Gönderen Konu: duble yollarda hız limitleri değişti!..  (Okunma sayısı 2403 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 6 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
duble yollarda hız limitleri değişti!..
« : Nisan 03, 2010, 15:02:59 »
   TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanun'da, karayollarının tanımlarına bölünmüş yollar da eklendi. Karayollarında hız limitleri değişti.
   Yasaya göre, "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" ifadesi kondu.

İHA

Toyota Club Türkiye

duble yollarda hız limitleri değişti!..
« : Nisan 03, 2010, 15:02:59 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
Ynt: duble yollarda hız limitleri değişti!..
« Yanıtla #1 : Nisan 03, 2010, 15:46:23 »
Iyi yapmislar. Standardi o zaten.
Fe... :-)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 03, 2010, 18:12:49 »
bazı dubleler o kadar kötü durumda ki şu anda 110 ile giderseniz süspansiyonu bir haftaya kalmaz elinize alırsınız :) 70 ile bile zor gidiliyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 03, 2010, 18:33:08 »
O kadar kotu mu yahu? :D
Kaymak gibi yol burada da yok, yamali bohca gibi. Ama 110-120 ile gidilebiliyor, Alper.

Gunluk kullandigim I43 yolunun iyi durumdaki bir parcasi...
Fe... :-)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 03, 2010, 22:05:31 »
Ankara - Afyon arası bir ara müzik dinleyemeyip teybi kapattım, artık düşün yani :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #5 : Nisan 03, 2010, 22:15:55 »
siz birde buraya gelin Samsundan Erzuruma 6,5 saate geldim(570km).Erzurumdan Ardahana 5 saate zor geldim(280km).dur kalk,dur kalk.her taraf delik deşik ve erzurum ardahan yolunun 150 km'si bölünmüş yol.
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 03, 2010, 22:56:06 »
Ankara - Afyon arası bir ara müzik dinleyemeyip teybi kapattım, artık düşün yani :)
allah allah, ne zamandı o ? ben son geldiğimde yalnız başımaydım izmir-ankara arası çok eğlenceli geçti :) gerçi müziğin sesi sağır edecek düzeydeydi ama daş gibi yaylarıma rağmen yorulmamıştım hiç :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2010, 23:01:34 »
hemen yarın 120 ile gitmeyin. kötü süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Daha kanun meclisten çıkıp cumhurbaşkanına gidecek. sonra yürürlüğe girdikten sonra. karayolları yönetmelik çıkarıp hız sınırını değiştirecek. Bunlar olmadan bence o hızları denemeyin.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 04, 2010, 01:38:21 »
   Alper o dediğinle kalsa yine iyi.Eski yolun şeritleri hala duruyor bazı kısımlarda.Zemin desen zaten bozuk.Hesapsız yapılmış döner kavşaklar var.O hızda o manevrayı yapmak beceri ister.Sivrihisar-Afyon arası gerçekten çok dikkat edilmesi gereken bir yol.
   Diğer yandan duble yol yapımı bir bakıma güzel oldu ama yolların kalitesi çok çok kötü.Eğri zemin üzerine dökülmüş asfalt yol güvenliğini tehlikeye düşürecek derecede.Amman dikkatli olunuz...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '10
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2010, 02:09:42 »
hemen yarın 120 ile gitmeyin. kötü süprizlerle karşılaşabilirsiniz. Daha kanun meclisten çıkıp cumhurbaşkanına gidecek. sonra yürürlüğe girdikten sonra. karayolları yönetmelik çıkarıp hız sınırını değiştirecek. Bunlar olmadan bence o hızları denemeyin.

