Gönderen Konu: Fabrika çıkışından boyalı arabalar  (Okunma sayısı 8077 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
Fabrika çıkışından boyalı arabalar
« : Mart 29, 2010, 12:49:22 »
Arkadaşlar, örnek olur diye bu konuyu ekledim. Bu da mı olur dedirtecek türden bir olay. Şirketi içi mail grubundan kopyaladığım için isimleri sildim. Mahkemeye giden arkadaş mahkemeyi kazandı ve karar kendi lehine çıktı.

Aşağıdan yukarı doğru okursanız daha anlaşılır olacaktır :)

----------------------------------------------------------------------

Tüketici derneği aracılığı ile MMO’dan gerekli raporu aldım ve bir hafta süreli fabrikaya ve aracı aldığım bayiye mahkemeye başvuru yapacağıma dair tebligat gönerdim.
Ancak bir dönüş olmadı.Mahkemenin yaklaşık 1 yıl sürdüğü ve mahkemenin bilirkişi raporu için İTÜ tarafından araştırma için aracı incelemeye yollayacaklarını duydum,
Şuan Tüketici mahkemelerine dava açmaya hazırlanıyorum gerekli evrak ve avukatın yol göstermesi neticesinde  en kısa zamanda başvurumu yapacağım UMARIM Pişman olmam diyorum.
İlginiz ve verdiğiniz bilgier için Teşekkür ederim

From:
Posted At: Wednesday, July 08, 2009 2:23 PM
Posted To: Dilekler
Conversation: Hyundaı Accent Era
Subject:

Eşimin söylediklerine ekleme yapmak istiyorum.

Hürriyet gazetesi vs. her yere internetten mailler gönderdik sonunda geç de olsa çözümü öğrendik.
Bir an evvel aracın değer kaybının karşılanması için dava açın.
Dava süresi yaklaşık 1 yıl sürdüğü söylendiği ve ihtiyacımız olduğu için satışı hemen yaptık.

From:
Posted At: Wednesday, June 24, 2009 8:17 AM
Subject: Hyundaı Accent Era - II

Merhaba,

Aynı durum benim de başıma geldi. 2004 yılında sıfır olarak aldığım FIAT Stilo marka aracımı, 2007 yılında satmaya karar verdim. Neredeyse çiziksiz olan araca alıcı adayının isteği ile boya kontrolü yapıldı ve tavan(!) neredeyse iki kat boyalı çıktı. Alıcı almaktan vazgeçti, kazasız dediğim araç nedeniyle yalancı durumuna düştüm.

Ardından FIAT Ankara Bölge Müdürlüğü, İstanbul Bölge Müdürlüğü, bilirkişi görüşmeleri, avukat, Çankaya Tüketici Hakları derneği koşturmacası 1 yıl kadar sürdü. Bu süre içerisinde maddi, manevi yıprandım ve sonuçta aracımın fabrika çıkışından böyle olduğu ve ayıplı mal olmadığına dair bilgiler ve belgelerden başka birşey elde edemedim.

Aracımı 2008 yılında, geçmişini bilerek, onu olduğu gibi kabul eden birisi Bursa'dan gelip aldı 

Umarım ......... Bey'in mücadelesinin sonu bizimkine benzemez.

Geçmiş olsun, kolaylık dilerim.

İyi Çalışmalar

From:
Posted At: Tuesday, June 23, 2009 4:11 PM
Subject: Hyundaı Accent Era

3 Yıl önce  sıfır almış olduğum Hyundaı accent era marka aracımı satmaya kalkıştığımda ön kaputun çitt kat boya olduğunu mikron ölçen cihazlar sayesinde öğrendim ve hyundaı bölge bayi, istanbul fabrika aramadığım yer kalmadı ne kaputun normal olduğuna nede hatalı olduğuna dair rapor veriyorlar nede hatalarını kabul ediyorlar.
Tüketici hakları derneği vasıtasıyla Makina müh. Odasına rapor tutturuyorum  ve gelen sonuçla mahkemeye başvuracağım.
Sizlerde araç alırken (SIFIR BİLE OLSA) aman dikkat edin olmaz demeyin oluyor ve insanları dolandırıyorlar.
Makina mühendisi araçta boya kalınlık mikron değerinin standart 110-150 mikron olduğunu söylüyorlar.
Benim aracımda 230-270 mikron çıkıyor.
ÖZELLİKLE HYUNDAI ERA aracı olanlar kontrol ettirmenizde fayda olduğunu düşünüyorum.

