Gönderen Konu: Coca Cola'dan 'TEHLİKE' itirafı............  (Okunma sayısı 3582 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Coca Cola'dan 'TEHLİKE' itirafı............
« : Mart 28, 2010, 14:43:37 »
Coca Cola'dan 'TEHLİKE' itirafı

İçeriği hala sır gibi saklanan Coca Cola'da önemli bir gerçek ortaya çıktı. DNA'yı bile bozan E211 için Coca Cola özür diledi.

İşte çarpıcı ayrıntılar:

Coca Cola'da bulunan bir maddenin siroza neden olduğu ortaya çıktı. DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkartılacak.

Sudan sonra en çok tüketilen Coca-Cola'da bulunan E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin siroza neden olduğu ortaya çıktı. DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkarılacak.

Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.

"KÜFLENMEYİ ÖNLÜYOR"
Genel olarak gazlı içeceklerin bir çoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi. Coca Cola firması ilk olarak Diet Cola'lardan bu maddeyi çıkartacaklarını ve yıl sonuna kadar tamamen kullanımdan kaldıracaklarını açıkladı. Firma sözcüsü bu maddeyi kullanmayı bırakacaklarını açıklasa da Sodyum Benzoat'ın yerini tutacak başka bir bileşen bulamadıklarını da itiraf etti.

Haber tarihi: 27 Mayıs 2008
İnternet kaynak: http://www.samanyoluhaber.com/haber-103061.html

Toyota Club Türkiye

Coca Cola'dan 'TEHLİKE' itirafı............
« : Mart 28, 2010, 14:43:37 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 42 kere teşekkür edildi
Ynt: Coca Cola'dan 'TEHLİKE' itirafı............
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2010, 15:22:39 »
Ben de vakti zamanında araştırmıştım bu maddeyi. Doğrudan olmasa bile dolaylı kanserojen etkisi olabiliyormuş. Askorbik asit (e300, nam-ı diğer C vitamini) ve potasyum benzoat ile birlikte tüketildiğinde benzen oluşturabilirmiş ve kanserojen etkisi olan madde buymuş. Tabi bu 3 madde birlikte alındı diye vücutta benzen oluşacak diye bir kural yok ama olasılık var.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2010, 22:33:51 »
hıım şimdi bi konuya dikkatinizi çekeceğim.
cola vb maddeler ile ilgili bir sürü dedikodu var.hatta coca cola nın meyan kökü bitkilerinin kamyonar ile getirildiği ve onun saklandığı yerde fareler olduğu ve kazanın içine farelerinde düştüğü gibi şeyler....
bu konuyu sağlık bakanlığı denen ve bir işe yarayıp yaramadığı tam kanıtlanmamış (aşıya paramızı saçmak hariç)kurumumuzun araştırması gerekiyor...yok eğer amerika destekli olduğu için araştırılamıyorsa da vatan hainliği ile eşdeğer...
yalnız haber samanyolu zaten bu tür ürünlerin karşıtı olduğu bilinen bi grup...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2010, 22:58:54 »
   E211 (Sodyum Benzoat) böyle bir etkisi var veya yok umurumda değil.Çünkü kola içmiyorum.Ne içine fare böcek düştüğü için,ne amerika-israil sermayesi diye...Faranjit'im var ve tüm asitli yiyecek ve içecekler yasak bana.Bingöl'ün ekşi yoğurtunu bile yiyemiyorum :( :( Bence uzak durulması gereken içeceklerin başında geliyor kola tarzı asitli içecekler.Orta okulda yaptığımız bir testte,çiğ etin üstüne kola döktük ve üç dakika sonra o çiğ eti pişmiş et gibi tek tek ayırdık birbirinden.Bu örnek neden içmememiz gerektiğini yeterince açıklıyordur.
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Kan Grubu: 0+
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2010, 23:03:23 »
Tam da Cola içiyordum misler gibi şu anda:)))))))))))
Halen de içiyorum:))))))
Bazen fosur fosur sigara içenler gelip bana aa kola mı içiyorsun çok zararlı diyorlar:))))))))))))))))))))))) İnanamıyorum onlara....
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Mart 29, 2010, 16:53:38 »
samanyolunun yaptığı haber, belki karşıt görüşten belkide gerçekden insan sağlığı için sıkıntı doğurduğundandır bilemiyorum...

kola içiyorum ama "coca cola" içmiyorum daha doğrusu içmemeye özen gösteriyorum ki; bu firmanın alenen yapmış olduğu bir açıklamadan sonra ürünlerini kesinlikle kullanmıyorum...

niye kola değilde cola :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 29, 2010, 16:59:49 »
Niye Toyota Korolla değil de Toyota Corolla???
:)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 29, 2010, 19:41:57 »
Bazen fosur fosur sigara içenler gelip bana aa kola mı içiyorsun çok zararlı diyorlar:))))))))))))))))))))))) İnanamıyorum onlara....
   Bak burada sana sonuna kadar katılıyorum Umut abi...
   Muhammet markası hiç önemli değil kesinlikle uzak duruyorum asitli ürünlerden...
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2010, 20:36:04 »
Bira asitli ürün sayılmaz dimi??

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : Mart 29, 2010, 20:41:40 »
Tam da Cola içiyordum misler gibi şu anda:)))))))))))
Halen de içiyorum:))))))

sigara ve cola arasında elbetteki verdiği zararların kısa dönemdeki yansımalarında çok fark olduğu kesin...ancak....bu hareket tarzında olan kişi kimse ona bu cümleyi sarfetmeniz daha mantıklı ....

Niye Toyota Korolla değil de Toyota Corolla???

bu  sizin alaycı ve küçük düşürme çabalarının yansıması oluyor galiba.....

Bira asitli ürün sayılmaz dimi??

bu söz sizin inanç kriterlerinizi yeterince yansıttığı için sizce sorun olmaz hiçbişey...arkadaşım.....ben bilgiyi veriyorum ister al ister alma,ister kabul et ister etme ama saygıyı elden bırakmamanı tavsiye ederim çevrendekilere.....teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Mart 29, 2010, 20:50:49 »
bu  sizin alaycı ve küçük düşürme çabalarının yansıması oluyor galiba.....
Hocam bunu Muhammet kardeşime söyledim o anladı sana ne oluyor??
bu söz sizin inanç kriterlerinizi yeterince yansıttığı için sizce sorun olmaz hiçbişey...arkadaşım.....ben bilgiyi veriyorum ister al ister alma,ister kabul et ister etme ama saygıyı elden bırakmamanı tavsiye ederim çevrendekilere.....teşekkürler...
Bira içen inançsız mı oluyor? Aç da anlayalım???

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #11 : Mart 29, 2010, 21:04:05 »
Bira içen inançsız mı oluyor? Aç da anlayalım???
inanç problemi olduğu şüphesiz....haram işlemekle inanç zedelenir ve bunu zevkle yapanda ve her fırsatta ilan edendede imani hasarlara neden olur ve sonucunda ölmeden önce ruhunu şeytanın oyunlarına kurban verme ihtimali yükselir......Allah cc kimseyi imansız göndermesin bu dünyadan.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Mart 29, 2010, 21:07:44 »
inanç problemi olduğu şüphesiz....haram işlemekle inanç zedelenir ve bunu zevkle yapanda ve her fırsatta ilan edendede imani hasarlara neden olur ve sonucunda ölmeden önce ruhunu şeytanın oyunlarına kurban verme ihtimali yükselir......Allah cc kimseyi imansız göndermesin bu dünyadan.....
Hmmmmm Cola düşmanlığının sebebi daha bir belli oldu şimdi...
Hocam siz kendi düşüncelerinizi her fırsatta ilan edin, ben de kendiminkileri... Umarım benim kadar her yöne hoşgörüyle bakabilmeyi öğrenirsiniz günün birinde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #13 : Mart 29, 2010, 21:11:49 »
Oğuz abi bence yanlış sularda yüzüyorsun.bence kimseye bira veye herhangi bir alkollü içki içtiği için inançsız diyemezsin.buna hakkın yok.kimsenin sana dindar diyemeyeceği gibi.her koyun kendi bacağından asılır hesabı.Allah la kul arasında olup biten herşey.başkasını ilgilendirmez.kendince iyi bişeyler yapıyor olabilirsin ama senin doğruların illada başkalarınında doğrusu olmak zorunda değil.bu yaptıklarınla sadece tepki topluyorsun.bi kardeş tavsiyesi..
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 56000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Mart 29, 2010, 21:18:11 »
Oğuz abi bence yanlış sularda yüzüyorsun.bence kimseye bira veye herhangi bir alkollü içki içtiği için inançsız diyemezsin.buna hakkın yok.kimsenin sana dindar diyemeyeceği gibi.her koyun kendi bacağından asılır hesabı.Allah la kul arasında olup biten herşey.başkasını ilgilendirmez.kendince iyi bişeyler yapıyor olabilirsin ama senin doğruların illada başkalarınında doğrusu olmak zorunda değil.bu yaptıklarınla sadece tepki topluyorsun.bi kardeş tavsiyesi..

+1  :)
Deli sormuş deliye aşk nedir diye? deli gülmüş deliye ben niye delirdim diye!  ***TOYOTA  Auris 1,33 Comfort  ( 2011 ) ***

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : Mart 29, 2010, 21:41:35 »
umut bey......... ben hoşgörüsüz birşey söylemedim...mensup olduğunu söylediğin dinin kurallarını ve Allah cc ın emirlerini anlattım......günahlar küçümsendikçe insanın imanı zedelenir ve küfre yani Allah cc ı inkara doğru gider dedim.........

anıl ve tuncer kardeşlerim........kimseye inançsız demedim günahların hafife alınması sonucunda olacakları söyledim........bira içmek  veya başka bir günah hiç farketmez hepsi aynıdır......ikincisi ''her koyun kendi bacağından asılır'' sözü bize fitne olarak ezberletilmiş bir sözdür...ispat mı istiyorsunuz....bir koyun alın onu kesin ve kendi bacağından evin ortasına çengelle asın ve o koyunun 1 gün içerisinde pis kokmaya başladığını göreceksiniz direnin ve onu evden çıkarmayın iddialıyıımki en geç 2 gün içerisinde ev kokudan geçilmeyecek ve siz evden kaçmak zorunda kalacaksınız .....o koyun kendi bacağından asılmıştı siz neden etkilendiniz de evden kaçtınız ((yani işlenilen her haram ve yasak iş toplumu derinden etkiler ve tıpkı koyunun kokuttuğu gibi toplumu rahatsız eder pis kokusu ve görüntüsüyle))....çünkü rahatsız oldunuz artık dayanılmaz hale gelen koku evde yaşamanızı olumsuz etkiledi neticede kaçtınız.......bilmem anlatabiliyormuyum.......bu sözün asıl yayılma sebebi ise insanların birbirlerinin yanlışlarını görmelerine rağmen engellemek için onları hata ve yanlıştan döndürmek için engellememesini sağlamak ve toplumu bu şekilde bozmaktır..........ve nihayetinde de başardılar maalesef...kimse arkadaşı da olsa birbirini uyarmıyor ve ahlaki ve kültürel açıdan koku başlıyor ve yayılıyor maalesef ve bundan herkes etkileniyor arkadaşlar.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Mart 29, 2010, 21:46:28 »
Ben pes ettim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Bmw 318i /Suzuki Jimny 4x4
  • 4 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Mart 29, 2010, 22:06:22 »
umut bey......... ben hoşgörüsüz birşey söylemedim...mensup olduğunu söylediğin dinin kurallarını ve Allah cc ın emirlerini anlattım......günahlar küçümsendikçe insanın imanı zedelenir ve küfre yani Allah cc ı inkara doğru gider dedim.........

anıl ve tuncer kardeşlerim........kimseye inançsız demedim günahların hafife alınması sonucunda olacakları söyledim........bira içmek  veya başka bir günah hiç farketmez hepsi aynıdır......ikincisi ''her koyun kendi bacağından asılır'' sözü bize fitne olarak ezberletilmiş bir sözdür...ispat mı istiyorsunuz....bir koyun alın onu kesin ve kendi bacağından evin ortasına çengelle asın ve o koyunun 1 gün içerisinde pis kokmaya başladığını göreceksiniz direnin ve onu evden çıkarmayın iddialıyıımki en geç 2 gün içerisinde ev kokudan geçilmeyecek ve siz evden kaçmak zorunda kalacaksınız .....o koyun kendi bacağından asılmıştı siz neden etkilendiniz de evden kaçtınız ((yani işlenilen her haram ve yasak iş toplumu derinden etkiler ve tıpkı koyunun kokuttuğu gibi toplumu rahatsız eder pis kokusu ve görüntüsüyle))....çünkü rahatsız oldunuz artık dayanılmaz hale gelen koku evde yaşamanızı olumsuz etkiledi neticede kaçtınız.......bilmem anlatabiliyormuyum.......bu sözün asıl yayılma sebebi ise insanların birbirlerinin yanlışlarını görmelerine rağmen engellemek için onları hata ve yanlıştan döndürmek için engellememesini sağlamak ve toplumu bu şekilde bozmaktır..........ve nihayetinde de başardılar maalesef...kimse arkadaşı da olsa birbirini uyarmıyor ve ahlaki ve kültürel açıdan koku başlıyor ve yayılıyor maalesef ve bundan herkes etkileniyor arkadaşlar.......

enteresan bir yaklaşım olmuş :blink:
Her sürücü, arabasının kıçınada en az kendininki kadar sahip çıkmalıdır...
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=24775.0

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : Mart 29, 2010, 22:13:20 »
İşte Coca-Cola’nın gizli sırrı.

Coca-Cola özütü diye gizli tutulan formül aslında bir böcek çeşidinin (Cochineal) ezilmesi ile elde edilen sıvıdır.
Cochineal; Kanarya adalarında ve Meksika’da yaşayan bir böcektir. Doğal ortamında çoğaldığı gibi kültürel olarak da yetiştirilmektedir.

Kaktüsteki böcek larvaları!!!!!

başka bir fotoğraf....

Cochineal böceği için özel tarlalar kurulur. Aşağıdaki Bir Cochineal böceği tarlasıdır.

Bu böcekler ve larvaları, Meksikalı köylüler tarafından toplanır…..

Ezilmiş bir Cochineal böceği ve suyu çıkarılmış bir sürü böcek. Bu böceğinin dişilerinden veya yumurtalarından çıkartılan bir boya pigmentine Karmin denir.

Pazarlama aşamasındaki cochineal.

Cochineal kurutulmuş hali… Kuru üzüm gibi demi, ama bu böcek kurusu!!!

Köylüler tarafından kurutulmuş ve dövülmüş Cochineal

Köylüler;kendi ihtiyaçları için Aztekler’den kalma klasik yöntemlerle, böceğin özütünden dünyanın en güzel renklerinden biri olan, “carmine” i üretirler.

Aztekler ve Latinler, böcekten elde edilen bu boyayı, ip boyamada kullandılar.

Carmine Pigmenti….

Ve ezilerek suyunun çıkarılmış hali
İçip içmeme konusunda ki karar size kalmışşş….

kaynak:hepsicimanyaklar.5forum.net.....http://cigdemingunlugu.blogcu.com/coca-colanin-yapilisi-boceklerle-coca-cola-yapilisi/5384212.........http://alkmaar.blogcu.com/coca-cola-yapilisi-cola-nasil-yapilir-kola-nasil-yapiliyor-ko/5768400..........http://www.webhatti.com/garip-olaylar/478313-coca-colanin-yapilisi-ve-ne-anlama-geldigini-hic-dusundunuz-mu.html........http://www.nesohbet.com/blog/coca-cola-yapilisi-cola-nasil-yapilir-kola-nasil-yapiliyor-kolanin-yapilisi-buyrun.html....

dahasını merak eden arkadaşlarım arama motoruna konuyu yazınca göreceklerdir.........teşekkürler......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Mart 29, 2010, 22:17:18 »
Eeee nolmuş? Koyunu kesip yiyorsun, ezip kurutulmuş böcek neden yenmiyor?