Gönderen Konu: Yeni yaris alan arkadaşların yorumlarını bekliyorum  (Okunma sayısı 2398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Merhaba arkadaşlar 2010 model yaris alan arkadaşların ilk izlenimleri nelerdir. Ben de 1.33 sporty terrasını bir kaç aya alıcam inşallah. :))

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Yeni yaris alan arkadaşların yorumlarını bekliyorum
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2010, 22:53:56 »
izlenimler süper ben temmuzda aldım 2009 yazıyor iki gün fark ile:=)))
test sürüşleri diye bi bölüm var orda da detaylı yazıyor.
12000 km oldu araça oldukça alıştım...siz sorun biz yanıtlayaım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 29, 2010, 12:59:01 »
Evren Hocam merhaba sizde eğitimciniz sanırım,  Küçük olması tez avantaj mı virajlarda savruluyormu hızlı girersek öyle hız merakım yoktur ama merak ettim :)). Bide hocam yakıt tüketimi uzun yolda 4.4 yazıyo kitapcıgında bu verilere uyuyormu agresif kulanmasak otabanda sabit hız 120 ile gitsek 2 kişi varken arabada. Bide aksesuar olarak park sensörünü zaten hediye edliyorlar iki koltuk arasındaki çekmece gibi şeyi almaya gerek var mı aksesuarlarda mesela benim gli ide çok aşşıgıda sadece cekmece olarak kullanabiliyorum yariste yukardamı kolumuzu dayıyabiliyor muyuz. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim. Aklıma geldikce ben size sorarım :)). Bu arada yarisle ilgili güzel anlılarınızı dinlemek isterim. Kasgosu ne kadar bide tavsiye edeceğiniz kasko şirketi var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 158000
  • Model Yılı: '08
  • 5 kere teşekkür etti
  • 24 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 29, 2010, 23:15:24 »
Bende 2008 model yaris var. Virajlarda savrulmuyor, 120 nin üstüne pek çıkamıyorsunuz ztn ağlıyor araç hissedebiliyorsunuz :) Çekmeceye vs gerek yok bence, 3 tane torpido gözü var zaten :D ama kol dayamak için bir şey diyemem tabii. Gerçi belli bir zamandan sonra nasıl dirsekliğe alışıyorsanız yokluğuna da alışıyorsunuz. Kasgo konusunda da babam muhasebeci aynı zamanda Aksigorta acentası, benimkini 2 ay önce 1500 e yaptırmıştı. Düşünürseniz eğer, kendisine iletirim. Benden şimdilik bu kadar :-[
''Çocukları, yasaların ulaşamayacağı yerlerde saklayınız."

dissapointment=expectations/reality

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Mart 30, 2010, 01:16:28 »
2009 dan itibaren 1,3 yerine 1,33 lt motor oldu.87 hp yerine ise 101 hp oldu.sorularınızı sırasıyla cevaplayayım alper hocam.
evet park sensoru hediye sedece sesli uyarı ekran değil...kol dayama bende yok ihtiyaç hissetmedim.ön konsolda göstergeler direksiyon arkasında değil derinlikli ekranda ortada..evet ortada:=)))ve gözünüzü hiç yormuyor sanıldığı gibi de yola bakmayı engellemiyor..alışmak 2 gün...böylece fazladan torpido gözü olarak direksiyon arkasını kullanıyorsunuz.bagaj aslında bagaj yok gibi deniliyor ama ben 2 kere uzun yola çktım arka koltuğa bişi koymadan sadece bagajla idare ettim...gerekirse yatırın koltukları...
tüketim ilk 10000 de motor açılana kadar öle bi veri vermedi ilk zamanlar 3000 civarı 7 gibi idi ama ben fazla gazla kalkıyordum
geçenlerde 12000 de toplam ortalamam 6 idi...eşim yanlışlıkla sıfırladı şuan daha da düşük...
yakıt olayında dizeli aramayacaksınız bence..çünkü: insanlar dizel alınca beklenti olarakta az yakması..kimsede hem 4 milyar yani 4000 fazla verdim hala yakıyor demez...
arabayı ilk incelediğinizde  başka bi araç hatta bu fiyata farklı segmet gibi sorular kafanıza takılabilir....aldıktan sonra da iyiki almışım dersiniz..alacağınız plazadan fiyat alın.ben silivri maxi den aldım ve tanıdık vasıtasıyla yine indirim yaptırabilrim.
fiyatı araştırmak lazım..yakın yerden almanın bi avantajı olduğunu sanmıyorum arada 1000 lira fark bile olabilir bazı yerlerde..(ehliyet kursu için bu çevrede araç baktığımızdan biliyorum)

kasko için şartlara göre bakmak lazım.benim ankara sigorta 1300 civarı mıydı 1200 e mi yaptı tanıdık hatırlamıyorum
başak sigortanın 0 olarak ikinci yılda devam etme olayı hoş..