aynen katılıyorum sakın bu habere göre gitmeyin henüz yasa çıkmadı
2010 Corolla 1.6 Elegant
emniyet kemeri, tekerlekli sandalye kadar bağlayıcı değildir, onun kadar rahatsız etmez!
http://img202.imageshack.us/img202/4170/toyota2qo5.jpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 1998 Corolla Beyaz 1.3 XE
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #10 : Nisan 04, 2010, 02:37:28 »
arkadaşlar ben hemen sevinmeyin diyorum , hız limitlerinin yükseltilmesi evet gerekli bu doğru, ancak bugünden yarına olması biraz zor bence..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 04, 2010, 08:55:26 »
Yönetmelik filan çok çabuk olacak şeyler. İstendikten sonra 1 haftaya kalmaz ama bence esas problem bu yolların kenarları halen çok kontrolsüz. Yani yola her yerden herşey çıkabiliyor. Bu sorun öncelikle halledilmeli yoksa hız limitinin ne olduğunun öyle çok ta önemi yok.
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #12 : Nisan 04, 2010, 10:01:34 »
nasıl yani ya..bu forumda şu anda hız sınırlarının 110'a çıkarılmasının gerekliliği mi tartışılıyor şu anda? hatta yollar yeterli değil yükseltilmesin mi deniyor ?? 60lı yıllarda (yanılıyorsam düzeltin) o yollara o yılların arabalarına göre konmuş hız limitlerini 2010da değiştirme planı söz konusuyken şu anda 2010 arabalarıyla hız limitinin 110 olmasını düşünürken yollar yetersiz mi diyoruz ? tüv niye var sizce ? adam vergilerle kanımızı ağlatırken bütün türkiyeyi duble yollarla niye çevirdi ? (türkiye derken çok doğuya gitmedim oralardaki durumu bilmiyorum, ancak elimin ayağımın uzandığı her yer duble yol oldu) tüv türk araçların yeterliliğini en adam gibi şekilde kontrol etmiyor mu, artık frensiz ve lastikleri kabak araçlar trafikte gezmiyor değil mi? 120 km hız yapınca o kalitesiz asfalttan mı fırlayacaklar ? "avrupa" yolları filmlerde gördüğünüz gibi değil ki...
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #13 : Nisan 04, 2010, 10:43:38 »
Daha kanun meclisten çıkıp cumhurbaşkanına gidecek. sonra yürürlüğe girdikten sonra. karayolları yönetmelik çıkarıp hız sınırını değiştirecek. Bunlar olmadan bence o hızları denemeyin.
xenon farlarda önce meclise mi gidecek :D :D yoksa direk cezayı yazmaya başlıyacaklar mı bugünden itibaren ? :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 04, 2010, 12:48:39 »
Yönetmelik filan çok çabuk olacak şeyler. İstendikten sonra 1 haftaya kalmaz ama bence esas problem bu yolların kenarları halen çok kontrolsüz. Yani yola her yerden herşey çıkabiliyor. Bu sorun öncelikle halledilmeli yoksa hız limitinin ne olduğunun öyle çok ta önemi yok.
Aynen katılıyorum. Gerek çevre, gerek tabela düzenlemeleride önemli.
 Asıl önemli olan, tehlikeli noktalara yaklaşırken trafik hızını düşürebilmekte bence. Yoksa bir çok yönden hıza uygun yerde (Trafik Kurallarının içindeki hız limitlerinde) hız düşürülmesinin çok da anlamı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 09, 2010, 11:22:24 »
Karayolları Genel Müdürlüğü Teşkilat Kanunu değiştiriliyor. Buna göre kara yolları tanımına duble yol olarak bilinen bölünmüş yollar da eklendi ve hız limiti 110 km olarak belirlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün Teşkilat ve Görevleri Hakkındaki Kanunda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı, 'TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Tasarının karayollarında ‘hız limitlerini’ düzenleyen maddesine ‘bölünmüş yollar’ da eklendi.

Tasarıda "Motorlu araçların cins ve kullanma amaçlarına göre sürülebileceği en çok ve en az hız sınırları şehirlerarası karayollarında 90 kilometre, bölünmüş yollarda 110 kilometre, otoyollarda 120 kilometre saat hızı geçmemek üzere yönetmelikle belirlenir" denildi.

Ne zaman uygulanacak?

Tasarı, Plan ve Bütçe Komisyonunun ardından TBMM Genel Kurulu’nda görüşülecek. Genel Kurul’un da tasarıyı aynen kabul etmesinin ardından onay için Cumhurbaşkanlığı’na gönderilecek. Cumhurbaşkanı’nın onaylamasından sonra ise Resmi Gazete’de yayımlanacak. Kanunun yayımlanmasından sonra ise Karayolları Genel Müdürlüğü’nün yeni Karayolları Trafik Yönetmeliği’ni yayınlamasının ardından yürürlüğe girecek.

Bu prosedür tamamlanana kadar ise mevcut uygulama, yani şehir dışındaki yollarda 90 ve otoyollarda 120 olan hız limiti uygulaması devam edecek.

kaynak: http://www.internethaber.com/duble-yollarda-hiz-limiti-degisti-242565h.htm?interstitial=true