0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bilakis normal mazot ile en iyi çalışan motor Toyota'ya ait.Gidin sınır bölgelerine dizelleri hep Toyota ağırlıklı görürsünüz. Önümüzde ki ay kısmetse Suriye'ye gidip geleceğim.Oradan alacağım motorin beni açık açık düşündürüyor.Euro Dizel'e nazaran daha kalın bir yapıya sahipmiş.
Arkadaşlar sakın ha. Toyota bu konuda çok kesin konuşuyor. Gerçektende yıllarca kaliteli dizel araçlarını, yakıt kalitesinin düşüklüğünden dolayı getirmedi Toyota. O Doğu'da falan kullanılıyo denen araçlar tamamen kara dizel diye tabir edilen eski teknolojili motorlardır. Turbo dizel motorlarda en büyük problem motorinin içindeki kükürttür. Konunun uzmanı arkadaşlar daha iyi açıklarlar ama yanma sırasında açığa çıkan kükürt her yere yapışır. Yüksek kükürtlü bir yakıt şu anki D4D, TDCİ, CDTİ vs gibi motor teknolojilerinde ağır ve geri dönülemez sorunlara yol açar. Yani yakıtta ne kadar az kükürt varsa o kadar iyidir. Ben sizin yerinizde olsam değil kırsal motorin almak, motorini bile nereden aldığıma çok dikkat ederim. Çünkü hiçbir otomobil firması yanlış yakıt kullanımından oluşacak arızalarınıza garanti vermez. Hatta böyle bir boşluğunuzu yakalarlarsa her türlü motor arızanızı yakıt üzerine yıkmaya çalışacaklardır. Konu çok hassas arkadaşlar. Dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
Öyle bedavadan alkış işareti yoookkk nerede bizim + alkışlarımız? bak adımızın altında [+alkış][-alkış] diye yazıyor madem gururunu duyuyorsun + alkışını vereceksin saygıdeğer abimmm
Tek rakibim THY yazsaydık diye takılmada geçemiyorum.