Gönderen Konu: mmt vıtes yarıs vıtes gecıslerı  (Okunma sayısı 5146 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
mmt vıtes yarıs vıtes gecıslerı
« : Nisan 01, 2010, 20:43:19 »
Öncelikle hepınıze merhabalar dıyorum.Sizler gıbı bır toyotasever olarak aranıza 2 yıl önce ama forum olarak bugun katıldım
2008 model 1.3 mmt yarıs sahıbıyım,servısten cevap alamadıgım ve sızlere danısmak ıstedıgım bırkac sorum olucak
Aracımda ıkı kere şöyle bır sıkıntı yasadım.arabayı sabah ılk calıstırmaya calıstıgımda anahtarı cevırıyorum,marsa basıyor fakat motor devreye gırmıyor,marstan gıyyy dıye bır ses gelıyor ama motor calısmıyor,4 -5 denemeden sonra calıstı,ama öyle bır calıstı kı arabayı sallıyorlarmıs gıbı hareketlı bır sekılde
bu arada sabah hava soguk deıldı,aracımı uzun sure kullanmadan bekletmedım,aku doluydu(kontrol ettırdım),benzınımı hep  aynı yerden shell den alıyorum
bunun ustune servıse gıttım anlattım,bılgısayara baglanıp bakıldı,bır hata kodu bulundu ve onemlı olmadıgı soylenerek sılındı,bırdaha olursa vs..... dıye ayrıldım
bu sorun 2 yıl ıcınde toplam ıkı kere oldu,durup dururken ıkısıde arabayı ılk calıstırma esnasında
2.cı sıkıntım ayagımı gazdan cektıgımde bazen de basılıyken dusuk hızda gıderken araba öksürüyormus gıbı bırkac kere one gıdıp gelıyor bunu da anlamadım?
ve 3. cü ve son sorum arabam mmt ,arabada bazen 60 km hızda 5.cı vıtese gecıyor ve bazende 70 km hızdayken hatta 90km hızdayken bıle araba 3 veya 4.cu vıtese gecıyor ve asırı bır sekılde bagırma sesı oluyor,aracın toparlanıp 5.cı vıtese gecmesı vakıt alıyor hatta bazen fren yapıp ıyce yavaslayıp aracı bulundugu vıtestekı hızına dusurup tekrar hızlanıyorum,bu hareketın sonucunda bazen  sorun ortadan kalkıyor ama bazende bırkac kere devam edıyor,bu sıkıntımı her seyahatımde yasıyorum,dumduz  yolda bunu nadıren yasıyorum genelde hafıf yokus yukarı yada yokus asagı yollarda oluyor,yalnız bu dedıklerım hıc bellı bıle olmayan egimlerde,dısarıdan bellı bıle olmayan
Evet arkadaslar bugun aranıza katıldım fakat boyle yogun soru bombardımanı ıle katıldım,arabadan cok ıı anlamayan fakat toyota markasına guvene ıstınaden aracını almıs bırısı olarak benı aydınlatıp yol gosterırsenız cok sevınırım,sımdıden cok tesekkurler
gorusmek dılegıyle

Toyota Club Türkiye

mmt vıtes yarıs vıtes gecıslerı
« : Nisan 01, 2010, 20:43:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
Ynt: mmt vıtes yarıs vıtes gecıslerı
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2010, 22:05:52 »
 Serap Hn. öncelikle sizi Tanışma bölümümüzde tanımamız mümkün mü?
 Yeni üyelerimizin ilk mesajlarını kendilerini tanıtmak için bu bölümde konu açmaları gerekiyor.

Ayrıca Mekanik Sohbet bölümümüzde biraz geri tarihli konuları incelerseniz MMT ile ilgili onlarca bilgi ve yorumdan faydalanabilirsiniz...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2010, 23:40:53 »
  Merhaba Serap hanım, bende 2008 1,3 MMT yaris sahibiyim. İlk sorununuz dışındaki her şey bende de oluyor. Genelde manuel kullanmaya özen gösteriyorum aracı o zaman otomatikte olduğu kadar vitese müdahale etmiyor araç. Bunun dışında belirtmek isterim ki, arkadaşımda yeni clio var tiptronik ve onunda örneğin 2.viteste takılıp kalıyormuş aracı, ne kadar hız yükselse de. Genel sorunlar yani bunlar. Tek çaresi var eğer ille de kurtulmak istiyorum diyorsanız, o da aracı değiştirmek...
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Nisan 02, 2010, 07:49:20 »
  Selam.
 Öncelikle Ergün yöneticimizin söylediği gibi kendinizi Tanışma bölümünde tanıtmak ile başlayabilirsiniz.

Sorunlarınız ile ilgili Forum İçi arama yapabilirsiniz. Şanzıman sorunu muhtemelen yazılım kaynaklıdır ve servise gittiğinizde basit bir yazılım güncellemesi sorunuzu çözer. Ayrıca sürücülerin bir çoğu Tam Otomatik ya da Otomotikleştirilmiş Manuel şanzıman kullanımına henüz tam alışmadı bence.
 Marş bastığı halde motor evreye girmiyorsa ve akü de bir problem yoksa, motor yakıt almıyordur büyük ihtimal. Yakıt filtresi ve yakıt pompası gibi parçaların kontrolü iyi olur bence ki sanırım aracınız garanti kapsamında. Bu sorunları servis kolayca halleder, arıza kodunuda neyde aldıklarını öğrenmek lazım bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 02, 2010, 07:55:34 »
hakan bey, marş motoru volanı tam kapamamış anladığım kadarıyla(ggıııyy diye bir ses diyor), bunun yakıtla bir ilgisi olurmu. bence sorun mekanikte. ha son marşta motorun titreyerek çalışması yakıtla ilgili olabilir.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Nisan 02, 2010, 20:57:34 »
hepınıze verdıgınız bılgılerden dolayı coktesekkur ederım,evet aracım garantı kapsamında henuz,soyledıgınız seylerı servıse hatırlatacagım cunku bana bunlardan hıc bahsedılmedı sorun yok dendı sadece,aracı manuel kullanmak vıtes gecıslerı ıcın cozum olabılır belkı de ama ben bu aracı mmt dıye tercıh ettım acıkcası,ama bu mmt lerdekı genel bır sorun ıse bundan sonrakı secımlerımde daha dıkkatlı olmam gerekıcek,
bu arada sıteye henuz adapte olamadıgım ve aklımda soru oldugu ıcın dırek sorumu yazmıstım,kusura bakmayım tanısma forumunda da kendımı tanıttım
 :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 02, 2010, 21:10:42 »
Kadın erkek ayrımı yok deniliyor bi de.

Ünal Bey bu konuyla ilgili forumumuzda detaylı olarak tartışılmış başlıklar mevcut.
 İncelemenizi tavsiye ederim.

Konuyu kilitliyorum...

Serap Hn. öncelikle sizi Tanışma bölümümüzde tanımamız mümkün mü?
 Yeni üyelerimizin ilk mesajlarını kendilerini tanıtmak için bu bölümde konu açmaları gerekiyor.

Ayrıca Mekanik Sohbet bölümümüzde biraz geri tarihli konuları incelerseniz MMT ile ilgili onlarca bilgi ve yorumdan faydalanabilirsiniz...
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Nisan 02, 2010, 21:26:29 »
  Kendinizi tanıttığınız için teşekkürler, umarım sorununuz en kısa zamanda ve en iyi şekilde hallolur.

Dediğin şekilde de olabilir Murat (Bey'i kaldırabiliriz sanırım). Ancak marş bastığı halde (marş motorunun da krankı belli bir devirde, yanlış hatırlamıyorsam dakikada 60 ile çevirebilmesi gerekir)motor bunu almıyorsa, ilk önce yakıt sisteminden şüphelenmek gerekir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #8 : Nisan 02, 2010, 21:56:33 »
Kadın erkek ayrımı yok deniliyor bi de.

Erhan Barman;

Bütün forum huzurunda saçmaladığından dolayı, kendime yakıştıramadığım halde özel mesaj atmak yerine tüm forum huzurunda cevap yazıyorum.
 Kadın yada erkek olmasının benim için hiç bir farkı yoktur, olamaz da... Daha geçen yıl evlendim ve 27 gün önce bir oğlum oldu, yani senin zannettiğin gibi kadın delisi bir insan değilim...
 Karşındaki insanlara yakıştırmalarına dikkat et, herkesi kendinle karıştırma!!!