toyota kasko da da her servis emrinizde olur çarpmada falan...bide karşı tarafa verdiğiniz hasarın ne kadarı karşılanır iyi bakın..
hız konusunda nagi ye katılamam 150 görüyorum korkudan ayağımı çekerim gazdan...120 ile giderken bazen şunu yaşııyorum ve sevdiğim bişi sormuştunuz ya:
yolda hızlanıyosunuz hızlanıyosunuz öle devam ediyosunuz bi ara gözünüz digital ekrandan hıza bakmak istiyor bi bakıyosunuz 120 yi 110 u çoktan görmüş..öle sarsılma bağırma falan aşırı değil.....
6.vitese 90 da hemen geçiyorum sonra uzun süre vites değişmiyor...kalkışı da oldukça atak 0 dan 100 e 11.7 sn de çıkıyormuş  ki rakiplerinde ya da bu segmentte 14-15 sn gibi...neyse hızlı kalkış sevenlere...
başka sorularınızda olursa mutlaka sorun...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 30, 2010, 10:18:01 »
Hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim sizi tanıyabilirimiyim evren hocam :), Hocam bu arada 6. vites nedir ilk 5 vites klasik Corolla gibi daha sonra otobanda giderken deviri düşürmek için falan mı sizde biraz değinmişiniz. Bu arada GLİ'nin hayranları çok nasıl olsa kampanya falan yok yaris kaçmıyor diye heyecanımı biraz bastırıp GLİ'mi 15000'den falan elden çıkarmaya çalışıcam son kararıma göre bu şartlarda 13500 falan fazla vermiş oluyorum. Hocam demekki toyotada kasko yapıyo tavsiye edermisiniz fiyatı diğerlerinden fazla olsa dahi. Bu gün bir kaç şirketi aradım minumum 700. Anahtar teslim almassanız biz ilgilebiliriz diyolar 550 de plaka+sigorta var ama plaka istedigimi çıkarıcak bilmiyorum yetkili bayii bununla uğraşırmı net rakamlar bidaha gittigimizde belli olucak. CEvaplarınız için teşekkür ederim. Bagajıda bana yeterli geldi sonuçta tatilede giderken götürdügümüz 2 valiz :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 30, 2010, 10:37:30 »
1.0 motorlu olanlar 90ın üzerine çıkınca zorlanıyor, bağırıyor neredeyse ama 1.33 motorla hız konusunda zorlanacağınızı sanmıyorum.

Bagajı küçük diyorlar ama geçen yaz Ayvalık'tan istanbula 4 kişi ve 4 kişilik bagajla rahatça geldik. Arka koltukları biraz ileri itince bagajda az da olsa yer açıldı 4 kişinin valizleri sığdı, arka koltuk zaten çok geniş, biraz ileri itilse bile oturanları rahatsız etmiyor. Bagaj boşken, arka koltuklar da tam geri itilmişken iki metrelik adam bile rahat oturabiliyor, bu sınıfta bir araç için inanılmaz birşey bu.

