Gönderen Konu: yakıt gösterge ışığı ne kadarlık benzin kaldığında yanmaya başlar???  (Okunma sayısı 3550 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
arkadaslar aracla yolda gıderken ısık yandıgı an tedırgınlık yasanıyoya bazen :D bu durumda ne kadar daha ortalama yol alınıyor toyotalarda bırde bazen makul 5-10 lıtrelık benzın alınca bıle ısık bıkac kılometre sonra gene yanmaya baslıyor??bır ara ısık ılk an yandıgında benzıncıye fulletmıstım 50 lıtrelık depoya 42 lıtre benzın koyabılmıstı.hanı hala cıddı bır yakıt var.eger boyle bır durum sozkonusuysa bılen arkadaslar aydınlatırsa sevınırım

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
hic bitirmedim. ama en az 60  70  km goturmesi lazım. yolda kalma benzin tasıma vs dusununce km nin onmi yok bence hemen almalı  :D
2005 corolla 1.6 sol+brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
litresel olarak ne kadar kaldığını o ışık yandğı anda deponuzu fulleyerek öğrenebilirsiniz..
misal benim 42 lt depom var.geçen gün fulledim ve 39 lt yakıt aldı...
bi keresinde yandığı gibi benzinciye girip fullemiştim 37 aldı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 2 kere teşekkür edildi
Depoda kalan yakıt miktarı araca göre değişmektedir ancak Toyota bu noktada biraz fazla temkinli yaklaşıyor. Benim aracın deposu 70 lt benzin alıyor ve yaklaşık son 15 lt benzin kaldığında ışık yanmaya başlıyor. Daha önceki denemenize göre sizin aracınızda bu rakam 8 lt çıkmış; emin olmak için tekrar deneyebilirsiniz. Işık yandıktan sonra ne kadar yol gidebileceği tamamiyle o anki sürüş koşullarına göre belirlenecektir. Bu mesafe belki sıkışık şehiriçi trafiğinde 40km'de olabilir, şehirlerarası yollarda 120km olabilir...
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
hic bitirmedim. ama en az 60  70  km goturmesi lazım. yolda kalma benzin tasıma vs dusununce km nin onmi yok bence hemen almalı  :D
+1
arabayı her an satma ihtimaliniz varsa sonuna kadar emdirin galericiler gibi, hatta bagajda yedek bidon falan taşıyın, ama öyle bir niyet yoksa ışık yandığı anda almalı diye düşünüyorum.
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
kullanım kitapçığında depoda 7.8 lt yakıt kaldığında ışık yanar diyor. Ben ışık yandıktan sonra 100 km yol gittim sorun olmadı.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
  • Kan Grubu: B+
Bedne şehirlerası yolsa ışık yandıktan sonra 60 km yol aldım. tedirgin oldum artık aldım benzin :) yoksa daha gidermiydi bilmiyorum. ama ışık yandıktan sonra benzin almak lazım diyorlar. araca zarar verirmiş o da doğrumudur bilmem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
litresel olarak ne kadar kaldığını o ışık yandğı anda deponuzu fulleyerek öğrenebilirsiniz..
misal benim 42 lt depom var.geçen gün fulledim ve 39 lt yakıt aldı...
bi keresinde yandığı gibi benzinciye girip fullemiştim 37 aldı...
42 litre mi :blink: yarisin deposu 50litre değil mi? (bu mesajı yazarken baktım evet 42 litreymiş) benim tezim çöpe gitti, bizim 2 toyotada da 10 litreden fazla benzin kalıyor depoda ışık yanınca. 98 corollada ışık yanınca benzin alırsam 36 litre benzin alıyor, 14 litre benzin kalıyor içinde yani, 2009 corolladaysa 42-43 litre alıyor ışıktan sonra 11-12 litre kalıyor depoda..98 ile geçen sene denedim, şöyle bir güzel 170 km yaptım, artık yolda kalcam diye korkup benzini fulledim, 48 litre benzin almıştı, sineğin yağını çıkarsam ışıktan sonra 200 km giderim herhalde (uzun yolda)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
Yarisin deposu 45 lt.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
Bedne şehirlerası yolsa ışık yandıktan sonra 60 km yol aldım. tedirgin oldum artık aldım benzin :) yoksa daha gidermiydi bilmiyorum. ama ışık yandıktan sonra benzin almak lazım diyorlar. araca zarar verirmiş o da doğrumudur bilmem.
doğrudur, deponun dibini çeker, dipte tortu, pislik v.b. varsa pompayı hatta enjeksiyonları tıkayabilir.
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
 henüz benzinciden çıkıp 50 TL benzin atmış olmama rağmen Corollaların yokuş tırmanırken tekrar ışığını yakması beni ayar ediyor. Sırf birkeresinde corollacığımla o yüzden inatlaşmıştık izmitte rampa tırmanırken yaktı kırmızı ışığını, almıycam ulan almıycam sana benzin yeter kamımı emdiğin diye söylene söylene istanbula kadar gelmiştim sağolsun corollacığımda kırmadı beni hiç sesini çıkarmadan paşa paşa gelmişti. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
bu toyotaların hepsinde var şamandıra yanılması. kimisi yokuş inerken az gösteriyor yakıtı, kimisi de benimki gibi yokuş çıkarken.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
bu toyotaların hepsinde var şamandıra yanılması. kimisi yokuş inerken az gösteriyor yakıtı, kimisi de benimki gibi yokuş çıkarken.

Aslında bu yanılma değil, şamandıra sistemlerinin bir hatasıdır. Depo içersinde şamandıranın boyutu ve konumu, aşağı veya yukarı doğru hareket halindeyken yanlış ölçülemesine sebep olur. Bu nedenle en doğru ölçüm araç içersindeki yakıt çalkalanmıyorken ve araç düz bir zemin üzerindeyken olur.
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
bırde soyle bırsey var ısık yandıgında tutarsızlıkta sozkonusu oluyor,yanı bazen yandı bıraz gıttın,sonra depoyu fulleyım deyınce 5-10 lıtrelık bosluk oluyor,bazende yandıktan bıkac km sonra benzın bıtmıs oluyor(bu olayları yasadıgım ıcın):)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • €ng`n
Bendede aynı dert. yokuş aşşağı depo yarım . yokuş yukarı ışık yanıyor :)
ışık bi yanıyor bi sönüyor. bende ışık artık sürekli yanmaya başlayınca benzin alıyorum. yoksa yanıltıcı bi durum.
Geçenlerde arkadaşa ödünç verdim ışık yanıyordu.
arkadaş 20 liralık benzin koydum benzinlikten çıktım yukarı çıkarken ışık yandı diyor. :) çok yakıyor senin araba :P