Gönderen Konu: Airbag ışığı sönmüyor...  (Okunma sayısı 41496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A+
Airbag ışığı sönmüyor...
« : Mart 31, 2010, 22:12:19 »
ışığı yanık haldeyken aldım sahibi ufak problemi var sorun yapma demişti....
 neyse airbagçiye götürdüm direksiyon sargısı bozuk dedi.elektronikçiye götürdüm bilgisayara soktu ve sönmedi lamba ama o sargıyla ilgili bişey söylemedi sadece airbag tüpü yanmış diye bişey dedi.ne yapmalıyım sizce yardımlarınızı bekliyorum.....
turansonsuz

Toyota Club Türkiye

Airbag ışığı sönmüyor...
« : Mart 31, 2010, 22:12:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Airbag ışığı sönmüyor...
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2010, 22:54:06 »
geçmiş olsun inşallah ucuza yaptırabilirsin. bence can güvenliği başka bişeyle karşılaştırılamaz, bir de servise sor bakalım, onlar ne diyecek...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2010, 23:12:37 »
Aynı sorun bendede var, 2004 corolla, Fethiye Bakırcılar Servisine göstermiştim, bir parçanın değişmesi gerek demişlerdi o günden sonra uğramadım, 100000 bakımına gittiğimde bakıcaklar, sonucu buraya yazarım.
2004 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2010, 23:29:01 »
Hocam direksiyonun altında hava yastıgının spiral kablosu varBu kablo koparsa uyarı ikazı sönmeyebilir.Bu kablonun corolla için parça fiyatı 350 tl idi.ÇIkmacılarda bulabilirsiniz aracınızı model yılını direksiyondan kumanda falan varsa onuda belirtin bulursanız iyi olur.Sadece uyarı ışıgı yakıyor:
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Nisan 01, 2010, 07:58:09 »
  Bence de aracınızı yetkili servise göstermekde fayda var daha tehlikeli bir durum ile karşılaşmamak için.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Nisan 01, 2010, 08:18:56 »
Aynı sorun bendede var, 2004 corolla, Fethiye Bakırcılar Servisine göstermiştim, bir parçanın değişmesi gerek demişlerdi o günden sonra uğramadım, 100000 bakımına gittiğimde bakıcaklar, sonucu buraya yazarım.
Arman Bey sizi Tanışma bölümümüzde biraz tanımamız mümkün mü?
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #6 : Nisan 06, 2010, 17:24:04 »
aynı sorun bendede vardı direksiyon airbag in altında sarı yuvarlak bi şerit var. sakın kurcalamaya döndermeye çalışma çok hassaslar ,sorun ondaysa çıkma bulabilirsin rahatlıkla. bir ikincisi emniyet kemerlerinde öyle olmuştu emniyet kemerin arızalıysa sönmez ikaz lambası oraları gösterip kablolarda hasar varmı diye bbak derim..
Bi AwEnSiS GördÜm SanKİ!!!  :o  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 06, 2010, 23:21:15 »
Bu arada Yaris kaç model. 2003 ten öncekilerde emniyet kemerinde sensör yok diye biliyorum ben.
Burak Tolga Erdoğan Kardeşimizi Saygıyla Anıyoruz.
Bir zamanlar Yaris i vardı :S

Artık Corolla sı var :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Nisan 20, 2010, 21:28:59 »
sağolun.en iyisi yetkili servise götüreyim ona göre halletmeye çalışacağım teşekkürler
turansonsuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 20, 2010, 23:36:29 »
aynı durumu megane 2 si olan bir arkadaş yaşadı

direksiyon altında sinyal kollarının bağlı olduğu plastik parça içinde sorun vardı

burada direksiyon simidi harketli olduğu için airbagle bağlantı sağlayan bakır bir şerit var

direksiyon dönüsüne göre toplanıp açılıyor kullanım ve kaliteden dolayı zamanla bu şeridin lehimleri kopuyor ve şerit yol,uygun toplanmadığı için

içeride toplanıyor,ses çıkartıyor ve airbag ikazı alınıyor inceledik onarımını şerit bulunsa yapabilirdik ama  parça yoktu

arkadaş 100 tl ye çıkma buldu orijinali 400 tl imiş

tabi bu durum  megane için geçerli ancak aracınızdada benzer olduğunu düşünüyorum

geçmiş olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Nisan 22, 2010, 02:49:04 »
Hocam direksiyonun altında hava yastıgının spiral kablosu varBu kablo koparsa uyarı ikazı sönmeyebilir.Bu kablonun corolla için parça fiyatı 350 tl idi.ÇIkmacılarda bulabilirsiniz aracınızı model yılını direksiyondan kumanda falan varsa onuda belirtin bulursanız iyi olur.Sadece uyarı ışıgı yakıyor:
tuncay abiye katılıyorum ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Nisan 22, 2010, 02:51:28 »
Bu arada Yaris kaç model. 2003 ten öncekilerde emniyet kemerinde sensör yok diye biliyorum ben.
ramazan abi 2010 avensiste emniyet kemerinde sensör var mıdır?hava yastıklarının açılmamasına buna bağlı olabilir mi?serviste emniyet kemerinin takılı yada takılı olmamasıyla alakası yok demişlerdi açılcaksa açılır demişlerdi..?yoksa beni mi kandırdılar :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 22, 2010, 09:50:56 »
Ben de haftasonu özel serviste yaşadığım tecrübemi anlatayım. Öncelikle sanayide birşey olmaz diyenlere kesinlikle inanmayın, o arıza lambası iş olsun diye oraya konmuyor. Aracı OBD test aletine bağlatıp arızanın kodunu öğrenin. Ona göre fikir yürütmek daha doğru olur.

Haftasonu bakıma gittim, yağ, su, balata vs. bakımları bitti. Test sürüşüne çıktık, usta kullanıyor. Baktım Airbag lambası sönmedi, bekleyeyim dedim. Usta da fark etti, Allah'tan bakım bitmeden test cihazına bağlamıştık da arıza kodu falan olmadığı görmüştük. Servise döndük, arızaya baktık. Sağ Yan Airbağ Açık Devre gibi bir alarm veriyor. Koltuğun altındaki soketleri takıp çıkardılar, arızayı sıfırladılar ancak nafile. Aldık arabayı daha kapsamlı bir cihaza sahip oto elektronikçisine gittik. Orada da aynı şey. Cihaz menüleri de İngilizce, Allah'tan İngilizce biliyorum. Uğraştılar yok. En sonunda birisinin aklına sol taraftaki soketleri takıp çıkartmak geldi ve düzeldi. Dedim nasıl oldu, sağ yazıyordu. Bana bir hikaye anlattı (Adamın biri kuyunun dibine bakıyormuş da, kırk yıldır birşey göremiyormuş, sen nasıl göreceksin gibi ... uzatmıyorum). Büyük olasılıkla, Airbag merkezindeki bağlantılarda sağ ile sol kablolarını ters takmışlar.

Bu arada usta, geçen hafta da başka bir müşterisinde Airbag arızası olduğunu, ve sebebin de (yukarıda bazı arkadaşların belirttiği gibi( direksiyon altındaki şeritte çıktığını söyledi. 400 TL'lik işi 100 TL'ye hallettiklerini belirtti. Fakat, 100 TL'ye nasıl hallettiklerinin detayını bilmiyorum.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 22, 2010, 10:00:33 »
ramazan abi 2010 avensiste emniyet kemerinde sensör var mıdır?hava yastıklarının açılmamasına buna bağlı olabilir mi?serviste emniyet kemerinin takılı yada takılı olmamasıyla alakası yok demişlerdi açılcaksa açılır demişlerdi..?yoksa beni mi kandırdılar :(
bence kandırmamışlar. kandırmak isteselerdi; "evet emniyet kemerine bağlı onun için açılmamış derlerdi" uzun uzun anlatmazlardı. veya servisteki sorduğun kişiler de bilmiyor.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Mayıs 05, 2010, 21:46:53 »
evet herkesin deneyimini anlatması ve tecrübeleri çok güzel herkese teşekkürler.
bu haftada bilgisayarlı cihazla yolcu airbagi gözüktü oysa böyle bir airbag yok birol beyin dediğini yaptırcam belki kablolar ters takılmıştır.en son olarak sargıdaki bağlantıların tellerine baktırcam bir lehimlik işle kopan bir teli varsa lehimletcem.görüşürüz
turansonsuz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Auris 1.6 132HP M/M
  • Araç: Auris
  • 54 kere teşekkür etti
  • 76 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Kasım 24, 2012, 23:56:03 »
Hortlatiyorum;-) Benim 2010 model makyajsiz aurisimde ilk defa bir uyarı ile karşılaştım. Check airbag uyarı ışığı yandı. Ben de nerelerden olabileceğini araştırmaya başladim. Ariza yandiğı zaman direksiyon yükseklik ayariyla oynamıştim, ilk aklima direksiyon içerisinde ki spiral airbag kablosu geldi, kendi kendime iş açtım derken, koltuklarin altindaki bağlantilar aklima geldi ve sorunu buldum. Koltugun altinda duran 1.5 litrelik su şisesi frene bastıkça kablolaya takiliyormuş, şişeyi alıp bağlantilari kontrol ettim ve ariza lambasi söndü. Ayni sorunu yaşayan veya yaşabilecek arkadaşlara yardimci olmasiyla ilk uyari lambami yazayim dedim;-)
Kalitenin fiyatı VARDIR..!!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Kasım 25, 2012, 02:58:21 »
:lol: Kendi bozan kendi yapan Toyotacı :)

Arkada oturan kişilerinde ayaklarını kabloya takanlarını uymuştum :)
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 13, 2020, 21:48:35 »
Arkadaşlar merhaba çok yıllar olmuş ama bende aynı sorunu yaşıyorum şuan ne önerirsiniz manisa somadayım en yakın servis balıkesir ya da sanayide bir şansımı deneyeyim mi teşekkürler...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2372 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Eylül 14, 2020, 19:35:00 »
Arkadaşlar merhaba çok yıllar olmuş ama bende aynı sorunu yaşıyorum şuan ne önerirsiniz manisa somadayım en yakın servis balıkesir ya da sanayide bir şansımı deneyeyim mi teşekkürler...

Öncelikle orijinal test cihazı ile arıza kaynağı belirlenmeli, airbag spirali olma ihtimali yüksek.