0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Türkiye üretimlerinde 1-4 stop olarak yanar, 2 sis farıdır.Japonlarda ise 1-2-3-4 hepsi beraber yanar.Japonları yanlış biliyor olabilirim, yerli montajlar dediğim gibi yanıyor. Edit. İmla
Aynen bu şekilde. Zaten duylar da farklıdır, ampullerde.
Aracınız kaç model ? Kaçıncı sahibsiniz ? Türkiyede toplanan A101 lerde normal şatlar altında frene basınca 1 ve 4 nolu lambalar yanar bu lambalar çiftlidir aynı zamanda parklarda aynı ampul üzerinden aydınlatma yapar.Arka sisleri yaktığınızda sadece sol arka tarafta sizin bahsettiğiniz 2 nolu ampul yanar diğerlerine göre ışık şiddeti yüksektir aynasından dolayı.Eğer her hangibi bir kaza veya işlem geçrimedi ise ve Türkiye de toplanan araçlardan ise 3 nolu lambanın olduğu yer boştur ve orada lamba yoktur.Avrupadan gelen AE101lerde frene basınca 3. lamba yeri dolu ve frene basınca 4 ü birden yanıyor. Sisleri yakınca arkada ne olup bitiyor bir bilgim yok ama. Yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.
Bide , Japonların arka stopları daha koyu renk gibi sanki.
bizim ae101 in bi stobu orjinal toyota(toyota yazıyor alt kenarda), diğeri yan sanayi. yan sanayi olan daha koyu, aceba diyorum yan sanayi olan japon arabaları mı örnek almış...
Bende hepsini stoplara bağlayayım japon üretim olsun benimkiside ))
aslında dördüde yanınca daha güzel gözüküyor ama o zamanda sisleri kullanamıycaz.
Dikkat ettiyseniz yukarıda Erdem KÖSE nin dediği gibi japon üretim AE101lerin stop ve sisleri daha koyu yani arkadan geleni rahatsız etmiyecek derecede.Yerli üretimde daha parlak ve canlı.
Hayır, onlarda sis farı yok. 1-2-3-4 hepsi çift dipli zaten.