Gönderen Konu: Sağ farda buharlanma  (Okunma sayısı 2701 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
Sağ farda buharlanma
« : Mart 30, 2010, 09:15:51 »
Arkadaşlar arabamın sağ farında yıkama sonrası hafif buhar oluyor sonra gidiyor du ama pazar günü hava güzeldi yıkadım güzelce akşam yağmur yağdı sabah okulun önüne geldiğimde bir baktım kompla buhar olmuş far camı.
Elektirikçime gösterdim çatlak görülmüyor hocam dedi.
Belki tampona gelen alt kısmında olabilir ama oradanda buhar yapmaz ki filan dedi
Toyotayı servisini aradım hava tahliye tıpasının oradaki süngeri tozlanmıştır dediler onuda çıkardım tozlu değil havayı boşaltamıyordur dediler hava tahlıye tıpasını takmadım hala buhar var. neden olabilir contasında filan çatlakta görülmüyor. Sinirlerin atmaya başladı hatasız boyasız araba al mak için yırtın 1.5 ay arabasız gez Snra böyle kıytırık işlerle uğraş. kılız ya hep bizim başımıza gelecek
Elektirikçim tamponu sökmemize gerek yok öne doğru çekip farı çıkarırız diyor Doğru mu söylüyor tampon bağlantılarını sökerken klipsleri filan kırılır mı bileniniz varsa yardımcı olarsa sevinirim :(
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Toyota Club Türkiye

Sağ farda buharlanma
« : Mart 30, 2010, 09:15:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Sağ farda buharlanma
« Yanıtla #1 : Mart 30, 2010, 09:33:24 »
bülent bey size diyeceğim tek bir şey var, mesajını okurken bir ara kendi yazdığım mesajı okuyorum zannettim. neslim tükenmemiş bu sevindirici. ama kafaya bu kadar takmaya gerek yok. farın plastiklerinde çatlak olabilir, veya cam plastik aksama tam yapışmıyordur. öncelikle far orjinalmi ona bi bakın derim. benim sağ sisde aynı problem vardı, ben çok uğraştım sökemedim, usta sağolsun lifte kaldırdı, tampon korumasının yarısını sökerek ulaştı sise, parmak boyu çatlak varmış silikonladık taktık şimdi problem yok. tampon da, far da sökülür takılır. araba tek parça üretilmiyor sonuçta. kırılan tırnaklar geçmeler nadir de olsa görülebilir, yenisi alınır düzelir. oralarda bulamazsanız ankaradan yardımcı oluruz gerekirse. kafanıza takmayın derim ben...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 30, 2010, 09:46:09 »
bülent bey size diyeceğim tek bir şey var, mesajını okurken bir ara kendi yazdığım mesajı okuyorum zannettim. neslim tükenmemiş bu sevindirici. ama kafaya bu kadar takmaya gerek yok. farın plastiklerinde çatlak olabilir, veya cam plastik aksama tam yapışmıyordur. öncelikle far orjinalmi ona bi bakın derim. benim sağ sisde aynı problem vardı, ben çok uğraştım sökemedim, usta sağolsun lifte kaldırdı, tampon korumasının yarısını sökerek ulaştı sise, parmak boyu çatlak varmış silikonladık taktık şimdi problem yok. tampon da, far da sökülür takılır. araba tek parça üretilmiyor sonuçta. kırılan tırnaklar geçmeler nadir de olsa görülebilir, yenisi alınır düzelir. oralarda bulamazsanız ankaradan yardımcı oluruz gerekirse. kafanıza takmayın derim ben...
Murat bey ilgi alakanız için teşekkür ederim haklısınız ama insan kızıyor böyle kıytırık sorunlara işte Ama dediğiniz gibi önemli değil aslında Allah daha büyüğünden korusun .
O zaman farı söktüreyim bakalım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 30, 2010, 09:51:23 »
inan seni en iyi anlayanlardan birisi benimdir. ben de çok kızarım. sana takma derim kendim daha çok takarım. neyse uzatmayalım, sen söktür gerisini yorumlarız, çaresine bakarız.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 97 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2010, 10:16:56 »
Ergün bey sizin de konu hakkındaki yorumunuz alabilir miyim ir arkadaşım bizin kasa Toyotanın sağ farlarda bu tür sorunun olduğunu söyledi doğru mu?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2010, 13:33:31 »
Bülent bey benimde sağ farda buharlanma vardı,2 ay böyle kullandım.Birgün ankara şaşmaz oto sanyiiye yolum düşünce plastik aksam tamircisi gördüm ve durumu anlatım ve tamam abi hallederiz deyip söktü ve1 saat sonra tamam abi senin işin deyip getirdi ve farım yeni gibi oymuştu eline sağlık deyip çıktım (tabi 20tl cebe attı) eve vardım sabah baktımki far gene aynı....sonra anladım adam sadece fara kurulama yapıp yüzeysel yapıştırmış...Neyse 1 hafta önce yine yolum düştü ve hemen adama gidip durumu anlattım.Ve adam abi valla far nereden sualıyor inan bulamadım dedi.sonra farı söküp bu sefer farın içine kadar açtı orj.yapışkanlarını vs temiledi sildi ve kaliteli bir silikonla içini dışını yapıştırdı taktı.+++camsuyu depomda çaylaktı onuda halletti ama adam baya 3 saat uğraştı(25 tl aldı) ....Şimdilik çok yağmur yağmadı ama buhar yok farda....inşallah sorun çıkmaz.Bekliyorum ne olacak......
Corolla,2001 vvt-i 1.6 Special 110 Bg-- Ankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2010, 14:42:27 »
  Bu buharlanma her aracın farında olabilir. Bu bir darbe sonucu oluşan hasardan kaynaklanacağı gibi, doğal bir olayın (ısı farkı) olabilir ve gayet normal bir durumdur. Normal şartlarda farınızda farklı yerden bir açıklık yoksa, nem tahliye kanalları ile bu buharın kendiliğinden yok olması gerekir.  Far arka kapağının tam oturduğundan emin olun.
 Bir süre gündüzde farlarınızı yakmayı deneyin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 31, 2010, 10:07:37 »
Bülent bey benimde sağ farda buharlanma vardı,2 ay böyle kullandım.Birgün ankara şaşmaz oto sanyiiye yolum düşünce plastik aksam tamircisi gördüm ve durumu anlatım ve tamam abi hallederiz deyip söktü ve1 saat sonra tamam abi senin işin deyip getirdi ve farım yeni gibi oymuştu eline sağlık deyip çıktım (tabi 20tl cebe attı) eve vardım sabah baktımki far gene aynı....sonra anladım adam sadece fara kurulama yapıp yüzeysel yapıştırmış...Neyse 1 hafta önce yine yolum düştü ve hemen adama gidip durumu anlattım.Ve adam abi valla far nereden sualıyor inan bulamadım dedi.sonra farı söküp bu sefer farın içine kadar açtı orj.yapışkanlarını vs temiledi sildi ve kaliteli bir silikonla içini dışını yapıştırdı taktı.+++camsuyu depomda çaylaktı onuda halletti ama adam baya 3 saat uğraştı(25 tl aldı) ....Şimdilik çok yağmur yağmadı ama buhar yok farda....inşallah sorun çıkmaz.Bekliyorum ne olacak......
mutlu son :) inşallah tekrar nüksetmez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tanrım Beni Baştan Yarat =)
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #8 : Nisan 24, 2010, 11:31:23 »
selam  arkadaşlar benımde aracımın sol farında buharlanma wardı sonra sagdada oluşmaya başladı sımdı ıkı farımda akvaryum gibi bikere temizlettim faket tekrar yaptı bide Farlar Göstermiyor Buda Toyotaya hiç yakışmıyor..
[OMR-URL] AZ-8070

