Gönderen Konu: aküde arıza mı acaba........???????  (Okunma sayısı 2062 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
aküde arıza mı acaba........???????
« : Mart 28, 2010, 12:32:04 »
2009 model yaris aracım parkları ve sis lambaları 2.5 saat açık kalınca kumandadan ve şoför kapısından anahtarla kiliti açılmadı ve arkasından marş basmadı ....Allah tan yüksek bir yere parketmiştim vurdurmak suretiyle aracı çalıştırabildim........

2 saatlik sürede akünün böyle bir tepki vermesi normal mi ???????????

akü boşalması ve arızası konusundaki tecrübelerden yararlanabilirmiyim mümkünse........

şimdiden herkese teşekkürler......

Toyota Club Türkiye

aküde arıza mı acaba........???????
« : Mart 28, 2010, 12:32:04 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: aküde arıza mı acaba........???????
« Yanıtla #1 : Mart 28, 2010, 12:40:28 »
  Selam.
 Akü zayıfladı ise bu durum normal, tabi akünün kaliteside önemlidir (içindeki plakaların). Ama kesinlikle aracı vurdurarak çalışma yoluna gitme. Hatta aktarma yapacaksan bile bazı temel şeylere uy. Önce (-) kutubu bağlamak gibi. Ayrıca aktarma da her zaman ve her araca tavsiye edilmez. !!!

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : Mart 28, 2010, 12:44:40 »
  Selam.
 Akü zayıfladı ise bu durum normal, tabi akünün kaliteside önemlidir (içindeki plakaların). Ama kesinlikle aracı vurdurarak çalışma yoluna gitme. Hatta aktarma yapacaksan bile bazı temel şeylere uy. Önce (-) kutubu bağlamak gibi. Ayrıca aktarma da her zaman ve her araca tavsiye edilmez. !!!

araç yeni herşey orjinal bana akü boşalması için 2-2.5 saat az gibi geldi hakan ....siz ne dersiniz ...???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Seni unutmayacağız Burak TOLGA
    • www.IMAN ILE TOYOTA'NIN KIMDE OLDUGU BELLI OLMAZ.com.tr
  • Kilometre: 109000
  • Model Yılı: '12
  • 536 kere teşekkür etti
  • 508 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Mart 28, 2010, 12:49:19 »
   Dediğiniz lambalar açık kalmış ise bence 2,5 saat normal bir süredir.Ayrıca yeni nesil araçların hemen hemen hepsinde "vurdurma" diye tabir edilen çalıştırma yöntemi sakıncalı bir yöntemdir.Aracınızın kullanıcı el kitabına bakarsanız eğer orada belirtilmiştir.Ve Hakan abininde dediği gibi takviye yöntemi ile çalıştırmanında kuralları var.Neden önc eksi takılır bilmiyorum ama öyle olmalı...geçmiş olsun
Yalan doğrudan, karanlık aydınlıktan kaçar
Güneş yalnızdır ama, etrafına ışık saçar
Üzülme, doğruların kaderidir bu yalnızlık
KARGALAR SÜRÜYLE,KARTALLAR YALNIZ UÇAR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Mart 28, 2010, 13:46:20 »
Oğuz Kaan hocam, yeni kasa Yaris'i olan bir arkadaşımın da benzer nedenle 2 defa aküsü boşaldı. O da 3 saat civarında açık unutmuştu.
Folgsamkeit macht frei...

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : Mart 28, 2010, 13:51:39 »
Oğuz Kaan hocam, yeni kasa Yaris'i olan bir arkadaşımın da benzer nedenle 2 defa aküsü boşaldı. O da 3 saat civarında açık unutmuştu.
normal olduğu anlaşılıyor......dikkat etmek gerkiyor galiba.... ..teşekkürler hakkı bey...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Mart 28, 2010, 13:56:00 »
Rica ederim. Süre çok daha kısa olabilir. Kendi aracımda başıma gelmedi ama yıllar önce babamın arabasıyla market alışverişine gitmiştim. 45 dakika sonra döndüğümde akü boşalmıştı maalesef.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Mart 28, 2010, 14:46:50 »
akünün ve hava durumuna göre bu sürekısalıp uzayabilir. benim aküm araba çalışırken biti. ama far, ön-arka sis,ön-arka rezistans, ön-arka silecek vs.vs. hepsi açıktı ve hava eksilerdeydi.. akü de son anlarını yaşıyordu artık. aküyü değiştirdikten sonra yine aynı koşullarda herşeyibirden açtığım çok oldu ama şükür başıma böyle bişey gelmedi...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Mart 29, 2010, 07:59:02 »
  Evet, hava koşullarıda akü üzerinde etkilidir. Diğer taraftan bunu aküden çekilen akım ve akünün kaç Amper Saatlik olduğu belirler.  2-2,5 saat ise bence akünün boşalabilmesi için makul bir süre.
 Ayrıca aracı çalıştırmadan önce bütün elektrik aksamının kapalı olduğundan emin olmak gerekir. Yine aracın motorunu durdururkende önce elektrik aksamlarını kaptamak daha iyi olur akü sağlığı açısından.

Akü bağlamada ya da sökmede dikkat edilmesi gereken birkaç etmen var Özcan. Özellikle aracın elektrik ve elektronik aksamının aşırı gerilime maruz kalmasını önlemek ve akü başlarının hiç bir şekilde kısa devre yapmamasını sağlamak gerekir.