Arkadaşlar bence yol bilgisayarında bi problem var corolla'ların. şöyle ki, ışıklara yaklaşırken boşa atarsınız ya az mesafe kalınca hatta yokuş aşağı bir yolda baya önceden de attığım oluyor benim. araba 60-70 le giderken bi problem yok 2-2,5 lt anlık tüketim gösteriyor ama hız 10 km civarına inince uçuk değerler gösteriyor yol bilgisayarı (araba yine boşta ve gaza basılmıyor) hatta durmaya yakın 92 lt/100 km gördüm anlık tüketimde aynen ilk kalkış anında gösterdiği gibi.
anlık tüketimi bence gayet iyi çalışan yol bilgisayarlarından birisi corolla nınki. alfa sı olan arkadaşlarım var ve anlık tüketim değerleri 10 saniyede bir yazıyor ekranda, çok kullanışsız geldi o bana. bi de şu boşta yaptığı saçmalığı yapmasa daha bi sevicem.
Bir de Bülent Bal'ın sorusunu yanıtlıyayım. Radyo çaların sağ ayar düğmesi ile bikaç defa bastıktan sonra fuel şeklinde olan ayar kısmına geldiğinizde aynı düğmeyi sağa-sola çevirerek 3 farklı tipteki yol bilgisayarı moduna geçebilirsiniz.
Bunlardan ilki 100 km de kaç litre yakıt tüketildiğini ölçen mod, diğeri 1 litre yakıtla kaç km yol aldığınızı gösteren mod, sonuncusu da daha çok amerika ve ilgiltere de kullanılan "mpg" cinsinden yakıt tüketim değerlerinin görüntülenmesi. mpg- mile per gallon un kısaltması yani galon başına gidilebilen mil. bizde 100 km de şu kadar yakıt tüketir bu araba tarzında yapılan bilgilendirmenin karşılığı amerika'da mpg değerlerinin gösterilmesidir.