0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
geçen sene filmden dolayı 124 tl ceza yedim ki yasak olduğunu bilmiyorrdumgidip söktürdük sonra tekrar bölge trafiğe göster...bütün bunlar bir yana arka camdaki filmi sökerken cam ısıtma şeritlerine zarar verdiler cam buğulanmaya başladı. ne zaman havalar soğuk olsa yediğim ceza aklıma geliyor ve saygıyla anıyorum. O sabah rüşvet verebilirdim ama polise dedim ki '' cezayı yatıracağım çünkü sizin gibi insanlar gerekli, sizin gibi insanlara ihtiyacımız var'' amiri olan emniyet müdürünün oğlu öğrencim dershaneden, bir iki hafta sonra o polis dershaneye geldi 6. sınıf bir kızı var dersine giriyormuşum kızardı falan, sonra dedi hocam o sabah söyleseydiniz falan... dahada bir gıcık yedim sanki 64 tl (ceza indirimiyle) yatırmayım diye beni kayırması, sırf çocuğunun öğretmeniyim diye. yok kardeşim dedim ben devletime cezamı yatırırım çünkü sizin gibi devlet memurları maaşını alsın rüşvet değil
hangi maddeyi gerekçe gösteriyorlar mevzuata baktım ben içinden çıkamadım trafik mevzuatı var elimde ama içinden çıkılmaz tek tek bakarsam
ya kardeşim sorma benim aklıma kötü kötü şeyler geliyo bu polis rüyalarıma girmeye başladı benim , dün gece de rüyamda görmüştüm bu polisi , sabah okula gidiyorken ceza yedik :S belki de şimdi filmleri söktüya benim , acaba birdaha bu çocuğu durdurup neyden ceza yazabilirim diye düşünmüştür jantlarıma takmıştır benim , durdurunca bunlardan yazarım olmadı rüşvet alırım şeklinde düşünmüş olabilir , çünkü beni çok acemi gördü adam hayatımda hiç polis memuruyla işim olmadı karşılaşmadım , çöm gördü ne kadar para koparırsam kardır mantığında bu polis...
benimde öyleydi hatta adama nereye ödeyecem diye sordum ben duymuştum 2010 dan sonra jantlarada laf edilecek diye ama olurmu öyle şey falan demiştim... bide ileride arabaya taktığımız setler içinde trafikten izin alacakmışız arabamda şu kadar watt ses var diye buda ayrı bi şaka gibi...
İlgili kanunu ben Mesut'un ceza yediği konusunda yazmıştım.SAbah Mesut okuyunca konunun linkini burya ekler.Kanunun önü o kadar açık ki,araca takacağınız iğne ucu kadar şeyede polis laf edebilir ve bunun için ceza kesebilir.Kurtuluş yok.Kanunda ki bu boşluğu kullanıyorlar. Mehmet cezayı yedin ama filmi aracın parka çekilmesin diye söktürdü.Sökmeseydin parka çektirecekti aracını.Ve 300 TL ödeme yapacaktın(tecrübe ) Neyse tekrar geçmiş olsun...
rüşvet vermekte suç ama öyle de olsa cezayı yatırmakta zor tabi...ama suç olan şeyleri yaptığımızda da haklı duruma geçemeyiz.cam filmi yasak araç içinden çıkmayı engeller veya kırıkların ölümcül olmasına sebep olur..renkli cam suç değildir cam filmi yasak olan...yinede şunu eklemek istiorum arkanız sağlamsa problem olmuyor..değilse işte böle şikayete başlamak zorunayız canımız yanıyor..
Benim he sabah kaçtığım polis gibi olmuş senin durum.Artık aracın bir kusuru olmasada o kavşaktan geçmiyorum.Ya da en sol şeritten geçiyorum....
ZAten içinden çıkılmayacak bir durum olduğundan Mesut'un konusunu buraya eklemesini söyledim.saat gibi bir süre uğraşmıştım en güncel olanını bulayım diye....Yarın seni hem Mesut hemde Bahtiyar ederim kardeşim.Ama bu gece değil
..yazıklar olsun !..