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Nisan 24, 2010, 11:37:43 »
Bülent bey tamponu sökmeden far çıkartması imkansız.Alt taraftada bir üste 2 tane yer tutuyor.En azından farı n oldugu taraftaki köşeden tamponu ortaya kadar açmas gerekiyor.Farınızda buharlanması bir sürü neden sayılabilir.Yukarda bazıları sayılmış.Bazen bendede çok soguk havalarda  oluyor okadar kalıcı değil.Ayrıca bu sorun böyle devam ederse farın içindeki parlak ayna kısmınıda bozar görüntü ve aydınlatma hoş olmaz.Benim aklımada farın arkasında  ark kapagı var  arkayı kapatan orası iyi oturmadıgında ve ya bir sorun oldugunda içeri motorun sıcaklıgı kacıyor ve buhar olusabiliyor.Kırık faalan yoksa arka ark kapagınıda bir kontrol ettirin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ...
« Yanıtla #10 : Nisan 24, 2010, 11:44:22 »
selam arkadaşlar benımde aracımın sol farında buharlanma wardı sonra sagdada oluşmaya başladı sımdı ıkı farımda akvaryum gibi bikere temizlettim faket tekrar yaptı bide Farlar Göstermiyor Buda Toyotaya hiç yakışmıyor..

toyota nın suçu ne ? kırılmaz delinmez çatlamaz parçalar mı üretiyor toyota ? mutlaka bir parçanızda çatlak vardır silikonla kapattırın düzelecektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Tanrım Beni Baştan Yarat =)
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #11 : Nisan 26, 2010, 23:39:54 »
mahır bey bence darbe almamıs bır farın gostermemesı sorun
[OMR-URL] AZ-8070