Gönderen Konu: Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar...  (Okunma sayısı 25117 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar...
« Yanıtla #40 : Ekim 14, 2010, 20:22:01 »
8 litrenin altına düşmeyen arkadaşlar acaba nerede kullanıyorsunuz aracınızı. ben aydın denizli manisa izmir arasında genellikle uzun yolda kullanmak için aldım? hız yada ani çıkış merakım yok. sizce bu düz yollar arasında ne kadar yakacaktır araba?
bu arada ayın 28 29 u gibi teslim alacağım.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 14, 2010, 20:22:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 14, 2010, 20:25:29 »
adana ceyhan kesinlikle yokuş yok dümdüz memleket gayette normal kullanımlar agresif sürme yok ancak ben şu an kesin konuşmak istemiyorum haftaya daha detaylı yazacam aracımdan şu an uzağımm bi teste çıkacak tekrar...
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #42 : Ekim 16, 2010, 19:57:34 »
merhaba .
kahramanmaraşta oturuyorum. 3600 km deyim. günde 0rt 40 km yapıyorum. bunun yaklaşık yarısı hafif ve orta derece rampa. yolbilgisayırında ortalama yakıt tüketimi şimdi 8,1. İlk binde 10'un üzerindeydi. yani giderek düşüyor. faik bey en eski aramızda sizsiniz. sizin şu anki yol bilgisayarı ort. yakıt tüketiminizi merak ediyorum.
iyi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #43 : Ekim 16, 2010, 20:00:37 »
pardon, en eski kullanıcı faik bey derken AHMET YILDIRIM bey sizi kastetmiştim. İsminizdeki F harfi bende faik ismini çağrıştırdı herhalde..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ekim 17, 2010, 22:31:39 »
Merhaba Nefi bey,
Benim ortalamam okulların açılması ile biraz arttı.
Şu anda 7.1 lt/100 km.
Yazın 6,2-6,5 lt/100 km.arasıydı.
İlk 5000km. 8-8.2 yaktığım oldu...sonra düştü.Artık Motor mu alışıyor,şoför mi bilmem:) ikisi birden herhalde...

Şu anda 8 lt.ye çıkarmak istesem de kolay kolay çıkmaz sanırım.Çok dur-kalk trafik hariç tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ekim 17, 2010, 22:36:08 »
Nefi bey klimayı çok kullanıyorsanız,yada daha çok dur-kalk trafikte, üstüne biraz da rampa,bu yüzden 10 lt.lere çıkmış olabilir.
Bir de belki lastik havaları fark etmeden düşmüş olabilir.Normalde 10 lt.olmaması lazım tüketimin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #46 : Ekim 18, 2010, 15:21:06 »
demeyin böyle şeyler kalp var  ya :D şu an 8 lt. ah bi düşsün 6'lara ne mutlu olacam ya

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #47 : Ekim 18, 2010, 19:03:01 »
arkadaşlar araba haftaya geliyor. ama karamsarlık bitmiyor çevre sağolsun. kullanıcı arkadaşlardan telefonda konuşmak isteyecektim. acaba numara verebilirmisiniz? yada ben size numaramı vereyim. bi içimi rahatlatmam lazım parayı vermeden!
mail adresim yanarali@mynet.com buraya yazabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Ekim 18, 2010, 19:25:32 »
Ali Bey içiniz rahat olsun lütfen ne kadar laf söz etsekte yok toyota gibisi bunu herkez biliyor sorun ettiğimiz konular hiç bişe. Bu söylenen laflar diğer marka araçların yanında incir çekirdeğini doldurmaz sohbetler (yanlış anlaşılmasın toyotanın sorunu açısından söylüyorum :) )  her gülün dikeni vardır ki en dikensiz gül toyotadır bunu böyle bilin ve keyifle aracınızı bekleyin şu an en büyük konu yakıt ama bu bilinir ki sıfır bi araç belli km'ye kadar çok yakar bak şu konuda da içinizi rahatlatmak isterim ceyhandan tekir yaylasına gittim ve öyle bi gittim ki 5500'den aşağı vites değiştirmedim çok çok hızlı gittim abartısız ama aracım tam tamına ortalama 8.0 yaktı 130 km'ye bence bu süper bişe güzel yanlarını da söylemek lazım çünkü araca yapılabilecek en agresif kullanışı yaptımm (KlİmA aÇıK) :)
Benim memleketim de çok şekilde dur kalk olur hiç belli bi hız menzil izleyemezsiniz o yüzden de şehir içinde 8.0-8.2 arası yakıyor 100 km'ye ve klima full açık... Daha da düşecek geriye hiç bişe kalmıyor eksiksiz çok hoş sağlam üzmeyecek bi araçtır nam-ı diğer corollamız :)                                               
                                                                            Saygılar.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #49 : Ekim 18, 2010, 20:11:23 »
sağolun oğuz bey ben şunu da merak ediyorum:
acaba 5 kişi dolu bagajlı iken 15 km lik bi yokuşta yorarmı araba beni? sıkıntı olurmu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Ekim 18, 2010, 23:26:55 »
sizin arabaların ön panjuru nasıl söylediklerine göre benimki siyah olacakmış. bende comford extranın ön panjurundan istedim değiştireyim diye. krom nikelaj kaplama sanırım extranınki. sizin fotolara baktığımda comford extra panjuru gibi görünüyor.
boşuna 750 tl vermeyelim şimdi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Ekim 19, 2010, 12:11:44 »
sağolun oğuz bey ben şunu da merak ediyorum:
acaba 5 kişi dolu bagajlı iken 15 km lik bi yokuşta yorarmı araba beni? sıkıntı olurmu?

Normalde sıkıntı olmaz ali bey 5 kişi dolu bagajlı ve yokuş... Size şöyle söyleyim araç yokuşta 3. vitese attığınız zaman 1.33 olduğunu göstriyor artık zorlama beni diyor ancak 1. ve 2. viteslerde 1.6'lara rahatlıkla taş çıkartır bunu da rahatlıkla söyleyebilirim o yükle ama 3. viteste bayılıyor maalesef (dik bi yokuştan bahsediyorum, her çeşit yokuş vardır yokuşa göre şahsen ben yayla yolundan bahsediyorum..) şöyle bişe de var yüksek devirde kullanırsanız eğer bıraktım 3'ü 4'e bile rahatlıkla atarsınız virajsız düz rampa da içiniz rahat olsun motor 1.33 ancak dual vvt-i zorlamıyor yani rahat gücünün ötesinde pişman etmeyen bi tip...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #52 : Ekim 19, 2010, 12:15:52 »
sizin arabaların ön panjuru nasıl söylediklerine göre benimki siyah olacakmış. bende comford extranın ön panjurundan istedim değiştireyim diye. krom nikelaj kaplama sanırım extranınki. sizin fotolara baktığımda comford extra panjuru gibi görünüyor.
boşuna 750 tl vermeyelim şimdi..

Ali bey öncelikle de şu konu da aydınlatayım sizi benim aracım nikelajlı değil resim çekme esnasında güneş tam dik olarak vuruyordur panjura benm de dikkatimi çekti nikelajlı gibi duruyor ancak değil :) aracım comfort extra değil sadece comfort.
Siyah corollalara nikelaj yakışıyor gibi ancak ben hiç bi renginde sevmiyorum nikelajı çok caf caflı görünüyor kendi zevkime göre hoş değil benim ki siyah panjur ve çokta güzel görünüyor. Bence boşuna 750 lira verip almayın parası da değmez yani bi panjura çook para. siyah kalsın daha hoş durur durduk yere cebinizi yakmayın derim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #53 : Ekim 19, 2010, 12:58:47 »

teşekkürler ahmet bey,
serviste 5-6 binden önceki yakıt tüketiminin fazla olması normal diyor.

Ahmet bey ben size farklı birşey sorucam. arabanın alt takımlarını nasıl buluyorsunuz. sizce yeteri kadar sessiz ve dayanıklımı? iyi günler hepinize ...............

Merhaba Nefi bey,
Benim ortalamam okulların açılması ile biraz arttı.
Şu anda 7.1 lt/100 km.
Yazın 6,2-6,5 lt/100 km.arasıydı.
İlk 5000km. 8-8.2 yaktığım oldu...sonra düştü.Artık Motor mu alışıyor,şoför mi bilmem:) ikisi birden herhalde...

Şu anda 8 lt.ye çıkarmak istesem de kolay kolay çıkmaz sanırım.Çok dur-kalk trafik hariç tabi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #54 : Ekim 19, 2010, 13:04:55 »
çok sağol oğuz bey içim baya rahatladı sayenizde...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Ekim 19, 2010, 13:21:02 »
rica ederim ali bey ne demek içiniz rahatladıysa ne mutlu bize :) gerçekten pişman olacağınız bi araç değil...
Zaten toyota üretiyorsa fazla düşünmeye gerek yok kendileri zaten bizden önce uzun uzun düşünüp üretip  test edip sunmuşlardır bizlere ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #56 : Ekim 20, 2010, 18:15:55 »
arkadaslar bende 1,33 kullanıyorum.alır almaz 2 aylık ege akdenız turuna cıktım performans normal.bu arada bısey sormak ıstıyorum.vitesı 2 ye taktıktan sonra ayagımı ne kadar dıkkatlı ne kadar hassas olarak kaldırsam bıle arac hafıf bı vuruntu sallanma yapıo one.yanı şole anlatayım hanı dıkkatsız vıtes gecıslerınde debrıyajdan ayagı kaldırırken hızlı ayarsız kaldırınca arac sallanırya işte o tarz bışey ama daha az hissedilir bi şekilde oluyor.sızede oluo mu acaba??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 20, 2010, 22:06:48 »
Ali bey şahsen benim aracım da olmuyor bırakalım 2'yi 1. viteste bile yapmıyor o vuruntuyu. Dediğinizi çok iyi biliyorum benm 97 xei'm çok yapıyor onu 1. 2. ve 3. viteslerde yokuş aşağı indiğim anlarda ayağımı gazdan çektiğim zaman vuruntu yapmaya başlıyor 4. viteste topluyor kendini hiçte hoş bişe değil sevmiyorum ama düz yolda kesinlikle öyle bişe yapmıyor ki sizde yokuş falan dememişsiniz düz yolda yaptığına göre bence bi sorun var kesinlikle göstermeniz lazım benm bi arkadaşım aracın komprasörleri çok sıkı ondan yapıyor demişti ben pek anlam veremedim anlamadığım için daha iyi bilen arkadaşlar varsa aydınlatırlar ancak 1.33 ümü her türlü yolda sürdüm ama kesinlikle öyle bişe yapmıyor hiç bi viteste görmüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ekim 20, 2010, 22:16:42 »
Nefi bey merhaba,
Ben yürür aksamı çok başarılı buluyorum.Rot ayarı kolay kolay bozulmuyor...
Iki önceki aracım Focus tu...yol tutuşta referans kabul edilir.Onu bile aratmadı.Süspansiyon dengeli yeterince yumuşak.
Kasis geçişleri oldukça sessiz,konforlu...
Sadece mıcırlı yol performansı Focus tan daha zayıf...
O yolun arabası zaten tartışılmaz şekilde Toros:)

Yalnız benim lastikler 195*65*R15 şimdikiler 205*55R16...Bu durumda yol tutuş ve süspansiyon konforu fark eder.
195 olan kalın yanak lastik olduğu için daha çok yaylanır,yol darbesini emer.Buna karşılık 205 daha iyi yol tutar.
---
Ali bey inanın test sürüşü yapmadan almış ve ben de endişelenmiştim.Merak etmeyin seveceksiniz.Şimdiden hayırlı olsun!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #59 : Ekim 20, 2010, 23:43:03 »
nedir şu toyotadan çektiğim ya