Hyundaı makina müh. odasına bu değerlerin standart olduğunu söylemiş.Ve mühendisler bu mümkün değil diyorlar ,hyundaı fabrikasına 3 Mak.mühendisi yolladılar numune bir araç seçilip ölçülecek ve bana rapor iletilecek
Sonucu yine burada paylaşacağım.
Bilginiz Olsun...
                           İyi ÇALIŞMALAR...

2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Toyota Club Türkiye

Fabrika çıkışından boyalı arabalar
« : Mart 29, 2010, 12:49:22 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 9500
  • Model Yılı: '17
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: Fabrika çıkışından boyalı arabalar
« Yanıtla #1 : Mart 29, 2010, 13:44:28 »
ne kadar sinir bozucu bir durum ! sıfır araba diye insanlara kazalı araç satılıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Betonn
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2010, 14:55:28 »
birol bey konuya bineyen bende küçük bir olaydan bahsetmek istiyorum.
(diyeceksiniz ne kadar çok bahsediyon,affınıza sığınaraktan)

anadolu yakasında oto boya işi yapan bir tanıdığımın yanındaydım..
bir ferrarinin tamponunu boyuyordu ve kaputundaki taş izlerinin rötüşlerini yapıyorlardı ki,bir bmw z4 geldi.bana arabanın sahibi olduğunu bugün aldığını söyledi...
dışarı arabaya bakmaya çıktık hayırlı olsun felan filan derken bizim neco baktım huzursuzlandı.
bir o yana geçti baktı bir bu yana.elini başını kafasını kaşıdı derken.
....abi arabada boya var dedi :)
herkes yarıldı tabi.bırak len felan yapıldı..arabanın plakası yok bmw ....den ben çıkardım aracı 2 saat oluyo dedi..
necodan gelen cevap ....abi ben g..üme güvenmesem böyle bir kelime konuşmam.bu arabada boya var diyorum başkada bişey demiyorum dedi..sohbet biraz gergin de olsa kapandı..
ertesi hafta bmw nin sahibi oturduğumuz mekana geldi...kardeş haklıymışsın.kaputta boya olduğunu kabul edip 4500 eur fiyattan düştüler ve kabul ettim dedi :)

böylede bir durum var.firma bmw :)
sabır suskunluk değil..işitilmeyen bir feryattır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2010, 17:06:03 »
  Geçmiş olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 29, 2010, 17:33:18 »
Arkadaş dürüstlük denen birşey kalmamış, önceden galericilere güvenmez sahibinden alırdık ( alırlarmış benim yaşım 22 :) ) Sonrasında kullanıcılarada güvenilmez oldu şimdi ise plazalara güvenemeyeceğiz artık...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2010, 20:39:18 »
Öncelikle şunu belirteyim olay benim başıma gelmedi, forumdakilerin bilgisi olsun diye ekledim.
Buradaki sorumlu plazalar değil, fabrikadır. Aslında, fabrika da kendine göre haklı olabilir, üretimden kaynaklı bir boya sorunu olmuş ve kaportayı tekrar boyamak zorunda kalmış olabilirler. Üretim fabrikalarında bu tür şeyler olabilir. Önemli olan kullanılan sacın yeni olması.
Ancak, biz alıcıların da haklı olduğu bir nokta var. Piyasada boyalı (hele bir de kaput ve tavan ise) satmak çok zor. Satarsanız da fiyat kırmak zorundasınız. Zaten, mağdur arkadaş da arabanın değerinin düşmüş olması sebebiyle mahkemede hakkını aramış. Fabrika çıkışında iki ya da üç kat boyalı kaportaya sahip bir arabanın üretim kalitesi açısından diğerlerinden hiçbir farkı olmayacaktır. Ancak, piyasa değeri düşmüş olduğu için sıfır km araç ile aynı fiyattan satılamaz.
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2010, 21:13:05 »
birol bey plaza haklı fabrika haklı ama mağdur vatandaş. o kaputun veya tavanın değişimi fabrikaya ne kadara mal olurki. madem olmadı ezdirsin o sacı veya komple zımpara yaptırsın yeniden boyasın ne biliyim yok mu bi çaresi.

ankara toyota özel serviste çalışan bi boyacı biliyorum, zamanında toyotasa da çalışmış sıfır araba boyamış. o bahsetmişti biraz, boyarken boyanın aktığı oluyormuş veya farklı kötü durumlar işte, tekrar boyuyorlarmış. zaten hiç sevmemiştim o servisi :D
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...