Gönderen Konu: AE 101 Ön fran disk ve balatası  (Okunma sayısı 1605 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2014 1.4 S/D4D Advance
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
AE 101 Ön fran disk ve balatası
« : Mart 30, 2010, 12:32:15 »
Arkadaşlar daha önce bahsettiğim gibi balans yapması ve frenlemede aşırı titreme nedeniyle  ön fren disk ve balatalar değişti, frenler normale döndü tutuşda sıkıntı yok titremede gitti ancak yeni balata ve disk ötüyor anlamadım gitti, ustaya telefon açtım bana havalardan geçmezse getir balataları değiştireyim dedi yaklaşımı iyi olduğu için tamam felan dedim. İnceledim Veka marka bir şey takmış kendisine çok pahalı çokta ucuz olmasın demiştim nette araştırdım doğru dürüst bir bilgiye ulaşamadım. Tahminim diskte balatada aynı marka Kocaeli Balata sanayi gibi bir sitede aranan marka olmuştur gibisinden bir yorum var sadece sizce ne yapmalıyım. ötmesi normal değildir herhalde yaklaşık 1,5 ay oldu aynı durum devam ediyor  500 km yapmışımdır. Şunuda belirtmek isterim forumu hergün takip ediyor yeni açılan konulara göz atıyorum dikkatli arkadaşlar online olduğumu farketmiştir.  sıkıntısı olduğunda ziyaret ediyor düşüncesine mahal vermiyeyim diye, bazen böyle eleştriler okudum bu nedenle açıklama yapmak gereği duydum.
Aldanma insanların samimiyetine Menfaatleri uğruna gelirler vecde, Cenneti vaad etmeseydi eğer Allah'a bile etmezlerdi secde. .
''Mehmet Akif ERSOY''

Toyota Club Türkiye

AE 101 Ön fran disk ve balatası
« : Mart 30, 2010, 12:32:15 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Ön fran disk ve balatası
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2010, 12:52:18 »
sanırım sorun balatanın kaliesinden kaynaklanıyor,daha kaliteli bir balatayla eskisini değiştirin, ben de bosch balata var çok kaliteli olmasa da ses yapmıyor en azından...
97 COROLLA GLİ :carwash: 1.6115 HP 2014 ASTRA HB1.6 CDTI 136 hp ASTRA SEDAN :carwash:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: AE 101 Ön fran disk ve balatası
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2010, 14:51:24 »
  Zaten iyi balatalar pahalıdır. İyi ve yumuşak bir balata seçmek lazım. Bu hem disk ömrünü uzatır, hem sesi önler (alışma sürecinden sonra) hemde frenlemede avantaj sağlar.