Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Şubat 02, 2026, 10:09:21
Lütfen başlıklarda da
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar...
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
8
Gönderen
Konu: Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar... (Okunma sayısı 25118 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Corolla
Kan Grubu: A+
Ynt: Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar...
«
Yanıtla #20 :
Temmuz 11, 2010, 14:11:51 »
+1 bende geldim:) 1.33 benzinli 2011 araç korktuğum gibi değil çekişi iyi, yakıtı az.
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #20 :
Temmuz 11, 2010, 14:11:51 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #21 :
Temmuz 18, 2010, 13:02:18 »
Hakan,Ümit ve Recep beyler hepiniz hoş geldiniz,
İzindeydim yanıt için geciktim kusura bakmayın...
Aile genişliyor ne güzel!!
Başlığı değiştirip 1.33 motorlu tüm modelleri kapsasak çok daha kalabalık olacağız sanki?
---
İzin demişken;Ankara-Antalya-Ankara yaptım.Torosları aştım.
Haliyle klima açık...Hiç öyle çekmeme gibi bir durum yaşamadım.
Farklı başlıklar altında hala çeker mi çekmez mi tartışıla dursun,bu gerçekten enteresan verimli bir motor...
("İlk izlenimler" başlığımda motor hakkında yabancı bir siteden alıntı bilgiler vermeye çalışmıştım...)
---
3 kişi ve 3 bavul ile duble yol için izin verilen limitte gitmeye çalıştım.
Klima açık olmak üzere ortalama 6,0 lt.yaktım.Benzin almasam yol bilgisayarına göre 800 km.rahat yapacak gibiydi.
Bu vesile ile tüketim bilgilerini paylaşmış oldum...
---
Şu ara kafama takılan şey,acaba LPG taktırsam mı?
Daha önce 2 ayrı aracımda da (Focus ve Verso) 50.000 km kullanımdan sonra süpap problemi yaşadığımdan çekiniyorum.
Ancak bir sürü ticari taksi de LPG ile 200.000 km.filan yapabiliyor...tık demiyor??
İkisi de BRC idi,yani dandik desen o da değil...forumlara baktım biraz;fakir karışımdan olabilir demişler...bundan mı oldu acaba?
LPG montajı yapan,profesyonel olarak ilgilenen yada bilgisi olanlar ne der bu işe? yorumlarsanız çok memnun olurum.
Selamlar...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #22 :
Ağustos 15, 2010, 17:01:25 »
Merhabalar, bende 2011 model 1.33 corollama lpg taktırma konusunda düşünme sürecindeyim.
öncelikle garanti etkilenirmi? bu durum benim için önemli.
performansı nasıl etkiler? zaten motorumuz küçük
bizim araçlarda lpg de şehir içi yakıt tüketimi ortalaması nekadar?
bu soruları özellikle bizim araçlara lpg taktıran arkadaşlar cevaplarsa çok sevinirim.
herkese kazasız sürüşler.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Araç: Auris
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #23 :
Ağustos 19, 2010, 09:30:58 »
Bence guzelim arabaya LPG taktırmayın zaten yakıt tüketimi makul seviyede.
Bende Auris 1.33 aldım Eylül ayında gelecek araba eğer bu araba kullanan bir arkadaş tecrübelerini paylaşırsa sevinirim
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
"Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
10 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #24 :
Ağustos 19, 2010, 17:18:58 »
1.33 motor zaten ekonomik düşünülerek konulmuş. Lpg taktırmak gerçekten araca yazık olur. Ayrıca motor performasını az da olsa düşürür. Böyle olunca ağır bir araçta çekiş problemi yaşarsınız.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #25 :
Ağustos 19, 2010, 17:27:55 »
Ümit Bey Merhaba,
Ben de Auris 1,33 aldım ama elime henüz geçmedi. 3 Eylül'e gelecek..
Yorumlarınızı alabilir miyim?
Yakıtı, yokuşta performansı, hızı ve yol tutuşu hk.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Gidişine Yollar Hasta!!
Kan Grubu: 0-
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #26 :
Ağustos 20, 2010, 23:59:51 »
merhaba
O Benim GÖLGEM... Toyota Corolla Comfort 1.33 Metalik Gri...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #27 :
Ağustos 27, 2010, 17:40:17 »
Merhaba arkadaşlar,
özellikle Ahmet Yıldırım bey merhaba,
izinden dönmedinizmi hala, araba ile ilgili güzel yorum ve paylaşımlarınızı bekliyoruz...
