Gönderen Konu: Toyota ya birde bu açıdan bakalım.  (Okunma sayısı 2042 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Toyota ya birde bu açıdan bakalım.
« : Nisan 04, 2010, 23:50:45 »
Burası her ne kadar Toyota fun larının sitesi olsa da yine gerçekleri görme açısından şu sitede yer alan şikayetleri de okumak gerekir. Benim dikkatimi çeken şey bu site bir çok ciddi büyük firma tarafından önemsenirken Toyota tarafından  muhatap kabul edilip sorunlara karşı çözüm önerisi yazılmaması.

http://www.sikayetvar.com/firma/f/11314
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

Toyota ya birde bu açıdan bakalım.
« : Nisan 04, 2010, 23:50:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota ya birde bu açıdan bakalım.
« Yanıtla #1 : Nisan 05, 2010, 09:14:29 »
Folgsamkeit macht frei...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Nisan 05, 2010, 10:04:16 »
Renault (423)
Opel (379)

evet malesef ............ancak rekor bizde değil Allahtan.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 05, 2010, 10:15:52 »
araç satışlarıyla rakamlar orantılanırsa durum daha iyi anlaşılacaktır

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Nisan 05, 2010, 12:05:38 »
Toyota kötü bir marka mı yani orantılayınca diğer markalar aklanıyormu....????

sanırım her marka kendi özeleştrisini yapsa daha iyi olur.....teşekkürler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #5 : Nisan 05, 2010, 12:36:09 »
ayy peugeot 120 şikayet..hemen toyotamı satıp peugeot alıyorum..çok haklısınız, soğudum
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #6 : Nisan 05, 2010, 12:40:33 »
ayy peugeot 120 şikayet..hemen toyotamı satıp peugeot alıyorum..çok haklısınız, soğudum

:) :rofl: ayrıca bu senenin satış şampiyonu hyndai 5  inci sırada..... :rofl:

Renault (424)
Opel (379)
Ford (194)
Tofaş (174)
Hyundai Assan (166)
...
...
Toyota ise 8 inci sırada....
sanırım orantıladık şimdi.....  :) :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 05, 2010, 12:47:04 »
Toyota'nın, servis hizmeti ve müşteri memnuniyeti açısından yaptığı her şeyi ortada arkadaşlar.
Şahsen beni, aracı aldığım günden (8 ay) bu güne kadar, en az 4 defa müşteri memnuniyeti konusunda arayıp sordular.
Bu durumda, ben neden www.sikayetvar.com gibi sitelere bir şeyler yazayım.
Başkalarına göre bu yanlış bir mantık, ama ben öyle düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #8 : Nisan 05, 2010, 12:47:52 »
orantılara bakarsak dogru dıye dusunuyorum.Cunku ne kadar cok arac satarsanız o kadar sıkayet oranı artar.Yapılan lıstede toyota cok satan bır otomobıl oldugu ıcın sıkayetın cok gelmesı normal.su yonden bakın neden mazda, dacia,mıtsubishı de sıkayet oranı dusuk cunku az satan araclar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
« Yanıtla #9 : Nisan 05, 2010, 12:54:27 »
Toyota'nın, servis hizmeti ve müşteri memnuniyeti açısından yaptığı her şeyi ortada arkadaşlar.
Şahsen beni, aracı aldığım günden (8 ay) bu güne kadar, en az 4 defa müşteri memnuniyeti konusunda arayıp sordular.
Bu durumda, ben neden www.sikayetvar.com gibi sitelere bir şeyler yazayım.
Başkalarına göre bu yanlış bir mantık, ama ben öyle düşünüyorum.

bizim de 2009 corollayı annemin adına aldık, ilk görüşmeye ben gitmiştim, bir de 98 corolla ile ben ilgileniyordum benim numaram vardı ellerinde, ödeme ve pazarlık konularında dedemle beraber gittik dedemin numaraları alındı, bir de araç annemin adına diye annemin numarası alındı.. aracı teslim aldıktan sonra kaç kez arandık saymadım bile..aldığımız bayiden 3-4 kere arandık, toyota merkezden 3-4 kere arandık..sorunumuz yoktu o yüzden sorun çözme yeteneklerini bilemeyeceğim ancak ilgilenme konusunda yıldızlı pekiyi verebilirim..forumdaki şikayetler yüzünden bugün arabayı bayağı bozuk bir yola soktum, teybi de camları da kapattım başladım arabayı dinlemeye..çeşitli hızlarda giderek dinledim...başımdan kaynak sular döküldü, sağ ön taraftan tıkır tıkır bir ses geliyordu..elimle sağa sola bastırmalarım sonucunda sağ kapı cebindeki cila şişesinin kapağını buldum :D başka da tek ses yok arabada (maşallah)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 05, 2010, 13:03:07 »
Bazı arkadaşlar ses konusunda sıkıntı yaşamazken bazı arkadaşlar da daha sıfır arabalarının her yerinin gacırdadığını söylüyo. Nasıl olacak bu iş peki :huh:
Kullanılan parçalar falan mı farklı nedir yani. Aklıma başka bişey gelmiyo benim.
Opel Astra GTC

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Nisan 05, 2010, 13:25:47 »
Bazı arkadaşlar ses konusunda sıkıntı yaşamazken bazı arkadaşlar da daha sıfır arabalarının her yerinin gacırdadığını söylüyo. Nasıl olacak bu iş peki :huh:
Kullanılan parçalar falan mı farklı nedir yani. Aklıma başka bişey gelmiyo benim.