Sana bu açıklamayı yapmak zorunda da değilim ancak genede senin gibi düşünen kişiler varsa aydınlatayım...
 Ünal Bey forum 5 ay önce üye olmuş, dolayısıyla forum kurallarını, yeni konu açmadan önce arama yapması gerektiğini bilmesi gerektiğini düşündüğümden konusunu kilitledim.
 Serap Hanım ise daha forum yeni kayıt olmuş. Ayrıca da MMT başlığı ile açsa bile aynı konu başlığı altında farklı sorulara da yanıt arıyor. Bu yüzden konusunu kilitlemedim...
 Umarım bundan sonra işine bakar, sağa sola sataşmazsın Erhan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 02, 2010, 22:07:45 »
Yavaş sayın yönetici.
Herkesi kendinle karıştırma diyosun. Ne kadar tanıyorsun beni?

Kadın delisi olmakla alakası yok. Kadınlara farklı erkeklere farklı davranılıyor. Heryerde olduğu gibi burada da öyle.
Opel Astra GTC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 02, 2010, 22:16:08 »
Yavaş sayın yönetici.
Herkesi kendinle karıştırma diyosun. Ne kadar tanıyorsun beni?

Kadın delisi olmakla alakası yok. Kadınlara farklı erkeklere farklı davranılıyor. Heryerde olduğu gibi burada da öyle.
Senin beni tanıdığın kadar tanıyorum seni Erhan...

Benim sana bu tip yakıştırmaları yapmam ne kadar yanlışsa, senin de bana bu tür yakıştırmalarda bulunmaya hakkın yok...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 02, 2010, 22:20:36 »
hoş geldiniz
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #12 : Nisan 13, 2010, 15:08:31 »
ne bıcım bır tartısmadır bu anlam veremedım
bır sorunum vardı ortak olarak paylasıp fıkır almak ıstedım,bayan erkek ayırımına gırdı konu,gercekten sasırtıcı
cevap verıp yardımcı olmaya calısan arkadaslar ıcın tesekkur edıyorum,haftasonu ızmıre servıse goturdum ,ayarları bozulmus dedı usta,ne ayarı bılemıyorum ama duzelttı,su anda daha ıyı,arabayı kontrol ederken duz zemınde ılerı vıteste bıraktı araba ılerlemıyor ,gerı vıteste de dururken gerıye gıtmesı lazım,arac duruyor dıye kontrol edıp ayarlarını yaptılar
hosgeldınız dıyenler de hosbulduk tesekkurler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 13, 2010, 15:16:23 »
hoşgediniz serap hanım... geçmiş olsun sorununuz çözüldü sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #14 : Nisan 13, 2010, 15:34:35 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 158000
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 14, 2010, 10:55:39 »
Başka sorunlarla karşılaşmazsınız umarım Serap hanım, geçmiş olsun
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Nisan 15, 2010, 00:44:12 »
geçmiş olsun serap hanım.
"bey" konusunda hemfikiriz hakan usta. (forumda senden öğrendiğimiz çok şey var)
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #17 : Nisan 15, 2010, 07:53:14 »
  Estafurlah mı denir? :) Aman usta olmayayım, ben ustayım diyenden daha çok çekinirim. :) Sadece mantığımıza yatanları, gördüklerimizi paylaşıyoruz. Sonuçta otomobiller mekanik aksamlar. 2+2=4 gibi. Sadece denklemi iyi kurmak lazım. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Nisan 15, 2010, 08:51:07 »
  Estafurlah mı denir? :) Aman usta olmayayım, ben ustayım diyenden daha çok çekinirim. :) Sadece mantığımıza yatanları, gördüklerimizi paylaşıyoruz. Sonuçta otomobiller mekanik aksamlar. 2+2=4 gibi. Sadece denklemi iyi kurmak lazım. :)
gerçek ustalar da yok değil. aslında o bizim çektiğimiz ve çekindiğimiz ustalar herşeyin doğrusunu çok iyi biliyor da, denklemi bilerek ve isteyerek kendi yararlarına kuruyor. Allah hepimizi onlardan korusun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Nisan 15, 2010, 09:14:36 »
cok tesekkur edıyorum hepınıze
aklıma takılan bır sey daha var,ızmırde kı usta arabanın kullanımı ıcın soyle bırsey soyledı,sımdıye kadar bu konuda benı uyaran olmamıstı merak ettım
araba mmt,aracınızı kullanırken vıtes gecıslerınde ayagınızı gazdan bır sure cekın daha sonra tekrar gaz verın dedı,bunu ılk defa duyuyorum,bunu yapmanın amacı nedır acaba?bır de arabada es modu var spor modu ,bır usta dedı kı es modunda daha ekonomık kullanırsınız daha az benzın yakar,baska bır usta da tam tersını ıddıa ettı fıkırlerınızı almak ısterım