Benim sizin ve diğer arkadaşların tecrübesinden istifade edebilmek için bir iki sorum olacak.
1. aracım 600 kmde şu amda. 1000km bakımına 400 km kaldı. Opel astradan sonra arcımda alışamadığım bir iki husus varki bunlardan ilki debriyaj kavrama seviyesi bana biraz yüksek geldi. 1000 km bakımında serviste yaparlarsa biraz aşağı aldırayım diyorum siz ne dersiniz?
2. özellikle düşük hızda seyrederken bazen vites değiştirmerde, veya bazen ayağımı debriyaja bastırıp kaldırdığımda diyeyim alttan hafifte olsa tak tuk sesler geliyor. bu sesler normalmidir?
3. aracım dediğim gibi 600 km de şu anda . ortalam yakıt tüketimi 8.4 gösteriyor. tamamı şehir içi, bol rampalı yol ve klima arasıra açık vaziyette. ben bu yakıt tüketimi giderek azalır diye ümit ediyorm siz ndersiniz?
4. ve gelelim hızlanma ve rampa performansına; bana göre vasat seviyede, araç dolu ise açıkçası memnun değilim. budurum giderek düzelirmi açaba? çünkü araça her geçen gün daha alışıyorum, tabi oda yola ve bana. ne dersiniz?
5. birde ahmet bey lpg araştırmanızın sonucunu merak ediyorum...
yanıtlarınız için şimdiden çok teşekkürler.........
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #28 :
Ağustos 28, 2010, 01:03:21 »
Sevgili dostlarım,Topiği biraz ihmal etmişiz
Bu arada aile genişlemeye devam maşallah...gelenlere topluca bir Merhaba!!hoş geldiniz!! dedikten sonraa;
Nefi beyin sorularına yanıt vermeye çalışayım;
1-Evet debriyaj kavrama noktası Opel'e göre yüksek.Ben alıştım ama eşim aracı yokuşta kaydırdığı için servise 1000 bakımında rica etmiştim...aracın debriyaj ayarını otomatik yaptığını ayarın maalesef mümkün olmadığını söylediler.Saçma gelmekle birlikte ısrar etmedim...sanırım biraz işime geldi
2-Alttan gelen sesler tak-tuk mu ? lakur lukur mu?
şaka yapmıyorum; özellikle fullden hafifçe boşalmış depoda düşük hızda iken benzinin depoda salınımından kaynaklanan hafif bir lakur-lukur sesi gelebiliyor.Depoyu fullemezseniz (3/4 depo mesela) hiç olmuyor.Eğer ses;tak-tuk ise 1000km.bakımda mutlaka gösterin derim.
3-Kullanım koşullarına göre değişmesi normal olmakla birlikte 8.4 lt/100 km.oldukça yüksek bana göre.Yani şöyle söyleyeyim;geçen hafta Ankara-Adapazarı-Ankara yaptım.3 kişi artı bol bagaj...full klima.Rampalarda filan az yaksın diye gaz kesmedim.Buna rağmen 7.5 lt./100 km.yi geçemedim.
Sizin kullanım şartları da tabi bol rampa,rodajdaki motor,sürekli şehir içi dur kalklar ve arada klima...eh daha ne olsun.Yani çok yakmak için tüm şartlar bir arada.Ama yine de çok gibi...Daha önce kullandığınız Opel aynı şartlarda ne yakıyordu acaba...Tüketim rodaj sonrası bir miktar -1 lt/100 km.kadar düşecek olmakla birlikte tavsiyem mümkün olduğu kadar vites değiştirme uyarı ışığına uymanız.Tüketim çok ciddi şekilde düşecektir.Tabi bu performanslı bir kullanım değil.
4-Bu durum yani Opel sonrası hissetiğiniz vasat performans zamanla değişmeyecek ama 1.33 motordan tam yükte yüksek performans beklemek de haksızlık olur biraz.Zamanla sanıyorum sessizlik ve konfora öyle alışacaksınız ki varsın ara hızlanmayı 2 sn.geç yapsın diyeceksiniz.Yine de performasn sizin için öncelikse torkun max.olduğu 2800 devir/dk.larda kalmak gerekir.
