Gönderen Konu: Tap Taze Mini Auris Testi  (Okunma sayısı 12756 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
Tap Taze Mini Auris Testi
« : Mart 30, 2007, 16:10:28 »
Selamlar,

Aracımı 10bin bakımı için kavacık servisine bırakmışken, hem aurisi görmek hem de araç servisteyken evime kolay dönmek için AURIS'i test ettim.
Test aracı : Comfort Auris d4d mmt

İlk izlenimlerimi sizlerle paylaşmak isterim.
-İç dizayn
Geçmiş modellere göre oldukça büyük gelişme var. Metalvari yüzeyler içerisini oldukça aydınlık ve ferah yapıyor. Lakin bu parçaların montaj kalitesi iyi değil. Bir parçanın alt parça ile birleşimi 2mm aralıklı iken, üst parça ile birleşimi 5mm aralıklı. bu insanın göz zevkini bozuyor.

Direksiyon simidi çok başarılı, çok yumuşak ve derisi çok güzel.
Gösterge paneli ilk binişte insanı etkilese de kullanışsız. Rakamların ufak ve birbirine cok yakın olması insanın dikkatini dağıtıyor. Uzun vadede gösterge çubuğunun açısından hızı anlamaya alışsakda bu gosterge sistemini beğenmedim. Daha büyük olması şart.

Kol dayama iyice alçalmış, tamamen kullanışsız olmuş benim için.

Manuel klima daha kullanışlı olmuş, kullanımı ayarlaması daha basit.

- Vites sistemi
Ben zaten mevcut mmt sistemin hayranıyım. Bu daha da başarılı olmuş, vites geçişleri daha çabuklaşmış. Direksiyondan vites değiştirme gereksiz, ama gösteriş için ideal . Gösterge panelinde E konumundayken hangi viteste oldugumuzu goremiyoruz, bu bence bir eksik. Benim aracımda bu var.(bende olan bu aracta olmayan bir şey buldugum için de mutluyum tabi).

- Sürüş konforu
Beklemediğim kadar iyileşmiş. Araç içi motor sesi çok azalmış. Özellikle 3000-4500 devir arası olan ses yok olmuş. 1000-3000 devir arası aynı gibi. Gazı köklediğinizde yüksek tork yine koltuga yakınlasmanızı sağlıyor. Direksiyon tepkileri başarılı ve süspansiyon eskiye göre gelişmiş. Ufak makaslarda araç pek savrulmuyor.
Frenlerde başarılı , lakin hem fren hem gaz pedalı mesafeleri kısalmış gibi geldi. Bu hassaslığı azaltıyor.

Mini auris testi şimdilik bu kadar.

Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • www.eymirim.com
  • Araç: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2007, 20:07:35 »
Teşekkürler
2005 Corolla Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2007, 22:04:11 »
klavyenize sağlık.

lakin ben fiyatları görünce testten hemen vaz geçtim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Çakma Jaguarım :DD
    • AUTORALL
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B-
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2007, 22:13:27 »
banada test icin davet geldide insallah benim gidecegim yerdeki aurisde dizeldir bu arada bir dergide golf ile auris karsilastirmasi vardi auris yenilmis genelde sebep ic mekan kalitesizligi olarak yazmaktaydi ama motor ve performans olarak bazi yerde golfun ustunde bazi yerde ise altindaydi sanirim ikiside 2.0 dizel motorluydular
(Volkswagen Transporter) {53} 240D MERCEDES (Toyota Corolla 00)
Sevdaluk ede ede       Ben daha dayanamam
Yandı yüreğim yandı    Can boğaza dayandı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • www.ciftciguzeli.com
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2007, 19:56:25 »
Arkadaşlar merhaba,

Bende bugün Auris'i inceleme imkanı buldum. Açıkçası bugüne kadar fotoğraflarını gördüğüm aracı çok beğenmemiştim. Fakat yakından baktığımda geçekten çizgileri oldukça hoş olmuş ve çok beğendim. Fotoğraflardan oldukça farklı olduğunu söylemeliyim.

İncelediğim araç dizel otomatik elegance versiyonuydu. Aracın dış ve iç hatları son derece zarif, klima kumandaları şık ve alaşım jantlar çok hoş uymuş. Kalite hissini kapının kapanma sesinden ve koltuk tavan döşemelerinden çok rahat veriyor.

Sedandaki torpido kapaklarının plastik havasını bu araçta hissetmiyorsunuz. Test sürüşü yapamadım ama en kısa sürede onuda yapıp izlenimlerimi paylaşırım.

Teşekkür ederim. Saygılarımla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2007, 22:32:18 »
Yaman Bey, arabayı kendim sürmüş kadar oldum çok güzel anlatmışsınız elinize sağlık

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2007, 23:51:58 »
Havalandırma ızgaralarında "kırılıverecekmiş" narinliği var mı? Düzletmişler mi?
Kaliteli marka aslında müşteriyle ebedi aşk ister. Ve aslında her sadık müşteri, şöyle ilk karşılaşmada fosfor fosfor sırıtıp laubali olmayan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 01, 2007, 01:32:13 »
Izgaralar başarılı , hoş eskileri de bana kırılavercekmiş gibi gelmiyordu ama. lakin parçaların birbirine yaklaşması hakikaten rahatsız edici. fotoğraf çekicek vaktim olsa sizlere göstermek istiyordum. bir dahaki sefere inşallah.
Saygılar, Yaman.
2010 Captiva  Beyaz 2.0 CDTI Auto
Daha eski: Corsa, Corolla, Mini cooper, Twingo, Uno, Justy

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #8 : Nisan 01, 2007, 01:33:34 »
Ben de bir teste gideceğim şu sıralar, bir senedir geldi geliyor derken direksiyon başına geçme zamanı geldi.
--dünya dönüyor--

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #9 : Aralık 09, 2007, 11:57:33 »
toyota neden bu sene tam otomatik vites yapmadı ki ?
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Hilux
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 184000
  • Model Yılı: '13
  • 32 kere teşekkür etti
  • 59 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 09, 2007, 13:27:43 »
kompakt sınıftaki çoğu araçta triptronik vites var zaten de arkadaşlar konuları nerden getiriyorsunuz buralara nisan ayında kapanmış bir hadise test aracı yakında elime düşer ne demek köle mi bu test arabaları yakında gider test ederim diyecektiniz sanırım ama test arabası falan kalmaz yakında 1 sene olcak nerdeyse arkadaşınız falan filana bakın artık