Gönderen Konu: corolla 96 xenon far önerileriniz  (Okunma sayısı 3462 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
corolla 96 xenon far önerileriniz
« : Mart 28, 2010, 20:05:27 »
arkadaşlar herkese merhaba,

96 corollama xenon far taktırmayı düşünüyorum.ancak forumda diğer xenon far konularını da inceledim internette de biraz araştırma yaptım şimdi geldiğim nokta tam bir karmaşa.
sorularımı cevaplayıp yardımcı olabilicek toyotacılar lütfen yardım edin...

1)hangi marka xenon öneriniz?ve 6000k mı 8000k mı?

2)merceksiz farlara xenon yasaklansın diye kampanya başlatan bile var internette.ben daha iyi görüş için böyle birşey yapıp sonra herkesten sellektör ve bilimum küfür yemek istemem.kaldı ki insanların trafikte görüşüne engel olmakta istemem.
merceksize xenon takılmamalı mı?

3)forumda da genelde çok uğraştırır gibi yorumlar var.birçok kişinin dili yanmış bu mevzudan.
hiç taktırmamalımıyım?

4)takılan xenon sadece kısalarda mı oluyor?uzunlar ayrı mı?

5)efsane kasa corollaya bu uygulamayı yapan arkadaşlar..görüşleriniz neler?

şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.

Toyota Club Türkiye

corolla 96 xenon far önerileriniz
« : Mart 28, 2010, 20:05:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: corolla 96 xenon far önerileriniz
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2010, 20:25:01 »
http://www.sahibinden.com/alman_xenon_kit_h1_-_h3_-_h7_-_h11_-_h27_-_9005_-_9006-92WQQaXQQ14610288WQQpXQQdisplayitem?

Alacağınız xenon h4-3 olmalıdır motorlu uzun-kısa. Far ayarı düzgün olduğu sürece hiçbir problem olmuyor selektör falan almadım bugüne kadar ayrıca arabamı arkadaşıma verip o şekilde denemiştim o arkada ben önde. Problem olmuyor yani. Benim aldığım ürün aynı bundandı 2 yıl garantisi var e inanılmaz kaliteli bir ürün. fiyatı 90€ olması lazım. 8000 K 'da tatlı yeşil yanar çok hoş durur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • screw you guys,i am going home!
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2010, 20:30:48 »
teşekkürler ümit bey,
siz fotoğrataki aracınıza mı taktırdınız?
montaj dahil ne kadara mal oldu acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2010, 21:34:40 »
evet mehmet bey. Yakın zamanda fotoğraf ekleyeceğim oradan görebilirsiniz xenon'lu halini. İmzamda'da aracımın fotoları var. Montaj için 15 TL vermiştim az çok elektrik işiden anlıyorsanız sizde yapabilirsiniz basit birşey. Montaj dahil 90€+15TL idi ama inanılmaz kaliteli bir ürün ne MTEC'e benziyor nede o china mallarına. Görüş uzunluğuda muntazam iyileşti. Motorlu olduğu için selektörler çok dikkat çekiyor projektör gibi yani ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Mart 31, 2010, 21:52:47 »
bencede 8000k veya 12000k  tak abi bence

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • AE101
« Yanıtla #5 : Mart 31, 2010, 23:34:36 »
Bende space marka var. 6000k lık gelene kadar 8000k lık takılı dolaştım. Farların ön camı desenli olduğundan 6000 k lık daha iyi gösteriyo yolu. 6000k beyaz, 8000k lık mavi yanıyor. Yalnız yağmurlu havada çok yansıyo farlar, sadece şerit ve tabela görebiliyosun. Gerçi far ayarım pek iyi değildide. Ama öle göz falan almıyolar heralde selektör yemedim hiç. 8000k veya 6000k lık zevkine kalmış. 200 tl ye aldım montaj dahil tabi. Arkadaşım bu markayı 1 senedir kullanıyor, daha hiç bir problemi olmadı ondan dolayı bende bunu tercih ettim.
Corolla 1.6 XEi 1995 (114HP)
135.000  KM

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Nisan 01, 2010, 08:31:12 »
  Zaten bu uygulamanın bazı kıstaslara bağlanması olası. Çünkü zenon far, mercek, otomatik far yıkama ve otomatik yükseklik ayarı gerektirir. Ayrıca yüksek K değeri, düşük Lümen (aydınlatma) yı belli eder. En iyi aydınlatma 4.300K dadır. Yükek K değerleri ışığa renık verir ve mora yaklaştırır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Nisan 03, 2010, 00:54:19 »
hakan bey benim arabamdada şu anda servisinden takılı 4300k var ama sislere 6000k lıktan taktırdım.. çok uyumsuz oldular.. 6000k lar tam beyaz ışık saçıyor kısalara 6000k lık taktırıcam ama mercek olduğu için tam uyumu yakalayamam diye düşünüyorum.. 8000k lar maviyemi kaçıyor sınır 6000k mı acaba? ışık tonunu hangisinde  yakalayabilirmiyim?
AvensiStyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Nisan 03, 2010, 13:14:46 »
  Sitemizde bir başlık altında (Modifiye ölümü) renk tonları mevcuttu ve bunları fotoğraflar ile görebilirsiniz. Bence bir site içi arama ile o bilgilere ulaşabilirsiniz. Bu şekilde konu daha netleşebilir sizin için bence Bahadır bey.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım senle her yola toyota
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #9 : Nisan 04, 2010, 11:56:58 »
hakan bey benim arabamdada şu anda servisinden takılı 4300k var ama sislere 6000k lıktan taktırdım.. çok uyumsuz oldular.. 6000k lar tam beyaz ışık saçıyor kısalara 6000k lık taktırıcam ama mercek olduğu için tam uyumu yakalayamam diye düşünüyorum.. 8000k lar maviyemi kaçıyor sınır 6000k mı acaba? ışık tonunu hangisinde  yakalayabilirmiyim?

bayram abi bana kalırsa 8000k taktır neden diceksin? anladıgım kadarıyla ne mavi nede sarı olsun tam beyaz olsun istiyorsun 8000k tam beyaz istiyenler için ideal bence zamanla xenonun rengi birazda açılıyor zaten 6000k taktıranlar zaman aşımına ugrayınca sarı gibi oluyor nerdeyse :)