri aşşalama kötüleme hor görme gibi birşey asla olmaz.beni yanlış anlamayın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2005 corolla hb sol A/T "CC" lü :D
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Mayıs 03, 2010, 16:23:45 »
bende yakın bir zaman içerisinde lpg taktırmayaı düşünüyorum..ama hala kararsızım ama gerekli araştırmalarımı testlerimi yaptım..çekişte sorun falan yok..herkes bunu söylüyor ve lpg bizim toyotalara çok daha iyi uyum sağlıyormuş diğer araçlara nazaran bu konuda hep taksicileri yakalayıp sormuşum gmörüş almışımdır..ve yaptığım araştırmalar sonucu en iyi uyum sağlayan ve sorun gerektirmeyen LAVATO sıralı sitem..  ben bu marka üzerinde durmaya çalışacağım..ama tam karar verdiğimde tct üyelerine danışarak bu işe kalkışacağım..:)
Benim pekmezim oldukça.. sineği bağdattan gelir..;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 03, 2010, 16:59:28 »
saygı duyarım ümit abi.sende olmaz neden zaten Toyota motorları lpg ile uyumludur bunu sokaktan adam bile çevirsen bilir.Toyota'nın sorunsuzluğu artık her kesim tarafından kabul görüyor.atikeride kötüleme maksatında demiyorum ama lpg kitlerinde sorun yaşayanları büyük kısmı ( fazla olmamak kaydı ile! ) atikerden yana şikayetleri oluyor.o yüzden en son atiker tercih ediLmeliye getirdim konuyu.yoksa atikeri aşşalama kötüleme hor görme gibi birşey asla olmaz.beni yanlış anlamayın

Estağfurullah Burak :) :kanka: