Gönderen Konu: 2006 corolla ve lpg?  (Okunma sayısı 5208 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
2006 corolla ve lpg?
« : Nisan 01, 2010, 13:03:09 »
merhaba cok baslık var biliyorum.Ama benım için titiz bir konu olduğu için yenı baslık actım neyse.
2006 corolla sol aracıma malum sebeplerden lpg taktırmayı düşünüyorum sizce taktırmalımıyım lpg nin cokda zararı yoktur tak gitsinmi dersınız?
60000 km de aracım
malum yaz ayı yaklastı kullanımım artacaktır.

Toyota Club Türkiye

2006 corolla ve lpg?
« : Nisan 01, 2010, 13:03:09 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
Ynt: 2006 corolla ve lpg?
« Yanıtla #1 : Nisan 01, 2010, 13:08:40 »
Beklemeniz hata.İşini iyi yapan bi yerden taktırırsanız problem olmaz.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Nisan 01, 2010, 15:29:09 »
taktır kardeşim hiç bekleme.bende 2006 terra var.ben ikinci el aldım.aldığım günün 15 .günde taktırdım.tekşikayetim.arabanın rölanti ayarı bozuldu.onu da yaptırmak istedim ama olmaz dediler.ama fazlada araştırmadım.alıştım.onun dışında hiç bi şikayetim yok.tamamen memnunum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Nisan 01, 2010, 16:46:09 »
taktır kardeşim hiç bekleme.bende 2006 terra var.ben ikinci el aldım.aldığım günün 15 .günde taktırdım.tekşikayetim.arabanın rölanti ayarı bozuldu.onu da yaptırmak istedim ama olmaz dediler.ama fazlada araştırmadım.alıştım.onun dışında hiç bi şikayetim yok.tamamen memnunum.
ben de 2006 1,4 terra var aldesa marka lpg taktırdım sorun yok yakıt ta gayet iyi. fakat rolanti sorunu bende de başladı. önceleri benzinde yapmıyordu lpg takınca benzinde de yapmaya başladı. usta çare yok dedi başka bir ustaya götürdüm kaputtaki gaz telinin olduğu yerin altına somun taktı biraz yukarıda durması için düzeldi şu anda rölanti 900 değerinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2010, 21:58:40 »
AAA sizde mi lpg siz binenlerdensiniz.Valla 50 bin km bende benzine okadar para verdim.Akıl mantık işi değil.12 bin km dir kullanıyorum.Şuan 62 binde doya doya geziyorum..Önce bir yere gidecekken 2 kere düşünüyodun..Üstünde BRc takılı ama brc ye okadar para vermeseymişim diyorum.Atikerde aynı işi görüyor.Ama 1500 üstü kit takılıcaksa kesinlikle Tartarini Brc den bana göre çok kaliteli.Ustasıda iyi ise değme keyfine.Burda tartarini bulamadığım için Brc taktırdım bir şikayetimde yok açıkcası. :-\
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 09, 2010, 17:11:59 »
ben de 2006 1,4 terra var aldesa marka lpg taktırdım sorun yok yakıt ta gayet iyi. fakat rolanti sorunu bende de başladı. önceleri benzinde yapmıyordu lpg takınca benzinde de yapmaya başladı. usta çare yok dedi başka bir ustaya götürdüm kaputtaki gaz telinin olduğu yerin altına somun taktı biraz yukarıda durması için düzeldi şu anda rölanti 900 değerinde

mehaba murat ya bende düzeltmek istiyorum tam olarak nereye taktı resim ekleyebili misin?veya biraz daha ayrıntılı anlatır mısın?bide benim arabada şu otomatik cigle olayı var.araba soğukken 1700 1800 lerde çalışıyo.kış ayları için normaldir dedim ama havalar ısınmaya başladı, dışarı 20 derceyken bile  araç yine aynı.bu biraz canımı sıkıyo.normalmidir bu acaba bilgin varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 09, 2010, 18:06:12 »
Abi aynı sorulara aynı cevapları vermekten usandım yaa. Biraz forumu araştırsanız olmazmı?

Kısa cevap:
Atiker No Problem No zarar
Hiçbir yan etkisi bulunmamakta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyota Corolla 1.6 124 BG Comfort 2010, Zavoli LPG
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #7 : Nisan 09, 2010, 21:41:26 »
LPG siz araça binilmez bu devirde!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #8 : Nisan 10, 2010, 12:25:23 »
taktırdım sonunda platinca kit takıldı 1050 tl ye  hayırlısı bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 10, 2010, 12:28:39 »
platinca :blink:

Abi ne işiniz var bilinmedik markalarda? Yarın öbürgün ecusu arızalansa gel abi hemen değiştirelim derlermi yoksa, bi sökelim fabrikasına gönderelim bakalımmı derler?

Monntaj resimleri varsa ekleyebilirmisiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Nisan 10, 2010, 12:30:15 »
platinca ne türk malı mı?ilk defa duyuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla 2006 HB
« Yanıtla #11 : Nisan 10, 2010, 18:22:47 »
resimleri en kısa zamanda eklerım
italyan ve türk  karısık aslında ama ustaya guvenımız var sorrun cıkarmaz dedi taktıgı toyotalarda var,
o yuzden işi ona bıraktık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Nisan 12, 2010, 20:47:21 »
mehaba murat ya bende düzeltmek istiyorum tam olarak nereye taktı resim ekleyebili misin?veya biraz daha ayrıntılı anlatır mısın?bide benim arabada şu otomatik cigle olayı var.araba soğukken 1700 1800 lerde çalışıyo.kış ayları için normaldir dedim ama havalar ısınmaya başladı, dışarı 20 derceyken bile  araç yine aynı.bu biraz canımı sıkıyo.normalmidir bu acaba bilgin varmı?
resim olayını henüz çözemedim :(( ama somunu taktığı yer: ismini bilmiyorum ama ön kaputtaki gaz telinin bağlı olduğu yarım daire şeklindeki mekanizmanın durağan halindeyken temas ettiği noktaya taktı biraz daha yüksekte durması için. yani gaz pedalına ayakla milimetrik bir dokunup o halde kalmasını somun takarak halletti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 12, 2010, 23:23:03 »
resim olayını henüz çözemedim :(( ama somunu taktığı yer: ismini bilmiyorum ama ön kaputtaki gaz telinin bağlı olduğu yarım daire şeklindeki mekanizmanın durağan halindeyken temas ettiği noktaya taktı biraz daha yüksekte durması için. yani gaz pedalına ayakla milimetrik bir dokunup o halde kalmasını somun takarak halletti..

Bu olay sorunun üzerinin örtülmesi olmuş. Sorun giderilse daha iyi olurdu sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 12, 2010, 23:36:49 »
Bizim araçlarda vvt i motorda 650 rpm düşünce titreme belirgin hissediliyor.Servis normal oldugunu söylüyor.Ama etrafımdaki vvt i ları çogunda lpg takıldıktan sonra devir saati biraz dengesiz olarak 650-700 rpm arasında gidip  geliyor.Ama ustanızın yaptıgı gibi somun takıp devir saatini 900 lerde tutmak motor ömrü için nekadar iyi olur orasını bilemem.Ayrıca motor ekonomik olmaktan çıkıyor.İlşk başta 1300 rpm den başlayıp 650 ye kadar düşüyor.Bu şekilde daha ekonomik çalışıyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 13, 2010, 15:49:39 »
Bizim araçlarda vvt i motorda 650 rpm düşünce titreme belirgin hissediliyor.Servis normal oldugunu söylüyor.Ama etrafımdaki vvt i ları çogunda lpg takıldıktan sonra devir saati biraz dengesiz olarak 650-700 rpm arasında gidip  geliyor.Ama ustanızın yaptıgı gibi somun takıp devir saatini 900 lerde tutmak motor ömrü için nekadar iyi olur orasını bilemem.Ayrıca motor ekonomik olmaktan çıkıyor.İlşk başta 1300 rpm den başlayıp 650 ye kadar düşüyor.Bu şekilde daha ekonomik çalışıyor.
OBD cihazından tam olarak baktım. Devir ısınınca 600 rpm de ve titreme ancak direksiyonu sıkınca veya şöför tarafı kapıyı açınca belirgin. Atiker takılı. Çok şükür rölanti dalgalanması da yaşamadım.