5-LPG...Zühtü beyin dediği gibi hakikaten motor zaten küçük ve sıradan LPG sistemleri ile az da olsa güç kaybı olacak,üstelik garanti sona erecek...ama zaten az yakan bir motorda bir de %40 daha tasarruf çok çekici...bu nedenle geceler boyu forumları okudum...neticede 1-1.5 yılı dolsun,varsa epidemik bir arızası ortaya çıksın yoksa zaten garanti sonu da yaklaşıyor deyip Vialle yada Prins yada Teleflex markalarından birini düşünüyorum.Tabi bu kitler iyi olarak bilinen BRC den bile pahalı.Vialle LPG değil de LPDi diye bir sistem kullanıyormuş;yani gaz değil sıvı fazında enjeksiyon.Enteresan iddiaları var.Google dan aratıp inceleyebilirsiniz.Hatta eğer satış gazı değilse; benzin performansını aynen sağlayıp hesapta üzerine bile çıkıyormuş??yalnız fiyatı sormayın o kötü:)
Selamlar,saygılar,keyifli sürüşler...
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #29 :
Ağustos 28, 2010, 12:35:25 »
merhaba ahmet bey,
sorularıma verdiğiniz cevaplar ve teçrübelerinizi samimi bir şekilde paylaştığınız için çok teşekkür ederim.
---aracımda düşük hızda vites değiştirirken bazen gelen ses sanırım benzin deposundan değilde şanzumandan geliyor. tam olarak tak-tuk sesi değilde bildiğiniz vites değişim sesi. bu sesi çamlar açıkken örneğin bir sokak virajını dönmek için yavaşlayıp vitesi 1'e aldığımda ve sonra hafihhızlanıp 2.vitese aldığımda bazen duyuyorum. çamlar kapalı iken hele içerde radyo açıksa çoğu kez duymuyorum. bilmiyorum belkide ben çok hassasım. çünkü önceki aracımda böyle ses duymazdım. insan ister istemez yeni birşey aldığında hep eskisiyle kıyaslıyor. ama yinede bu konuyu belirttiğim şartlarda dener ve paylaşırsanız çok sevinirim.
---debriyaj kavarama noktasına alışmaktan başka çarem yok anlaşılan. zamanlada alışılablir elbette. ancak yine önceki arabamın performansı ve sürüş alışkanlığı nedeniyle aracı genelde 3000-3500 devirler arasında kullanıyorum. daha doğrusu vites değişimini bu seviyelerde yapıyorum. 2000 devirde shifte uyup vites değiştirmek çok ağırlaştırıyor. özellikle rampalarda shifte göre gitmek tam bir ustalık işi gibi geliyor bana. bir ara yol bilgisayarında anlık yakıt tüketimini actım ve 7lt nin altında olacak şekilde sürmek istedim. çok sakin bir yapısı olması lazım insanın şehir içinde öyle sürmesi için. ançak şehirler arasında gayet kolay olacağına eminim.
----sizinde dediğiniz gibi aracımdaki yakıt tüketiminin 1000 kmden sonra katalog seviyelerine ineceğini tahmin ediyorum. ancak yine sizde olduğu gibi lpg nin %30-40 lık avantajı benide kışkırtıyor. ancak bende garanti yüzünden biraz bekleyeceğim. bukonudaki araştırmalarınızı paylaştığınız için teşekkürler.
----Ahmet bey, sizi sıkmıyorsam size yeni sorularım olacak onları derleyip bir sonraki mesajımda yazmak isterim.
----her şey için teşekkürler, kalın sağlıcakla......
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #30 :
Ağustos 30, 2010, 03:09:05 »
Merhaba Nefi bey,
Aracımı Aralık ayında gelen ilk partide -2010- aldığım için sizleri epeydir bekliyorum
Paylaşımdan ve sorulardan sıkılmıyor,bilakis keyif alıyorum....
Şu an 14.500 km.deyiz.Eğer çok daha sık kullananlar olmazsa araçla ilgili deneyimleri muhtemelen daha önce yaşayacağım ve paylaşmaya devam edeceğim.
---
1 den 2. vitese geçerkenki sesi anladım.Sanıyorum bende de vardı.
Zamanla şanzıman alıştığından,yada ben alıştığımdan
kesildi...
LPG ye gelince,en azından 1 seneyi devirmeyi beklemeye karar verdim.
Gözünü karartıp taktıran olursa bilgimiz olsun
bize de cesaret gelir belki...
