Gönderen Konu: tesadüfün de bu kadarı olmaz artık... :(  (Okunma sayısı 3203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: tesadüfün de bu kadarı olmaz artık... :(
« Yanıtla #20 : Mart 31, 2010, 22:08:15 »
hangi maddeyi gerekçe gösteriyorlar mevzuata baktım ben içinden çıkamadım trafik mevzuatı var elimde ama içinden çıkılmaz tek tek bakarsam  :wacko:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mart 31, 2010, 22:08:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #21 : Mart 31, 2010, 22:20:45 »
geçen sene filmden dolayı 124 tl ceza yedim ki yasak olduğunu bilmiyorrdum
gidip söktürdük sonra tekrar bölge trafiğe göster...
bütün bunlar bir yana arka camdaki filmi sökerken cam ısıtma şeritlerine zarar verdiler cam buğulanmaya başladı. ne zaman havalar soğuk olsa yediğim ceza aklıma geliyor ve saygıyla anıyorum. O sabah rüşvet verebilirdim ama polise dedim ki ''  cezayı yatıracağım çünkü sizin gibi insanlar gerekli, sizin gibi insanlara ihtiyacımız var'' amiri olan emniyet müdürünün oğlu öğrencim dershaneden, bir iki hafta sonra o polis dershaneye geldi 6. sınıf bir kızı var dersine giriyormuşum kızardı falan, sonra dedi hocam o sabah söyleseydiniz falan... dahada bir gıcık yedim sanki 64 tl (ceza indirimiyle) yatırmayım diye beni kayırması, sırf çocuğunun öğretmeniyim diye.  yok kardeşim dedim ben devletime cezamı yatırırım çünkü sizin gibi devlet memurları maaşını alsın rüşvet değil

abicim sen polis dersaneye gelince ona verilebilecek en iyi cevabı vermişsin ama onlar senin söylediğin "sizin gibi insanlar gerekli , sizin gibi insanlara ihtiyacımız var" sözünü haketmiyor bence , rüşvet alan polislere mi ihtiyacımız var :S valla abi ne yalan söyliyim benim arabayı bağlasaydı bir ton ceza ödiyecektim , benim elimde nakit 80 tl para vardı 50 tlyi polis aldı bana 30 tl kaldı , 2 aydır paramı biriktiriyodum hiç özel birşey almadım kendime sadece yemek yiyodum okulda o kadar birde okuldaki notlara para veriyodum , para biriktirip arabama body-kit  yaptırdım sonra param kalmadı , arabayı bağlasaydı babama da söyleyince daha çok kızacaktı , o yüzden mecbur kaldım , polisin filmlerimi söktükten sonra ceza yazmaması gerektiği halde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #22 : Mart 31, 2010, 22:23:23 »
hangi maddeyi gerekçe gösteriyorlar mevzuata baktım ben içinden çıkamadım trafik mevzuatı var elimde ama içinden çıkılmaz tek tek bakarsam  :wacko:
32. madde ya da 30.1 yada 30.2 olması lazım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Mart 31, 2010, 22:29:33 »
MADDE 30-32 ( aynen attım )

MADDE 30- Araçların, esasları yönetmelikte belirtilen şekilde ve tarzda teknik şartlara uygun durumda bulundurulması zorunludur.
            a) Servis freni, lastikleri, dış ışık donanımından yakını ve uzağı gösteren ışıklar ile park, fren ve dönüş ışıkları noksan, bozuk veya teknik şartlara aykırı olan araçları kullanan sürücüler 45.800.000 lira para cezası (Değişik:17.10.1996-4199/13 md./Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),
            b) Diğer eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlarla, görüşü engelleyecek veya bir kaza halinde içindekiler için tehlikeli olabilecek süs, aksesuar, eşya ve çıkıntıları olan araçları kullananlarla, karayolunu kullananlar için tehlike yaratacak şekilde olan veya görüşü engelleyecek ve çevredekileri rahatsız edecek derecede duman veya gürültü çıkaran araçları kullanan sürücüler 92.400.000 lira para cezası (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.),
            İle cezalandırılırlar.
Bu maddenin (a) bendinde belirtilen eksiklik ve bozuklukları bulunan araçlar, teknik şartlara uygun duruma getirilinceye kadar trafik zabıtasınca trafikten men edilebilir. (b) bendindeki şartlara uymayan ve uyumsuzluğu trafik emniyetini tehlikeye düşürmeyecek nitelikte olan araçların şartlara uygun duruma getirilmesi ihtar olunur, ihtarda verilen süre içinde teknik şartlara uygun duruma getirilmediğinin tespiti halinde, araç trafik zabıtasınca trafikten men edilir.

MADDE 32- Araçlar üzerinde yönetmelikte belirtilen şekillerde yapılacak her türlü değişikliğin ve adres değişikliklerinin işleten tarafından otuz gün içinde tescil yapan kuruluşa bildirmesi zorunludur.
            Bu madde hükmüne uymayanlar 45.800.000 lira para cezası ile cezalandırılırlar (Değişik: 25.05.1997-4262/4 md.).
            Üzerinde teknik değişiklik yapılan araçlar, değişikliğin şartlara uygun olarak yapıldığı belgelenip bu durum ilgili tescil bürosunda tescil edilinceye ve trafik belgesine işleten tarafından yazdırılıncaya kadar trafikten men edilir.

elimdeki mevzuat bunları söylüyor son dönemlerde gelen ceza zamları eklenmemiş sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Mart 31, 2010, 22:31:28 »
bu mevzuat güncel mi diye kontrol ediyorum yanlışlık olmasın ...

yukarıdaki maddeler güncel maddeler "trafik.gov.tr"den baktım aynısı şimdi de yönetmelikte cam filmi olayı var mı onu kontrol ediyorum ... varsa ilişkili yönetmeliği de yazıcam ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #25 : Mart 31, 2010, 22:38:44 »
ya kardeşim sorma benim aklıma kötü kötü şeyler geliyo bu polis rüyalarıma girmeye başladı benim , dün gece de rüyamda görmüştüm bu polisi , sabah okula gidiyorken ceza yedik :S belki de şimdi filmleri söktüya benim  , acaba birdaha bu çocuğu durdurup neyden ceza yazabilirim diye düşünmüştür jantlarıma takmıştır benim , durdurunca bunlardan yazarım olmadı rüşvet alırım şeklinde düşünmüş olabilir , çünkü beni çok acemi gördü adam hayatımda hiç polis memuruyla işim olmadı karşılaşmadım , çöm gördü ne kadar para koparırsam kardır mantığında bu polis...
  benimde öyleydi hatta adama nereye ödeyecem diye sordum :D :D ben duymuştum 2010 dan sonra jantlarada laf edilecek diye ama olurmu öyle şey falan demiştim... bide ileride arabaya taktığımız setler içinde trafikten izin alacakmışız arabamda şu kadar watt ses var diye buda ayrı bi şaka gibi...
hesap iptal :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Mart 31, 2010, 22:42:34 »
  benimde öyleydi hatta adama nereye ödeyecem diye sordum :D :D ben duymuştum 2010 dan sonra jantlarada laf edilecek diye ama olurmu öyle şey falan demiştim... bide ileride arabaya taktığımız setler içinde trafikten izin alacakmışız arabamda şu kadar watt ses var diye buda ayrı bi şaka gibi...
benim zaten bundan 2 hafta önce bahsettiğim cezada 130 tl filmlere , 62 tl ses sistemine , 62 tl de app plakalara yazdı , o dediğin ceza uygulanmaya başlandı demek ki. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Mart 31, 2010, 22:55:44 »
   İlgili kanunu ben Mesut'un ceza yediği konusunda yazmıştım.SAbah Mesut okuyunca konunun linkini burya ekler.Kanunun önü o kadar açık ki,araca takacağınız iğne ucu kadar şeyede polis laf edebilir ve bunun için ceza kesebilir.Kurtuluş yok.Kanunda ki bu boşluğu kullanıyorlar.
    Mehmet cezayı yedin ama filmi aracın parka çekilmesin diye söktürdü.Sökmeseydin parka çektirecekti aracını.Ve 300 TL ödeme yapacaktın(tecrübe :D ) Neyse tekrar geçmiş olsun...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Mart 31, 2010, 22:58:51 »
rüşvet vermekte suç ama öyle de olsa cezayı yatırmakta zor tabi...
ama suç olan şeyleri yaptığımızda da haklı duruma geçemeyiz.cam filmi yasak araç içinden çıkmayı engeller veya kırıkların ölümcül olmasına sebep olur..
renkli cam suç değildir cam filmi yasak olan...
yinede şunu eklemek istiorum arkanız sağlamsa problem olmuyor..değilse işte böle şikayete başlamak zorunayız canımız yanıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Mart 31, 2010, 23:01:39 »
  İlgili kanunu ben Mesut'un ceza yediği konusunda yazmıştım.SAbah Mesut okuyunca konunun linkini burya ekler.Kanunun önü o kadar açık ki,araca takacağınız iğne ucu kadar şeyede polis laf edebilir ve bunun için ceza kesebilir.Kurtuluş yok.Kanunda ki bu boşluğu kullanıyorlar.
    Mehmet cezayı yedin ama filmi aracın parka çekilmesin diye söktürdü.Sökmeseydin parka çektirecekti aracını.Ve 300 TL ödeme yapacaktın(tecrübe :D ) Neyse tekrar geçmiş olsun...
sağolasın abi cezayı 2 hafta önce yemiştim 130 tl , bugün filmi olay yerinde söküp ceza yemedim rüşvetle hallettim olayı , ama çok param olsaydı rüşveti de vermezdim , cezayı öderdim , sadece 80 liram vardı çünkü 50 gitti 30 kaldı bana :) , artık metrobüsle gidecem zaten okula , bıktım polislerden....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Mart 31, 2010, 23:03:36 »
   Benim he sabah kaçtığım polis gibi olmuş senin durum.Artık aracın bir kusuru olmasada o kavşaktan geçmiyorum.Ya da en sol şeritten geçiyorum....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Mart 31, 2010, 23:03:36 »