All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Mart 30, 2010, 22:49:21 »
bayiler herşeyi bitiriyor isterseniz....kaskoyu dışarıdan yapınca eğer bankadan kredi alırsanız bankaya  bi örneğini veriyosunuz yok arayı peşin verirseniz zaten kasko yaptırmak zorunlu değil...ama yaptırın..
toyota kaskoya ben ikinci yıl geçeceğim.
aracınızı internete koyun bekleyin..zaten bahar kampanyaları falanda olur şansınıza..ama hep takip edin bi an da fırlatıyor fiyatları toyota..
6.vites var artık ..ben 100 den hemen sonra geçiyorum 150 ye kadar götürüyor 3600 devirde 140 gördüm bugün çorlu silivri arasında...
tanışabiliriz tabiki memnun olurum.beylikdüzündeyim siz nerdesiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 31, 2010, 01:10:41 »
Toyota kasko serviste sorun yaşamamak açısından daha iyi. Ben eşimin kardeşinin çalıştığı kasko acentesinden Aksigorta yaptırmıştım, Toyota kasko da aksigorta'nın, kaskom Toyota kasko olarak yapılmıştı, tatilde taş gelip de ön camım çatladığında faydasını görmüştüm, normalde kasko firmaları orjinal servis yerine camcılara yönlendiriyor, camcı da elinde ne cam varsa takıyor, ben ille orjinali olsun diye servise gittiğimde ilk başta benim kasko Toyota kasko olmadığını iddia edip fark ücreti almaya kalkmıştı, sonra konuyu bu forumda yazınca ve Aksigorta merkezi de arayınca tekrar Aksigorta'dan aradılar, servisteki bilgisayarda yanlış görünümüş, sizin kaskonuz Toyota kasko diye geçiyor, servise bilgi verdik fark ödemeden cam değişimi yapabilirsiniz demişlerdi, servis de kusura bakmayın yanlışlık olmuş buyrun gelin dedi. Şimdi Toyota kasko yaptırmamış olsaydım ön camımda bir çatlakla geziyor olacaktım. Bu bile tekrar yenilerken Toyota kaskoyu seçmeme neden olacak.

Benim Yaris 2006 model, bende 5 vites var, demek ki yenilerde 6 vitesli yapmışlar. Güzel olmuş.
MMT vitesten çok kişi şikayetçi ama ben tavsiye ederim, aslında manuel bir vites olduğunu bilerek kullanınca sorun çıkartmıyor, özellikle şehiriçinde büyük rahatlık.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Mart 31, 2010, 10:47:16 »
Manuelde sorunum yok arkadaşlar yıllardır manuel kullandım eşimde manueli kullanıyor onun için MMT'yi baştan eledim 2 milyar pahalı bide. Ege Ünivertsitesinde akademisyenim.Tanıştıgımıza memlun oldum. Evren hocam inşallah bizim GLİ'yi satıp bayii'e gittigimiz zaman fiyatlar birden uçmazz :)))..Evet artık kaskomuzuda karar verdik toyota kasko :)). Eğer palakamıza ayarlayabilir karşıyaka plaka yapabilirse hiç sigortacılarla uğraşmadan arabamı alabilirim sanırım bayiiden. İnşallah onuda hallederler :)).Timuçin ve evren hocam cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #10 : Mart 31, 2010, 22:43:40 »
şimdiden hayırllısı olsun.güle güle kullanın..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Nisan 01, 2010, 06:52:40 »
Hayırlı olsun, keyifli sürüşler.
Artık bahar da geldi sayılır, İzmir çevresinde arabayla rahatça gidilecek o kadar çok yer var ki. Biz istanbulluların yerine de gezin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Nisan 01, 2010, 10:09:16 »
Teşekkürler arkadaşlar GLİ internete koyduk bakalım. Hocam aklıma gelen bir soru klimayı açınca performansta fazladan bir düşme oluyor mu? Sizce bu arabanın kötü yanları var mı varsa nelerdir? :) Çok sevdiginiz iyi yanlarınıda dinlemek isterim:))) Fazla soru sormuyorumudur umarım:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Nisan 01, 2010, 11:26:32 »
Teşekkürler arkadaşlar GLİ internete koyduk bakalım. Hocam aklıma gelen bir soru klimayı açınca performansta fazladan bir düşme oluyor mu? Sizce bu arabanın kötü yanları var mı varsa nelerdir? :) Çok sevdiginiz iyi yanlarınıda dinlemek isterim:))) Fazla soru sormuyorumudur umarım:))
Yazın sürekli klima açık gidiyorum, 1.0 motorla bile hiç zorlanma hissetmedim.
Bence tek kötü yanı petrol yakması, kaputun altında küçük bir füzyon reaktörü ve elektrik motoru olsaydı süper olurdu. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Nisan 01, 2010, 12:37:28 »
Hoam petrol yakması nasıl bir olay. Belki bunu 2010 da aşmışlardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Nisan 16, 2010, 02:35:07 »
Bende 2008 model yaris var. Virajlarda savrulmuyor, 120 nin üstüne pek çıkamıyorsunuz ztn ağlıyor araç hissedebiliyorsunuz :) Çekmeceye vs gerek yok bence, 3 tane torpido gözü var zaten :D ama kol dayamak için bir şey diyemem tabii. Gerçi belli bir zamandan sonra nasıl dirsekliğe alışıyorsanız yokluğuna da alışıyorsunuz. Kasgo konusunda da babam muhasebeci aynı zamanda Aksigorta acentası, benimkini 2 ay önce 1500 e yaptırmıştı. Düşünürseniz eğer, kendisine iletirim. Benden şimdilik bu kadar :-[

