0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
arkadasım bunu gerceklestırecek sıstemler var.alarm dugmesıyle bıle acabılırsın ıstersen senın ıcın bı kac yer bulabılırım neredesın?[/quote]ben urfadayım.. toyota sevrvisene sordum olmaz dediler ama kafası çalışan bir elektirikçi yapabilir diye düşünüyorum. avensisin bu iiş için altyapısı mevcut çok daha kolay bir şekilde yapılabilir.
cam kapama olayını 20ytllik bir cam kapama modülüyle halledebilirisin. ben 2003 corollama taktırmıştım.çokta iyi oluyor. kapı içine kumanda dügmelerinin yanına takılıyo. ama bu sistemde gelebilecek herhangi bir arızada garanti kapsamı dışında kalabilir araç.bende hiçbir sorun çıkmamıştı.ben urfadayım.. toyota sevrvisene sordum olmaz dediler ama kafası çalışan bir elektirikçi yapabilir diye düşünüyorum. avensisin bu iiş için altyapısı mevcut çok daha kolay bir şekilde yapılabilir.[/quote]bnm dediğim araç dışardan kilitlendiğinde siz içeri kapı içine demişsiniz?.Bu olay SERVİS YAPARMI! yapmazsa nerelerde yaptırılabilir?OTO-ELEKTRİK de mi??
bnm dediğim araç dışardan kilitlendiğinde siz içeri kapı içine demişsiniz?.Bu olay SERVİS YAPARMI! yapmazsa nerelerde yaptırılabilir?OTO-ELEKTRİK de mi??[/quote]ben içerden derken modülü içeri koyuyolar manasında dedim.. kumandanın kapama tuşuna bastıgınızda camları kapatıyor tabiki..serviste toyota olarak orjinal bi uygulama yok.. güveneceginiz herhangi bir oto elektrikçi yapar..illdede fazla para vereyim kafam kulagım rahat olsun diyorsan bi servise sor parçayı dışardan aldırıp yapabilirler belki.bu arada bende urfadaki servise sordum olmaz denildi...ama ben olacagı kannatindeyim....kumandada bagaj açma için özel bir tuş var bu tuş arabanın bir yerine sinyal gönderiyor bu sinyali bir şekilde bagaj açama motoruna gönderebilirsek bagaj açılır...aramızda bu bilgiye sahip birileri vardır..yardımcı olunursa bn çok mutlu olur.
Avensis'in bagajı nasıl kilitlenir açılır bir fikrim olsaydı söylerdim. Mesela bizim Vectra'nın gibi ise zor, her kapıda bir alıcı var, bagajda da bir alıcı var ama bagaj kendisi açılamıyor sadece kilitlenip açılabiliyor.Ancak fikrim sadece içeriden mandalla açılan bagajlar için var, ki onlara en kolayı bir servo yardımı ile yapılabilir. Servo uygun bir yere monte edilecek (mesela sürücü koltuğun altına) ve sinyal ile birlikte mandalın bağlı olduğu teli çekecek.[/quote]avensisin kumandasında bagaj açmaya yaran bir tuş var ama bu tuş bagajı açmıyor sadece açılabilmesine izin veriyor (benim istedigim tık diye atması)... avensisin bagajını açan(burada bahsettihim açma dilin çekilip tık diye bagajın 1-2cm açılması) mekanizmada mekanik degil yani dili çeken mekanizma bir motora baglı bu motorda bagajı açarken tuttugumuz tutamaçın üstünde yani kumandadaki bagaj açma tuşuna basıp kilidi devreden çıkardıktan sonra bagajı açabiliyorsunuz....şimdi elimizde kumanda bagaj açma tuşu var... bagajı açan bir elektrikli motorda var... tek yapmamız gereken kumandada bagaj açma tuşuna baştıgımız zaman verilen komutu(kilidi serbest bırakma) o bagajı açan(yani tık diye attıran) motora gönderme.. arabalarda kumandanın siyalini alan parçanın nerede oldugu bilinirse bu kilidi serbest bırakan ve elektirik motrunu kumanda ettren kablolarla oynanırsa yapabliriz diye düşünüyorum.
toyota avensisin elektronik sistemlerinden anlayan bir babayigit lazım bize.. en azından somut bir fikir için......arkadaşlar tek şasnım sizlersiniz...[/quote]halen cevap yokkk..