............bunun kesin bir nedeninin bulunacağını sanmıyorum birçok nedeni olabilir
..........her markada bu tür sorunlar var ancak sıklık oranı ve markanın bakım ve tamir hizmetindeki verimliliği araçların belirgin özellikleri olarak yansıyor......

ancak piyasada hakim olan markalardan alman amerikan japon ve fransız gibi menşeilerinde öne çıkan özellikleri var ve bu menşeilerinde kalite farkları var, yani her menşeinin kalitelisi ve kalitesizi de var ve bu çeşitli şekillerde yansır....

.....ve sıfır hata ile çalışabilen hiçbir firma yoktur hemde hiçbir alanda sadece otomotivde değil......

özetle bu biraz nasip işi ....nasipte sorunlu araç olanlar maalesef sıkıntı çekiyorlar....insan kendi nasibini bu gibi konularda tam yönlendiremiyor maalesef sıfır da olsa sorun çıkabiliyor.........önemli olan markaların hatalarını kabul ederek telafi etmeleridir bence.......

teşekkürler.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 05, 2010, 13:34:16 »
orantılara bakarsak dogru dıye dusunuyorum.Cunku ne kadar cok arac satarsanız o kadar sıkayet oranı artar.Yapılan lıstede toyota cok satan bır otomobıl oldugu ıcın sıkayetın cok gelmesı normal.su yonden bakın neden mazda, dacia,mıtsubishı de sıkayet oranı dusuk cunku az satan araclar.

bende bunu kastetmiştim,
yalnız bir detay var ki atlanmadan geçilmemeli geçtiğimiz yıllarda peugeot şikayet rakamları çok çok daha yukarılardaydı, satışı bildiğim kadarıyla toyota'dan daha düşüktü bunun kökeni de aşşağı yukarı belliydi ilk nesil 307 ler de çılgın sorunlar olmaktaydı. Fakat bugün şikayet rakamları gözönüne alındığında vw ile toyota binek araçta oldukça yakın satışlar elde ederken şikayetlerde de yakın rakamlar gözüküyor. Bunun sebebi vw'in sorunsuzluğü ve müşteri memnuniyeti konularına daha fazla önem vererek ilerlemesi mi? Toyota'nın bu başlıkları savsaklayarak gerilemesi mi? her 2 durumda da Toyotanın yara aldığı açıktır diyelim ki vw ilerledi o zaman toyota çağa ayak uyduramamış denilebilir, ya da vw yerinde sayarken toyota yakınlaştıysa daha ciddi sıkıntılar olduğu açıktır bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 05, 2010, 13:49:20 »
Oğuz Abi haklısın nasip işi de... Nasibi iyi olan adam da aynı parayı verip alıyor kötü olan adam da. Sıkıntı yaşayanın ne günahı var şimdi :wacko:
Önemli olan hatanın farkedilip telafi edilmesi demişsin abi. Eyvallah haklısın. Ama Toyota servisleri her ne hikmetse "yapacak birşey yok", "normal Abi", "bunlarda var böyle şeyler" diyip yolluyo. Bi ara İsmail diye bi arkadaş vardı forumda. Her konuya direk "arabayı biraz bas" yazardı. Toyota bunu bile yapmıyo :D

............bunun kesin bir nedeninin bulunacağını sanmıyorum birçok nedeni olabilir
..........her markada bu tür sorunlar var ancak sıklık oranı ve markanın bakım ve tamir hizmetindeki verimliliği araçların belirgin özellikleri olarak yansıyor......

ancak piyasada hakim olan markalardan alman amerikan japon ve fransız gibi menşeilerinde öne çıkan özellikleri var ve bu menşeilerinde kalite farkları var, yani her menşeinin kalitelisi ve kalitesizi de var ve bu çeşitli şekillerde yansır....

.....ve sıfır hata ile çalışabilen hiçbir firma yoktur hemde hiçbir alanda sadece otomotivde değil......

özetle bu biraz nasip işi ....nasipte sorunlu araç olanlar maalesef sıkıntı çekiyorlar....insan kendi nasibini bu gibi konularda tam yönlendiremiyor maalesef sıfır da olsa sorun çıkabiliyor.........önemli olan markaların hatalarını kabul ederek telafi etmeleridir bence.......

teşekkürler.....
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 05, 2010, 14:57:57 »

sen ladaya baktın mı 1 şikayet var..... derhal eski ladamın peşine düşeceğim.....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 05, 2010, 15:04:37 »
sen ladaya baktın mı 1 şikayet var..... derhal eski ladamın peşine düşeceğim.....

O tek şikayet de sizin eski aracınıza ait olmasın Hande Hn., aman iyi düşünün :D
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 05, 2010, 15:05:56 »
O tek şikayet de sizin eski aracınıza ait olmasın Hande Hn., aman iyi düşünün :D

:lol:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Nisan 05, 2010, 18:11:29 »
  Ben Veyron'u göremedim. :) Lexus'da da şikayet yok galiba. :)
 Amma şikayetçiyiz bizde, ne olsa şikayet ediyoruz.
 Acaba araçlara, sürücülerini şikayet edebilecek bir çip koyabilirler mi?