nagihan biraz klasik olacak ama "arabanın hakkını ver hakkını" :)
şaka bi yana eski aracım 100 beygirlik 98 model polo classic'ti  iyi gidiyordu kerata tabi,100 hp'den 87 hp'ye düşmek başta tuhaf geldi ama şu an gayet memnunum Yaris'ten (atom karıncam olur kendisi) 3 gün önce bi yere yetişmem gerekmişti pek adetim olmasada hız yapmak zorunda kalmıştım,sonradan fark ettimki kişisel rekotumu kırmışım 22 km yolu 7 dk'da almışım Tekirdağ merkez - Muratlı arası tatlı virajları ve hafif iniş çıkışları boldur sürekli denediğim bi viraj vardı orayı bile 117 km/h hızla geçtim (o viraja gayet iyi bi hız bence) ekranda bi ara 160 km/s gördüm,kendim görmesem bende inanmazdım emin ol,
sonuç olarak araç gidiyor yok öyle ağlama falan :)

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • just be
« Yanıtla #16 : Mayıs 04, 2010, 23:51:09 »
beygir farki bu olsa gerek 2010 model benim yarisim. 170 lere ciktim banamisin demedi dahada hizlanirdi fakat hiz yapmak istemedim..

ben M/M aldim duz vites istiyordum biraz fark verdim simdi sehir icinde cok rahatim iyiki almisim diyorum. 0dan ort 7-8 ile basladi en son 4.8 e kadar dustu  demekki zamanla oturacak yakiti
basta evet cok yakiyordu ama simdi iyi gidiyor sanki. malum benzin pahaliligindan olsa gerek depoyu bidaha fulleyemedim :)
az az koymak zorunda kaliyorum isik surekli yaniyor o nun icin sukadar km sukadar yakiyor diyemiyorum ama iyiki benzinli ve iyiki M/M almisim diyorum

virajlarda hiz kesmeden cok rahat donuyorum. u donusu yaparken cok rahat corrolla ile bu kadar rahat donus yapilamiyor.

benim tek sorunum arac cok kucuk :) daha alisamadim.. arabanin sol tarafi cizgilere yakin gidiyorum sanki yandaki araclara carparim hissi uyandiriyor. park ederken tam yanasamiyorum. buyuk aractan kucuk araclara gecmenin dezavantaji olsa gerek. park isini yavastan cozdum ama yolda giderken ortadan gitme sorunum devam ediyor.  

Yasal Uyarı: Türkiye Cumhuriyeti Karayolları Trafik Kanununa göre otomobiller için azami hız sınırları, eğer aksine bir işaret belirtilmemiş ise; şehiriçi 50 km/saat, şehirlerarası 90 km/saat, otoyol 120 km/saat’dir.
just be.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mayıs 05, 2010, 00:40:21 »
1500 tl kasko bedeli çok yüksek geldi bana. Hasarsızlık indiriminiz olmasa bile bu fiyatın 1000 tl yi geçmemesi lazım. Bu fiyatı bi daha teyit edermisiniz babanızdan?
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Mayıs 05, 2010, 22:34:15 »
1500 tl kasko bedeli çok yüksek geldi bana. Hasarsızlık indiriminiz olmasa bile bu fiyatın 1000 tl yi geçmemesi lazım. Bu fiyatı bi daha teyit edermisiniz babanızdan?

bence de çok yüksek 2010 terra sporty için garanti bankasından kredi kullandım. eureko sigortaya full kasko için 852 tl ödedim. 8 taksit de cabası.
2010 yaris terra sporty multimode gümüş gri
yaşasın m/m.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 24 kere teşekkür etti
  • 43 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mayıs 06, 2010, 00:51:51 »
2 ay önce anadolu sigortadan kasko yaptırdım (köşkdere toyotayla anlaşması olduğundan ve kendim şişecam çalışanı olduğumdan %25 indirim sağlıyorlar)
2007 Yaris terra için indirimli fiyatı 1042 lira ödedim (ilk kaskomdur)
güneş sigortada ise 825 liraya kadar düşürdüm, ama güvenemedim zira fiyatı indirdikçe kaskonun kapsadığı değerleri azaltıyorlar
2007 Manuel 1,3 cc Saten gümüş Yaris Terra
Dalga geçme,Tokatlanırsın

http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=32687.new#new