Gönderen Konu: Land Cruiser Prado  (Okunma sayısı 2497 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Land Cruiser Prado
« : Nisan 02, 2007, 22:58:26 »
arkdaslar oncelikle herkese selam , siteye henuz kayıt oldum ve acıkcası cokta memnun oldumboyle bi site var oldugu icin. kurucusuna cok tskkr ederim.

lafı cok fazla uzatmadan uzun zamandır yapmayı dusundugun seyleri ve aklımı kurcalayan soruları sizlerle paylasmak istiyorum.
kullandıgım arac 2006 model land cruiser prado 3.0 D4D.
sorular

1_bu aracta h4 far sistemi kullanılmasından dolaayı xenon kit ile ilgili bi prolem yasanabilrmi? h4 xenon kitlerde cift ve tek devre die bi olay varmıs, anladıgım kadarıyla cift devre uzunların ve kısaların aynı anda kullananılabilmesini saglayan bir sistem. ( normal h4 lerde uzunlar ve kısalar tek farda,buda ona benzer bi sistem)

2_ bu araca xenon far takmak (philips  6000k xenon set) elektrik sisteminde herhangi bi soruna sebep olurmu ? cunku bazı markalarda sonradan takılan xenonlardan dolayı ,elektrik sisteminde olusan agrızadan  silecek motorunun yanması gibi durumlar olusmus.

3_ aracı alırken opsiyon listesinde tte in spoileri wardı. bundan yola cıkarak tte marka bi performance kit uygulaması sonucunda aracım garanti kapsamından cıkarmı ? sonucta tte den spoiler i koyuyolar arabaya.( gerci alakasız bi ornek ama )

http://www.tte.de/cm_landcruiser_LC120_125.htm   (tte in sayfası)

4_ daha once tte den parca alan arkadaslar firmadan bu parcaları nasıl temin ettiler?  ve fiyatlarını ogreneilecegim bi internet adresi warmıdır acaba ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
Land Cruiser Prado
« Yanıtla #1 : Nisan 02, 2007, 23:30:27 »
Hosgeldiniz. Isim Soyisim seklinde üye olmak mecburidir.
Isim ve soyisiminizi yazarsaniz kullanici isminizi ben degistirebilirim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Land Cruiser Prado
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2007, 00:07:11 »
Düzelttim. Cikis yapip
Onat Taşöz kullanici ismi ve eski sifreniz ile giris yapabilirsiniz.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
Land Cruiser Prado
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2007, 00:58:41 »
1- H4 lerde ampül kiti takilarak yapilan degisim sonucunda uzunlari kaybedersiniz. Tavsiyem orjinal xenon far varsa onu almaniz veya tam bir degisim yapmaniz. Bi-xenon mercekler piyasada mevcut. Farin arkasinda gerekli kesme bicme isleminden sonra yapilabilir. www.geceucusu.com sitesini inceleyin derim.

2- Kitin önemli olmasinin disinda dogru takilmasi ve düzgün kablolanmasi önemli.

3- TTE parcalarini almanya'da orjinal sayiyorlar. Garantiyi bozmamasi gerekir ama Türkiye Toyota ile kontrol etmekte fayda var.

4- Yetkili servisler TTE parcalarini getirip satiyorlar veya takiyorlar. Ama tabiki tuzlu oluyor.

Aracinizi bir ara ben de düsünmüstüm vazgectim. Ama powerbox tarzi basit uygulanmasi olan orjinal tte parcalari ile güclendirmek oldukca kolay. Powerbox konusunda Türkiye'de bulamazsaniz benimle kontaga gecebilirsiniz.

Not: testlerinizi yazi haline dökerseniz, testler bölümüne eklemenizde bir sakinca yok. Ama acikcasi su saniye de hizlanir, söyle aksesuari vardir demek yerine sürüsü nasildi gibi noktalara deginmek tercihimizdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Land Cruiser Prado
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2007, 01:03:20 »
Ürünleri yetkili serrvisler aracılığıyla getirtebilirsiniz dışarı satış yapmıyor çünkü TTE. O performans kiti sanırım bir ara beyin uygulalsı ve Toyotanın firması olduğu için garanti dışı kalmaz aracınız.

Ha bu arada aracınıza xenon taktırmanızı önermem bunun 2 sebebi var. 1si aracınızın uzun farlarını kullanamazsınız 2. ise aracınız zaten yüksek bir araç ve merceksiz bir xenon sistemi ne kadar düşük te ayarlasanız karşıdan gelenin gözümü kör edecek ve arkanızdan da bayaa bi laf söyleyecektir.
2000 ZZE112 Toyota Corolla 1.6 Terra Special A/C