Gönderen Konu: Yol Bilgisayarı Benzin Göstergesi  (Okunma sayısı 19064 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Yol Bilgisayarı Benzin Göstergesi
« : Nisan 10, 2006, 12:36:37 »
Selam Arkadaşlar,

Sanırım benim yol bilgisayarı problemli gösteriyor.

Anlık tüketim gazı köklediğimde tüketim düşüyor gazdan ayağımı çektiğimde araç kendi hızıyla gittinde tüketim 35 lt gösteriyor.

Bu araçlarda ortalama tüketim her kontağı kapattığımızda sıfırlanıyormu. Radyo çaların sağ ayar düşmesine sırayla bastığımızda fuel seçeneği çıkıyor bu nasıl ayarlanıyor kullanımı nasıl oluyor acaba

Toyota Club Türkiye

« : Nisan 10, 2006, 12:36:37 »

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #1 : Nisan 10, 2006, 14:32:46 »
sıfırlamak için ttrıp yazan tuşa basılı tutun yol bilgisayarı verileri 10 sn de bir güncellenmekte anlık tüketimde hemen göstermiyo biraz süre istiyor bi problem olduğunu zannetmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #2 : Nisan 10, 2006, 19:53:44 »
hayır bence gariplik olay şu ki
sen anlık tüketimi l/100km den km/l ye çevirmişsin  yani ne kadar çoksa o kadar iyi... litre başına gittiğin km yi gösteriyor yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #3 : Nisan 10, 2006, 21:14:50 »
Arkadaşlar bence yol bilgisayarında bi problem var corolla'ların. şöyle ki, ışıklara yaklaşırken boşa atarsınız ya az mesafe kalınca hatta yokuş aşağı bir yolda baya önceden de attığım oluyor benim. araba 60-70 le giderken bi problem yok 2-2,5 lt anlık tüketim gösteriyor ama hız 10 km civarına inince uçuk değerler gösteriyor yol bilgisayarı (araba yine boşta ve gaza basılmıyor) hatta durmaya yakın 92 lt/100 km gördüm anlık tüketimde aynen ilk kalkış anında gösterdiği gibi.

anlık tüketimi bence gayet iyi çalışan yol bilgisayarlarından birisi corolla nınki. alfa sı olan arkadaşlarım var ve anlık tüketim değerleri 10 saniyede bir yazıyor ekranda, çok kullanışsız geldi o bana. bi de şu boşta yaptığı saçmalığı yapmasa daha bi sevicem.

Bir de Bülent Bal'ın sorusunu yanıtlıyayım. Radyo çaların sağ ayar düğmesi ile bikaç defa bastıktan sonra fuel şeklinde olan ayar kısmına geldiğinizde aynı düğmeyi sağa-sola çevirerek 3 farklı tipteki yol bilgisayarı moduna geçebilirsiniz.

Bunlardan ilki 100 km de kaç litre yakıt tüketildiğini ölçen mod, diğeri 1 litre yakıtla kaç km yol aldığınızı gösteren mod, sonuncusu da daha çok amerika ve ilgiltere de kullanılan "mpg" cinsinden yakıt tüketim değerlerinin görüntülenmesi. mpg- mile per gallon un kısaltması yani galon başına gidilebilen mil. bizde 100 km de şu kadar yakıt tüketir bu araba tarzında yapılan bilgilendirmenin karşılığı amerika'da mpg değerlerinin gösterilmesidir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #4 : Nisan 10, 2006, 23:55:53 »
kendimi kaç kere tekrarladım bilmiyorum  o boşta ve durmaya yakın çok göstermesinin tek bir nedeni var l/saat şekline dönmemesi... diğer yol bilgisayarı olan arabalara bakın boştayke veya öyle durmaya yakınken litre/ saat olarak yazar ama bizimki halalitre/km olarak hesaplamaya çalıştığından öyle oluyo

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #5 : Nisan 11, 2006, 18:36:40 »
ben daha önce görmemiştim bununla ilgili bir yazı. ama aydınlattığın için teşekkür ederim, bilmiyordum daha önce bu olayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #6 : Nisan 12, 2006, 00:07:56 »
Alıntı yapılan: Çağrı Soylu
hayır bence gariplik olay şu ki
sen anlık tüketimi l/100km den km/l ye çevirmişsin  yani ne kadar çoksa o kadar iyi... litre başına gittiğin km yi gösteriyor yani
[/quote]
+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: Yol Bilgisayarı Benzin Göstergesi
« Yanıtla #7 : Haziran 04, 2008, 15:45:32 »
5.viteste ayağımı gazdan çekince 35l/km yazıyor bir hata var galiba nasıl düzeltebiliriz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #8 : Haziran 09, 2008, 18:39:54 »
Abdullah Bey, sizin ytol bilgisayarı da km/lolarak ayarlanmış. Çünkü 5. viteste gazdan ayak çekildiğinde 0lt/km gösterir. Yol bilgisayarını km/lt olarak ayarlarsanız maksimum 35 km gösteriyor. katalogta ilk kalkışta veya durmaya yakın olağan üstü rakamlar gösterebileceğini bunun dikkate alınmamasını belirtiyor. Toyota tüketim değerlerini km/l veya mpg biçiminde ayarlar koyup vatandaşı uğraştıracağına depodaki akaryakıtla gidilebilecek mesafeyi gösteren bir fonksiyon koysa çok daha akıllıca bir iş yapacakmış. ne tekim yeni nesilde de var bu işlev..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #9 : Haziran 10, 2008, 16:31:51 »
arkadaşlar bence normal bende daha önce vectre vardı onun yol bilgisayarı daha beterdi.toyotanın ki doğru çalışıyor.Arkadaşımda 2005 golf var onun ki ile karşılaştırdım.Wolsvogen gurubunun yol bilgisayarı ile karşılaştırırsanız değerler aynı gösteriyor...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
« Yanıtla #10 : Haziran 12, 2008, 09:08:52 »
arkadaşım yol bilgisayarının hafızası karışmıştır  TRIP TUŞUNA UZUN SÜRELİ BAS  KENDİSİNİ SIFIRLAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Temmuz 13, 2008, 22:56:27 »
aracın bataryasını söktüm geri taktığım da sorun çözülmüştü galiba göstegenin kafası karışmıştı resetlendi ilginize teşekkürler