Yeni sorularınızı beklerim.Selamlar.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #31 :
Ağustos 30, 2010, 03:21:56 »
...Yine de performasn sizin için öncelikse torkun max.olduğu 2800 devir/dk.larda kalmak gerekir.
düzeltme...yukarıdaki ifadem yanlış olmuş;doğrusu 132nm.lik maximum torku 3800 devir/dk.da veriyor.
"Corolla 1.33 ilk izlenimler" başlıklı yazımda ayrıca o zamanki tüketim değerlerimi de gördüm...yeni alan dostlar bilin ki tüketim kesinlikle düşecek.Selamlar.
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #32 :
Eylül 01, 2010, 01:06:24 »
herkese selam,bende varım ...
auris 1.33 sahibi olacağım inşallah...sadece plaka ve ruhsat kısmı kaldı ama zaman geçmiyor.
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #33 :
Eylül 01, 2010, 20:28:26 »
Taner bey şimdiden hoş geldiniz ve hayırlı olsun.İyi günlerde kullanın!
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #34 :
Eylül 22, 2010, 14:58:14 »
+1 diyelim arkadaşlar bende corolla 1.33 aldım bakalım buhafta elimizde inşallah
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kan Grubu: AB+
5 kere teşekkür etti
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #35 :
Ekim 07, 2010, 00:13:56 »
benımde 2011 model 1.33 corollam var .sanırım ben 5.kisiyim
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #36 :
Ekim 08, 2010, 00:19:58 »
hoş geldiniz arkadaşlar.hayırlı uğurlu olsun!
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
Kan Grubu: B+
«
Yanıtla #37 :
Ekim 12, 2010, 00:33:01 »
merhabalar.. bende geçen hafta aracı aldım. araç bu ay sonunda gelecek. çevreden aldığım tepkiler laflar neticesinde pişman olmaktan korkmaya başladım açıkçası. katalokta şehiriçi şehirdışı karışık 5.9 yazıyor. siz 7 - 7.5 lardan söz ediyorsunuz bu doğruysa nasıl az yakıyo oluyo acaba bu araba? içimi rahatlatacak cümleler bulmaya çalışıyorum. ama dizelle arasındaki 7000 tl lik fiyat farkı da çok büyük.
sizce yılda ortalama 17000 - 18000 km yapan biri olarak. dizelini almalımıyım? çok kararsız kaldım...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
1 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #38 :
Ekim 13, 2010, 23:57:20 »
Ali bey merhaba,
Bu araç uzun yolda gerçekten az yakıyor.
Şehir içinde ise sakin kullanımda yine oldukça az yakar.Ancak agresif kullanım alışkanlığınız varsa 1.6 motor gibi yakacağını düşünüyorum.
Ben sakin kullanımla 6-6,5 biraz sıkıştırırsam 7 lt.yakıyorum.
Dizelle benzinli arasındaki fiyat farkı azalmış.Buna rağmen 7000 TL.yi peşin olarak fazla verip,edeceğiniz tasarrufla zaman içinde çıkarmaya çalışmak çok mantıklı olmayabilir.Sizin yıllık km.nizle 5 senede falan amorti eder dizel farkını.
Tabi satarken dizeli daha pahalıya satacaksınız bir de o var.
Ayrıca dizelin tork keyfi var...gerçi bu da yağ gibi sessiz...
Karar vermek zor.
Peşin peşin fazla para çıkarmayayım,biran önce fazla da sıkılmadan Corolla keyfi yaşayayım diyorsanız bu motor uygun.
Hele de kredi çekecekseniz extra faiz maliyeti geleceğinden çok daha uygundur.
Saygılar.selamlar
(Gizli Üye)
Efsane Toyotacı
Araç: Başka Marka
Kilometre: 84000
Model Yılı: '11
1 kere teşekkür etti
71 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #39 :
Ekim 14, 2010, 01:45:34 »
ya beni unuttunuz bide ben varım burda olmuyor böyleee
abiler daha 8 lt'den aşağı düşemedim 3000'deymm ama elbet azalacakk bekliyorummm
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...
Yazdır
Sayfa:
1
[
2
]
3
4
...
8
Toyota Club Türkiye
»
Sosyal
»
Sohbet - Otomobil
»
Konu:
Biz kaç kişiyiz? 1.33 lt.Corolla'cılar...