Gönderen Konu: 34 ten 59 a geçiş yapıcam  (Okunma sayısı 776 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
34 ten 59 a geçiş yapıcam
« : Mart 31, 2010, 16:50:26 »
Arkadaşlar arcım 34 plaka Tekirdağ/Çorlu da yaşıyor ve ikamatgah ediyorum 34 olunca vergi temiz kağdı sigorta v.s ağar geliyor zor oluyor.Bende düşündüm 34 ten 59 a çevireyim aracımı biraz araştırdım trafik işlerini takip eden yerlerden fiyat aldım 250-220-200 fiyatlar aldım kim ne tuturursa hesabı ben bu işi kendim halledemezmiyim onlara vereeğim para ile benzin alsam fena mı olur.

Bu işlem için neler gerekiyor ? nasıl yaparım ? uğraştığıma değer mi ? Yoksa vereyim mi muameleciye ? Tanıdığım da yok bu konu ile ilgilenen arkadaşlar varsa bana yol gösterebilirler mi ?

Toyota Club Türkiye

34 ten 59 a geçiş yapıcam
« : Mart 31, 2010, 16:50:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: 34 ten 59 a geçiş yapıcam
« Yanıtla #1 : Mart 31, 2010, 16:54:33 »
tolga bey öncelikle 59 da ikamet belgesi olması lazım. İşlerinizi kendiniz yapabilirsiniz. Şoförler odasından Ek-1 formu alarak dolduracaksınız. Ruhsat ücreti ve plaka basım bedeli kadar bir masrafınız var. Başka muayene vs. eksiginiz yoksa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 31, 2010, 16:58:23 »
Biraz daha ayrıntılı anlatabilirmisiniz aracın fenni ve eksoz muaynesi 2012 ye kadar geçerli Ek 1 i aldım doldurdum.Nereye götürcem bunu yanına başka bişi isterler mi eski plakalarıda geri vericez mi ? Sigorta işi nasıl olucak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #3 : Mart 31, 2010, 17:09:26 »
ek-1 doldurup hangi il ilçeye kayıt yaptıracaksan o bölgenin trafik tesciline gideceksin. Tescile belgeleri verip bekleyeceksin onlar seni yönlendirir zaten yeni plaka çıktığında eskiyi sök getir derler sende verir yeniyi alırsın. Sigortada hangi şirketse o şirkete gidip yeni plakaya çevirirsin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 66 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2010, 17:17:12 »
Bu kadar sa basitmiş teşekkür ederim Ata bey.Ben bu işi yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2010, 18:14:53 »
Ata Bey, verdiğiniz bilgiler için teşekkürler malumunuz sahibinden.com'da bazen çok güzel araçlar oluyor ama istanbul dışı. Tutup getirmek istiyorum ama plaka masrafı çoktur diye hiç yanaşmamıştım. Tolga hemşo sanada teşekkür ederim beyaa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 31, 2010, 20:14:20 »
Tolga şimdiye kadar durduğun kabahat. sadece zorunlu sigorta farkından bile karın yüksek olur.
Benim bu yılki zorunlu trafik sigortası primim 85 tl.

İşlemler fazla zorlamaz fakat bürokrasi işte uğraştırırlar insanı. Ben 2 yıl önce sadece ruhsatın değiştirmek
için bile 2-3 saat uğraşmıştım. Çorlu trafik tescildeki düzen deişmediyse uğraştırırlar seni. En son plakaları bildiğim
kadarıyla şoförler odası basıyordu.  Senin gideceğin yerler zaten belli Şoförler odası ile trafik tescil, onlarda zaten
birbirine yakın.

Buradaki linki bir incele istersen http://www.corlu.pol.tr/trafik-tescil-islemleri-sayfasi-70.jsp

Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***