bende bir küçük araştırma yaptım 21/10/2004 tarihli ve 25620 sayılı resmi gazeteye bakıyordum ki ilaç gibi geldi içinden çıkılacak gibi değil link atarsanız bana çok mesut ve bahtiyar olurum  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 536 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Mart 31, 2010, 23:05:31 »
   ZAten içinden çıkılmayacak bir durum olduğundan Mesut'un konusunu buraya eklemesini söyledim.saat gibi bir süre uğraşmıştım en güncel olanını bulayım diye....Yarın seni hem Mesut hemde Bahtiyar ederim kardeşim.Ama bu gece değil :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Mart 31, 2010, 23:07:33 »
rüşvet vermekte suç ama öyle de olsa cezayı yatırmakta zor tabi...
ama suç olan şeyleri yaptığımızda da haklı duruma geçemeyiz.cam filmi yasak araç içinden çıkmayı engeller veya kırıkların ölümcül olmasına sebep olur..
renkli cam suç değildir cam filmi yasak olan...
yinede şunu eklemek istiorum arkanız sağlamsa problem olmuyor..değilse işte böle şikayete başlamak zorunayız canımız yanıyor..
abi ben vermedim rüşveti , adamın kendisi beni korkuttu istedi rüşveti , dürüst bir polis olsa filmlerimi söktükten sonra beni yollayabilirdi ama yapmadı
abi asıl cam filmi camların ölümcül olmasını engeller , tuz haline gelen camların sıçramasını bir nevze de olsa filmler engelleyebilir
polis renkli camı  ruhsata işletmezsen o da yasaktır dedi bana , orijinali neyse ona bakarız dedi biz
haklısın abi arkamızda birinin olması her zaman iyidir , yoksa çok canımız yanıyo gerçekten...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Mart 31, 2010, 23:09:40 »
   Benim he sabah kaçtığım polis gibi olmuş senin durum.Artık aracın bir kusuru olmasada o kavşaktan geçmiyorum.Ya da en sol şeritten geçiyorum....
ben orta şeritteydim adam beni 500 m. geriden fark etmiş , yanına gelince seni farlarından tanıdım dedi :) sol şerite geçmeme fırsat bile vermedi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Mart 31, 2010, 23:14:17 »
  ZAten içinden çıkılmayacak bir durum olduğundan Mesut'un konusunu buraya eklemesini söyledim.saat gibi bir süre uğraşmıştım en güncel olanını bulayım diye....Yarın seni hem Mesut hemde Bahtiyar ederim kardeşim.Ama bu gece değil :(
kanunlarımız da birokrasimiz gibi o yönetmelikten bu yönetmeliğe geçtim hepsi üstü kapalı diğerine yönlendiriyor bu nedir yahu  :wacko:
  yarın olsun önemli değil beni birokrasiden kurtarsın da :))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Mart 31, 2010, 23:16:03 »
bulunduğum bölgede polis arkadşım var hatta başka bi bölegede jandarmada binbaşı arkadaşım var.hiç bu arkadaşlarıma güvenmeden yolumda dikkat ediyorrum bazı şeylere...
ama öle ukala bi polis veya er uzman vs gelirse de bu arkadaşlara havale ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Mart 31, 2010, 23:57:26 »
..yazıklar olsun !..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı