Gönderen Konu: 2030’un Genç Otomobili “Nissan V2G”.....bir tasarım daha........  (Okunma sayısı 1081 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
2030’un Genç Otomobili “Nissan V2G”

Endüstriyel Tasarım, Endüstriyel Yarışmalar, Otomobil Tasarımı, Teknoloji, Yarışmalar

Nissan V2G konsepti, Los Angeles’ta ki 2009 otomobil fuarında “2030’da genç Otomobil Tasarımı” başlığı altındaki yarışmada sunuldu. 2030’da gençlerin otomobilllerini hayal eden ve ilgi gören konseptlerden biri de V2G oldu. Elektrik ağlarının bulunduğu (döşendiği) yollardan güç elde ederek sadece elektrik ile çalışması düşünülmüş tek kişilik bir spor otomobil. Aracın dış görünümü isteğe bağlı olarak takılıp çıkarılabilir, opsiyonel parçalarla donatılmış. Bu parçalar karbon elyafı ve doğal bir reçinenin bir araya getirilmesi ile üretilirken, sınırsızca kez geri dönüştürülebiliyor.

Ufak bir kabini bulunan konseptin arkadan güç veren iki ve önde yere basan kolların içinde dört olmak üzere toplamda altı lastiği bulunuyor.

kynk....http://www.fikironline.com/?p=6572

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
  Trafiğe bakınca, araçların küçülmesi gerektiği (araçlardaki yolcu sayısınada bakınca) ortada. En azından şehir içinde küçük araçlara avantaj sağlanmalı sübvanse ile.
 Şehir içinde 1 ya da 2 kişiyi taşıyacağım diye koca motoruda, arka koltuklarıda, bagajıda yanımızda taşımanın anlamı yok, israftan başka şey değil bunlar.

Güzel paylaşım Kaan.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
  Trafiğe bakınca, araçların küçülmesi gerektiği (araçlardaki yolcu sayısınada bakınca) ortada. En azından şehir içinde küçük araçlara avantaj sağlanmalı sübvanse ile.
 Şehir içinde 1 ya da 2 kişiyi taşıyacağım diye koca motoruda, arka koltuklarıda, bagajıda yanımızda taşımanın anlamı yok, israftan başka şey değil bunlar.

Güzel paylaşım Kaan.

katılıyorum fikrine o yüzden Yaris'imi daha çok sevmeye başladım.....malum şehir yaşantısı.......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler Oğuz hocam
Denizlerin deryaların benki taşkın delisi
Ehli gönül muhabbetin benki şaşkın delisi
Benki kelamın yolcusu benki aşkın delisi
Beni benden alan almış kula mihnet eylemem

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
Paylaşım için teşekkürler Oğuz hocam
ben teşekkürederim size ve tüm arkadaşlarıma ......

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Paylaşım için teşekkürler OKD abi ama şöyle birşey var. Smart gibi birşeyi süreceğim diye D sınıfı bir araçtan kim vazgeçebilir? Alışkanlıkların değiştirimesi lazım tabi bu çok ileri bir proje. Ondan evvel motorsiklet ve bisiklet kültürümüz geliştirilmeli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '14
yaa tabi aracını a noktasından b noktasına gitmek ıcın kullananlar ıcın ıdeal ama benım gıbı otomobıllere tutkuyla baglı olanlar ıcın cok kötu bırsey bunlar.zaten güzel havalarda 250 cc yamaha majesty scooter'ım var onu kullanıyorum.Kampüse,işe yada şehir içinde.Hatta sehirler arası bıle gittiğim  oluyor yazın.ama bu motor ve araba cakması şeye hayatta  bınmem :D Bence motorsıklet ve bısıklet kulturumuz gercekten gelişmelı özellıkle onumuz yaz.Bence durumu uygun herkez once bır scooter alsın zaten sonrası gelıyor :)